Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1 No, me pa veseli, da nisem sama rojevala danes ponoči . Ja Dolenjčice moje kaj pa je bilo to ponoči? Moje nocojšnje sanje: Meni je dr. delala uz in jasno sem videla bejbija v obraz, pa med nogce - so mu mošnjički dol štrleli in sem bila vsa navdušena da bo fantek, sem želela mojega poklicat - sem bila nekje v ZD...Potem pa en drug fleš, da sva z že doma, da je ves sit in previt, da sem copatke iskala in ji nataknila štunfke - na je bila pa punčka - tko da sem še bolj zmedena . Očitno preveč o spolu in porodu zadnje dni razmišljam, moj je prepričan, da bomo imeli še eno punčko, tko da bo veselje nepopisno, če bo pobček. Krempeljček - moja je bikica po horoskopu in je čist en "hiperaktivček", pa trma na kvadrat. O huda napoved o dvojčkih. Majch kaj naju čaka . Moj bo dvojček, če ne bo predolgo čakal v trebuščku, v kar dvomim. No, moj je pa že rakec (24.6.). Otroci, rojeni v znamenju DVOJČKA (21. 05. – 21. 06.) - avtorica članka Irena Stopar Znamenje Dvojčka je tretje znamenje zodiaka. Predstavlja topel čas, ko narava oživi. Na travnikih ter vrtovih se razcvetijo pisane rožice, sonček toplo greje in bliža se čas prijetnih počitniških dni. Znamenju Dvojčka vlada planet Merkur, planet, ki vlada igrivosti, sporazumevanju, hitrosti, gibanju in vsemu, kar se hitro spreminja. Naravno vlada otrokom in v naša življenja prinaša lahkotnost. Malčki Dvojčki so igrivi, bistri, radovedni, družabni in prijetni. Zanima jih vse, česar še ne poznajo, a se vsega hitro naveličajo. Že ob rojstvu so bolj nemirni kot otroci, rojeni v bolj umirjenih znamenjih. Razveselijo jih pisane igrače in ropotuljice, s pomočjo katerih opazujejo svet, v katerega so se rodili. Niso posesivni in prav radi delijo svoje igračke tudi z bratci in sestricami ali drugimi otroci. Otrok Dvojček rad opazuje okolje, v katerem odrašča in se hitro prilagodi staršem, sovrstnikom, bratcem in sestricam. Prav vesel je vsakega novega kontakta, novih ljudi in zanimivih stvari. Je zelo radoveden in ne prenese enoličnosti. Uči se zelo hitro, zato se začne ob istih igrah hitro dolgočasiti. Bolj počasne in stabilne otroke zna spraviti v obup, saj jih nenehno vzpodbuja, da bi se igrali nekaj novega. Ko se na primer malček Bik šele dobro vživi v novo igro, se zdi malčku Dvojčku slednja že dolgočasna.ta je pa huda Že zelo zgodaj se izkaže kot mojster v izražanju in doseganju svojih ciljev z besedami. S svojo bistrostjo in premetenostjo druge otroke z lahkoto prepriča, da morajo preizkusiti njegovo zamisel za novo igro. Ker se je hitro naveliča, jih hitro poskuša prepričati, da preizkusijo novo igro. Vsakokrat jim zagotovi kako dobra je posamezna igra, zato ga nekateri zmerjajo z lažnivcem in se nočejo več igrati z njim. Slednje ga ne prizadene, saj je zelo družaben, prijeten in sposoben stkati nova prijateljstva. Malčka Dvojčka ni dobro siliti v igro, ki je ne mara ali se jo je že naveličal, saj je dovolj bister, da si bo izmislil kakšno drugo, ki staršem ne bo všeč. Ima zelo bujno domišljijo in se mu nenehno porajajo nove zamisli. Zato neizmerno uživa ob listanju slikanic, ob poslušanju pravljic in ob razmišljanju o junakih najrazličnejših zgodb. Pravljice, slikanice in druge knjige so zanj ključnega pomena. Rad posluša kasete, gleda risanke in filme risanih junakov. Neprecenljiva je njegova vez z mamico in očkom, ki se lahko poglobi prav ob igri in ob prebiranju pravljic. Zelo vesel je, če mu mamica pred spanjem prebere zgodbo in se z njim pogovarja o junakih iz nje. Zaradi svoje bujne domišljije si lahko zamisli nove junake zgodb. Z največjim veseljem bo o njih pripoveduje tudi svoji mamici in vsem, ki so ga pripravljeni poslušati. Malček Dvojček nikoli ne želi ničesar zaključiti. Neizmerno se veseli vsega novega in še nepoznanega. Če ga mamica sili, da morata končati igro, bo silno razočaran, zato mora biti mamica pazljiva in zelo ustvarjalna. Ko se njen malček naveliča neke igre, bi bilo dobro, če bi mu nadaljevanje prikazala kot novo, še bolj zanimivo igro. Tako bi ga lahko počasi, a nevsiljivo učila, da moramo ljudje zaključiti stvari. V nasprotnem bo lahko imel njen malček veliko težav, ko odraste. Kadar se mora mamica malega Dvojčka odpraviti v službo ali po opravkih, bi bilo dobro, da bi malčka prepustila v varstvo zanimivi osebi ali pestri druščini. Kjer je dovolj novega, mali Dvojček sploh ne bo opazil, da mamice ni več ob njem. Vzgojitelje je dobro opozoriti, naj ga zamotijo z novo igro. Ko se bo mamica vrnila ponj, ji bo veselo pripovedoval o novih stvareh, ki se jih je naučil ali jih je morda »zakuhal« ta dan.