Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 9.12.2008 22:29:12
|
|
|
|
medika 13
|
blackcoffe tvoj sinko je pravi princ nanaa lepa porodna zgodba jaz sem bila danes pridna in sem do konca pospravila, zlikala in pripravila bebino sobico ... sedaj pa čaka na novo stanovalko ... izgleda pa takole zdaj sem pa uničena in grem spat NOČKO!
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 9.12.2008 22:30:06
|
|
|
|
ninica04
|
mam še eno vprašanje: ali ti lahko voda odteka v presledkih? Že več dni mam neke čudne izcedke, dans pa še posebej velike, pa čist brez barve je, nič vonja . Sam enkrat je, pol pa spet mir, pa spet čez čas... prav čutim kk se ulije Komaj čakam jutri da mam pregled. Bebica se drugač še kar premika, sam se mi zdi da manj kot ostale dni..
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 9.12.2008 22:31:11
|
|
|
|
ninica04
|
medika - ful lepa soba. Prav zavidam ti ko maš tolk prostora Res lepo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 8:22:03
|
|
|
|
čebeli
|
Dobro jutro!!! Iiiiii, kolk lepi slikici...bravo za Thora , je že zdej kot manekenček...in medika 13, tale vaša soba je super! Velika, svetla, živahna... No, kje ste vse, a še spite? Danes sem super spala in šla sam enkrat na wc...In zdej imam polno energije za kaj naredit...mogoče se bom pa sedaj lotila pospravljanja stanovanja in bom potem lahko popustila luni ...eh, itak da se bom še nekaj časa redila tukaj pred RR... No, se še kaj oglasim...za seznamček pa...dokler mi ena ne rodi, bomo še malo čakali! Ajde, a bo katera?? Danes je tko lep datum...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 8:38:07
|
|
|
|
tinca123
|
Dobro jutro! Ena kavica za vse . Čebeli zavidam ti da si lepo spala. Meni pa dons ni šlo. Vse me boli - pa že včeri sem imela tak slab dan sem se vlekla po stanovanju k mesečnik. Kolk ma ena lepo sobico - ful prostorna. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Grem pit kavico, da mal k seb pridem. Dons mam še frizerja - da bo lepa k bom šla rodit Lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 9:24:58
|
|
|
|
pišapela
|
Dobro jutro! Iiiiiiiiiiiiiiii, Blackcoffee kako je luštkan. Medika13 full si lepo zrihtala sobico. Super je! Jaz sem danes kar dobro spala, malo me je sicer spet špikalo po trebuhu, pa trikrat sem mogla na wc, ampak sem takoj zaspala nazaj. Tako, da sem naspana, ampak nekam lena in se mi nič ne da. Tako, da zgleda danes ne bo moj dan, bom sitna, pa tečna, pa bom hodila sem in tja po stanovanju in nič naredila. Pa bo že. Najraje bi šla kar rodit!!! Se javim za danes. Mi je tudi všeč datum.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 9:30:54
|
|
|
|
mavrica72
|
Dobro jutro tudi od mene, in Tinca123 hvala za coffee (čeprav jaz sem ga raje zamenjala za čaj) IZVIRNO SPOROČILO: ninica04 mam še eno vprašanje: ali ti lahko voda odteka v presledkih? Že več dni mam neke čudne izcedke, dans pa še posebej velike, pa čist brez barve je, nič vonja . Sam enkrat je, pol pa spet mir, pa spet čez čas... prav čutim kk se ulije Komaj čakam jutri da mam pregled. Bebica se drugač še kar premika, sam se mi zdi da manj kot ostale dni.. Punce, mene tudi to zanima kar sprašuje ninica04. Imam isti problem glede izcedkov. Jaz sicer že skoraj celo nosečnost uporabljam dnevne vložke zaradi belega toka. Imam pa zadnje čase problem, ker mi včasih pritečejo prav kapljice ven (ponavadi jih začutim, vedno pa tudi ne), in ne vem ali gre za uhajanje urina, ali je možno da bi bila to celo plodovnica. Vložek ali pa hlačke imam potem rumene, za to sklepam, da gre za urin. A mislite, da se lahko motim? Sicer pa še vedno čutim čisto normalno po ves dan. Medika13 - uff, kako prisrčna sobica
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:07:44
|
|
|
|
čebeli
|
mavrica72 in ninica04...glede izcedkov in tekočin iz lule vama jaz glih ne bi znala svetovat...to zna najbolš G. Je pa stvar taka...če bi se men to dogajalo in bi me skrbelo, bi poklicala mojo G...pol bi mi pa že naprej svetovali... In, ja, plodovnica lahko uhaja počasi...če se hočeta pa sami prepričat kako in kaj (pa ni čist 100% zanesljiv test)...da gresta v lekarno po tisti testerček za plodovnico (oni bojo že vedli kaj prodat ). Pa saj smo o tem že itak veliko razpravljale...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:15:04
|
|
|
|
Bimba80
|
Dobro jutro Evo mene ponovno s ctg-ja, kar je stalnica na 2 dni........v glavnem ni nič novega, nekaj popadkov sicer je blo, ma nič kaj pretresljivega in tudi odprti nismo še nič.......pregledal me je vaginalno in ugotovil, da imam glivice in mi predpisal canesten........tako, da tiste, ki ste spraševale o povečanem izcedku, sem jaz imela zdaj 2 dni enak problem in so vzrok glivice..........je pa G rekel, da ni nič narobe, samo pozdravit treba (tri vaginalne tablete in je)......... Moram pa ponovno na ctg v petek in če še vedno ne bo nič je naslednja stvar sprejem in potem ne vem, če bom tam mogla čakat ali mi bodo kar sprožili.........
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:26:34
|
|
|
|
čebeli
|
Ah, ja, na vnetje sem pa čist pozabila...ja to je pa najpogostejši vzrok za izcedek. Velik pomaga, če ogromno piješ, pa nosiš udobne bombažne hlačke, pa da se umivaš brez dišečih mil. Za pH povrnit se nekatere umivajo tut z navadnim jogurtom (sama tega še nisem sprobala). Pri G ti pa res dajo kremo canesten, al pa pol tut svečke... Joj, Bimba80...sej bo tut za vaju prišel čas. Sem že zdej začela držat pesti...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:34:23
|
|
|
|
*nina*
|
hojla puže...vidim da nič novih mamic ponoči, no mogoče pa čez dan....JAZ SE JAVIM...bi kar danes šla, če vam je prav zvečer me je spet neki grablo, pa je pol popustilo, zdaj me je pa spet začelo kaj pa veš mogoče bo pa še res kaj danes???
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:42:01
|
|
|
|
Bimba80
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli Ah, ja, na vnetje sem pa čist pozabila...ja to je pa najpogostejši vzrok za izcedek. Velik pomaga, če ogromno piješ, pa nosiš udobne bombažne hlačke, pa da se umivaš brez dišečih mil. Za pH povrnit se nekatere umivajo tut z navadnim jogurtom (sama tega še nisem sprobala). Pri G ti pa res dajo kremo canesten, al pa pol tut svečke... Joj, Bimba80...sej bo tut za vaju prišel čas. Sem že zdej začela držat pesti... Ja katastrofa......malo me je že strah, ker je že kar neki dni čez.......ja sestra pa mi je rekla, ko bo zrelo pa bo, tako kot jabolko pade, ko je zrelo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:43:26
|
|
|
|
Bimba80
|
Tiste pa, ki ste tako kot jaz čez rok......kaj vam so delali amnioskopijo (kakšna je plodovnica)? Mene naročajo samo na ctg in potem me nekako vsak drugi pregled še vaginalno pregleda........
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:46:20
|
|
|
|
čebeli
|
Men je moja G rekla, da me bo na rok (18.12)pregledala z UZ...tam se pa itak vidi kako je kaj s pretočnostjo postlice...amnioskopije pa ni omenjala.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 10:53:26
|
|
|
|
Bimba80
|
Meni je nazadnje delal UZ v 32. tednu in zdaj so sami ctg-ji.......sej vem, da jaz malo preveč paničarim mogoče, ker mojo rožico kar lepo čutim v trebuščku, samo vseeno sem v skrbeh, če se ima kar se da najlepše v trebuščku........ Mogoče pa bo ta luna moja......pravijo (moja nona), da naj bi bilo 9 mesecev nosečnosti, vendar 10 lun......no ta luna v petek je moja 10 luna
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 11:10:14
|
|
|
|
Lyla
|
Glede pregledov sem tud jst razočarana. Včeraj mi je le srček poslušala in vodo sem dala in to je bilo to. Sem bla prav razočarana. Ko pa sem rekla če je to vse je rekla, da sedaj smo itak v roku in če se kaj zgodi naj se. A jst bi rada vedela kako je, če je kaj zmehčano, odprto,... Tud jst upam na to luno, čeprav ne vem če je ta moja ta prava Nisem glih majster v štetju lun. No zdaj tečem mal pospravit ...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 11:13:41
|
|
|
|
december28
|
Hej! Dobro jutro in eno dišečo kavico vsem... Blackcoffee: lepo ti je tole ratalo!!! Včeraj se nisem nič javila, ker sem po pregledu pri ginekologu šla malo po mestu po opravkih: na kavo, v papirnico in v knjižnico po knjige&DDV-je, če bo še kar trajalo... (same resne stvari!) Na pregledu je bilo sicer vse ok - mali se je v 14 dneh zredil za cca. 300-400 g - zdaj ima že okoli 3300-3400 g - rok pa imam v petek!!! Tudi jaz upam, da ne bom šla ful čez rok, čeprav je to baje precej pogosto pri prvorodkah! Pretoki so še nekako ok, pravtako ctg, ki je pokazal malo več aktivnosti, jaz pa imam že baje kar malo zmehčan MV. Po mojem je priporočljivo, da se zdaj čim več gibamo - hodimo, počepamo pri pospravljanju - skratka, da se MV čim bolj zmehča in raztegne brez pomoči svečk ipd. Aja, žal pa moram vsem povedat, da sem gin. omenila, da imam rok na polno luno in, da verjetno pa tam nekje pol bo - pa je rekel, da je bral študijo narejeno na 100.000 nosečkah in, da baje polna luna sploh nič ne vpliva! Grem malo pucat še jaz....
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 11:24:20
|
|
|
|
Puella
|
Živijo, pozdravček vsem še od ene, ki komaj čaka, da pripravi kovčke in pride ven. Ne vem, a ima toliko robe ali kaj, da se mu ne da ven. Že nestrpno čakam, da bi ga lahko popestovala. Pa se še nič ne dogaja, pa tudi sicer sva oba dobro, kot da ne bi bil zadnji teden. Upam, da nam bo luna pomagala, čeprav se je g na pregledu hecala, da bom ostala kar , saj nama je z tako fajn Čestitke vsem mamicam in dojenčkom! Res sem vesela za vse vas in upam, da tudi za druge kmalu napoči naš čas . Da ne bo zmanjkalo čokolad in sladkarij po trgovinah - moramo še za januarčice kaj pustit. No, jaz imam še kar nekaj sladkih zalog doma, je fajn poskrbel Miklavž za to. Grem še po eno čokolado , pa še majhen košček za vse vas .
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 11:45:55
|
|
|
|
julika
|
evo mene iz ctg-ja.danes je že peti dan preko roka.črta za popadke še vedno ravna,mali nori po trebuhu.v glavnem nič znakov.mi je pa danes delal UZ in ugotovil,da se mi količina plodovnice manjša.zato grem jutri v P na sprožitev poroda .sem kar vesela,čeprav ne vem če je to dobro al slabo.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:08:12
|
|
|
|
Bimba80
|
julika srečna ti.......jaz sem danes bila samo na ctg-ju in potem me je vaginalno pregledal......kako naj vem, če imam še dovolj plodovnice??? Malo me je že strah, ker je samo ta ctg in nič kaj več......upam, da mi bo v petek kaj več povedal, ker potem je rekel, da sledi sprejem.......po moje celo sprožitev poroda........
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:18:59
|
|
|
|
ninica04
|
IZVIRNO SPOROČILO: julika evo mene iz ctg-ja.danes je že peti dan preko roka.črta za popadke še vedno ravna,mali nori po trebuhu.v glavnem nič znakov.mi je pa danes delal UZ in ugotovil,da se mi količina plodovnice manjša.zato grem jutri v P na sprožitev poroda .sem kar vesela,čeprav ne vem če je to dobro al slabo. vav ful dobro!!! Potem boš že jutri božala svojo . Itak da moraš bit vesela, saj noter sigurno ne bo ostal
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:22:13
|
|
|
|
ninica04
|
mavrica72 - hvala bogu da nisem edina. Mam pa danes popoldan pregled pa ga bom vprašala pa vidla kaj bo reku. Sicer me neki čudno spet tišči vse skupaj, pa trebuh ful otrdeva... tk da upam da se kaj pripravlja. Al pa bo spet vse nehalo, kot po navadi te dni... najbrž res čaka na luno
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:25:37
|
|
|
|
martka
|
zdravo, še iz mojega konca! jp, pridne ste v pisanju... meni se pa kr ne da več tu na forumu viset... vsem ki greste na romanje... srečno pot in želim vam, da se porod začne sam od sebe in ne s sprožitvijo... če pa že, pa naj pustijo plodovnico pri miru, naj nikar ne predirajo... sem se pogovarjala z babico v porodnišnici in je rekla, da tudi ona pred tremi leti tega NI pustila pri sebi naredit, ker je porod lepši, če dete iz vode prileze, kot pa se po suhem ven rine... pa še nevarnosti kot so izpahi, zvini, otekline, ovita popkovina... odpadejo... in če rečeš, da naj ne predirajo to upoštevajo! tk da, kakor hočte... če pa sama odteče, jah pač odteče...
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:43:41
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: julika evo mene iz ctg-ja.danes je že peti dan preko roka.črta za popadke še vedno ravna,mali nori po trebuhu.v glavnem nič znakov.mi je pa danes delal UZ in ugotovil,da se mi količina plodovnice manjša.zato grem jutri v P na sprožitev poroda .sem kar vesela,čeprav ne vem če je to dobro al slabo. o juli drži se-pa upam,da bo vse gladko potekalo -da mi boš potem lahko sms poslal,da že cartaš bebico
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 10.12.2008 12:50:46
|
|
|
|
medika 13
|
pozdravček še od mene ... sem vesela, da vam je všeč naša sobica jaz sem spala ok, mala se je pa ful umirila, tako da danes prvič štejem gibe ... tiste, ki ste bolj vešče pri štetju, čez cel dan jih mora biti 10, a ne? kar se pa uhajanja urina oz počasnega odtekanja plodovnice tiče tudi jaz nisem čisto sigurna kakšna je razlika ... imam pa probleme z uhajanjem praktično celo nosečnost ... drugače pa mislim, da če bi bilo premalo plodovnice se nebi več dobro počutilo v maternici in bi se to tudi na CTGju pokazalo julika sem vesela zate, da boš že jutri držala svojega dišečega dojenčka v naročju pridne bodite ... in upajmo na kakšno veselo novičko danes
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?