Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra ZDRAVJE jaz in Aleži si podajava kljuko pri dežurnem zdravniku, najprej ona Žigca, čez par ur pa jaz Liama. Sicer nam zdravnica ni dala nič, ker pravi, da je ta kašelj ostanek angine (pazite to - pred 1,5 meseca je imel angino in od tedaj kašlja, naj bi bilo čisto normalno če kašelj ne pojenja od 6 do 8 tednov !!!) Zdaj pa je očitno fasal virozo ali prehlad, pa se je kašelj okrepil. Navodilo - mlačni napitki, zbijanje temperature in čiščenje noska. To kar delamo že 6 do 8 tednov, no razen temperature, jao jao...kdaj bo tega konec...Daša pa seveda faše od njega, no, je tudi ona že bila dvakrat zaporedoma prehlajena, pa tudi jaz, no. Sej ne vem kdo komu podaja! Vidim pa, da ste tudi nekatere druge v podobni situaciji. Azzurra, upam, da je Liam že zdrav, če pa ni, pa pošiljam kup pikapok , da hitro okreva SLUŽBA vem, da se vam zdi čisto zgodaj razmišljat, ampak november je tu, veseli december ni omembe vreden, ker je "mesec, ki ga praktično ni", saj se mi zdi, da se človek 2krat obrne in je že novo leto, pol pa je samo še januar in nekatere se že kmalu vračamo v službo.... Se je katera odločla za skrajšan delovni čas? Jaz sem se, sem se šla v službo zmenit, da pač povem, da imam tak namen oz. željo, zdej pa moram kmalu dat vlogo na CSD, da se to potem obravnava in pa napiše aneks k pogodbi. Sem se odločila kar za 4 ure, nismo pa še določili koliko časa, oz. bom poskusla nardit tako, da vključim "možnost podaljšanja". Meni namreč hodi narobe to, da imam 2 izmenski urnik, en teden je kar znosno, delam od 8. do 16. ure. Je pa naslednji teden živa katastrofa, ker delam od 10.30 do 18.30. In to ti gre cel dan. Ljudje mislijo, da zjutraj naredim nevem kaj - a kaj naj naredim??? Navadno grem že okoli 9. ure od doma, saj ob taki uri v Kopru ne dobiš parkinga kar tako, potem krožim okoli, nazadnje seveda parkiram kje na pol v Semedeli in pol pešačim še 20 minut do centra, kjer imam službo. In zvečer je podobna pesem, tako da sem okoli 19. oz. 19.15 doma. Tako da zjutraj nimam nič od dopoldeva (recimo niti v trgovino ne morem, ker mi potem zmanjka časa za odpeljat fasngo domov), zvečer pa ob 19. je pri nas urnebes! Oba lačna, zaspana, sitna...ne gre... In ko delam ta "popoldanski teden", sem dežurna še v soboto in delam vsako drugo soboto od 8. do 12. In poleg vsega sva samo 2, ki se izmenjujeva. Druga sodelavka je over 50 in samohranilka sinu najstniku. Enkrat je bolna ona, naslednjič sin, tretjič jo ruka menopavza...skratka...ima ful odsotnosti...in če je odsotna na teden, ko dela popoldne...no - saj si predstavljate.... Pri plači se bo sicer poznalo, ampak bomo poskusli. Te čisto razumem, sploh, če imaš tak urnik, JAz sem tudi razmišljala o skrajšanem urniku, pa sem to mou zaupala in je rekel, da si zdj ne moreva tega privoščit. No, ni čisto tako - privoščiva si že lahko, samo zdaj intenzivno šparava za stanovanje. Upam, da hitro dol padejo cene kolikor mislijo, ker on misli, da bom še 2 leti čakala v tem podnajemniškem 2 sobnem stanovanju. Bi rada imela max. 2 leti razlike, zato bo treba hitro v akcijo. Ja, in pol bi se mi ta skrajšan urnik ne poznal samo na plači, ampak tudi na naslednji porodniški IZVIRNO SPOROČILO: Lona76 Morm se pohvalit da je Taja danes poniči spala celo noč . Sem rekla da bi jo mogu skos dragi dajati spat. No ob petih sem se jaz zbudila in gledala če še diha. Je spala do sedmih, potem pa sem ji dala mleko v postelji pa ni hotela nič več zaspat. No važno da je noč prespala. Bravo Taji za prespano noč. Pri nas je z dneva v dan huje. Tole nočno zbujanje me bo še za par let postaralo. Pravijo, da te otrok pomladi. No, meni se zdi, da je tole nočno vstajanje naredilo par gubic več IZVIRNO SPOROČILO: aleži Morem zaupit Jupi Sara se je začela malo plazit.... ni takšna kot Julija od Zofy ma ji rata naredit nekaj metrov zelo sem vesela, da bomo imeli pri hši plazilko BRAVO Zdaj pa bomo začeli buške šteti. Danes je Julija 2 pridelala, neroda mamina. Je šla po meni zgleda. IZVIRNO SPOROČILO: Zala. Pozdravljene... Ej zdej sem vas pa že res pogrešala. Uspela sem prebrat zadnji dve strani no saj bom, mislim da sem bila nazadnje na 15 strani . Mi imamo kar naprej akcijo, Zala leze, se dviguje, pleza, pada, spi približno 2x po 20 minut čez dan, ponoči se pa kar naprej zbuja, sem včasih ko zombi. Kupil smo stajico da je na varnem . Aja pa krstili smo jo. Glede postavljanja na noge sem vprašala pediatrinjo, je rekla da če sama hoče je OK, in naj jo pustimo, da pa mogoče bi ji kupil čeveljce do gležnjev, kadar je v akciji, drugač je pa najboljše da je bosa, no to itak za čeveljce pa ne vem... Čestitke Zali za plezanje, plazenje, padanje, krst. Pa hvala za odgovor glede postavljanja na noge! IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08 job je tud še brez zob in tud plazi se še ne se je pa naučil sam usesti, pa zelo rad igra klavir, še posebej je vesel, ker imam klavinovo in mu naštimam zvok orgel in pol ful razbija aja pa pošteku je tud kako se igra flavto! najprej mu ni šlo, potem je pa ugotovil, da mora pihnit notri! to se mi zdi pa že kar uspeh no tko, mal sem se považila, zdej se moram it pa res naprej učit, drugač bo štala jutri ... Bravo Job, tale bo pravi glasbenik PA bravo tudi za samostojno posedanje. To pa je res napredek IZVIRNO SPOROČILO: terida Umazanija: Joj, Zofy, to bi tudi mene razkurilo! Sama sem sicer mnenja, da ni nič narobe, če otrok poje kaj zemlje, a to je zelo slab izgovor za neumit ribežen! A ona bi pa jedla z njega ali kaj?! Ja, ona bi jedla. Je trdla namreč, da je čist IZVIRNO SPOROČILO: terida 2. Mislim, da sem čisto nehote pri Eriki ustvarila en pogojni refleks. Nekaj časa nazaj je bila malo zaprta in opazila sem, da ji pomaga, če se uležem "nad njo" (ko je ona na hrbtu, se uležem na trebuh tako, da imam glavo nekje v višini njenega popka) in ji pomagam pri pritiskanju tako, da ji masiram trebušček, ona pa se z nogicami opira na moja ramena. Zdaj pa se je tega očitno tako navadila, da vsakič, ko se tako uležem k njej (da bi jo malo pocrkljala ali pa se z njo igrala), začne pritiskat in se pokaka Saj se večkrat pokaka tudi brez moje prisotnosti, a ko se postaviva v tak položaj takoj začne pritiskat Saj po eni strani sem vesela, da imava en tak položaj, v katerem se lahko pokaka, da ji bom lahko pomagala, če bo kdaj zaprta. Po drugi strani pa se mi to ne zdi v redu - kaj če kmalu ne bo hotela kakat drugače?! Ne vem kaj naredit... Po moje tako, kot ti je NČK svetovala. Par dni se nehajta tako crkljat, pa bo po moje pozabila. Bi pa bila jaz vesela za tak pogojni refleks, saj naša Julija včasih prav težko kaka. In sumim, da je tudi to razlog za večkratno nočno zbujanje. In pa vročina in suh zrak v spalnici, kljub temu, da imam radiator zaprt. Bo res treba čimprej v akcijo kupit vlažilec zraka. Sem našla enega od Dormea, ki je poceni in majhen. IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Zofy, pa smo spet pri taščah ....kot zakleto....ma, jaz nisem res noben stručko in tako kot so ti napisale ostale je to čisto OK, sploh če se sama dviguje...sej kaj pa češ, jo zmeraj nazaj ležat dajat . Narobe naj bi bilo le to, da začnemo starši še preden se oni sami postavijo na nogice ob opori, da jih kar učimo hoditi, torej tisto nategovanje za roke in njihova hoja po prstkih. Ti se nič ne sekiraj, sicer je pa tvoja Julija res super duper hitra v razvoju . A veš, da mi skoraj nihče ne verjame, da poznam eno punčko, ki je stara 7 mesecev in že piči po vseh štirih. Sej mislim, da ni edina marčevka, ki šiba pri 7-ih mesecih. OD moje prijateljice punčka je začela plaziti pri 6ih, si moreš mislit!! JE pa pol shodila pri 14ih... Joj, zdaj me bo ez celo stran nalimalo. Sem toliko opkomentirala kot še nikoli. Vmes pa Julijo tolažila, ker se je po slabi urci spanja v joku zbudila... revica. Zdaj je ful slabše odkar se na noge postavlja, Ker se zbudi, se dvigne na noge v posteljici in je pol ful bol budna in težje nazaj zaspi. Dobro, zdaj pa si grem kozarec vinčka privoščit. Če mi rata, pokomentiram pol dalje. Je pa ob 22h House, tako, da ne vem. Jutri pa v Izolo pičim, upam, da bomo imeli lepo vreme, ker čez vikend oljke pobiramo. No, lahko noč!
|