|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberčice 2008 - 2del.
20.10.2008 20:21:14   
konina
Lyra dobrodošla nazaj. user posted image  Sedaj pa le napiši izkušnje, da se bomo kaj naučile tiste, ki nas dvojčki še lepo brcajo v trebuhu. Vam kot izgleda kar uspeva. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 326
20.10.2008 20:30:07   
Oaza
IZVIRNO SPOROČILO: tamy31

BANJICO PA SVA MED KOPANJEM POLOŽILA KAR NA STOL IN NI BILO NOBENE PANIKE! tAKO DA BOMO SEDAJ ISTO PRAKTICIRALI KOT PRVIČ!

Tudi midva bova naredila tako.

poli*- če te vraže držijo, da od prvih gibov prišteješ 4,5 meseca in dobiš datum poroda, potem bom jaz rodila 3 tedne prej. user posted image Ker sem prve gibe čutila zelo hitro.
lyra- ti pa imaš res pridni user posted image user posted image ! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.10.2008 21:10:06   
caligula
meni je pa danes neznosno! vsepovsod me pritiska in boli pa rit mi bo razneslo!
tok me še ni nikoli dol tiščal kot me da zdaj zvečer danes!
pa enkrat me zaboli na levi strani takoj pod rebri pa nekam zgine v križ bolečina čez kakšnih pol minute potem se čez čas ponovi na desni strani in noče nehat, že dve- tri ure!
in odkar to traja se mali ni niti malo premaknil. me je pa pred to " seanso" špikalo v križu tko močno da me je sesedalo, spet enkrat levo enkrat desno, pasem mislila da me brca sam ne more me v takšnih intervalih pa točno enkrat levo enkrat desno...
ne vem... mal mi je čudno vse skup. pa prej sem komaj s sprehoda prišla, sem hodila kot da imam med nogami 8kilsko lubenico.
pa spet me je pop že zagrablo da sem brez sape ostajala.
dejte te ko ste že drugič ali tretjič noseče mal povedat pa me potolažit da bom še nekaj časa doma!

(odgovor članu Oaza)
Neposredna povezava do sporočila: 328
20.10.2008 21:10:58   
caligula
najbolj me pa na rit tišči, ampak boleče tišči, ne morem sedet. ležat, niti stat

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.10.2008 21:25:29   
caligula
nekaj sem najdla, če še kateri drugi prav pride:

Znaki bližajočega poroda torej so: 1. Popadki, ki se na začetku pojavljajo na 20 minut, nato pogosteje, so daljši in močnejši. V porodnišnico se odpravite, ko si bodo popadki sledili že 1 uro na 5 minut in bodo dolgi vsaj 40 sekund (seveda je to odvisno od oddaljenosti do porodnišnice). 2. Odtekanje vode oziroma plodovnice: ko vam začne odtekati voda, morate takoj v porodnišnico, saj je plod vedno manj zaščiten pred infekcijami. Če nimate popadkov, vam jih bodo v porodnišnici umetno sprožili. Če vam odteka voda se uležite in čim manj premikajte. Če imate veliko stopnic ne hodite po stopnicah, temveč pokličite reševalce na 112 3. Če krvavite morate takoj v porodnišnico. Ob močni krvavitvi pokličite reševalce na 112. 4. Če ste 3-5 dni čez termin poroda, se oglasite v porodnišnici v dopoldanskem času na pregledu. Bodite ves čas pozorni na gibe otroka. Če je otročiček miren oziroma ga ne čutite, pojdite v porodnišnico.

upam da imam jaz lažne :D

grem spat, nočka

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 330
20.10.2008 21:28:47   
tamy31
Caligula jst ti ne znam nič svetovat  ker men je prvič voda odtekla in pol so se mi popadki začel šele v bolnici in to čist nahitr brez kakih predhodnih znakov! Je pa res da sem nekaj dni pred porodom tut jaz komaj hodila tok me je vse bolelo med nogami!
Upam da te bo minilo in da zdržiš še kak dan!
Lyra lepo da ste že doma , upam mda vam bo šlo še naprej tako lepo in mirno!

Lepo in mirno noč vsem skupaj !

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 331
20.10.2008 21:42:31   
Polynesia
Živjo dekleta.

No evo mene s toplic, kjer sem preživela čudovitih 4 dni z možem. On je seveda ostal na zdravljenju, domov pa pride 30.10. popoldne in se je z najinim fantkom dogovoril, da to takrat ne sme ven...pa tudi če pride sploh ni panike, samo da bo vse ok, on je v urci v Ljubljani. Zdej sem pa sama doma in počivam, kar malo paše se izležavat user posted image .

Emina83 čestitke za malega Emirja...le javi se nam takoj ko boš lahko user posted image . Sedaj pa je tudi Ajša postala ponosna starejša sestrica, čeprav je tudi miška še zelo majhna.

Lyra* bravo bravo za tvoji punci, res sta pridni, po mamici ni kaj user posted image . Sedaj se pa lepo cartajte in tudi ti se kaj še javi takoj ko boš lahko.

caligula madonca dej mal pozitivne energije od sebe, nočem bit grda, ampak zadnje tedne si čist preveč negativna...bodi vesela za vsak dan, ki je za tabo in je mali v tebi. Sej vse nas že vse boli k pr user posted image pa nimamo kaj, treba je počakat, da bodo naši mali user posted image pripravljeni za ta svet...mi nimamo neke izbire, ko bo čas bo čas...do takrat pa nam ne pomaga nobeno jamranje...no, ne razumi me narobe, sej smo tu da si malce pojamramo, ampak ne pa non stop, ker potem tale forum rata že malo morast.
Sej mene tut že vsee boli k norc, dol mi pritiska, spat ne morem, dol me kost full boli in imam občutek da se mi bo razklala, sprehodi na hitro ker mam filing da bom rodila...ampak sej smo vse na istem a ne...kaj čmo.

Tko da punce, dejmo malo pozitivizma unesti na te strani, ker je res že tole težko brat. Sej vem da smo na koncu, ene imamo rok že zelo kmalu, druge spet čez en mesec, pa vseeno smo vse na koncu in razumem da nas že vse boli...ampak malo nas dvignimo madoniša no.
Poglejmo naše borke orko, zaro, andromedo itd. kako so vse prenesle in bile močne...gremo po njihovih stopinjah user posted image user posted image user posted image ...bodimo močne in vesele in debele user posted image ....prav caligula?!?! Da ne bom k tebi prišla pa te kar peljem rodit user posted image .

Šema to pa je res malček nižja teža...ampak veš kako je to, tko tko, v teži se zelo radi hitro "uštejejo", boš naslednji teden spet vidla kako bo, če bo pa mali moral ven bo pa moral, bo že tolko velik in težek da bo 100% vse ok.

No jutri grem pa k tašči na kosilo in bom kar tam do popoldneva, me fajn pride tast iskat in me bo nazaj peljal ...zdej mam svoje taxiste user posted image . Potem me bo mami en dan peljala k frizerju in greva še do sisestr pogledat mojega nečaka, madonca že 1 mesec bo star, uf gre hitro.

No zdej grem pa še mal pred tv.
user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 20.10.2008 21:45:28 >

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 332
20.10.2008 23:11:33   
j5ra
Hvala za info o mizicah in banjicah :)

Pajacke iz pliša sem vidla tudi v Leclercu in Kiku ter seveda H&M.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 333
21.10.2008 8:53:36   
luna8
Lyra lepo da se fajn rihtate in da sta pridniuser posted image

Caligula drži se in fajn, da si napisala te znake, ko se pripravlja porod, ker se že hotla vprašat, če moraš takoj v P ko ti voda odteče.

Polynesia zgleda, da so tebe toplice čist naspidirale s pozitivno energijo - sej je prav tako, ker samo pozitivno razmišljanje pomagauser posted image .

A ste že slišale to, da če proti koncu nosečnosti bolj dražiš bradavičke, da greš prej rodit? Kaj mislite?

(odgovor članu j5ra)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.10.2008 8:53:43   
_katja_
j5ra: so imeli v H&Mu tudi tele plisaste stvari bele 56? Se kaj spomnis?

Drugače pa punce, treba je res pozitivno gledat na svet. Mene tud kriz boli pa spodaj pa se in se, ampak če probam odmislit, je boljse kot ce skoz premisljujem kolk me boli.... Sej bo, še malo pa se bomo samo še z nasmeškom na ustih spominjale teh dni pred porodom:)

lp
K

(odgovor članu j5ra)
Neposredna povezava do sporočila: 335
21.10.2008 9:08:16   
caligula
jutro, sej sem pozitivna in vesela, da sem zdržala tko dolgo ampak nekomu moram pojamrat user posted image
jaz sem samska remember?
vsak dan skuham malico, kosilo, večerjo, pospravljam stanovanje, grem vsaj trikrat na sprehod...a ni to vse pozitivno? user posted image

v glavnem še mal jamranja, ker MORAM user posted image : spala čist nič čez noč, zaspala zjutraj ob sedmih in se zdaj zbudila. Špikanje ni popustilo, ne vem pa če naj počakam še mal doma, ker po mojem filingu so popadki, ker bolečina ni takšna kot pri user posted image , tam me je piknilo pa sem rekla av pa je blo konc user posted image
tle pa kr traja. fotr je celo noč dežural in me spraševal, če gremo v nm, jaz pa se še ne dam.
do popoldana počakam, da še kosilo pojem, potem pa se grem pokazat.
sporočim kako je šlo papa. zdaj pa pelem moje razvajenčke na sprehod pa na kavico.

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.10.2008 9:15:08   
luna8
Ja caligula prav imaš mi večinoma pojambramo partnerjem, ti pa tega ne moreš, tko, da si včasih kar privošči na forumu, sporoči kako bo šlo popoldneuser posted image

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 337
21.10.2008 9:24:11   
mojsoncek
Dan punce!

No, vceraj sem imela tudi jaz pregled. Sicer je bilo bolj kot ne na hitro, ker sva samo srcka poslusale, tako da mer ne vem, ampak ce bi bilo karkoli, bi mi ze povedala. Sva pa imele kar dol pogovor. Zredila sem se eno kilo in sem pocasi not prinesla izgubljeno. Pa malo se mi je kri poslabsala in sem dobila zelezo. Drugace pa me je v P narocila za pripravo za CR, tako da me bodo 6.11. v P pregledali in naredili vse potrebne preiskave. Naslednji pregled pri G pa imam 13.11.

Drugace pa se jaz kar strinjam s predhodnicami, ki so napisale, da je treba razmisljati pozitivno. Vsa spikanja in tiscanja in nespanje... skratka vse taksne in drugacne tegobe so del nosecnosti in jih je treba vzeti taksne kot so. To pac pase zraven in ni kaj za nerditi. Raje uzivajmo do konca, pa ceprav na drugacen nacin, kot se kaksen mesec nazaj. Ah, ne bom vec moralizirala user posted image ... vsak po svoje, zato pa smo tukaj, a ne...

Drage moje, bodite lepo, sprostite se in uzivajte! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 21.10.2008 9:29:19 >

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 338
21.10.2008 10:11:54   
natasa78
Dobro jutro punce,
no glede jamranja naj povem, da ni prav nič slabo, če človek kdaj postoka in pojamra, pa je potem lažje. Sploh pa je res, da imajo nekatere ženske velike probleme v nosečnosti, nekatere pa kot da ni nič, celo tako se zgodi, da ima ena in ista ženska v eni nosečnosti vse probleme (slabosti za znoret, špikanje, ..), v drugi je pa v vrhunski formi. Tiste ko so rodile že trikrat ali več pa lahko povejo tudi to, da se porodne bolečine lahko razlikujejo zelo močno pri isti ženski in variirajo od menstrualnih krčev do bolečine "komaj za preživet"....v glavnem punce imejte se lepo in včasih si kar vzemite pravico, da malo postokate, pa naj bo to sedaj, v porodni al pa potem ko boste s podočnjaki okrog hodileuser posted image ...čisto po pravici povedano, jaz v tej nosečnosti en mesec pred koncem komaj peljem mojega razgrajača v vrtec ( 30 m od hiše!!),  ne morm niti do trgovine, mi je preveč, da bi morala en liter mleka in pol kile kriha nest do doma, pa me vprašajte, če grem lahko na kavico? jaaaaa! pa drugače nisem kakšna lenoba, ampak si mislim, da je pač kdaj obdobje v življenju, ko imam pravico misliti samo na sebe, to obdobje bo kmalu mimo in torej imejmo se sedaj čim bolj lepo in čim udobnejšeuser posted image -no malo filozofiranja...želim zdravja vam in vašim user posted image !! Pozdravček, Nataša.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 339
21.10.2008 10:38:43   
Polynesia

IZVIRNO SPOROČILO: luna8

A ste že slišale to, da če proti koncu nosečnosti bolj dražiš bradavičke, da greš prej rodit? Kaj mislite?

To sem tudi jaz že slišala...hmmm, zdej pa če to kaj velja ali ne, sam bog ve...menda lahko delaš ma kar želiš, pa če dete noče ven, noče user posted image .  To je po moje isto kot s tistimičaji za mehčanje, pa za presledek, sej zgubit res nimamo kaj, sam v šoli so nam še povdarili, da so to samo vraže.

Drugače pa ja, sem tudi jaz za to da se sem pa tja kaj pojamra, sam ne pa skos...upam da me razumete, tudi jaz sem imela velike težave v tej nosečnosti, pa prej izgubo otročka, pa operacija pa polno enih pi... pa kaj naj zdaj, partnerju sorry pa tut približno ne mislim s tem skos morit, ker je to težko poslušat.
Sej bo punce, držimo skupaj pa kot je rekla mojsoncek raje uživajmo še tele zadnje tedne, bomo še kako pogrešale trebuščke.

caligula ti pa če se ne počutiš za v P pač ne it...sama že veš.

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 21.10.2008 10:43:11 >

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 340
21.10.2008 10:55:08   
članica
Nataša 78 - user posted image , ti dam čist prav pri tvojem razmišljanju. In prepričana sem, da se tuki gor vse veselimo svojih user posted image , smo pa kakšen dan bolj in drug dan manj pozitivne. In Caligula - te je fajn in poučno brat - samo pogumno naprej.
Polinesia- manjka nam mal tvojega vročega sončka, nasmeha...

Jaz sem bila te dni kar ok - počutje- vsa špikanja in to je kar prenehalo - brca sicer manj, ampak še vedno dovolj. Sem že kar pozabila, da sem skoraj pred porodom.Danes ponoči pa sem se zbudila, ker me je zvijalo - nisem vedla, al so popadki ali kaj - kakšne 3krat v roku ene ure. Je bilo bolj podobno močnim mens. krčem, potem sem pa nazaj zaspala - zjutraj pa so bile bolečine bolj konstantne, kot boli pred mens. Zdaj pa je vse prenehalo. Me pa malo žre tisti slab CTG pri gin. prejšnji teden - in reakcija gin. - kar takoj na sprejem....da je treba nadzirat user posted image ... Pa potem reakcija v por.  - da ni nič... ne vem, moji gin. sem do zdaj zaupala. Zdaj ta teden pa moje gin. ni. Res ne bi rada, da bi se zdaj na koncu kaj zakompliciralo...

Je pa res lepa tale jesen, še nekaj dni - pa se bodo začeli rojevati škorpijončki, obeh spolov seveda...

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 341
21.10.2008 10:58:21   
pomar*ANČA*
hei

sem pa imela velik dela, da sem vse prebrala, pa samo par dni me ni bilo na forumu.

da pokomentiram poste:
dekco imam jaz iz ovčje volne, ovčjo kožo imam tudi za v voziček. dekce nisem kupovala, saj smo jo dobili, ko smo vzeli ovčjo posteljnino. plišasti komletek sva midva kupila v h&m, res da ni full izbire, ampak tudi nisva izbirčna, tako da nama je bil všeč bel z ježem, pa še nogavičke sva vzela, da bo v stilu user posted image tudi mene vse tišči, pritiska, ampak zgaga pa ne peče več pa tudi diham lažje, kar menda pomeni, da se je spustil dol. jaz si pa ne upam piti čajev, saj ne smem roditi pred rokom, ker morava še toliko postoritiuser posted image ah, bo že...

včerej sem imela pregled, vse je ok, le železo še moram jesti. na hitro je naredila uz in komentirala, da je velik in da po velikosti in plodovnici lahko računam na 1.11. po menstruavciji pa na 14.11.. ker pri meni ni bilo rednih ciklov (zanosila kljub jemanju tabletk) je itak nemogoče določiti točni datum poroda, tako da se malce ugiba.

danes sem dala prat prvi pralni stroj cotk oz pleničk. in ker imam nov pralni stroj me zanima, če je normalno, da je pralni stroj fulll vroč? nisem navajena, da bi pralni stroj bil vroč. no, nebi rada že nov stroj skurilauser posted image sem dala pa prat na 95°C in se pere že full dovg. ponavadi sem dala prat in sem šla, zdaj pa čakam da bo oprano, da čim prej obesim

Neposredna povezava do sporočila: 342
21.10.2008 11:07:31   
konina
Hej, hoj. Jaz sem od frizerja, sem se postrigla precej na kratko, da potem ne bo prekmalu potreba po novem striženju. user posted image

Pozitivna sem, jamram tudi, vsakega po malo, se pa kar malo veselim, da prihajam do konca, saj se tudi jaz že komaj valim po svetu. user posted image  Moram priznati, da me je tale nosečnost nekoliko bolj zdelala, pa hitreje sem si zaželela, da bi moja fantiča že imela v naročju. Me je pa pošteno STRAH. user posted image  

Caligula, ti se pa po moje lahko počasi odpraviš malo na obisk v P. user posted image  Saj vse razumemo, da bi še kakšen dan počakala, ampak dete želi k tebi in boš moarala kar njega ubogat. user posted image  TAko je to potem, ko imaš enkrat otroka. Je on ta glavni. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 343
21.10.2008 11:11:41   
Polynesia
konina lepo za novo frizurco, tudi jaz moram ta teden nujno k frizerki po nova pramenčka, da bom lepa mamica user posted image ...ti pa verjamem da je ta nosečnost zate težja, sploh pri dveh razgrajačih user posted image .

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 344
21.10.2008 11:45:32   
nagajiva
Ojla user posted image

Evo nas s pregleda......MV je še ohranjen, sem na +10kg user posted image .............user posted image  pa ima že cca. 3300g in je g komentirala, da se lepo redi in če bo šlo tako do roka bomo kar pri kakih 4kg......Me prav zanima kako bo......Sem pa v pon. naročena na ctg v P in še prej pri svoji G. Me bo sedaj pregledala pred vsakim ctg-jem......
Sicer pa punce, user posted image  bodo počasi v naših naročjih, hočemo ali nočemo.....Narava nam je letos naklonjena in je še vedno prijetno toplo in sončno. Pa naj bodo še naše misli take.....Ko me boli, špika ali pritiska navzdol, kot da bo kar ven padel user posted image , se nasmejim in poklepetam z njim. Pa ga malo "pokregam" zakaj jezi mamico in se mi zdi, da bolečina preneha....Bomo pa kmalu še kako pogrešale vse te tegobe in bušija.....Caligula ti pa se kar potoži...pa upam, da kaj pomaga. Saj zato pa smo tu.... 

Neposredna povezava do sporočila: 345
21.10.2008 12:09:47   
carly
Ojla,
jaz sem iz pregleda, na ctg-ju so se kazali rahli popadki, ampak jaz sem čutila samo otrdevanje, tako da baje še ni panike.  Na uz je pa user posted image ravno vadila dihanje, je rekla gin. da je to zlo dober znak, ker ponavadi tegane vidijo razen če bi vsaj pol ure uz gledali. Sicer imam pa naslednji pregled čez en teden.

Me je pa prej tudi že kar malo panika zagrabila, ker sem ko sem prišla domov šla na wc in ko sem se obrisala sem imela krvav izcedek.Pa najbrž je samo posledica tega, da me je pregledala kolk sem že odprta ( je rekla za en prst ) in je bila verjetn mal bl groba.

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 346
21.10.2008 12:29:03   
carly
Aja sem dodala slikce v album, če katero zanima lahko pogleda.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 347
21.10.2008 12:36:41   
onur
Carly, lepa sobica. Sem se tudi sama spomnila, ko sem pri tebi videla, da bi lahko tudi jaz kakšno plišasto živalco nabavla za v sobo. Moje najstniške smo vse oddali v vrtec.
Drugač pa sem zaenkra še ok. Čakam na pregled, ki ga imam v četrtek user posted image user posted image user posted image user posted image . Me je pa vedno bolj strah, ko pomislim, da se bo kmalu začelo pripravljati za porod. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 348
21.10.2008 12:57:50   
carly
Onur tile pliškoti so vsi še moji, sicer ne tisti iz otroštva temveč bolj iz najstniških let, ko je bila moda da smo dekleta zbirale pliškote, sem jih oprala v pralnem stroju ( no razen ta velikega medota )pa je. Drgač pa midva prov namenoma nisva kupovala nobenih igrač, ker vem da bodo sorodniki sigurno kaj prinesli pa še novoletni prazniki bojo kmalu in bodo vsi sigurno igračke kupovali.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 349
21.10.2008 13:02:51   
luna8
Carly luškana sobice in te žiraficeuser posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?