Ursi2
|
Zdej pa vas grem malo prebrat! Špela100 in za noči, da se izboljšajo in da bote končno spali, tako kot bi bilo treba. Ah, kaj bi te kritizirale. Sej ne moreš kaj. Pač poskusaš vse, da bi zaspal nazaj. Sej tega ne delaš zdej vsako noč, sam včasih pač ni več idej. Se mi pa zdi, da imajo taka obdobja, ko ponoči nočejo spat ion bi se kr neki pogovarjali pa igrali. Jz se še zdej spomnem, ko se je enkrat eno uro jokal, ko sem hotla, da bi nazaj zaspal. Potem sem ga pač nesla v dnevno, da bi vsaj moj lahko malo spal in sem ga dala na igralno podlogo in je našel en štrik pa gor un ježek, da se lahko skupaj zlepi in je tisto skor 2 uri cuzal. Jz pa zraven ležala pa dremala. Sam ko je videl, da že skor spim, se je zasukal k meni in me tako dolgo rukal, da sem ga pogledala , potem pa je naprej cuzal. Potem se je pa ob ene 5 zjutri začel po meni obešat in sem ga nesla nazaj v sobo , sem ga podojila in je zaspal do 8. Kr neki, jz sem pa čist pisano gledala! Upam, da je bila noč boljša!!!! pa da čimprej mine tole obdobje , da ti uspe vse naredit in da ne boš pregorela!!!!!! Hrana: naš je nor na krompir. Restan krompir, pire krompir (jz sem ga delala prej kr na vodi ali z riževim mlekom, sedaj dam malo kisle smetane ali jogurta not) Zelo rad ima, da prepražim malo česna in potem še kr krompir na olivnem olju, nato zalijem in skuham, na koncu pa dam še špinačo. Bi jedel samo to, če bio lajko. Zdej mu delam tudi špagete oz testenine z bolonjsko omako ali z zelenjavo. Pa rižote ali riž pa purana v omaki in ima tudi zelo rad. Mlečnih stavri pa še kaj posebej nisma preizkušala - pač kake kosmiče oz mislije not pa suho sadje ali pa kake borovnice in banano. Pa mlečni riž za večerjo. To se res nasiti, pa malo dlje zdrži potem ponoči. Tudi polento ima rad. Ali z zelenjavo ali z mlekom za večerjo. Drgač še kak gres ali kus kus pa proseno kašo. Dam mu tudi malo pize sedaj že. Pa mu je tudi všeč, ali makaronovo meso. Pa enkrat zdej bom kako polnjeno papriko nardila. Sem se pa jutri odločla, da bom nardila gonovo juho ( za naju brez gob) in pa ajdove žgance. Lucalu, tudi za vaju eno goro , da se čimprej pozdravita! Revčeka! Ja, meni je od vsega najhujši kašelj. Vročino pa nosek že nekak gre, sam kašlanja me je pa prav groza. Mi je zdej že dvakrat tako fejst kašljal, da so meni solze zraven tekle, kako je moglo šele njemu bit. Sem mu pa ful inhalacije delala pa vlažilec zraka sem mu dala v sobo, čistila nos in mu nalivala fiziološko, devala tople obkladke na prsa. Pravijo, da ful pomaga, če na maslu oz margarini prepražiš kamilice in potem to zaviješ v eno krpo in mu čim bolj tople (seveda, da ga ne opeče) obkladke na prsa in zadaj na hrbet! Morem najprej dobit kamilice, da jih bom imela, da bom lahko kdaj preizkusila, če bo treba. Upam, da še dolgo ne. Dinki, priden Tit, da je tako pridno spal zjutraj, da si lahko pokomentirala. Je najbrž vedel, da mamica rabi malo časa za RR!!!!! Glede poroke: no, jz nikoli nisem bila jezna na naša dva, ker sta bila jezna na mene in sta se tako držala. Bolelo je in še sedaj, priznam. Ju pa čisto zastopim in sem vesela, za vse, kar sta nardila in da tsa bila tam. Vem, da jima je bilo težko, še posebej, ker sem tamlajša, razvajenka, očijeva punčka, edina,ki je znala z vsemi se lepo pomenit in sem jima bila za oporo in velikokrat posrednik, da sta se lepo pomenila. Pa tudi za brata in sestro. Pač, je bolelo, ker sta vedel,a da grem, da bom imela svoje življenje, da bota ostala sama. Vse to ju zastopim in jima nikoli ne bi mogla zamerit tega, kako je bilo takrat. Me pa boli sedaj, ko v vsem tem času, odakr sma poročena nista bila več ko ene 10x pri nama. Pa mislim, da sem zdejle še malo prevečkrat povedala. Od tega ene 5x, odkar je LUka. Pa ne bi rekla, ko ne bi imela avta ali da bi bili daleč. Sam imajo pa dost avtov, vsaj 3x na teden se mimo peljejo ali pa so celo v tem kraju, pa ne pridejo in šele potem zvem, da so bili v Velenju. Pa je sestra 150 km vstran, greta velikokrat na obisk, ali če sta npr. v LJ pa greta še k njej na obisk, pa se je treba še ene pol ure peljat. Mi smo pa 20 km vstran pa ne pridejo. Pa sem jih od začetka še ful vabila, zdej pa samo rečem, da naj pridejo, da jih bomo vedno veseli, kaj več se mi pa zdi brez veze. Sam smotano mi je, ko mi kao reče, zakaj ne pridem na obisk, pa da Lukana pogreša, pa ji rečem, da ne bom hodla, če je naš bolan ali so oni bolani ali od brata tamali, ker jih pač potem ona pazi dopoldan. Ampak to je pač in v večini primerov se ne sekiram, sam včasih pa malo zaboli. Pač je tk, kot je. jA, Tudi jz upam, da bo še veliko takih otrok, kot je Lukec! Mogoč pa bo zdej kaj, ko bom šla v službo in bom manj dojila in bo mogoče celo . Pol pa bomo lahko spet delali na tem!!! No, fajn, da je Tit že boljši in da nima več vročine!!!!!!!!!!! Aleži, ja se strinjam s tabo. Važno je, da si ti zadovoljna in da ste srečni, se zastopite in uživate, da si super mamica in žena!!!!!!! Čakajoča, upam, da se ti uspe večrat zrinat do rač! Ja, si prav razumela. Zdej sta moja dva čist nora na mojga . Se ful zastopijo in moj gre raje k našim ko svojim! Ups, alarm!!!!
|