|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009
24.2.2009 11:10:48   
monty
dd77, pojma sicer nimam bom pa malo brata vprašala ker je včasih delal na vlogah za znižano plačilo vrtca in upam, da bo kak dober nasvet padel. vem le to, da sem v uradnem listu lani prebrala polno plačilo vrtca je 447e in potem je odvisno od dohodka in statusa (mati samohranilka ali ne) v kateri razred padeš. se bomo to drugo leto menile najbrž na kakem "vrtci" forumi. vem pa da bi ga midva kar veliko plačevala, ča bi bila prijavljena skupaj. meni je ve kar je več kot cca 150 ali 200 veliko, se mi zdi da pretiravajo za ****. sej ni ena vzgojiteljica na 4 otroke, če pa pogledaš račun od vrtca pa je prehrana ful majhna postavka vse ostalo so vzgojiteljice. men se zdi 300€ za to da je otrok tistih 9 ur tam in da poje dva obroka katastrofalno veliko. ne vem, če ni ceneje kako zasebno varstvo kjer jih je kakih pet! ne vem.

aja prehrana???? groza, men se zdi, da sem kot balon pa mi drugi govorijo da se sploh nisem kaj veliko zredila, samo kje se postava kot semo jo imela. user posted image  sicer se čisto nič ne sekiram za kile, jem vse, lahko oz. morala pa bi malo omejiti pri saldkarijah in nenehnemu grizljanju ker non stop nekaj jem , čeprav v malih količinah se na koncu dneva vseeno nabere en kup nepotrebnih kalorij. Krofov sem od sobote pojedla že 4! zdaj pa konec in SADJE, SADJE,... PA VODA. popoldan kuham pa kislo zelje in krompir, da se malo spucam! user posted image Vem da bom želela bit po porodu čim prej v formi, ker mi to, da si fit (fizično in psihično) veliko pomeni. zdej mi je ful čudno, ne morem več tečt, svojega športa itak že od oktobra ne treniram več, vreme je skisano tako,da do kakih hudih sprehodov mi ni, le dvakrat na teden po 50 min kolo in enkrat na bližnji hrib kjer je sedaj ko sem malo bolj počasna cca uro hoje. v glavnem nek minimum vseeno vzdržujem ker je to dobro tudi za malčico, da malo kri po žilah poženemo in se napolnimo s kisikom. pa počutim se potem ful dobro.

pogrešam pa kopanje, ker pozimi sem kr veliko hodila v savno pa bazen, pa malo razvajanja na kaki tajski masaži ... ojoj kako že to zgleda. je bil pa moj včeraj tako zlat da me je malo zmasiral po hrbtu, samo kaj ko se ne morem več na trebuh vležt in sem bila kot en povodni koonj napol na boku napol na trebuhu s povštrom pod joškami, da sem se malo dvignila. po moje je bilo smešno za umret.

(odgovor članu SKORPY)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
24.2.2009 11:18:11   
furlica
Pozdravljene,
končno imam spet pc in lahko kej napišem.

Tudi jaz sem se najedla krofov, mišk in štravb in sigurno bo tehnica pokazala kej več kg. user posted image Upajmo da ne bo preveč.

Mi smo v redu, še vedno nežno brcike čutimo od našega tamalga, zdej ga provam malo opazovat, ob kateri uri je bolj aktiven, in kdaj spi, he he, zdej trenutno brca, mogoče k poslušava radio...user posted image user posted image user posted image

Kaj ima katera še tak problem kot jaz? In sicer, ko ležim na boku, me začne boleti "žlička" tu pod prstnim košem in mi prav malo zaspi tisti predel, oz. čutim mravljice... Kaj je to? upam da spada zraven.

Zdej pa grem še kej delat.

Lep pustni dan.

furlica

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
24.2.2009 11:22:10   
katrinka
ella - hvala za nasvet, mi je dost ljudi rekel da ce je zupnik faca se da vse zment, tud pr poroki mojga brata je blo tkouser posted image , sam jz sm se kr odločila da bo cerkvena po poroduuser posted image , ne me narobe razumet - vesela sem tvojega nasvetauser posted image sam sem bik po horoskopu in ne odstopam od tega kar sm si zamislilauser posted image

monty - pa pojdi plavatuser posted image , sej ni narobe nič s tem...da se malo cartas...user posted image jaz sem se cez vikend - seveda sem gledala da ni velik ljudi, da ni preveč klora, imela sem tampone zakopanje in sm vsakic k sm iz vode prsla zamenjala tampon in preoblekla kopalke...a veš je kopanje godilo moji dusiuser posted image kar se pa tiče savne - jaz ze pred nosečnostjo nisem hodila ker sem asmatik in ne morm dihat v prostorih s preveč pare...tko da po pravici se nikol nism bla v savni in tudi najbrz ne bomuser posted image

furlica - mene tam ne boli, mene pa na hrbtu, točno pod desno lopatico, bolečine take da bi kr jokalauser posted image

< Sporočilo je popravil katrinka -- 24.2.2009 11:23:19 >

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
24.2.2009 12:26:02   
rina22
Pozdravljeneuser posted image
Tudi jaz bi se šla kopat... user posted image Zdaj, ko je zunaj sneg, bi bilo še posebej fajnuser posted image
Drugače pa sem se komaj opogumila za nastop, in zdaj ko bi naj prof. poslala mail, mi nekaj gmail štekauser posted image Kakšno znamenje mogočeuser posted image
Uživajteuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
24.2.2009 12:26:50   
donna22
gmail tudi meni šteka, tak da zgleda, da imajo neke težave ...

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
24.2.2009 12:26:57   
Belika
Monty še eno vprašanje če ne morim preveč... ali ti je izvide napisal tudi v materinsko?
Po eni strani bi jaz raje videla da mi ne piše, no po drugi pa kaj bi se fino delala, saj mi je G sam predlagal še drugo mnenje (samo seeda pri njih, da gredo €€ v njihov piskrček)... a me samo zanima... šla bova pa skoraj sigurno k Pušenjaku (res je malo dražji kot drugje), ampak če sem te prav razumela bov imela dve stvari v enem... še malo 3D uz...

Pa še všeč mi je, da veliko pove, moj G mi pokaže osnovne stvari in tisto kar vidim, kaj mi pa v materinsko napiše pa nimam pojma kaj pomeni... sicer verjamem, da zato ni nič slabši ginekolog, glavno je da je vse kot mora biti, če nebi bilo bi že kaj rekel.... ampak saj veste vse nosečke me boste najbolj razumele, da hočemo vedeti vsako podrobnost o naših bebicah.

Pa ko berem Pušenjaka se mi zdi da je tak realen... vse pove direktno (včasih je kaj kruto slišati), ampak ne ovinkari. No če ste kaj brale, mi je včeraj odgovoril da ne razume logike mojega ginekologa... no jaz jo razumem, saj sem bila na to prej opozorjena. On vsaki predlaga še eno morfologijo (2 mnenje) pri eni zdravnici na njihovi ginekologiji, ki se seveda plača... in saj veste kake smo, sploh ko nam predlaga to zdravnik kar težko rečemo ne... . Tudi pred nosečnostjo mi je velikokrat zraven predlagal kako plačljivo stvar (UZ na vsakem pregledu, UZ prsi itd...) sicer sem na vse šla, saj konec koncev tudi zaradi sebe. Sicer ti vedno pove da je za doplačati, in da se moram sama odločiti, da on samo predlaga...

No po drugi strani mi pa od kar sem noseča na vsakem pregledu naredi UZ (sem tudi mislila da bo predlagal in da bo za doplačati, pa ni), ko sem krvavela me je vzel takoj, in povedal je da se nosečnost vidi in da bomo kaj več vedeli čez 14 dni (ni pa povedal da se srčka še ni slišalo (5 teden)) - to sem zvedela šele čez 14 dni ko pridem ponovno na pregled in mi reče o zdaj pa že bije srček (in mi da za poslušati), jaz pa vsa začudena a prejšnjič ni... pa reče da ne da se je samo nosečnost videla, za plodek pa je bilo prekmalu za reči.
No sicer sem mu bila glede tega hvaležna, saj sem bila tako ali tako vsa na trnih, da bi pa še vedela da srčka ni bilo slišati, bi se mi zmešalo od skrbi.
No sedaj vem, da je to nekaj normalnega in da je veliko takih primerov....

Joj mi je bilo pa včeraj tako lepo videti ko je malček sesal prst... je pa res sedaj težje vse videti, kot je bilo na začetku,... mi je kako stvar dvakrat pokazal da sem videla in razločla kaj je kaj...

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
24.2.2009 12:27:54   
rina22
Aja, to sem še hotla povedat.. Zdaj se mi je že par dni zgodilo, da sem se ponoči zbudila, ker me je nekaj trebuh bolel.. Tak sem mela napetega.. Se kateri mogoče podobno dogaja? To se mi zdaj kake 3, 4 dni zaporedoma dogaja.. Potem pa mam nekaj časa tak občutek, potem pa mine....

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
24.2.2009 12:29:48   
rina22
ja, donna22, pa ravno danesuser posted image Ko sem se komaj prepričala, da sem zbrala pogumuser posted image Saj bo...user posted image Samo voljo je treba ohraniti, ne?user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
24.2.2009 12:30:32   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

ja, donna22, pa ravno danesuser posted image Ko sem se komaj prepričala, da sem zbrala pogumuser posted image Saj bo...user posted image Samo voljo je treba ohraniti, ne?user posted image

Imaš prav user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
24.2.2009 12:41:07   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Aja, to sem še hotla povedat.. Zdaj se mi je že par dni zgodilo, da sem se ponoči zbudila, ker me je nekaj trebuh bolel.. Tak sem mela napetega.. Se kateri mogoče podobno dogaja? To se mi zdaj kake 3, 4 dni zaporedoma dogaja.. Potem pa mam nekaj časa tak občutek, potem pa mine....

Tudi mene, sedaj ga imam podprtega s povštrom in je lažje.... prej pa sem imela občutek če sem bila na boku kot da bi se mi en knedel naredil in špikalo me je.

Joj prejšnji teden sem se hvalila, da s križem nimam problemov, dva dni pa že komaj hodim tako me boli... verjetno je to povezano z mojim negibanjemuser posted image  na začetku, ko sem 3 mesece preležala, sedaj pa se trudim malo v red spraviti, da ne bom julija kot uvela goba...

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
24.2.2009 13:26:11   
monty
belika, nič ne vpiše v materinsko ker je ta namenjena osebnemu G da on vanjo vpisuje zadeve. no meni pa so pri nas rekli, naj vpisujem sama, da oni dajejo samo originalne izvide. in tudi na listu za redno MF piše spodaj da naj nosečnica sama vpisuje rezlutat ??? ko sem malo primerjala meritve Pušenjaka in moje G se mi ni sanjalo kaj gre skupaj, ker je moj G vpisal tako nekam na sredino vse skupaj se mi ni sanjalo ali je AC ali HC... tako, da se veliko ne ukvarjam s tem. Moja materinska je kot delovni zvezek nevestnega učenca, bolj prazna kot polna. sem pa dobila pri P izvide na treh straneh in grafe, pdoobno kot na NS.

in glede tvojega "prijaznega " G mislim, da se jim vse preveč € v očeh svetijo in na primarno poslanstvo ki so se mu zaobljubili radi pozabijo. Kaj hočemo vsepovsod vlada GNILI KAPITALIZEM! raje bi se pobrigali, da bi kaj več od zdravstva izterjali, da bi nam recimo pripadal kak UZ več ali pa bolj pogosto testiranje za tokso... sem brala, da je recimo v avstriji obvezno testiranje vsak mesec, ker je ključnega pomena, da se zadeva čim prej začne zdraviti, če že pride do nje. tako, da jaz bom kak € namenila še enemu ali dvema vmesnima testiranjema. sem pač tak zaj.... ziheraš in vsega me je strah.

aja punce, a ste že kaj zanimale kaj nam vse pripada ob rojstvu? eno je znesek, ki ga da občina, drugo pa so neki paketi za novorojenčka (A, B, C je bilo včasih ko si sam lahko nekaj sestavil) pojma nimam niti ali so do raznih € upravičene vse mamice ali samo določene? Kaj je s tem?
in Gmail je danes v K... user posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
24.2.2009 13:33:12   
Belika
Do paketov so upravičene vse mamica (novorojenček.com), drugi del pa je odvisen od občine, je pa od 0-500€...

Pri nas si lani dobil 260€, za letos pa ne vem... upam, da jih di julija ne bo recesija pojedla.

Le Ljubljana se mi zdi da da samo socialno ogroženim, ostale občine pa vsem, ki zaprosijo...

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
24.2.2009 14:47:25   
katrinka
ja lj ti da točno 0eur,user posted image razen ce nisi konc ogrožen, jaz bom ob rojstvu spadala pod Ig - dobis knjigouser posted image , brezovica - beri 1km stran od ''meje'' med igom in brezovico sm, ti pa da 80 euruser posted image

belika a se loh k teb preselim da dobim več dinarčkovuser posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
24.2.2009 14:53:02   
katrinka
ZA MALO HECA...beri - tiste ki nimamo zlatih taščuser posted image

Zdravko se je oglasil v zakonski posvetovalnici in povedal
zakonskemu svetovalcu:
"Ženo ljubim in resnično imava srečen zakon. Toda, velika težava je v
tem, da pri naju živi moja tašča, ki je res ne morem več  prenašati. V
vsako minuto najinega življenja se vmešava in mi gre že krepko na
živce. Le kaj naj storim?"
Zakonski svetovalec ga s tihim glasom vpraša: "Ste že poskusili s strupom?"

Gre tašča na obisk k hčerki, pa jo vmes ulovi en fajn naliv. Vsa mokra
se priplazi do hiše in pozvoni. Odpre ji zet in reče: Ja, gospa, kaj
pa vi v takem vremenu zunaj???
Pejte hitro domov!! In zapre vrata...

Srečata se Edo in Jože.
Edo: Sem slišal, da ti je umrla tašča. Kaj pa je imela??
Jože: Eh, skromno hranilno knjižico, pa nič drugega.?
Edo: Ne, mislim, kaj ji je manjkalo?
Jože: Aja, solidna penzija in lastno stanovanje?
Edo: Ma ne, človek, mislim, zakaj je umrla??
Jože: Ah, to ......... Rekel sem ji, naj gre v klet po krompir, da ga
bomo imeli za kosilo, pa je padla po stopnicah in si zlomila vrat.
Edo: O, groza! Strašno! In kaj ste potem naredili?
Jože: Makarone.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
24.2.2009 15:07:28   
bdubadu
Danes sem imela morfologijo. Vse pohvale, resnično pohvale dr. Fabjanovi, ki je ena izmed ginekologinj, ki v Domžalah dela namesto dr. Strahove do izbora nove ginekologinje. Pregled je trajal sigurno 20-30 min, ves čas je razlagala, merila, pregledala resnično vse organe v nulo. Naprintala več slikic in še zapekla CD brez, da bi jo prosila. Res zelo strokoven in tudi prijazen pregled je bil tole.
V prvih dveh nosečnosti sem imela veliko ultrazvokov, ampak nobeden ni bil tako popoln kot je bil tale.
Bila sem tudi prepričana, da bova dobila še tretjega fanta, pa naju je presenetila s češpljico, tako da se je atiju kar smejalo, jst sem bila pa čisto v šoku. Kar nekaj časa smo si ogledovali luliko, ker sem kar naprej spraševala, če je sigurna. Zdaj moram še samo mlajšega sina počasi prepričat, da so tudi sestrice ok, ker on je tudi on prepričan, da bo bratec.
V glavnem, pupa je bila na pregledu zelo živahna...
Bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da nam bo čisto obrnila življenje ...user posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
24.2.2009 15:07:41   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

belika a se loh k teb preselim da dobim več dinarčkovuser posted image

Ne bo pomagalo, ker je pogoj da imaš vsaj eno leto prijavljeno prebivališče v naši občini, da ti kaj dajo...

Drugače bi jaz že iskala začasno stanovanje v Izoli ali pa Velikih laščah, ker dajo kar 500€

http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

drugače imate pa tukaj tabelo iz leta 2008, kako so bile občine radodarne in neradodarne.

Ne vem pa koliko je letos ta recesija udarila kaj po telih prispekih. Tabele za letos ne najdem..., verjamem pa da najprej vzamejo pri takih stvareh... namesto, da bi dali še več, saj bi konec koncev s tem vzpodbujali rodnost in tudi samo kvaliteto življenja malčkom vsaj malo izboljšali...

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
24.2.2009 15:16:26   
katrinka
ja ni kej - jz ne dobim nč,user posted image
razen če se cudež ne bo zgodiluser posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
24.2.2009 16:40:06   
elevitka
čakte malouser posted image  naj mi ena to nariše... ker ne zastopim. Torej zraven pomoči ob rojstvu (paketi ali denar - izbereš sam) ti pripada tudi nekaj od občine? kje pa se odda vloga za tole al kako je z tem? plus otroški dodatek al sem vse zbrkala ?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
24.2.2009 17:09:57   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

čakte malouser posted image  naj mi ena to nariše... ker ne zastopim. Torej zraven pomoči ob rojstvu (paketi ali denar - izbereš sam) ti pripada tudi nekaj od občine? kje pa se odda vloga za tole al kako je z tem? plus otroški dodatek al sem vse zbrkala ?

Ja v kolikor vaša občina da še kaj dodatno everčkov, se moraš potem na njih obrnit pa dobiš (seveda sami od sebe ne dajo nič... je treba zaprositi), in ja to je poleg paketa in poleg otroških dodatkov, pač zadeva vsake občine posebej...nekje dobiš, nekje se lahk pa pod nosom obrišeš (nekje pa lahko celo z županovo čestitko to narediš user posted image )....

Se pa zadeva vsako leto spreminja in nič ne najdem kako je s tem letos... 

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
24.2.2009 17:13:16   
katrinka
belika - si me nasmejala s tole cestitkouser posted image , no vsaj wc papirja takrat ne bom rabla...hahauser posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
24.2.2009 17:46:29   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

belika - si me nasmejala s tole cestitkouser posted image , no vsaj wc papirja takrat ne bom rabla...hahauser posted image

Mislim, da ljubljančake tudi čestitke župana ne dobite... (nisem pa prepričana)....user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
25.2.2009 7:44:52   
monty
jutro!

A za paketek je tudi tako, da lahko vzameš denar namesto paketa? ker sem malo gledala kaj je notri pa to bova že vse sama kupila, kaj pa vem, če imaš denar kupiš pač kar ti je všeč. paketi so vredni okrog 270 kar pa tudi ni malo denarja. kje pa to urediš???

a za dotacijo občine moraš zaprosit, to mi je zdaj jasno. ali je tudi odvisno kakšne maš dohodke ali lahko dobi vsaka mama, ne glede na socialni status?

aja pa eno dišečo user posted image  za dobro jutro!

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
25.2.2009 8:24:59   
Melika
Dobro jutro čveke,

ste se naspale? Moja noč je bila katastrofalna. Skozi sem se nekaj premetavala, nič mi ni pasalo, ne na hrbtu, ne na bok,..user posted image user posted image . Zdaj sem pa taka, kot da bi me vlak povozil. V službi pa norišnica.

Monty: izbiraš lahko med paketom, ali pa vzameš denar. Tudi jaz razmišlam, da bom vzela denar, saj bom ostale stvari nabavila sama.

http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/vsebine-paketov-za-novorojencke.html

http://www.novorojencek.com

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki

Lep dan!!

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
25.2.2009 8:55:21   
Ribica 80
Še ena, ki danes ni spala NIČ oz. sem od 4.30-5.30!!! Groza...pa vse me tišči!!!!

Vsaj lep dan vam želim...user posted image

(odgovor članu Melika)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
25.2.2009 9:30:48   
Belika
Monty za paket urejaš na CSD (in komot denar vzameš), za tisti drugi del, pa še ne vem točno ampak mislim da na občini, in mislim, da pripada vsem mamicam (le v ljubljani (ne vem če še v kateri drugi občini) samo socialno ogroženim).

Urejati pa začneš lahko zadeve max. 60 dni pred rojstvem...

Aja drugače pa vsem dobrojutro....

tudi jaz sem bolj slabo spala, me boli križ.... joj, joj... vse bolj se bliža ponedeljek ko bo treba delatuser posted image

(odgovor članu Ribica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?