ninocka
|
Uh, ful napisem, pol pa hocem poslat, pa mi napise We are sorry...dobr da ze poznam razne fore RRja in sem prej post skopirala Halo, mam mal pavze od metanja stran stvari. Ne morem verjet, ampak sem lihkar vrgla stran ene 10 mask za obraz, se cist neodprtih...sem mela eno obdobje, ko sem ful kupovala kozmetiko (sploh avon), uporabljam je pa skoraj nic ne. Pol pa skoz samo prelagam in prelagam, zdej mam pa dost in sem rekla, da bom vse, kar je cez rok uporabe, stran vrgla. IN se je nabralo en kup cistil, zdravil, kozmetike - do mojga pa sploh razni aftersejvi, ker se nikol cist na gladko ne obrije, ampak ma vedno mal bradice. Vazno pa, da jih je mel ene 7 v omari No, jst sem sla po prvem jutranjem postu spat in sem se zbudila skor ob 11:30. Od takrat do zdaj sem pa pridna in mecem in mecem in mecem stran stvari, ki jih ne rabim. Mal me je feng shui obsedel Dojenje - pri prvem misku nikakor ni steklo - je bil prehitro rojen, pa zlatencen in potem sploh ni pil. Ni imel se sesalnega refleksa in ni znal vlect joske. Slo je nekak edino z nastavkom, ki sem ga dobila v P, pa se to bolj tko. Pol pa pridemo domov, sva se pa po 3 ure matrala, pa ni nic popil. Moj mi je kupil ene 4 razlicne vrtse nastavkov, na nobenga ni znal potegnit, tocno takih iz P, pa nikjer niso meli. Pol sva se pa nehala dojit, cez kaksne teden sem ga pa za foro pristavila se enkrat in je ful lepo zgrabil in zacel vlect. Na zalost so pa moje mlekarne ze do takrat sle v rahel stecaj, tko da sva se potem vedno podojila + po podoju je spil se flasko mleka. Pri 3 mesecih se je sam odstavil, cez ene 2 dni sem pa dobila M. Ocistno se je mleku spremenil okus ali pa moj vonj in mu ni ustrezalo. Tko da gor je zrastel na zdraven mleku Hippu Pri drugem miskolinu nama je pa dojenje tudi bolj slabo slo, pa zgubljal je na tezi, tko da sem ga vecinoma dojila, ampak ce je ratal lacen ravno pred obiski, sem si mleko spumpala in mu ga dala po flaski. Vazno mi je bilo, da pridobi na moci, ker potem tudi lazje vlece (za otroka je dojenje tudi napor). Po prihodu domov smo crpanje pocasi ukinjali in presli na polno dojenje (dojila do 13 meseca). Ni mi bilo lepsega, ko se je mali pristavil in se prijel za rokice in jih stisnil v nekaksne pestke in pil Sem pa enkrat fasala nek rotavirus (2 dni driskanja in bruhanja, jest nisem mogla nic), tamal mi je pa skor cel dan na joski visel. Ker ni bil navajen flaske, mu nisem mogla dat niti mleka po flaski (jst sem bila takrat presusena) in mi je to ful psiho nacelo. Sem se tolk presekirala, zakaj mu nisem vsaj enega obroka (moje mleko) na dan dajala po flaski, da bi znal pit, ce bi se kaj takega naredilo. Na flasko se je navadil ful pozno, v bistvu, ko smo prekinili dojenje, prej pa sploh ni znal pit. Aja nastavki za dojenje pri drugemu - sem ugotovila, da se dajo kupit tisti v P in sem kupila enega, pa tamal sploh ni hotu po njemu vlect Se mi je pa vmes tud sam odstavil (mislim da v 10 mesecu), ko sem dobila M. Par dni sploh ni nic pil, sva ze cist nehala z dojenjem, po koncu M je pa spet zacle vlect na polno. Sem mislila, da bo pol vsak mesec tko, ampak sem itak po tisti eni M zanosila s temle nasim miskolinom Meni dojenje samo po sebi ni bilo neki ful izi - skoz te je strah, a dost pridobiva na tezi, bolijo te bradavice, od zacetka traja dojenje ure in ure in potem mas 15 min pavze in spet visi na tebi. Pa ko mislis, da je ze koncno ratalo, ugortovis, da mu polozaj pri dojenju ne pase (recimo pri meni ni maral dojenja v sede, ker ce sem se samo malo premaknila, je takoj nehal vlect in v jok). Ko sva presla na leze, sem pa zraven celo zbirko harryja potterja prebrala, pa se ne vem kolk knjig, pa ga ni nic motilo V glavnem, ko enkrat dojenje stece, pa ni lepsega obcutka, pa otrok je med dojenjem taaakooo lep (sej je ze tko al pa tko ), ampak med dojenjem so pa kot eni...ne vem...angelcki...kot da bi meli neko tako auro okrog sebe al kaj... Za dojenje moramo met v glavi poslihtano, da zelimo dojit in pri tem vztrajat. Nasi partnerji nas sicer bodo spodbujali, dokler gre vse lepo, ko pa vidijo, da se matramo, se jim pa zacnemo smilit in potem nas probajo prepricat, da naj se ne matramo in damo raje flaske. Pa da o raznih odzivih okolice, ko bo otrok jokal - mogoce je pa se lacen, daj mu mleko po flaski - ne govorim. Dojenje JE tezavno, ampak JE vredno se pomatrat in potrpet. Joj, sem se razpisala v tem casu bi lahko se kaksno vreco stvari stran vrgla vse tole pisanje me je nardilo lacno, grem jest melono...