|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007 - vztrajamo !
9.11.2008 13:04:46   
lumpa6
p.s.Ja...lumpa...a gremo na dopust??? Jaz bi šla v Barcelono..v shopping

punca nč šopinguser posted image ...kr lepo pozab nanga.. me rabmo počitek, pa razvajane pa masažico, mogoče kake topliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 551
9.11.2008 19:43:21   
NalLa
Drage moje punce,

dolgo sem razmišljala ali naj vam napišem ta post ali ne. Najprej bi rada razčistila nekaj... nobene ne obsojam in nobeni ne želim soliti pameti, ker sem tudi sama zmatrana, rada bi vam samo nekaj povedala. Rada bi vam dala samo dva primera kaj dela volja. Potem pa si same razlagajte ta dva primera kakor hočete.

Kot sem že pisala moj dragi brat umira za rakom. Raka ima povsod, tudi na možganih in posledično ima grozne bolečine. Kil nima niti 60 in izgleda kot iz taborišča. Ampak njegova volja je tako močna, da lahko naredi vse kar se odloči. Danes na primer se je odločil, da bo odšel v Leclerc (pa čeprav skoraj samo leži in je že tri tedne pod morfijem). No in je tudi odšel. S svojo družino je lepo šel v trgovino. Vsak od njih pa je imel s seboj v žepu eno tableto morfija, eno vrečko za bruhat in veliko mero volje. No on se je lepo naslanjal na voziček in opravil nakup tako kot si je zamislil. Temu jest rečem volja. Ko je prišel domov je bila sicer kriza ampak naredil je tisto kar je želel, pa kljub neznosnim bolečinam, kljub temu, da umira in kljub temu da komaj hodi. In tudi ko so ga sestre v bolnici enkrat prepričevale, da ne bo šel domov, ker bolečina ne bo popustila je rekel, da bo šel, ker bo bolečina popustila, samo vrjeti je treba v to in tudi res je odšel tisti dan domov.
Zaradi njegove volje jest še vedno verjamem v čudež, pa čeprav ga nočejo več zdravit.

Sedaj bom zaključila to sporočilo, da me ne bi vrglo ven in napisala še drug primer

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 552
9.11.2008 19:55:27   
NalLa
No, in tu je še drugi primer. Moja mami. Kljub skoraj 60 letom, kljub 30 operacijam, ki jih ima za sabo in vsem zdravstvenim težavam skrbi za mojega brata. Vsakih 15 minut hodi gledat k njemu, da ne bi spet dobil epileptičenga napada, ga drži ko bruha in mu boža roko, ko se mu meša od bolečin in morfija. Gleda kako ji sin umira, pa vendar zraven skrbi še za celo njegovo družino. Jim kuha, pospravlja in dela vzunaj pred hišo. Ponoči ponavadi do štirih zjutraj noben ne spi, ker ima moj brat napade, nato pa mami ob petih ali šestih že vstane in dela. Pa se nič ne pritožuje. Je polna življenja in se igra z mojim sinom, kot da ne bi bilo nič. Še k meni bi prišla pospravit če bi ji rekla. Ko jo vprašam kako bo prebolela smrt sina mi reče: ja kaj pa čem. Živet je treba naprej. Pa vem, da ga ima najraje na svetu. In to je zame zgled.

No in glede na to da sem tudi sama zmatrana, da se ponoči v povprečju zbujamo po 5-10x, da Lana dajejo krči, da imam stanovanje kot iz fronte in da sem tečna in žalostna, se potem spomnim na mojo mami in brata in vidim, da moje težave v primerjavi z njunimi niso nič. In to mi da voljo, da se neham pritoževat in da probam imeti več energije. In ponavadi tudi deluje.

No, s tem nisem hotla nobeni pametovat. Hotela sem samo povedat, da probajte najti voljo za vse, če pa ne gre pa pač ne gre. Bo pa naslednji dan boljši, ali pa naslednji. Nekoč bo že bolje.

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 553
9.11.2008 20:19:40   
lumpa6
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image NalLa  za tvojega brata in celo družino

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 554
9.11.2008 20:25:37   
NalLa
Punce ne me narobe razumet. NIsem jest tega zato napisala, ker bi hotla tolažbo ali usmiljenje. Napisala sem samo za pogum in za zgled. Ker sem tudi sama utrujena in ko gledam mojo družino mi dajo voljo. Samo za spodbudo in nič drugega

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 555
9.11.2008 20:26:44   
nana 27
NaiLa, user posted image user posted image user posted image  zate in za tvojo družino!!! Držim pesti za brata. Danes sem kar pretresena nad vsemi čustvi, ki ste jih stisnile na to stran. Na nekaj podobnega kot NaiLa sem pomislila sama. Bratova nesreča nam je vsem spremenila življenje. Nič več ni razmišljanja, kako sem utrujena, ampak kako najbolje izkoristiti čas z družino. V takšnih situacijah spoznaš, kaj je v življenju največ vredno in za kako nepomembne stvari se sekiramo.  Rožica, ne obsojaj se user posted image  Vse se bo uredilo in postavilo na svoje mesto. Le čas je potreben. Andreja je lepo napisala, da vse mine. Do takrat moraš sama ugotoviti, kaj je tisto, kar ti daje energijo.  Sandra, tvoj mož je imel pa veliko srečo. Važno, da je vse OK. Uf, kakšna zgodba.    

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 556
9.11.2008 20:50:51   
guppy
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Septembrke 2007 - vztrajamo !
9.11.2008 20:53:13   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: andreja32
Tudi meni se je po drugem porodu organizem sesul.iz 64kg sem v treh mesecih odletela na 100kg,....menstruacije nisem imela niččččč, razen ko smo jo urovnavali s tebletkami.

Andreja, a so ti še kaj svetovali za urejanje vsega tega?

< Sporočilo je popravil guppy -- 9.11.2008 20:57:06 >

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 558
9.11.2008 20:55:56   
NalLa
Guppy hvala za sms zadnjič. Sem se ravno k bratu peljala in sem rekla, da ti bom odpisala, pol pa smo imeli spet štalo in sem pozabila. Se ti javim enkrat, ko bom imela malo več časa.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 559
9.11.2008 20:58:20   
guppy
naILa ni panike, sem samo hotela da veš, da mislimo na vas. Se bova enkrat že "ujeli".

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 560
10.11.2008 9:20:17   
lumpa6
jutro

glih pišem vlogo za znižano plačilo vrtca, pa sm ugotovila, da je to polno ene nepotrbne slameuser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 561
10.11.2008 9:21:05   
guppy
Prav si ugotovila :))))

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 562
10.11.2008 9:29:08   
lumpa6
ste porajtale tisti recept dneva, na levi strani, mene spominje na..driskouser posted image user posted image

no jaz sem pa danes po 10 dneh dala mojga žigata v vtrecuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 563
10.11.2008 9:50:55   
babyrok
JUtro,

Roka matra ta štirica na full. Bilo je res hudo in zvečer sem mu dala dozo sirupa lekadola in tako se je revček naspal. Zjutraj bi kmalu zaspali, ker moj ni naštimal ure, Rok pa je prespal svojo uro.

Glede čudnega občutka, ko si utrujen in še komaj folgaš razmišljat za uro naprej, naj povem, da ga zelo dobro poznam. Pri nas je celo naselje super mamic, ki ni problem vstajat sredi noči in čez dan vse poštimat in bit spedenana. Meni občasno vse to žal ni zneslo in počutila se nisem nič kaj dobro. In potem, ko hočeš mal pojamrat in slišat, da le ni samo pri nas tako, ti "sogovornica" reče, da je pri njih vse prfektno. OK vredu, ampak čez nekaj mesecev pa le pove kako je bilo takrat in takrat hudo in potem vidiš pravo sliko. Vglavnem, sama pri sebi sem prišla do zaključka, da enostavno pač pride, da je kdaj težko in da ne sfolgaš. To se pač dogaja vsem, saj smo samo ljudje. Žalostno pa je, da nekdo, za katerega misliš, da te bo tisti trenutek razumel in rekel kaj tolažujočega, tega pač takrat ne naredi, saj ga ne bi nič stalo....eh, sm zafilozofirala. Ajd, bodte fajn in ne se sekirat, če se kdaj počutite grozno...saj imamo pravico do tegauser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 564
10.11.2008 10:08:29   
lemavrica
Mi smo vsak dan bolj bubani, včeraj se mu je po 2 dneh temp spet dvignila na 39.5, cel dan je bil jokav, spal ni nič oz. pol ure in jok in tako cel dan. Apetita skoraj ni imel. Ma jaz več ne vem kaj je. Testiranja smo prestavili, ker ima še vedno vročino in je na antibiotikih. Nič dobrega v glavnem.

Naila user posted image  user posted image  user posted image . Razumem kaj si hotela povedat, vendar kot sem že napisala ko ima Jaka take krče in ga ful boli meni ni nič drugega v tolažbo kot to da gremo na preglede in da bomo končno zvedeli kaj je. Ne morem se pa tolažit s tem da imajo drugi še večje probleme in bolezni.
Pa itak trenutno vse vidim še bolj črno kot je ker že kak teden res ne spim dosti, čez dan zahteva ful več pozornosti, služba, pospravlanje,...

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 565
10.11.2008 13:22:29   
andreja32
GUPPY,....jaz imam te probleme že več kot 13 let.G mi je razlagala da stroka še sama ne ve zaradi česa do tega pride.najbolj verjetni vzrok je stres,...ker baje da se z leti vse bolj stopnjuje delež žensk z motnjami, cistami in podobno,zaenkrat smo urovnavali z tebletkami za sprožitev menstruacije.Do zdaj mi je to še vedno delovalo, res pa je da letos sploh nisem šla po nje, ker sem si mislila,....bo ko bo (težav s težo sedaj nimam več HB!!!)....

jaz bi na tvojem mestu probala vztrajati, naj te pregledajo in ugotovijo kako naprej.ker vse skupaj za sabo potegne en cel kup problemov,....meni najhujše je bilo moje počutje (utrujena, zaspana), ter seveda kg.

lp

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 566
10.11.2008 13:28:07   
andreja32
samo še nekaj za NAILO.

Volja dela čudeže!!!!!!!ampak res!Mojemu stricu so po ugotovitvi raka, kemoterapiji, obsevanjih..itd. ob odpustu iz bolnišnice dali samo še 3-5 tednov življenja.......ma so se ušteli.....po tistem je doživel še lepih 22 let!

Neposredna povezava do sporočila: 567
10.11.2008 13:31:15   
guppy
Meni so že pred nosečnostjo diagnosticirali PCO in trdijo, da se to dogaja zaradi cist. To so mi rekli že trije ginekologi (dve G, ko sta nadomeščali mojega). Počutje je obup, kaj naj ti rečem po 9 tednih močne menstruacije? Če pa je ni, pa ciste rastejo in znajo počit in narest svinjarijo.

Ne vem, kaj naprej. Baje bo tako, da čakam. Če M ne bo več kot dva meseca moram po tabletke za sprožitev. Če pa bo brez prekinitev M, bom morala po tabletke za prekinitev. Kilogrami od teh hormonskih šokov non stop gor in dol.. Tudi po +-5kg na mesec. Sicer pa saj veš.

Malo me skrbi tudi to, da mi je G rekel, da sem precej plodna, KO imam ovulacije... tako da bi bilo priporočljivo, da imam kako zaščito poleg kondomov. Zdaj sem to nekako dala na stran, ker se mi ne da več s tem ukvarjat, bomo videli kaj in kako bo v prihodnje. Torej se moram od-stresat user posted image user posted image user posted image Kako se to že dela? user posted image

Pa še to:
jaz tudi mislim, da volja dela čudeže... in tako kot se učimo na napakah drugih, bi bilo dobro, da tudi inspiracijo jemljemo iz življenja drugih ljudi.
user posted image

< Sporočilo je popravil guppy -- 10.11.2008 13:32:42 >

Neposredna povezava do sporočila: 568
10.11.2008 14:11:38   
mogant
Zdravo,
meni se forum zdi fajn zadeva predvsem zaradi izmenjave mnenj in izkušenj, ki jih žal ne more nadomestiti nobena strokovna literatura, nasveta, ki ti ga lahko da mamica, ki se ukvarja z istimi ali podobnimi težavami, ti ga pediater ali zdravnik ne more dati, tudi iz varnostnih razlogov... Ne moti me niti če kdo jamra, če to pripomore k temu, da se ta oseba bolje počuti, potem HB, da lahko kje pojamra in da so ljudje, ki z njim sočustvujejo.

IZVIRNO SPOROČILO: babyrok

Žalostno pa je, da nekdo, za katerega misliš, da te bo tisti trenutek razumel in rekel kaj tolažujočega, tega pač takrat ne naredi, saj ga ne bi nič stalo....

to pa zame predstavlja problem, kaj pa naj bi bilo tolažujoče?? ljudje smo si tako zelo različni, da imamo tudi predstave o tem kaj je za nekoga tolažujoče zelo različne...
ravno to se je zgodilo na teh zadnjih straneh... nekatere uporabnice so drugim želele vliti kanček optimizma in te druge uporabnice so to povsem narobe razumele, nekatere celo kot obsojanje... in kaj je potem tu najboljša varianta?? da si modro tiho ali da pametuješ po svoje?

(odgovor članu babyrok)
Neposredna povezava do sporočila: 569
10.11.2008 17:20:21   
lemavrica
Jaka je danes ful švoh, cel dan že pančka, malo je bil pokonci. Ves čas ima vročino med 38-39. Meni je pa tako hudo ker ne morem bit z njim doma. HB za lubija da mu gre tako dobr ko sta sama doma.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 570
10.11.2008 17:22:10   
NalLa
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Ne morem se pa tolažit s tem da imajo drugi še večje probleme in bolezni.

lemavrica mene to ne tolaži, da majo drugi probleme, ampak mi daje zgled, da pri vseh težavah, ki jih imajo drugi, ki so dosti večje kot moje, razmišljajo dosti bolj pozitivno kot jaz.

Neposredna povezava do sporočila: 571
10.11.2008 17:25:01   
lemavrica
Naila bi si želela da bi lahko tako razmišljala ampak trenutno nisem sposobna. Pa ni samo Jakova boleze, tudi drugače se ne morem pobrat in bolj optimistično gledat na stvari.

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 572
10.11.2008 17:35:46   
NalLa
Saj te razumem. Upam, da nisem zvenela, kot da ne. Probala sem ti samo pomagat. Ampak verjemi, da bodo prišli boljši časi tudi zate in tvojo družino.

Neposredna povezava do sporočila: 573
10.11.2008 20:24:51   
LINA31
NaiLA...velikokrat se spomnim nate in na tvoje bližnje...meni osebno take zgodbe dajejo voljo za naprejuser posted image .

lemavrica...a ste šli nazaj k zdravniku? Jaz bi šla, ker glede na to, da ima Jaka še vedno vročino kljub AB, očitno niso prijeli. Vse najboljše vam želimuser posted image . Nam je naša P, rekla, da če AB ne prime v 24 urah, naj pridemo nazaj.

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 574
10.11.2008 20:48:13   
lemavrica
Ne danes še nismo šli, če pa jutri ne bo bolje pa definitino gremo, ker to se mora končati.

Naila sej nejbrž bi v kakem drugem momentu na vse gledala drugače in verjamem ti da si hotla samo dobro. Želim si da bi kmalu lahko prebrala dobre novice s tvoje strani. Samo upam lahko da bom kdaj premogla toliko volje kot jo ima vsa vaša družina v teh težkih trenutkih. user posted image

Če imaš kdaj med malico čas za kavo bi te z veseljem spoznala.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

nadstropna postelja
willma

Koliko je bil vaš otrok star, ko ste ga dali spat na zgornjo posteljo nadstropne postelje?

okrog enga leta (14%)

okrog dveh let (7%)

okrog treh let (15%)

okrog štirih let (16%)

okrog pet let in več (48%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!