san
|
vam kar prilimam zs od januarčice, ki sem ga dobila, da si preberete same: Živjo, ti bom kar tukaj odogovorila, ker zadeva ni tako zabavna za vse . Jaz sem se zabavala z naročanjem copatkov, prvi paket, ki sem ga dobila, je šel čez carinsko pošto brez posebnosti, noter je bilo pa ene 10 parov copatkov. No po tem sta bila pa še dva paketa, ki sta prišla skupaj in ta dva so mi po tem carinili, zahtevali so račun z eBay-a (še dobro, da sem plačala v 4 kosih, tako da sem poslala samo dva ). Carina je sicer samo 8%, samo kaj ko ti po tem nabijejo še 20% DDV-ja . Skratka jaz sem za plačala 57€ carine in DDV-ja za računa, ki sta znašala približno 160 €, kar se mi v bistvu zdi kar veliko. Skratka, če vse skupaj skrajšam, dodatni stroški (poštnina + carina) so bili približno 2,4€ na par copat, tako da je en par prišel približno 10€, kar je pa še vedno zelo ugodno, glede na to kakšne so cene v trgovinah. Jaz sem s kvaliteto zelo zadovoljna, imajo visoko elastiko, tako da ne lezejo dol, ko se palzi naokrog, ker od Pikapolonice (ki so cenovno primerljivi) mu zelo lezejo dol, pa tudi sicer so slabša kvaliteta, ne vam pa kakšni so shoozoo v primerjavis s robeez ali shoo shoo... Upam, da ti je tole kaj v pomoč, če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj... ...aja...brez carine lahko uradno dobiš pošiljke v vrednosti 22 ali 25€...ti pa tile od Shoozoo na paket tako ali tako napišejo, da je darilo v vrednosti 15$, tako da če ne boš naročila več kot 8 parov, boš prišla skozi brez carine . No pa še to...pošiljke gredo na pot v ponedeljkih, tako da jo dobiš v četrtek, če boš slučajno naročala več, je mogoče boljše, da ti pošlejo na različne naslove ali pa da je vmes kakšen teden...
|