mony79
|
Še pozdrav od nas. Mi smo ravnokar iz posvetovalnice: 14,5 kg in 88 cm. Nič posebnega, cepljenje in posvet. Edino sestra se je čudila, ker ima mali veliko številko noge (26). Potem me je pa pediatrinja potolažila, da imajo danes vsi otroci večje številke kot včasih in da enim prej potegnejo in naj se ne sekiram . GOVOR: še kar, je ena velika papiga. Dveh besed še ne poveže v stavek in tudi peti še ne zna. Lepo reče r, rava je trava, rator je traktor... IGRA: rad pleše ringaraja, obožuje risanke in Nodija, knjige, kocke, vsa vozila in šraufe....pravi fant no...z našim psom sta ta boljša prijatelja. Ko je lepo vreme smo na dvorišču, kjer ima peskovnik, tobogan in gugalnico, tako da ful uživa. Zadnje čase mi nosi kamenčke v avspuh... skratka mu grejo že neumnosti po glavi. Črk še ne pozna, od barv pa loči rdečo, ker ima mama rdeč avto, in zeleno, ker ima nono zelen traktor. SPANJE: od 9 do 6 zjutraj, po kosilu še eno urco drema. Spi sam v svoji postelji in v svoji sobi. Ko je bil star 15 mesecev se je potegnil čez ograjico in padel, k sreči na rit, ampak...drugo noč pa je plezal po omarah...in vse po temi.... potem sem ga preselila, par dni krika in dretja, potem mir. KAHLICA: jo ima, vendar ne zna sedeti pri miru. Ga postavljam kar na školjko in včasih rata, včasih ne. Ponavadi gre kakat takoj po zajtrku. Z odvajanjem bom pričela poleti oz. jeseni, ko bo topleje in bo star 2 leti. Tako mi je danes tudi pediatrinja svetovala. DUDA: nikoli je ni maral. HRANA: je skoraj vse tudi okisan radič, ne mara pa mleka, polente, krompirja, jajc. Obožuje sadje, pašto, sendviče, polpete, hrenavke, golaž, mineštre, juhice, riž, kosmiče ker hrustajo, pudinge in sadne skutke, od zelenjave pa najraje korenje in rdečo peso. Tudi sladkarije mu dam, največkrat pez bombone in kinder čokolado. Da ni izbirčen pa ima največ zaslug moja mama. Verjetno, ker ima več potrpljena in časa kot jaz. Kar ni tekoče je sam z žlico ali rokami, tekočega pa mu še ne dovolim, ker je tako ali tako že prevelik kaos pri mizi. On sedi na svojem stolu, ker trip trapa rabi ta mali. Pije pa sam iz kozarca ali po slamici, mislim, da že nekje od 6 meseca, ker itak flaše ni maral alpa jo je samo pregrizel. VEČERJA: malo pred osmo, ponavadi kar kruh z nečim in čaj. Rad ima domače zeliščne čaje, majaron in meta, kamilica... Bolan hvala bogu še ni bil. Zdaj je precej zbegan, ker se je ura zamenjala. Mama pa je itak vedno zbita in ožeta kot cunja... Aljab - vidim, da se bliža PDP. Drži se. Saj bo šlo hitro mimo... Meni je najhuje to, da čez dan redko zaspita sočasno, ma bo že.... Lepo se imejte, se še kaj beremo....
|