|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
15.12.2008 18:31:51   
Suni
nadya in čebeli: vidve bi pa kar prehitevali, al kaj, saj imata šele v četrtek PDP, noge skup držat! user posted image

Meni danes ni uspelo priti do naše vzpetine, tko da vam ne morem poročat o učinkih hoje navkreber. Bom sprobala jutri oz. v bližnji prihodnosti (če ne bo zalegla kaka druga metoda user posted image ).

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
15.12.2008 18:52:49   
čebeli
a, še glede napotnice...meni jo je napisala šele v 38. tednu...sem jo vprašala, kaj če bi dete prej hotlo ven, a bi me kr domov iz P nagnali, al kaj?? user posted image Pa je rekla, da te v vsakem primeru vzamejo, za napotnico pa že pol po porodu skrbijo...sam da je naše dete itak vedelo, da še nimamo napotnice...user posted image

Suni, mene pa saamo sili na hojo, ko mam tiste probleme...včer sm kr norela, ko se mojmuuser posted image ni dalo it zvečer na sprehod. Dobr, da se nisem spomnila it sama, drugač bi me mogu kje po kakem jarku iskat ponoč..in bi me najdu z user posted image v naročju...user posted image No, do pdp bom počakala s takimi akcijami...pol pa obvezno user posted image !

< Sporočilo je popravil čebeli -- 15.12.2008 18:57:32 >

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
15.12.2008 18:56:43   
nadya
No kar se mene tiče se lahko tudi jutri ob devetih zmenmo klele gor user posted image . Jaz si bom lepo kapučin nardila in bom točna ko urca.

No kaj boste rekle čveke, kdaj pol user posted image

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
15.12.2008 18:59:29   
*nina*
ahoj...danes sem imela ctg in utrip vredu, popadkov pa še ni, ni bila pa čisto ravna črta, neke krivulje so bile, sam še ne tako visoke, da bi jim lahko rekla popadki, nič me ni pregledovala tako, da nič nevem če se kaj dogaja tam spodaj...naslednji ctg imam 23.12 drug torek...mogoče pa bo do takrat že kaj...user posted image

jaz se tudi javim za skupni čvek....kdaj bo

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
15.12.2008 19:00:31   
čebeli
Sem za...sam si morm boljšo opravo pol omislit, kot je spalna srajca...user posted image ker lih takrat enkrat ponavadi vstanem. 

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
15.12.2008 19:09:24   
nadya
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli

Suni, mene pa saamo sili na hojo, ko mam tiste probleme...včer sm kr norela, ko se mojmuuser posted image ni dalo it zvečer na sprehod. Dobr, da se nisem spomnila it sama, drugač bi me mogu kje po kakem jarku iskat ponoč..in bi me najdu z user posted image v naročju...user posted image No, do pdp bom počakala s takimi akcijami...pol pa obvezno user posted image !

Jap men se isto dogaja user posted image . Pol grem pa hodt je pa bolš user posted image . Najbolj me pa jezi to ponoči user posted image , mater tud po 10x vstanem. Pa mi vsi govorijo: ja zdej se naspi, pol k bo dojenček boš čist neprespana. Pametnjakoviči user posted image .

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
15.12.2008 19:13:21   
nadya
Ja sej jaz sem tut do ene dvanajstih v pižami, pa cel drek user posted image user posted image .

No jaz se oglasim čez slabo urco, ker nekam šibam, ve se pa zmente kdaj bo debatni krožek user posted image user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
15.12.2008 19:57:53   
blackcoffee

user posted image
evo mene!

PREŽIVELA!!!
kaj naj vam rečem.... huh... bilo je vse prej kot lepo in lahko.user posted image
žal.
ja, glavniki so bili v mojih rokah. toda 14,5 ur, koliko sem se matrala v porodni sobi, sem bila na koncu že tako izčrpana, da nisem zmogla več slediti intervalom stiskanja.
zgodba pa je taka:
okoli pol dveh ponoči sem malo zakrvavela in tudi malo vode je odteklo.
kar kmalu so se začeli popadki.
med 05:00 in 05:30 so se vrstili že na 5 in 3 minute.
nisem več čakala. popokala stvari in smo šli v P. tam pregled, odprta 2 centi.
me vpraša babica po svojih željah; povem, da ne želim rezat presredka za nobeno ceno, da imam željo roditi s svojimi popadki in da bom imela glavnke, na to info sploh ni reagirala..., da ne dovolim predirat mehurja in da bi rodila na blazini po možnosti kleče - v alternativni sobi.
mimogrede... pručke v mb porodnišnici nimajo. imela sem dogovorjeno z eno deklico, da mi posodi podrodni stolček, pa ga je sama potrebovala, saj je tudi sama šla rodit v tujino. je.ba..
skratka.. ni blo stolčka, so bili pa glavniki in ostali rekviziti v sobi.

je rekla babica, uf, to bo ob 11h dete že zunaj!
jaja.. sanjaj!
odpriala sem se zelo počasi. ob 15:30h sem bila odprta 8 cm. totalno izčrpana, utrujena, dehidrirana.. navkljub pitju vode. vmes med popadki se mi zdi, da sem kar padala v neki trans. dosti sem se lahko gibala in hodila, kar mi je dobro delo.
no, takrat ob pol štirih popoldne, sem imela počasi tudi sama že vsega dovolj. vprašala sem babico v kolikem času lahko rodim, če mi da umetne. pa pravi v roku ure in pol.... daaaaaaaaaaaaj! sem rekla. gremo! 
punce... noro!
potem se je šele začelo!! lahko povem, da popadki kar bolijo, umetni pa še bolj.
no, sledilo je, da sem se končno v celoti odprla, toda... deček se ni premaknil v kanal. nikakor. sem šla v bočni položaj.. aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuu to je svinjska zadeva - ampak učinkovita!!!
in začela se je glavica spuščati. pa zanimivo, saj sem pred tem bila v sede in v kleče položaju pa se ni premaknila nižje.  no, ta položaj je pripomogel, da se je otrok pomaknil do konca.
vse to se je dogajalo na blazini. potem je sledilo 15 popadkov takih, da sem nogo pokrčila in jo močno pritisnila k trebuhu. babica je računala na to, da bi laho na tak način porodila otroka. bolečine?  - ne bi o njih.

žal, tudi v tem položaju ni šlo roditi. videlo se je, da se vagina boči, toda glavica nikakor ni mogla prodreti na plano. ko me je babica pregledala, je rekla, da se je napravil edem.. al kaj.. bilo je vse vneto in razboljeno. in notgranjost in zunanje spolovilo.

pa je nastala ekipa štirih. prišli so zdravnik, še ena babica in sestra. so me pogledali in me poslali na mizo. ja. na mizo!  mene, ki sem tako pametovala, kako ni ok na mizi rojevat!
verjemite, da mi je v tistem trenutku bilo popolnoma vseeno kje, samo, da se boleča agonija konča.
komaj sem odracala do mize in sedla nanjo. mimogrede... ura je bila okoli 20:00h. user posted image
legla sem na hrbet. pokrčila noge, se z rokami prijela pod koleni in ob popadku pritisnila noge močno k sebi. spomnim se, da sem ponovno opozorila, naj me ne režejo presredka!
no, pa je sledil MASAKER!user posted image
ljubi je bil pri moji glavi in nemočno opazoval dogajanje, me božal po laseh.
zdravnik, sestra in ena od babic so se mi istočasno vrgli na trebuh, druga babica pa je nadzorovala dogajanje med nogami. in ni bilo uspeha. potem so se znova in znova metali po trebuhu ob vsakem popadku. zgodilo pa se je le to, in ene tri krat ponovilo, da je tamalemu pogledala glavica ven za slabo četrtino, pa je potem ob popuščanju popadka zdrsnila nazaj v kanal.
dekleta, ...preživljala sem isusove muke. drla sem se kot zverina. nisem mogla, da bi bila tiho. in čisto vseeno mi je bilo.
ker je predolgo trajala ta 'predigra', se je oglasil CTG in sporočal, da je dete v nevarnosti.user posted image
pol pa so se razkurili. v enem popadku je bil otrok z glavico vuni, jaz pa sm mislila, da me bo konec.
ob naslednjem vdihu se je met vseh treh ponovil in končno, je sinek prigrmel v celoti na svet. rodila sem ob 20:25h.
bila je temenska vstava, kar je tudi razlog, da smo se tak matrali.
skratka.. dete se je bilo odločilo, da ne bo gledal moje riti ob prihodu na svet, ampak je bil cel obrnjen - z glavico navzgor. očitno se je odločil za pogled v lulo. user posted image user posted image

takega poroda ne privoščim nikomur!!!

dobila sem dva okrasna šiva na spolovilu, in dva notranja. presredek je pa ostal cel.
šivanje samo, pa ni bolelo.
in bilo je res pravo olajšanje, ko je bil otrok zunaj. res, tako olajšanje nastane, da v trenutku pozabiš vse bolečine. user posted image

tako. to je zgodba o glavnikih in črni kavici.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 15.12.2008 20:03:52 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
15.12.2008 20:09:06   
PikicaT
Ojoj, črna kavica... Tole pa ni blo ravno prijetno domače branje za vse nas, ki na podobno izkušnjo še čakamouser posted image .
Upam, da pri meni mine kaj hitreje...

Ti imaš vsaj že svojega sineka za cartat v naročju, mi pa še kar čakamo, da nas primeuser posted image .

Ma, bomo že preživele, ni kaj. Če smo ga spravle noter, bo mogel iti tudi venuser posted image . Ni kej, bomo že preživele...

PikicaT

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
15.12.2008 20:21:22   
katja_p
Blackcoffe ... user posted image  groza, ampak te čist razumem, ker sm bla v dokaj podobni situaciji - in časovno in z vidika rojevanja in samga poroda otročka, transa ter šivanja. Pa vem, da ti ni blo lahko!
A sma preživele! Zdej pa imava vsaka svoje dete. In verjamem, da si kr kmal potem pozabla, da je bolelo ko user posted image

Čestitke vsem ostalim mamicam! user posted image

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
15.12.2008 20:26:53   
nadya
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaT

Ojoj, črna kavica... Tole pa ni blo ravno prijetno domače branje za vse nas, ki na podobno izkušnjo še čakamouser posted image .
Upam, da pri meni mine kaj hitreje...

Ja s tem se pa kar strinjam.

Črnakavica svaka ti čast, verjamem, da tako dolg in naporen porod ni mačji kašelj. Iz tvoje zgodbe lahko potegnem, da najbolj da pustim, da naredi stroka kot misli da je prav. Od mize, do umetrnih popadkov in ležanja na boku.... Itak si pa ti mela smolo, da je malček rinil z obrazkom naprej.... ti revca.

No važno da se je vse dobro izteklo in da sta oba z jenčkom ok user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
15.12.2008 21:51:42   
ellena
omg Blackcoffe, kakšna zgodba... to so pa res bile isusove muke... bogica... upam, da si res že vse pozabila in da ti bo vse povrnjeno!

Čestitam za sinčka!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
15.12.2008 22:03:06   
*nina*
svaka čast blackcoffeeuser posted image user posted image user posted image user posted image si se pa res pošteno namučila....kje ste babe, a nobene ni gor, kdaj bo sedaj tista ura za skupno čvekanje?

(odgovor članu ellena)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
15.12.2008 22:19:50   
Lyla
Čer!

Naj se vam še jst javim po dooolgem času - zopet težave z računalnikom.

Še zmeraj v pričakovanju user posted image in kakor ve bi tud jst rada skrajšala to čakanje.
Se mi zdi tako smešno najprej mi grozi prezgodnji porod, zdaj pa ko bi lahko kaj bilo pa nič. Sej vem da je tako boljše ampak je štufno in vse me boli, zateguje, tečna sm .... ah kaj čem naštevat saj smo na istem.
Upam da bo jutri čimveč lepih novičk.
Lepo spite!!

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
15.12.2008 22:46:16   
nadya
Eeeeej, Top Guna je že konc, kje ste?user posted image user posted image

Kva pol user posted image , a drži jutri ob devetih?

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
15.12.2008 23:02:45   
*nina*
a zjutri a zvečer

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
16.12.2008 2:11:14   
pišapela
LP Ati tole!

Vam bi sporočo, da smo dans ob 22.07 uri rodili deklico po imenu TIARA težka je bila 4910 in velika 51 cm.
Potekalo je kar gladko več vam sporoči naša nova mamica.

Hvala za posluh!!!!

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
16.12.2008 2:12:00   
pišapela
No dans to je blo že včeraj 15.12.2008

Hvala

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
16.12.2008 2:16:40   
nadya
Bravo pišapela in ati za Tiarouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
16.12.2008 8:33:17   
abi
 user posted image  Čestitke pišapeli, Tiari te atiju. user posted image

Jooojjj, zares se bliža konec decembra. Še malo user posted image .

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
16.12.2008 8:50:48   
ninica04

pišapela in Jape - user posted image user posted image user posted image user posted image

blackcoffee - ja ti boga revica!!! Pa glih pri tebi se je najbolj zakompliciralo, ko si mela najboljši plan.... v glavnem da je zdaj vse ok, da sta z malim vredu. Sej boš hitro pozabla kako in kaj je blo hudo....

drugač pa vidite da sem še zmeri tu, kljub nekim čudnim krčem, ki so občasno pogostejši, potem pa se neha, križ boli ko user posted image že dva dni.... upam da to kaj pomeni....

kaj je zdej z našim čvekom... nismo se mogle zmenit za eno uro, ne?

No jst bom še malo tu, pol pa morm šibat v trgovino, se nam je ponoči podrla smreka, pa moram še novo zrihtat preden grem v RIM user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
16.12.2008 9:03:33   
čebeli
Oj, dobro jutro!

Kaj zdej...sem misla, da smo se zmenile za zdele...js sem komej prilezla s postelje, zgleda, da ne prebavljam jajc in mi je blo pol noči grozno slabo zarad palačink...dokler potem zjutrej nisem vsega ven spravla...user posted image No, potem sem šla pa še malo zaležat...

< Sporočilo je popravil čebeli -- 16.12.2008 9:16:34 >

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
16.12.2008 9:07:55   
čebeli
Oh, kaj vidim!

Dve novi mamici in črna kavca s svojo zgodbo!
JAPE in pišapela, čestitke novima družinicama!user posted image user posted image user posted image user posted image

Blackcoffe, žal si imela kar hudo smolo...ampak si pa korajžna in hudo močna, da je vse šlo po naravni poti! Svaka ti čast! Ker ponavadi pol naredijo CR...res, za občudvat si!user posted image Bravo!

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
16.12.2008 9:22:13   
Nincica1
Dobro jutro in čestitke vsem novim mamicamuser posted image

Da se vam še jaz pridružim na čveku, sem si naredila ogromno belo kavo in čaj - malineuser posted image

Sicer pa za mano tudi pester vikend, po tem, ko se mi je v soboto odluščil čep sem šla v nedeljo zvečer preventivno v P, da pogledajo kaj se dogaja, ker sem imela ves čas bolečine kot pri menstruaciji in na trenutke me je v križu pritisnilo no in so naredili CTG, kjer je zaznal več močnih popadkov in njihovo začudenje, da jih nisem čutila,...no in so me še vaginalno pregledali in sem odprta za en prst. Čez noč so me zadržali, kjer nisem mogla niti zatisniti očesa, ker sem imela ves čas v glavi krike ženske, ki je rojevala v sosedji sobi, ko so meni delali CTG in sem se tako vsega prestrašila, da me je šele sedaj vsega zeeeelo strah.
Včeraj zjutraj so mi delali amnioskopijo in glede na to, da je plodovnica OK in da sem bila še vedno odprta za en prst so mi dovolili iti domov, da se naspim, spočijem in pridem nazaj v petek zjutraj oz. če me prej kaj ne preseneti - ni 10 gibov, odteče voda oz. popadki, tako da upam, da zdržim do takrat in se res naspim in pripravim porod.
V četrtek imam pa tako ali tako pregled pri moji G pa bomo videli, če je odprtje že kaj napredovalo in popadki prav tako.

Lepo se imejte, sem na čvekuuser posted image

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
16.12.2008 9:32:33   
čebeli
Ojla, nincica1!

Izgleda, da bova sami na današnjem čveku...

Ja, ti si pa tut mela kr konkreten alarm...jej, upam da te soseda iz ctg ni preveč prestrašla...Al drugače se ne vpije tako...in sploh ti, ki imaš izgleda zelo visok prag bolečine. No, tut moja mami je rekla, da ni nikol vpila, pa je šla 6x čez vseskup...in nazadnje je mogla sama rojevat, ker ji je babica v kotu brala ene cajtenge in ni hotla pomagat.

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?