|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
16.12.2008 9:35:09   
čebeli
Trenutno pa mi še ni jasno kaj naj si naštimam za pit...najbrž kar en jabolčni praznični čaj. Ja, to bo to.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4251
16.12.2008 9:36:20   
Nincica1
Ja ne vem, če imam visok praguser posted image sem namreč dogovorjena za epiduralno, ampak očitno me ves čas tako špika in sem že navajena, pač vsakič zadiham globoko in se pomirim,...saj, ko bodo tisti pravi si bom želela samo, da hitro dajo EAuser posted image

Ja tisto kričanje je bilo pa res grozno, apak bom skušala pozabiti,...so bili pa vsi noro prijazni, da sem bila čisto presrečna, ker sem vedela, da sem v dobrih rokah. Seveda se mi je ob teh krikih dvignil pritisk na 150 in dobila sem temperaturo, ampak so videli, da je to samo zaradi strahu, ker v sobi potem nisem imela več temperature, pritisk pa tudi včeraj zjutraj 115, tako da kaj vse ti lahko naredi psiha jauser posted image

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4252
16.12.2008 9:46:11   
čebeli
Ojej...da panika celo na vročino vpliva..isuse!

Ja, no, za to se pa mormo umirit in na same lepe stvari mislit in globoko dihat. Sama bom kar mižala, ker se tko najbolš skoncentriram in me okolje najmanj moti. Je pa tudi v naši porodnišnici fajno osebje...vsaj kar sem jaz vidla v petek in včerej, ko sva bla z mojim na materinski šoli. Sam kako so pa te šole različne...pri nas je še v ZD in tam imajo še čist rusko porodno znanost! Med tamočnimi popadki je treba dihat kot pes...jao, kako bo pa dete dobilo dovolj kisika???user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4253
16.12.2008 9:55:18   
*nina*
dobro jutro...malo sem se zaspalauser posted image

pišapela čestitke...lepa teža tvoje pužeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,

kako smo drugače punce?meni se nič ne ljubi, bi še kar malo poležavala, danes bom za kosilo imela kar kitajsko, bom rekla mojmu, da naj jo gre po šihtu iskat....njammmmmiiiii.

tud mene zanima kako bo zgledal moj porod...a bo težek, ali ne, kako bom jaz to prenesla itd.......konec koncev pa sam da bo vse vredu.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4254
16.12.2008 9:57:48   
čebeli
Ojla, *nina*!

Al je bila nekej omenjena ura 9, ne 10...user posted image zaspanka!  No, sam da si prišla!

Tudi meni se nič ne da, ker mi je še kar naprej slabo...čeprav naj bi šlo že vse ven...za skuhat pa imam danes klobase!

Meni se zdi, da je dobro, da ne vemo kakšen bo naš porod, da se ne bi že prej ustrašile in sploh ne bi hotle met otrok. Pa itak smo različne in vsaka doživlja bolečino drugač...sej bo vse pozabljeno, ko bomo držale svoje štruce!

< Sporočilo je popravil čebeli -- 16.12.2008 10:01:06 >

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4255
16.12.2008 10:00:56   
pumpkin23
jutro

Tud jaz sem danes malo povlekla tale spanec. Je pasaluser posted image .
Mene je tud strah, kako bo to zgledal ko bodo prihajali kriki iz drugih sob. Jz sm si za vsak slucaj za sabo pripravila i-poda, da se bom zatopila v muziko in pozabla na okolico.No vsaj upam da mi bo ratal. Pa upam da moj porod ne bo tolk dolg kot od blackcoffeeuser posted image . Joj bozica se je matrala. Jz bi po moje zahtevala CR.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4256
16.12.2008 10:03:12   
čebeli
No, evo še eno zaspanko!

Pumpkin, sam da je pasalo!user posted image

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
16.12.2008 10:05:24   
Nincica1
Jaz tudi ne vem, če bi tako dolgo zdržala, čeprav pravijo, da ti čas v porodni hitreje teče kot pa takole, tako da,...bomo videle. Resnajbolje, da si spočijemo, naberemo moči in samo pozitivno in pogumno novim zmagam naproti. Jaz se tolažim z mislijo, da smo lahko srečne, da lahko vsaj doživimo to bolečino, medtem ko jih vedno več ne more,...tako da nam bo uspele in v 14 dneh bomo vse že na drugem čveku in se spodbujale k dojenju.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4258
16.12.2008 10:15:11   
lollypop
No pa dobro jutro še od mene user posted image

Jaz sicer nisem zaspanka, sem že iz pregleda, danes je namreč uradno moj PDP tako da so mi delali amnioskopijo pa pravi G da še nismo na koncu in sem lahko šla še malo domov user posted image ..... joj sem pa že tudi naveličana sama sebe, ta naša user posted image  bo očitno zamujala razen če me do večera kaj ne preseneti... Drugače pa počutje še kar uredu, predvsem v pričakovanju user posted image  moram pa tud priznat da sedaj ko smo takole čisto na koncu, me pa kar malo stisen kako bomo sfolgali z user posted image  user posted image  je pa le prvi in s tem povezano veliko novega....

Tale malinov čaj je pa že prav dober ratal toliko sem ga že popila user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
16.12.2008 10:18:39   
lollypop
....tud jaz sem dogovorjena za EA, se pa še nisem čisto odločila ali jo bom vzela.... takole ko ne vem kakšno bolečino lahko pričakujem je ful čudno ker drugač mam kar dosti visok prag bolečine, po drugi strani pa.... kaj naj bi se mučila če gre znanost naprej zato da nam vse skupaj olajša user posted image  

Ali ima katera že izkušnje z rojevanjem z EA ??

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
16.12.2008 10:25:45   
čebeli
Joj, dečve...js morm it vodoravno...sem spet celo vsebino želodca ven spravla...user posted image ojojojoj, nikol več palačink zvečer! Sori, da vas takole izdam...sam...prvo zdravje, pol kultura...

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 4261
16.12.2008 10:29:07   
Nincica1
Čebeli ene kamilice si naredi in si spočij.

Kar se tiče pa EA, jaz osebno je ne poznam, ampak z vsemi, ki govorim mi pravio, da je to super, da bolečine ne čutiš več, ker že, da se 4 cm odpreš kar traja in so baje kar hude bolečine, potem pa lepo čutiš samo še pritisk in slediš babci in njenim navodilom, tako da se jaz zaradi tega tudi malo tolažim, da bo lažje, če pa ne bo, pa pač ne...je treba probatuser posted image

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4262
16.12.2008 10:45:01   
ninica04
evo mene nazaj. Kaj sem zamudila? Kolker vidim nič kaj.... Nakupla za kosilo, novo smreko, bla na banki, v glavnem ful pridna.... user posted image user posted image

lollypop tud jst nimam glih izkušenj, sem pa slišala da so pol stranski učinki lahko kar smotani, neki glavoboli pa take user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4263
16.12.2008 11:12:36   
ninica04

očitno ste mi vse ušle... user posted image user posted image

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
16.12.2008 11:43:45   
Nincica1
Jaz sem nazaj,...bila pod tušem in se malo uredila, da se bolje počutimuser posted image
drugače pa glede stranskih pri EA, lahko so lahko pa tudi ne. Jaz sem sprva razmišljala o ultivi, po posvetu z anastezistko pa sem se odločila za EA, ker vsi otroci rojeni z EA dosegajo boljšo oceno, ko se rodijo in EA ne prehaja na otroka, ampak samo tebi olajša bolečine. Pri ultivi si pa sam doziraš, 80% gre preko posteljice na otročka, zaradi česar ima lahko težave z dihanjem in potem samo spi nekaj časa, ti pa tudi lajša bolečine, vendar na drugačen način,...v glavnem vsak po svoje, jaz sem bolj naklonjena EA, pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
16.12.2008 11:47:16   
ninica04
ma ja itak boš pa pol vidla kako in kaj je blo ali pa ni blo... user posted image user posted image

jst bom šla tako kot prvič, čist normalno, kot bojo rekli v porodni.... prvič je blo vse ok, svoji popadki, na koncu malo umetnih, pa poslušanje babice.... pa je prišla babika ven brez problema. Upam da bo sedaj tudi tako

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4266
16.12.2008 12:09:26   
pumpkin23
No mi mamo pa jutri rok in v petek imam pregled oz. ctg pri svoji G. Upam da mi ne bo treba it, ker bomo sli prej v P rodituser posted image . Mi je pa rekla da se grem pokazat v P sele en teden cez rok.
Dons sm prou cutla kako mi vse skupi dol pritiska in kako si nas mali utira pot. Sm ga kr mal spodbujala in motiviralauser posted image .
Jz sm se tud kr odlocla za naravni porod. Je moj prvi in je treba vidt kako to gre po naravni poti. Ce bo pa kje groznega se bomo pa pol za vse ostale porode drugace pogovarjali. Za enkrat me se ni nic strah, bomo pa pol vidli kako bo ko bo slo zaresuser posted image . Upam da bo slo vse gladko in da bom mela pravo spodbudo iz strani mojega user posted image (sej je trener tako da more vedt kako se spodbuja da prids do zeljenega rezultatauser posted image )

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4267
16.12.2008 12:24:51   
december28
Hej, mačke!

Ne, še zmeraj nisem šla rodit...user posted image , smo pa 4 dni čez rok.
Sprobam pop. še vročo kopel!user posted image

Eh, blackcoffee, tole pa ni bilo fajn.  Sama imam tudi nek zlovešči občutek glede poroda, pa čeprav je bila nosečnost res 1A. Danes sem sanjala neke bedarije - da se je mali ovil s popkovino, pa da se zato nič ne dogaja, ker se ne more dol pomaknit...user posted image  Vem, da so neumnosti, ampak vseeno...

Kakorkoli, jaz sem se danes odločila, da do pop. nič kaj ne delam, malo časa zase si bom vzela.
Knjiga, urejanje, poležavanje...itd. PA KAJ! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4268
16.12.2008 12:32:08   
pumpkin23
Evo jz sm tud rekla da ta teden je moj in delam tisto kar mi pase. Prej sm skos neki naokol letala, sedaj pa samo doma ticim in uzivam ter pocivam. Sem bla prejsnje dni cist fertig in sm rekla da se morm mal spocit da bomo sli sploh lahko rodit. Zdej pa sibam neki pojest pol pa malo vn na luft in nasega user posted image mal nizje spravt.user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4269
16.12.2008 12:39:39   
december28
Jap! Umiritev je po mojem zelo priporočljiva... en tak nehektičen uvod v novo življenje user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4270
16.12.2008 12:55:02   
lollypop
Nincica1: nam so na posvetu za EA glede stranskih učinkov sicer povedali, da imajo kakšen primer da mamico po porodu sicer zelo boli glava, da pa naj bi bilo to zelo redko (v 1 primeru na 200) drugače pa da so pacientke v 95% zelo zadovoljne s takim lajšanjem bolečine.... meni tud to najbolj odgovarja, da nič ne prehaja na otročka, meni pa olajša bolečino user posted image  
Aja, nezadovoljne so v večini pacientke, ki jim EA ne prime najbolje (krivda anestezista) in pa tiste, ki mislijo da ne bodo čutile nikakršne bolečine. Pri EA bolečino kao čutiš, popadke čutiš vse skupaj pa naj bi bolelo nekje 80% manj kot redni popadki.... Bomo videli user posted image  , samo naj se že začneeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image

Drugač pa - še kakšen recept za čim hitrejše dogajanje (razen hoje po stopnicah, pa v hrib, pa tople kopeli, pa malinov čaj, pa....) user posted image  meni zaenkrat ne pomaga nič.... user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
16.12.2008 13:10:30   
nadya
Ojla čveke user posted image

Ja jaz sem pa včeri do dveh zjutrej user posted image čakala, da boste povedale kdaj bo čvek, pa ni blo nobene na spregled user posted image .
No v glavnem sem bla skor celo noč pokonc tko da sem dans mal potegnila spanec.

Sem pa včeraj po vaginalnem pregledu malo zakrvavela, dans mam pa precej rjavega izcedka- najbrž je to ta kriuser posted image .

Vidim da ste se pogovarjale o porodu. Jaz sem kar pozitivna, vse kar si želim je , da ne bi predolgo trajal.
Jaz hvala bogu nisem slišala nobene kričati, ko sem bla včeraj v P, me je pa že zgodba od črnekavice mal prestrašla user posted image .

Čebeli upam da bo slabost čimprej mimo.

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
16.12.2008 13:14:46   
nadya
A ste vidle na temi Rodili smo, da je dans rodila naša Puellauser posted image

Čestitke Puella za punčko Ivanouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
16.12.2008 13:19:20   
ninica04
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

A ste vidle na temi Rodili smo, da je dans rodila naša Puellauser posted image

Čestitke Puella za punčko Ivanouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čestitke tudi iz moje strani

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4274
16.12.2008 13:21:11   
neisha80
juliko še kar matrajo?user posted image

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?