kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska IZVIRNO SPOROČILO: cukr07 Mogoče tudi zato, ker sem zadnji teden ful zaposlena. Sva z mami vlagale breskve, kumare, papriko, srbsko solato, pa vse cotke sem dokončno pripravila za . Prejšnji teden sem naročila še posteljnino za zibko, danes sem jo oprala, moj pa pravkar sestavlja zibko, tako da bo zvečer že na svojem mestu. Samo še torbe za v P nisem pripravila, pa vidim, da jo bo kr počasi treba. Punce a je katera od vas rodila z EA v novomeški P? Jaz o tem do sedaj sicer nisem veliko razmišljala, čeprav sem bila na predavanju junija in sem se tudi vpisala na tisti seznam. Vseeno me pa zanimajo izkušnje iz prve roke, če jih katera ima. Pridna Cukerček . Kaminek ima izkušnje z EA v Nm porodnišnici, pa še katera se najde, jaz sem bila prehitra za kakršno koli injekcijo proti bolečinam . jst sm jo imela, čeprav najprej nism misnla jo met. sam pr men se še mal vse zavleklo, pa veliko punco sm rodila (4780g in 40 cm obsega glavice). tko je blo, da jst nism šla na predavanje za epiduralno in ko sm pršla v P in me je dala na ctg, me je še babca vprašala, če želim dat kri za vsak slučaj zaradi epiduralne in HB, da sm jo dala, drgač bi se najverjetneje drgač končal. jst sm bla v porodni ob 9.15 in ob 17.30 sm dobila epiduralno, ker nism več zdržala zarad umetnih popadkov. mater, so pa pasji . pride anesteziolog, nastavi kanal (najprej naredi test, če čutiš po vsaki strani hrbtenice, ti vbrizgne-če ti vse ok funkcionira, nato ti kanal fiksira na hrbtu, tko da lohk komot skačeš po postli ). občutek je pa tak, da čutiš v celoti še nekaj popadkov, nato se pa bolečina zmanjšuje, ampak čist ti jih ne omili, ampak je pravo olajšanje . epiduralna mi je držala (ena ampulca) tud dobro uro, pol pa rečeš, da ti spet dozira. ne smeš čakat, da imaš spet močne svoje popadke, ker potem spet nekaj časa traja, da prime. babca vse nadzoruje in potem kakšno dobro uro pred iztisom ti jo ne dajo več tko da spet čutš na polno popadke, sam takrat je itak že "tavelika akcija" , pa tud si že čist neučakan, kdaj bo konc in se še bolj potrudš. ker pomembno je, da čutš popadke, da lahko prtiskaš in to pravilno. jst sm mela noge mravljinčaste, imela mrzel občutek v nogah, a sm jih čutla, sam sama jih premikat nism mogla , tko da mi je mož pomagal držat eno nogo, drgač pri vstran padla . to je blo zarad tega, če dlje traja porod in dobiš več "brizgov". drgač pa epiduralna te sprosti in zmehča maternični vrat in vse ostalo . jst sm bla dolg odprta 3-4 cm in se ni premaknil nikamor, kljub močnim umetnim popadkom, hoje po hodniku itd. po EA sm bla relativno hitr odprta že za 7-8 cm, pravo olajšanje. moje mnenje glede EA: zame je bila odrešila biljka , ker drgač bi skup padla in bi bil CR ali vakuum . če te še kaj zanima, me kar vprašaj, ziher sm kej spustila
|