Anonimen
|
Čau moje drage dolenjke, sm res prišla v soboto domov, tako kot je alex sporočila (hvala alex ), vendar je zdaj kr umetnost do računalnika pridt . Hvala vsem, ki ste dihale z mano, ker verjamem, da je to pomagalo, da je šlo tko hitr naprej. Še moja porodna zgodba, da vam mal skomin naredim. No, kot sm sporočila, sm šla v torek 7.7.2009 okrog 17.30 v P, ker me je že ves dan neki zvijal, pa sm šele ob 14.00 pogruntala, da so krči redni na cca 15 min. Ko sva šla od doma so bli na cca 10 min (pa še malega k babici peljat, pa še prvo na sladoled). No in okol 17.30 prideva v P in me priklopijo na CTG, ki res pokaže redne popadke na 7 min, vendar blage, odprta pa šele 2-3 prste. No, pa grem na oddelek, moj pa me obloži s sendviči in vodo in šiba v nočno. No in mene tako še kr zvija do cca 23.00 (ampak nič preveč bolečega), pol pa kot bi odrezal . In sm bla tako jezna, da sm šla kr spat. Ob cca 2.30 ( že 8.7.2009) pa dobim cimro, medtem ko se ona namešča grem jst na WC kjer se kr vlije kri iz mene. Pa kr sedim tam ene 2 minuti in razmišljam kaj sedaj . Res sm bla ko kup nesreče. No, pa se grem na hitrco stuširat nakar me neki fino zvije. Diham, diham, diham........dokler ne mine. Se obrišem, oblečem in spet....diham, diham, diham......Madona, to je blo pa dvakrat na hitr. Grem v sobo, vklopim telefon in gledam na uro. Zadeva se ponavlja na tri minute. Pa pride sestra in me dobi ravno brez sape, se nasmeje in me vpraša, če bi šla mogoče v porodno. Pogledam na uro, že skor 3.30 in privolim. Me sprejme ena res prijazna babica po imenu Tanja, me pregleda, jst pa odprta šele 3-4 prste. Oh jezus, jst še ure in ure ne bom rodila. No in prvo povem babici, da sem že dala kri za EA in da je izvid že med papirji (smeh itak) no in pol povem, da želim tudi klistir. Oooooh, kako olajšanje za par minut, pol pa že bol boleči krči vendar še zmeri na tri minute. Se mal sprehajam in predihavam in ko je bila ura 5.00 me babica pregleda in pravi, da mora zdej pa res poklicat anastezistko, ker drugače bom prej rodila. Mi je pa dala tudi možnost, da predreva mehur takoj in bom mimgrede rodila. Ja pa jade !!! Ko da ne vem kako zgleda rodit!!!No in 5.45 pride anastezistka in mi namesti kateter. Oooooh, kako olajšanje, čeprav tut prej ni blo tako hudo. Vmes je ob 6.00 smena, pridejo babica Jovanka, Selanova in pa še ena praktikantka (uglavnem fantastičen tim). Tik pred smeno pa pride tut moja cimra dol, tako da sva ble dve v niskem štartu . Se mal hecamo, mi predrejo mehur. Mal pred sedmo pride spet anastezistka in mi da še mal doze no in pol se men zazdi, da premika glavo med mojimi nogami (ful hecen občutek). Povem babici, pa pogleda prvo ona, pol še praktikantka in slednja pravi:,, oooo, kake laske ima!!!,, Mene pa skor kap! Pride še Jovanka, mi masira trebušček na vrhu maternice in ko je začutila popadek je rekla pritisni, pa nič nas gledat kaj delamo . No in en pritisk in mali Aljaž je bil zunaj. Naaaaaajlepši dojenček na vsem planetu!!! Mami pa v jok , itak da solzice sreče! Želim še kateri tako lepo porodno izkušnjo. Sicer sem imela pol na oddelku mal problemov (slabokrvna, nizki pritisk, pa mravljinčki so se po men sprehajal - pa ne zarad EA), no ampak sm zdej že kr OK. Mali pridno papca, spi, se crklja...No, zdej se pa že neki oglaša, moram hitr mlekarne pripravit . Se še pišemo. Alex - SREČNO!!!
|