naty1989
|
Mariposa08 Haha, ja res je, koliko še bomo debatirale okrog teh M in O. Pa ne vem, če bomo položile tu kakšen izpit ;). Ja je zanimiva tema, predvsem ker je zelo skrivnostna, nihče ne ve kaj je tako, predvsem ta O. To je res čudo narave. Jaz malo pač razmišljam, kako so kaj te zadeve, ne vem mogoče bom na podlagi dosedanjih izkušenj kaj ugotovila, mogoče ne. Ampak če ne bom, pa tudi razmišljala ne bom več kako je. Ker potem sam pri sebi ugotoviš, da tako ali tako nič ne moreš in da pač telo svoje dela, ne glede na to kaj bi ti in kaj ne bi :). Fajn bi pa bilo kaj pogruntat, pa da bi tisto tudi držalo. Jaz sem tudi prebrala, da sicer ko nehaš jemati kt, traja samo par dni, da kt nimajo več vpliva, da dobiš potem že O, ampak potem je problem, ko se ti ciklusi in hormoni pomešajo in to potem rabi tudi pol leta, lahko še več. Odvisno od ženske. Lilly Škoda je, da ni ratalo, ampak še imaš veliko časa. Vem kako je, tudi jaz čakam M, da se prikaže, tako kot si ti rekla v vsem svojem sijaju in reče ; tu sem, imej me še, ne boš se me še rešila. Ti si pa misliš, pa glih tebe je še bilo treba. Ah kaj hočemo. Jaz mislim, da je najboljše da si glede misli in vsega načrtovanja vzameš malo "oddiha". Da ne šteješ, pač veš, aha pol meseca je mimo, zdaj nekje je, ali tam 8,10 dan po M, pa se gre pač takrat spet v akcijo, sej veš metoda 2-3 dni je še najbolj ziher. Pa je to to. To je pa tudi vse, kar lahko narediš. Čaj sicer lahko piješ, ampak spet mislim, da če si prepričana da imaš O, potem mogoče sploh ni trebe. Ker ta čaj vzpodbuja O, če se ne motim ne? Pa tudi, če ga en mesec piješ, vprašanje če bo pomagal, lahko da moraš vztrajat par mesec, pol leta ali več. Potem pa če tako preštudiraš si pa na istem kot če ga ne piješ. To da ne narediš nič, bo še najboljše ja :) Zdaj so tako ali tako dopusti, na morje greš, uživaj maksimalno... Jaz sem pa jedla kt, okrog 3 leta. Tudi jaz ne vem, če bi še šla nazaj na tabletke, le niso tako nedolžne kot pravijo. Nisem pa mela nekih posebnih bolečin glede O, vsaj 3 mesece še ne po prenehanju. Potem pa sem čutila neko bolečino, sicer ne premočno, ampak tako se je dogajalo, to je bilo 2 meseca. Sam nisem vedela kaj je, lahko da je bila O. Zdaj pa nimam več nekih občutkov, mogoče čisto malo, ampak ne morem po tem nič sklepat. Čeprav se mi zdi, da O tudi ne bi smela tako boleti ne? Mislim da se to čuti, ampak preveč pa spet ni dobro? Tudi jaz sem imela na začetku kr boleče M, ampak se je potem uredilo, v bistvu je bilo tako, da ko sem začela jemati kt, so bolečine kar izginile, no to je zato, ker kt lajšajo menstrualne krče. No zdaj kar jih ne jemljem, je pa boljše, so bolečine, ampak bolj blage.
|