altati -> RE: Oktobrčki 2006-5 (15.11.2008 16:17:05)
|
Dan, tukaj sem. Operacijo preživela. Operirana bila na rojstni dan (ful lepo darilo, a ne). Operacije ne privoščim nobeni. Bolečin po njej še manj. Zdaj imam strogo ležanje, ampak itak skoraj ne pridem do wc-ja, kje da bi še kaj več. Je pa ena velika prednost - hm...ne vem kako naj vam povem. Ponovno sem nedolžna (po zagotovilu mojega predragega kirurga, ki je res car). Sledi porodov ni več, nožnica zašita. Aja, pa še sexam lahko (po min.mesecu abstinence, ki mi jo je zabičal kirurg) po mili volji, ker po naravni poti ne morem več zanosit. Odrezali so mi cel maternični vrat, spodnji del maternice, dvignili mehur in ga pritrdili više, ravno tako nožnično steno. Šivov imam še in još....operacija je bila čez nožnico.Operacija je trajala 2 uri. Ves čas sem bila budna, dobila sem spinalno anastezijo. Se pogovarjala s kirurgom, ki mi je razlagal kaj dela in anastezistko, ki mi je pomagala, ko mi je bilo slabo, se pogovarjala z menoj, v glavnem bila čudovita. Najhuje je bilo, ko po operaciji nisem čutila nog. Jih prijemaš, pa ne čutiš. Ne moreš se premakniti, v glavnem si paraliziran. Grozno. 3 dni sem strašila okrog s katetrom, kar je po svoje prav fino, ker ni treba hodit lulat:). KC je sramota vseh sramot. kopalnice so iz časa Marije Terezije, ravno tako wc-ji in bolnišnične sobe. O hrani raje ne bi. 3dni itak nisem jedla nič, popolnoma nič. 4.dn pa zjutraj kos kruha. Nato sem pa sprosila kirurga, da me spusti domov. Uradno bi morala do ponedeljka biti še v bolnici, a se je pustil sprositi. Osebje na intenzivni negi fenomenalno (v veliki večini z eno izjemo- o tem kdaj drugič, spomnite me, prosim). Osebje na oddelju super, s hudo izjemo, ki totalno kvari povprečje, a sem ji včeraj namenila prosti spis (sem zaprosila za vprašanik o zadovoljstvu in napisala, naj jo prosim pošljejo delat na Dob, ker je primerna samo za tja). Tudi na to zgodbo me spomnite, jo bom kdaj kasneje opisala.
|
|
|
|