Rožica*
|
ŽIVJO!!! Me veseli da ste se malo javli. So pa res dobri nekateri, kar ne morem verjet, da poznajo že črke, res so brihtne te naše male glavce. To se mi je pa res zdelo še pretežko. Guppy saj naš tudi še ne bere. Vendar pa pravi da bo sam "bral", potem se usede in lepo po vrsti lista in zraven pripoveduje zgodbo (npr. kam je šla kravica Katka, kaj opazuje, da se zgubi,.... itd.) Pri nas so knjige zakon!!! In res že zelo lepo in razločno govori. Pozna tudi veliko divjih in domačih živali, da ne bom napisala vse , ve kako se oglašajo in kje živijo. najbolj je za to zaslužen ded, ki je lovec, on ga tudi čuva in skupaj prelistata veliko lovskih knjig, revij in za vsako žival mu razlaga in ga uči vsemogoče. Loči res do potankosti divjo kuro, petelina, domačega petelina,... Pa gamse, srnjake, ..., ovčko, jagnje, ovna, .. Ve kdo od njih je mladič pa mama pa ata,... ITd. Res ga je nučil take podrobnosti, da včasih še sama ne morem verjeti. Zadnjič sva listala revijo pa mu jaz razlagam, "to je kuna", on pa meni "ne, dihur". Halooo!!! Pa že ! Zelo rad pa ima tudi glasbo, Kar ponori od navdušenja, kot zgleda je podedoval malo teh genov, ker bi cel dan poslušal samo presmice, potem pa dobi kitaro in zraven brenka in se spakuje,.... Tudi naš "zna" pesmico o piki, poki,pikapolonci... in pleše s tisto veliko pikapolonico, ki jo je dobil ob rojstvu zraven telegrama. Pa Mi se mamo radi in Žiga žaga poje žaga, rompompom kladivo.... K vsaki pesmici sva si izmislila "ples" in veselo pleševa po hiši. Najraje pa ima kadar skupaj zapojema Naša četica koraka in korakava v koloni,..... Aja pa še nekaj obvlada nariše sklenjeno črto, ni ravno lep krog in potem žarke, tudi ve da je to sonček. Pa rožico zna narist, pomaga si z okroglo štampiljko in tako nariše cvet. Joj koliko je tega, res ni konca, ko začnejo mame debato o svojih otročičkih. me veseli, da si spet malo izmenjamo izkušnje, ker v vaših postih najdem veliko idej, nasvetov, izkušenj za igro, vzgojo,.... 123a niste edini tudi naš je začel zopet z pitjem mleka in še vedno ne spimo. Ponoči ko se zbudi mi tako dolgo ponavlja "piv mleka", da vedno doseže svoje. Saj vem da sem naredila napako da sem mu dala, ker mi zdaj vsako noč vstraja pri mleku, čeprav ga sploh ni več pil razen včasih ob večerih. Midva sva že imela posvetovalnico. Glede kahlice, pa je naš Lump kar dolgo hodil "lulat in kakat" v kopalnico in me klical naj pridem pogledat, kako oblečen sedi na kahljici. Nikakor ni želel sesti nanjo brez oblačil, pa saj ga tudi silila nisem. Je pa začel nekje 14 dni nazaj lulat v kahljico, sicer ne tako da bi mi vedno povedal kdaj ga tišči, ampak pred tuširanjem se vsak večer polula v kahlico. In je najbolj srečen, in ponosen in seveda vsi ploskamo in se veselimo,... Mene pa zanima če imate še ograjice na posteljicah? Mi je že nekaj časa nimamo, vendar razmišljam, da jo bom montirala nazaj, ker mi je začel sredi noči plezat povsod. Sicer nevem kaj bi bilo bolj pametno, vstrajat nekaj dni in ga polagat nazaj,... Ko bi vedela da bo v nekaj dneh bolje, vendar sem tako nenaspana, da res razmišljam da jo montiram nazaj. Kakšne vzglavnike imate? Ker naš ne spi sem razmišljala že o tem, da mu dam v posteljico tak normalen vzglavnik, kot jih imamo odrasli (zdaj ima tistega nizkega, ki je bil v kompletu z odejo), ker opažam da v moji posteji bolje spi... Mogoče samo zato ker je v moji potelji al pa zarad vonja,... Ma ne vem Kaj mislite? Kakšen nasvet? Grem se zdaj malo igrat, natančneje brat. Sva kupila novo knjigico, navadno vsak mesec pade ena, ko greva na pošto plaćevat položnice. Tokrat je šel z nama Medo Jaka, greva zdaj razislovat, kje živi,.... Lep dan.,
|