*snowflake*
|
Malecka8, glede spermiograma jaz vem to, da ga je moj mož moral opraviti še preden sva šla na reprodukcijo, sicer te ne vzamejo. Verjetno so pa tudi kakšne izjeme. Šel je pa v Lj na Šlajmerjevo, dobil je zelo hitro termin, v manj kot enemu mesecu (seveda vse preko napotnice). Izvide je moral it osebno prevzeti, čez teden-dva. V kolikor bi ga moral ponoviti (slabi ali nepravilni izvidi), so pa rekli, da ga bodo poklicali. Imel ga je avgusta. Skratka, poklicali ga nikoli niso, čeprav je imel en parameter slab, ampak zgleda, da ni kritično, če ga niso poklicali. Zdaj pa nosim ta spermiogram povsod kamor grem, ga pa pogledajo zelo na hitro in pravijo, da je v redu. Zdaj pa jemlje fertilup za moške že mesec in pol in me prav zanima, če se je kaj izboljšalo. Vcasih se človek kar sprašuje kako je lahko na videz vse v redu, še vedno pa ne uspe. Čeprav mislim, da je tu stres velik faktor. Midva sva oba imela zelo stresno leto, predvsem na področju kariere, in se včasih sploh ne čudim, da se še ni prijelo. No, če je samo to, pol enkrat bo. Ampak težko se je sprostiti. Ko mi kdo reče, samo sprosti se, ratam kar jezna. Si mislim, kaj govoriš, če nimaš takšnih težav in ti uspe samo ko se pogledaš s partnerjem. Je pa res, da v teoriji to pač drži, sam v praksi je težko izvesti in sam moraš priti do tega. Kako se pa ve punce, ki se soocate že z naslednjim korakom - umetno, je stresno, kaj fizično boleče? Ko vas takole berem, se mi zdi, da se dobro soocate s tem, zase pa kar dvomim, da bom sposobna tega, v kolikor bi morala. Ne vem, če sem tako pogumna. Je pa res, da ne poznam tega in neznanega nas je pač vedno malo strah.. če bi že mogla v to, bi verjetno šla lažje samo zaradi vašega poguma in pozitivne energije.
|