mišk
|
Pozdravljene dolenjke!! Najprej hvala vsem za čestitke ob rojstvu Vite. Bom sedaj še tu prilimala svojo porodno zgodbo, ki je sicer bolj okvirna. Pa vidim, da sva z Matt izbrali enako ime za najini hčerkici. 29.4., ravno na PDP sem imela pregled, kjer je ginekolog ugotovil, da sem še zaprta, maternični vrat pa še ni zmehčan. Takoj sem dobila občutek, da še vsaj tri dni ne bo nič. Potem sva tisti dan z možem cel dan laufala po trgovinah. Zvečer grem normalno spat, ko me 1:15 zbudi popadek. Za foro pogledam na uro in čakam. Čez pet minut še eden, nato še eden. Zbudim moža. Oba se stuširava, umijeva zobe, pokličem mojo mami, naj pride k Doni, ker se greva pokazat v porodnišnico. Okol 3:00 prideva v porodnišnico, kjer me dajo na ctg. Še prej sem povedala, da bi imela EA. Odprta sem bila že 4 prste, zato mi vzamejo kri za EA, dajo klistir. Nato me pogleda še enkrat, pa sem bila odprta že 7 cm, in mi reče, da je prepozno za EA. Po pravic povedano se mi je kar zameglilo pred očmi. Hitro me napotijo v porodno, oblečejo moža, jst sem se tresla od strahu kot šiba na vodi. Ful me je že bolelo in sem rekla, naj mi dajo karkoli proti bolečinam. Ampak mi babca reče, da je tudi za to že prepozno, da bom zdaj zdaj rodila. Predre mi še mehur in 14 minut kasneje, ravno ob 4:14 uri sem rodila Vito. Tisti trenutek, ko je blo treba pritiskat se mi je zdelo grozno, a res, ko se je mala Vita rodila sem bila najsrečnjejši človek na svetu! Rezana nisem bila nič, dobila sem samo dva površinska šivčka, ki mi nista tudi kasneje povzročala nobenih težav. Še sedaj ne morem verjet, da sem jst, ki me je blo vedno tako strah poroda, rodila popolnoma na živo, ob tem preživela, pa še takoj povedala, da hočem še tretjega otroka!! Resnično sem ponosna nase. Za tretji porod pa je babca rekla, da če hočem imet EA, da moram en teden pred PDP pridet na oddelek v porodnišnico, in ko me bo prvič zašraufalo, takoj dobit EA, ker gre pri meni vse tako hitro. Seveda se je zafrkavala. V glavnem, za mano je spet zelo lepa porodna izkušnja, malo drugačna kot prva, a vseeno res lepa. Sploh zaradi zelo prijazne babice. Rodila pa sem v Novem mestu.
|