|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke
5.8.2009 23:01:25   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07
Mogoče tudi zato, ker sem zadnji teden ful zaposlena. Sva z mami vlagale breskve, kumare, papriko, srbsko solato, pa vse cotke sem dokončno pripravila za user posted image .
Prejšnji teden sem naročila še posteljnino za zibko, danes sem jo oprala, moj pa pravkar sestavlja zibko, tako da bo zvečer že na svojem mestu. Samo še torbe za v P nisem pripravila, pa vidim, da jo bo kr počasi treba.

Punce a je katera od vas rodila z EA v novomeški P? Jaz o tem do sedaj sicer nisem veliko razmišljala, čeprav sem bila na predavanju junija in sem se tudi vpisala na tisti seznam. Vseeno me pa zanimajo izkušnje iz prve roke, če jih katera ima.

Pridna Cukerčekuser posted image .

Kaminek ima izkušnje z EA v Nm porodnišnici, pa še katera se najde, jaz sem bila prehitra za kakršno koli injekcijo proti bolečinam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

jst sm jo imela, čeprav najprej nism misnla jo met. sam pr men se še mal vse zavleklo, pa veliko punco sm rodila (4780g in 40 cm obsega glavice). tko je blo, da jst nism šla na predavanje za epiduralno in ko sm pršla v P in me je dala na ctg, me je še babca vprašala, če želim dat kri za vsak slučaj zaradi epiduralne in HB, da sm jo dala, drgač bi se najverjetneje drgač končal. jst sm bla v porodni ob 9.15 in ob 17.30 sm dobila epiduralno, ker nism več zdržala zarad umetnih popadkov. mater, so pa pasjiuser posted image user posted image user posted image . pride anesteziolog, nastavi kanal (najprej naredi test, če čutiš po vsaki strani hrbtenice, ti vbrizgne-če ti vse ok funkcionira, nato ti kanal fiksira na hrbtu, tko da lohk komot skačeš po postliuser posted image user posted image ). občutek je pa tak, da čutiš v celoti še nekaj popadkov, nato se pa bolečina zmanjšuje, ampak čist ti jih ne omili, ampak je pravo olajšanjeuser posted image . epiduralna mi je držala (ena ampulca) tud dobro uro, pol pa rečeš, da ti spet dozira. ne smeš čakat, da imaš spet močne svoje popadke, ker potem spet nekaj časa traja, da prime. babca vse nadzoruje in potem kakšno dobro uro pred iztisom ti jo ne dajo več tko da spet čutš na polno popadke, sam takrat je itak že "tavelika akcija"user posted image user posted image , pa tud si že čist neučakan, kdaj bo konc in se še bolj potrudš. ker pomembno je, da čutš popadke, da lahko prtiskaš in to pravilno. jst sm mela noge mravljinčaste, imela mrzel občutek v nogah, a sm jih čutla, sam sama jih premikat nism mogla , tko da mi je mož pomagal držat eno nogo, drgač pri vstran padlauser posted image . to je blo zarad tega, če dlje traja porod in dobiš več "brizgov". drgač pa epiduralna te sprosti in zmehča maternični vrat in vse ostalouser posted image . jst sm bla dolg odprta 3-4 cm in se ni premaknil nikamor, kljub močnim umetnim popadkom, hoje po hodniku itd. po EA sm bla relativno hitr odprta že za 7-8 cm, pravo olajšanje.
moje mnenje glede EA: zame je bila odrešila biljkauser posted image , ker drgač bi skup padla in bi bil CR ali vakuumuser posted image .

če te še kaj zanima, me kar vprašaj, ziher sm kej spustila

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
5.8.2009 23:04:00   
kaminek
lalena prisrčno dobrodošlico ti želim, pa da bo nosečnost lepo potekalauser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
6.8.2009 8:50:44   
_melody_
Jutro čvekice!

Se vidi, da že imate svoje štručke, ni več časa da bi čvekale tukaj goruser posted image . Vam tako privoščim, ker jaz že tudi komaj, komaj čakam svojo. Čeprav je tako mirna, sej sem do zdaj začutla vsaj 10 gibov na dan sam jst sem misnla da bo to kej bol skakalo pa brcalo. Ne vem, kakšne so kaj vaše izkušnjeuser posted image

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
6.8.2009 9:36:46   
Alex01
Jaz nisem štela gibov. Naš Nejc je bil zelo živahen user posted image v trebuhu. Alex prav tako.

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
6.8.2009 9:51:41   
cukr07
kaminek ful hvala za tvojo informacijo glede EA.user posted image

Še nekaj me zanima. Koliko časa po porodu si imela potem še ta čuden občutek v nogah? Od ene sem namreč slišala, da je imela ˝telečje˝ noge in vrtoglavico še nekaj dni po porodu. Sam pomojem je bila to pač tista slabost, ki se pri nekaterih pač po porodu pojavlja, ne pa posledica EA.user posted image

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
6.8.2009 9:54:23   
_melody_
Naš Nejc je bil zelo živahen user posted image v trebuhu. Alex prav tako.

POTEM IMAMO MI BOLJ LENO PUPO V TREBUŠČKUuser posted image

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
6.8.2009 10:00:14   
*zmajčica*
Pozdravljene vse Dolenjke!! haha

Hmmmmm...nism glih Dolenjka, sem pa Belokranjka, vendar mam vse preglede in tudi porod v nm, ker imam ginekologinjo v novomeškem ZD. Tako da upam, da me boste sprejele medse!? user posted image

Sm nova tukej gor...vbistvu sm prjavljena že ful časa, ampak nism nč pisala...zdej sm pa na bolniški in cele dneve sama doma, pa mam čas....hahah. Pa se pridružim vsem temam, da mi le čas hitreje mine!!! ;-)

In kako kej pri vas?? Sm pa drugače ena izmed Januarčic 2010 (6.1.)-torej že 18 teden in malček v bušiju izvaja cirkuške točke in akrobacijeuser posted image !!! Brca pa še neuser posted image user posted image !!!

Tako Dolenjčice...fajn bodite in pazite na svoje zaklade!! user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
6.8.2009 10:14:02   
Anonimen
jutro

vidim, da nabiramo nove članice...lepo lepo...

midve sva danes kr doma. SEm jo skopala, pa je zadremala...včeraj sem mela take plane, da jo bom zvečer fino uštimala, pa je že ob pol 7 zaspala, pol je vmes še neki jokala, tako da sva odpovedale namakanje. Kaj češ...je pa spala pol celo noč lepo do 5 tako da...sem čist zadovoljna.user posted image

EA v NM sploh ni problem, men so jo skoz ponujali, ko bi pa blo treba, je blo pa že prepoznouser posted image ...pa saj o tem sem že pisala nekje nazaj. Tako da smo mi td čist lepo stara šola skoz prišli...če mi ne bi toliko ponujali, ne bi niti razmišljala v tej smeri. Je blo za zdržat.user posted image

Miganje otročkov...naša bubica se je kr umirila proti koncu, ker ni blo več toliko prostora. Mal te še suva s kakim komolcom, da bi pa trebuh valovil kot včasih pa ne več...joj kr malo pogrešam to...user posted image

(odgovor članu *zmajčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3683
6.8.2009 10:14:06   
valentinčica30
Pozdravljene!

Me kar neki časa ni bilo k vam. Mal dela s poroko in to, sedaj si pa moram vzet kar neki časa da preberem vse od mojega zadnjega obiska.
user posted image

Samo na hitro en utrinek z moje poroke. Upam, da mi bo v 14 dneh uspelo sestaviti album in potem kaj več in večje.

Zmajčica tudi sama sem belokranjka, tako, da nisi edina, pa še kaka bi se našla.

Punce moje uživajte.

(odgovor članu *zmajčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
6.8.2009 10:22:13   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: _melody_

Naš Nejc je bil zelo živahen user posted image v trebuhu. Alex prav tako.

POTEM IMAMO MI BOLJ LENO PUPO V TREBUŠČKUuser posted image

Če te skrbi, najbolje, da obiščeš ginekologa.

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
6.8.2009 10:29:18   
Alex01
Zmajčica - dobrodošla user posted image user posted image user posted image user posted image

sm že misla, da ni nikjer nobene user posted image več user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
6.8.2009 10:30:58   
Alex01
Valentinčica - ISKRENE ČESTITKE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
6.8.2009 10:35:47   
Anonimen
Čestitke valentinčica. Cartkana oblekca. Me likeuser posted image

Punce, čisto off topic...je kakšen dober kozmetični salon v mestu? Kam hodite?

(odgovor članu Alex01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3688
6.8.2009 10:36:20   
Alex01
Nejc spi, jaz pa mal pospravljam. Alex je odšel na počitnice v Brežice, ker če je doma, potem to niso počitnice user posted image user posted image user posted image . V brežicah ima bazen in ogromno prostora, tako, da maksimalno uživa, pa še nana (babi) ugodi vsaki njegovi želji glede hrane (gres, palačinke, šmorn ....)user posted image

Pa patronažno čakam

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
6.8.2009 10:38:00   
čebelica01
dan , dan

vidim , da že počasi ratujete pridne dopoldan in kar nekaj napišeteuser posted image user posted image user posted image .

vsem novim člancam na tej strani eno veliko dobrodošlico, pa še zmeraj sem sama navijačicauser posted image . veteranka , pa najberš da tudi najmlajša ( oz, ko sem mela prvega user posted image ).

glede brcanja v trebuščku naša Manca me je enkrat samkrat užgala v trebuh 14 dni pred rokom . drgač pa sploh nisem nič čutila. Gregor je bil pa fenomen ta mi je pa dal vetra

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
6.8.2009 10:38:19   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: Majch

Punce, čisto off topic...je kakšen dober kozmetični salon v mestu? Kam hodite?

jaz v Šmarješke Toplice - kozmetični salon Jana (v tisti hiši poleg hotela, kjer je tudi frizerski salon).
Drugače pa v Nm  - Jure (tam poleg davčne) , pa tukaj v Šmihelu (ob tej cesti ki pelje proti Škrjančam in Stranski vasi salon Darja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
6.8.2009 10:41:29   
čebelica01
o kuk ste pa ve fensi šmensi kar kozmetičarki hodite , lepo se crkljate. hudiča sem vam kar fouš , jaz pa časa nimam za te atretmane ( lepotne , masažne itd) še k frizerju grem k sosedu k ma frizerski salon , no sam da ne bo pomote , meni je odličen sem zlo zadovoljna

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
6.8.2009 10:44:08   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01

o kuk ste pa ve fensi šmensi kar kozmetičarki hodite , lepo se crkljate. hudiča sem vam kar fouš , jaz pa časa nimam za te atretmane ( lepotne , masažne itd) še k frizerju grem k sosedu k ma frizerski salon , no sam da ne bo pomote , meni je odličen sem zlo zadovoljna

heh v življenju sem bla ene dvakrat. Nisem ena tistih pridnih, ki skoz tam visijo. user posted image Bi se pa šla mal pocartat.

(odgovor članu čebelica01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3693
6.8.2009 10:44:13   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01

Sej jaz tut nisem reden gost, ampak vsake tolk časa pa grem. Vsaj na nego obraza. Sm se pa odločila, da grem jeseni na jogo user posted image user posted image

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
6.8.2009 10:44:55   
Anonimen
Kam boš pa hodila na jogo?

(odgovor članu Alex01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3695
6.8.2009 10:46:33   
čebelica01
a res na jogo??? ja super , če ti odgovarja . jaz nisem za to. jaz bom spet našla tai bo, sploh ne vem če ma še kdo tai bo user posted image user posted image user posted image . preden sem zanosila sem hodila pol pa je trenerka zanosila in jaz in je to šlo v maloro. zdaj pa morem spet zvohat ,če je kje še

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3696
6.8.2009 10:50:14   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: Majch

Kam boš pa hodila na jogo?

Na ulico talcev-mojca simončič
internetni naslov:
www.4me.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
6.8.2009 11:14:25   
Anonimen
Čau moje Dolenjke, sm pa res mal gor zadnje čase, ampak ta naš Aljaž je zaljubljen v mamino zizo, pol pa mami ne more do računalnika.

Zmajčica - jst sm Dolenjka, živim pa v BK, tako da dobrodošla user posted image

Valentinčica - lepa nevesta user posted image . Kako pa kaj tvoje počutje?

Cukr - ja, jst sm tut junakinja kar se rojevanja tiče user posted image , tako da sm že drugič izkoristila EA. Sm pa zlo na hitro rodila, tako da sm obakrat dobila dobila novo dozo EA ene 15 - 20 min predno sm rodila, se pravi, da je še ful držala in nism čutila močnih popadkov, pa sm brez problema rodila. Mal probaš poslušat svoje telo, pa na babico se moraš zanest, pa je vse OK.

Alex, Čebelica..._ dobre ste, da mate čas hodit k frizerjem, kozmetičarkam... Jst zgledam ko kaka stara mama, ampak z Aljažem na zizi žal ne morem nikamor. Nebesa se mi že prikažejo, če lahko do trgovine skočim (skok v civilizacijo).user posted image  Pa včeraj je Jakob prišel z morja in se sam objema, pa lubčka... Nik je šel pa že dalje (ta mali šmrkec moj je vsako leto celo poletje odsoten).
Uglavnem mam se lepo in uživam med mojimi moškimi potomci, user posted image  pa pravi, da naj zdej kr uživam, ker vprašanje kaj bo, ko bodo zrasliuser posted image . Je pa res, da Nika včasih že kr neki meče, pa bo zdej šele 9 let star. Pa pravijo, da se zdej pri otrocih puberteta že bol zgodaj kaže. A to pomen, da se bodo moji vnuki že rodil s pubertetouser posted image  Kam za vraga gre ta svet!?

(odgovor članu Alex01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3698
6.8.2009 11:16:28   
_melody_
ALEX sem imela v torek pregled pa je vse ok. Očitno je bol nežno bitje...

VALENTINČICA iskrene čestitke ob porokiuser posted image ! Kdaj je pa bil ta dan? Jaz sem se tudi poročila pred dvema mesecema (30.5.)...user posted image Vam lahko še jaz eno fotkico prpopam, ker je to najlepše do zdaj kar se mi je zgodilouser posted image -itakuser posted image !
user posted image

Sem hotela dat fotko od Asje pa je prevelika datoteka, tako da sem izbrala kr eno tako nasmejanouser posted image .

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
6.8.2009 11:17:33   
Anonimen
Jooooj, zdej sm šele vidla, ČESTITKE Mateji in njeni TAJI user posted image  user posted image  user posted image !!

(odgovor članu _melody_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?