|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: <<<junijski princi in princeske ...
11.10.2008 18:01:22   
Anonimen
Težo podvojijo (naj bi jo ) pri 6 mesecih. Jaz se tud strinjam, da če se smejčka in ostale zadeve, je vse lepo in prav, nobene panike delat.user posted image Drugače pa do Pediatra.
Meni je ene parkrat bruhala kar močno zaradi tega, ker je zakuhala, bila valda žejna, in ker se ni ohladila, je šlo vse ven. Sem se potem navadila, da jo moram najprej ohladit, potem pa papat.user posted image In že dolgo ni bruhala.user posted image Je pa res hudič v tem vremenu, ker ne veš ali bo user posted image toplo, ali jih bo zeblo...user posted image

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 3251
11.10.2008 18:04:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ma je res otročja. Ne zna niti kave skuhat. zadnjič pri njih doma sem rekla, da ne boimo več prišli k njim, ker so v 5 štuku in preden bodo imeli otroka, naj se preselijo. Njenih 50 kg pa otrok gor pa dol?user posted image user posted image user posted image user posted image

- no ja, zarad 5. štuka se pa še ne menja stanovanja, ali pačuser posted image Če te pač motijo stopnice, pa ne boš hodila k njim na obisk, a ne?user posted image

Že tako si ne upa Sare prijet. Ko so me pršli obiskat v porodnišnico, je prijela Saro in bi ji skor dol padla. Kakšen fris je nardila, čist je bleda ratala. Jest pa še bolj.user posted image Še dobro da je bil on zraven, da jo je ulovil.user posted image user posted image user posted image

- poznam več takih, ki novorojenčka ne upajo prijet, pa ni z njim nič narobeuser posted image

Za cunje se mi pa ful za malo zdi, res,ker jaz nisem milijonar. sej je veliko mala dobila za babine, ampak vseeno. jaz cenim.

- meni se pa to nič groznega ne zdi, mogoče pa ni upala direktno tebe prosit za oblačilca, pa je mal na hec obrnilauser posted image

Pa še to.
Ko pomislim,,da jih bo ona prala user posted image user posted image user posted image user posted image matr, vse bo smrdelo po naftalinu.user posted image user posted image user posted image Ker ji že zdej njene cunje ful smrdijo. Jaz se pa trudim, da mam dišeče cunje.user posted image

- a cunje  pri vseh praških sploh še lahko smrdijo po naftalinuuser posted image

ampak sem pa žleht.user posted image user posted image user posted image user posted image Govorim pa resnico, ker mi res ne gre nikakor v nos. Joj, kar švicam, ko jo zagledam.

- Didlinca, res si mal žlehtkanauser posted image user posted image user posted image

Da bi vidli kolobocij okol njihove ohceti.user posted image user posted image user posted image user posted image Še dobro, da sem jo samo šofirala kot nevesto, potem sem pa šla kmalu spat.user posted image

- Sicer ne poznam ozadja, ampak kolkr sem razbrala gre predvsem za to, da gre punca tebi ful na živce, ne glede na to kaj reče in kaj nardi, je pač mlada, samo ni nujno da je zato tud slaba, nouser posted image . Pa BTW, jaz sem bla tud ful mlada pri prvem user posted image , pa sem posodila cunje in opremo eni ki je skor 10 let starejša od mene, pa raje ne bi o tem,kaj sem nazaj dobila. Med drugim tud polomljeno stajico, pa nihče ni rekel niti bev niti mev. Tolk o mladih in starih mamicah.user posted image

Pa brez zamereuser posted image user posted image user posted image

Ni nobene zamere. Brez skrbi. Bi mogla celo štorijo napisat, da bi razumela kaj in kako.

(odgovor članu RMRM)
  Neposredna povezava do sporočila: 3252
11.10.2008 18:04:55   
Anonimen
Ouuuuuuujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3253
11.10.2008 18:11:26   
Anonimen
ljudi jst sem danes tko hin od šopinga....prišla od frizerja rjava,namesto blond z malo rjavimi prameni sem prišla rjava z blond prameni..v po.reklamacije,sem že klicala....tko nezadovoljna pa še nkol nisem bla..pol v šoping šli,mali je bil tko priden pa smo od zjutraj okol hodl pa niti malo ni zajokcal...pol še menda kej pridem kr sem tok hin zdej...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3254
11.10.2008 18:24:07   
Anonimen
Uf, mene v trgovini za večji nakup ni blo že celih 5 mesecev.user posted image user posted image

Tanikaa, potem boš reklamirala frizuro?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3255
11.10.2008 19:28:12   
Anonimen
ja didlinaa itak bom reklamirala...sem tko besna...pa sej mi pravjo da mi paše,ampak men se zdi da sem pretemna...evo sam sraje mam spet z mojim..pridemo iz šopinga je šel na fuzbal..zdej je pršu domov,pa gre ko eni neki pečejo iz fuzbala tim...pa pop.iz.dla bom resno...ko bo opravu svoj delež dela doma pol pa naj gre na mesec...še postle ni pospravu zjutri...se matram včeri pa nisem šla ven cel dan k sem omare k butl pospravljala on pa ni tolk da si v omare stvari da,pa vse ma prpravlen...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3256
11.10.2008 19:30:48   
Anonimen
..vsepovsod ga je polno,pol mi pa reče zakaj pa jst tud ne gtrem kam..ko pa to slišim mi pa zavre...zato ker na vrsto ne pridem zato...mene sploh ne vpraša če bi rada jst mogoče kam šla,on kr pride in gre...sem mu rekla če gre bo izkusila kako je prespat v avtu....pa nisem žleht sam tole me pa pi..z.di..resno..namesto da si jst mal spočijem med vikendom mam pa še več dela ko je doma kot pa ko ga ni..sam pucam pa rihtam,pa bajta kot bomba...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3257
11.10.2008 19:34:18   
Anonimen
uf..sem se skašlala..komi čakam da bo pondelk,prav luštno je ko sem sama s tamalim..to šele zdej vidim..naredim kar imam pol sem pa frej,pa se še z Žanom ukvarjam in to precej,ko je pa moj doma,ne folgam pucat za njim..jst nevem kaj mu je...preden je bil user posted image  je bil res priden zdej se mu pa j..e..b..e kratkomalo...in kaj bi blo če bi se men tud začel..vse narobe,to bi blo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3258
11.10.2008 19:51:31   
Anonimen
Ej, midva se tud kar grdo gledava, če je že preveč doma. user posted image user posted image user posted image user posted image

Razočarane gospodinje, kaj čmo.user posted image

Midva sva se navadila na tak ritem, čeprav sem mu glih prej zatežila po telefonu, kdaj bo konec te norije z vikendi, ker je res že 7 vikend zapored skoz okol.user posted image Ko sem rodila, sva se lepo pogovarajala, kako nam bo luštno, bomo na sedežni sedeli in uživali (prej nisva imela sedežne). No, pa je tako kot je.user posted image user posted image user posted image In še kadar je doma, se kar nekaj pričkava brez veze, pol ga pa kar ven pošljem.user posted image Pol pa spet jamram, pa spet težim, pa spet hvalim...začaran krog.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3259
11.10.2008 19:53:58   
Anonimen
Evo, zdej čakam, da user posted image rata še bolj zaspana, ob 20 in 20 minut gre v posteljo. Bom vstrajala vsak dan, da ne bo mešala ritma. Včeraj mi je res hitro zaspala. In seveda čakam , da pride gospod domov, da se grem koooončno lahko umit, sem vsa zadimljena. Smo na vikendu kurili suhe veje, jaz sem grabila. user posted image Kar paše malo kmetovat po 13 letih.user posted image Sem bla rada kmetica.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3260
11.10.2008 19:55:14   
Anonimen
Pa  gospod še ni ujel svoje hobije. Je dal na stran svoj band, big band. Odkar sem rodila, se še niso zbrali.user posted image No, 1 špil so mel, to je pa tud vse.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3261
11.10.2008 20:02:41   
D.anna 76
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ko sem rodila, sva se lepo pogovarajala, kako nam bo luštno, bomo na sedežni sedeli in uživali (prej nisva imela sedežne).

No mata pa z user posted image  več placa na sedežni. user posted image user posted image user posted image

Mal heca ne škodi.

< Sporočilo je popravil D.anna 76 -- 11.10.2008 20:03:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
11.10.2008 20:10:27   
D.anna 76
Mi smo se imeli pa danes zelo lepo. Dopoldan sva bila z Maksom sama doma, mali je užival na postelji z svojimi igračami, mal pred TV  je gledal Kremenčkove, med tem ko sem se jaz urejal za pre ljudi. Okrog poldneva smo pa vsi trije šli v Supernovo na user posted image , pol pa še mal po štacuncah. Mi je moj dragi eno oblekco kupu. Je reku da menda rabim, k sem zadnje čase sam še v kavbojkah. Pa sva hotla še po kake čevle it pa v S. nimajo nič pametnega.

Popoldan smo šli pa na Kras na pozno kosilo in sprehod. Ful je blo toplo pa itak sta mi Kras in kraška kulinarika super dobra.

Prej smo prišli domov, malega preoblečem in podojim in zdaj že pol ue spančka.

Skratka danes je bil  res en lep jesenski dan.

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
11.10.2008 20:39:07   
l.daisy
hej čveke....

da nimamo me slučajno istega dedca user posted image user posted image user posted image user posted image
meni je še popoldan zatrjeval, da ob sobotah ne bo hodil, da bo samo med tednom enkrat šel, ker ima v nedeljo odbojko in potem ga cel vikend ne bo.... yeeeeeeeaaaaaaaaaahhhhh.... user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
11.10.2008 20:57:57   
Tina 28
No, da povem....z Aleo sva uspeli pokofetkati. Izabela je bla res pridkana...mali čudež se mi je zdel, ko je zaspala brez napovednika. No, moja pa je Alei krasno demonstrirala, kako pa ona zaspi in seveda je mogla dobiti tud bonbonček (Aleijine koroške kapljice)...pol je pa šlo.
Aja...jaz sem celo moža na kofetkanju spoznala in mi je jasno, zakaj ga Alea tko pohvali in je vsak dan pripravljena ob 21.00...šalo na stran...mu že na obrazu piše, da je preprost (beri..nič vzvišen) in topel človek!

Alea...mi je blo prav prijetno klepetati s tabo...najprej me je blo strah, če nama bo pogovor stekel...pa si ti tud klepetava dovolj. Ko sem se domov peljala, sem ugotovila, da sem mogoč že preveč v debato padla, ker sem kar pozabla, da mate še en del izleta za speljat. Maš tud tko prijaznega in zgovornega možeka, da je takoj led prebil.

Upam, da sta našla picerijo in, da sta bila z njo zadovolja!

Še enkrat hvala za kavo in pardon, če se ti je zavlekla...sem se kmal sprostila za klepet in to je to!user posted image

ste pa luštna familjica...se vidi, da se mate reeees radi...še dolgo takouser posted image user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
11.10.2008 21:02:40   
Tina 28
Vidim, da mate spet svoje polovice na udaru. Jaz sem tud velik sama, ampak vidim, da iz čist drugič razlogov...preveč je priden in povsod pomaga in dela v gozdu...mal zase, mal za druge. Ne hodi popivat ali na kake športne hobije...preprosto zato, ker nima časa. Sam jaz ga veen pogrešam in si želim, da bi kdaj kakšno delo preložil. Itak pol rečem, naj gre delat...ker delo ostane odbojko se pa prešprica.

Zato se pa veselim zime, ker vem, da bomo velik več skupaj in bo pol vse lepše. user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
11.10.2008 21:03:32   
Tina 28
A sem dons pa prezgodnja...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
11.10.2008 21:06:57   
l.daisy
nekje se moramo skašlat... user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
11.10.2008 21:24:13   
Tina 28
Itak l.Daisy...saj jaz tud velik kašljam kle gor. Sem tak človek, da mi lepih stvari ni treba razčiščevati, pa jih je tud veliko...vedno pa čutim potrebo, da dam iz sebe kar me mori....Upam, Tanika in vse, ko jamrate, kadar jamrate...da ste glih tko narjene ko jaz.

Tanika...ta teden maš svojega zlo na piki...prej nisi nikol tko norela....a veš kako se temu reče....cold feet...ali predporočna mrzlica....se pravi je vse v reduuser posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
11.10.2008 21:55:35   
lunca14
Če bi katerega bebiya zeblo,ali pa za darilce novorojenčku,malo za pomoč:

http://www.bolha.com/oglas3714835/izdelujem-odejice-za-dojencke-bombazne-ali-flis-v-pisanih-barvah

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
11.10.2008 22:46:33   
lunca14
Brez zamere,ampak zadnje dneve se mi sploh ne ljubi,kaj dosti komentirat,mam eno tako rahlo krizo,berem vas redno,ampak lahko noč,vam pa bom zaželelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
11.10.2008 23:05:17   
aleksandra silvija
Ojla.

Meni se meša od skrbi. Živimo od enega merjenja  sladkorja do drugega, upam, da ne bo hipe in potem neskončnega  bujenja otroka, pa vlivanje sladkorja in podobnih zadev v usta, pa...

Prilagajamo doze insulina, imamo obroke točno na 10-15 min, testiramo urin, dajeno insulin in oh kako se Jernej temu upira. Obvezno morava biti 2. Tako mož skoraj nič ne dela, ko pa je insulin ob 7.30, 12.30 in ob  18.30 dva.
Vmes pa še tisoč stvari,...pa poleg vsega merjenje cukrov čez dan, pa ob 33-ih, 24-ih, 2-eh,..vmes pa trepetanje,..

Upam, res upam, da se to umiri, da se ti cukri umirijo, ker tole je za živce,....

Lovro komaj pride na vrsto, se sploh ne utegnem igrat z njimuser posted image .

Res upam, upam, da se to umiri.

Baj

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
11.10.2008 23:07:10   
aleksandra silvija
ampak lahko noč,vam pa bom zaželela
hvala, nočko tudi trebi

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
11.10.2008 23:07:18   
nInAzWeRiNa
vse že pančkate jst se bom pa tut odpravla, še prej bom pa delila ene pesmce z vami k sm jih dubla na meil, če vas mogoče zanima:

GOSENICA
Gosenica je lezla počasi na drevo,
pomigala na dolgo, pomigala kratko.
Primigala je k meni, v lonček sem jo dal,
nikar mi ne pobegni, požugal sem dejal.
Ko v lonček sem pogledal, je notri ni bilo,
pred oknom pa je letal metuljček prelepo.

NAŠA ČETICA KORAKA
(J.Bitenc)
Naša četica koraka strumno in veselo,
drug za drugim v ravni vrsti zdaj gremo na delo.
Jurčku bomo pomagali hišico zgraditi,
da bo mogel svoje zajčke pred lisičko skriti.
Žiga, žaga, poje žaga, rompompom kladivo,
mi pa vsi najboljše volje plavamo marljivo.

KUŽA PAZI
(J.Bitenc)
Kuža Pazi z repkom miga,
vstane, leže, tačko da;
hišo čuva, jezno laja,
če nikogar ni doma.
Ko pa Jurček cicibanček
truden se odpravi spat,
Kuža Pazi k vratom leže,
da ne vzame Jurčka tat.

ZAJČEK DOLGOUŠČEK
(J.Bitenc)
Zajček Dolgoušček,
bel imaš kožušček,
hitre tačke, ostre zobke,
dolge brke, repek siv.
S kravico stanuješ,
v hlevu poskakuješ,
repo glodaš in korenje, deteljico in krompir.
Vsakemu uideš,
k meni vselej prideš,
s smrčkom vohaš, prst poližeš,
potlej pa vesel zbežiš.

DEDEK MRAZ
(J.Bitenc)
Siva kučma, bela brada,
topel kožuh, zvrhan koš.
(2x) Joj, že prišel je med nas
stari, dobri dedek Mraz.
Rdeče žoge, knjige, zvezki,
punčke, sanke in še kaj.
(2x) Joj, že prišel je med nas
stari, dobri dedek Mraz.

RINGA RAJA
(Ljudska)
Ringa ringa raja,
muca pa nagaja,
kuža pa priteče,
vse na tla pomeče.
Kokot kikiriče,
čipke, čopke kliče.
Putka kokodajca,
ker je znesla jajca.

ŽIVALI V JESENI
(Mira Voglar)
Ježe teka, teka in se kotali,
jabolka in hruške nabadati hiti.
Medved kosmatinec
svoj brlog ravna,
z listjem ga postilja, zaspano godrnja.
Urna veverica
pleza na drevo,
lešnike nabira za zimsko lakoto.
Ptice lastovice
odletele so,
v daljne tople kraje zdaj krila jih neso.

METULJČEK CEKINČEK
(J.Bitenc)
Metuljček cekinček,
ti potepinček,
kje si pa bil?
Pri majceni cvetki
drobni marjetki
medek sem pil.
Potem ko želodček,
poln kot sodček
bil je nalit,sem rekel marjetki,
drobceni cvetki:
»Zdaj sem pa sit!«

PIKAPOLONICA
(Mira Voglar)
Pika, poka, polonica,
to sem jaz!
Suknjica rdeča, nekaj črnih pik!
Res nisem velika kot sosedov bik!
Toda vsak, ki me pozna,
prav zares me rad ima!
Pika, poka, polonica, to sem jaz!

ZOBKI
Moji beli zobki,
moji beli zobki,
kakor sneg se svetijo.
Moji beli zobki,
moji beli zobki,
se kar sami smejejo.
Se vedno le smejijo,
nikoli ne bolijo,
ker jih vsak dan očistim
in jaz že vem zakaj!
Ko mlečni zob zgubim,
ga miški podarim,
oj, ti majhna miška,
novega mi daj!
Moji beli zobki...

ŽABJA SVATBA
Žabe svatbo so imele,
zbrane od sosednih mlak,
jedle pile so in pele,
re-ga, re-ga, reg, kvak, kvak, kvak, kvak.
Skokica nevesta mlada,
Ženin bil je dolgokrak,
Rajala oba sta rada,
Po večerji zavrte se,
Ko je bil že pozen mrak,
Rajajo, da vse se trese,
Živi ženin naš z nevesto,
Glas povzdigne Krakuš svat,
Zagrmi jih kakih dvesto,

ČEBELICA MAJA
Nekoč, že dolgo je tega,
v deželi, res ne vemo kje,
živela je čebelica,
imela lepo je ime.
Vsi, ki so jo poznali, so ji rekli Maja,
mala, zvita in predrzna Maja,
Maja, ki leti, leti
kamorkoli se ji zdi.
Spet danes z nami tu čebelica je Maja,
mala, zvita in predrzna Maja,
Maja, ki leti, leti,
Maja, Maja,
Maja, o sebi kaj povej.

HUDA MRAVLJICA
Bila je huda mravljica,
šest črnih nog je imela,
je migala, je vohala,
je čisto ponorela.
Bila je huda mravljica,
po trgu je hodila,
lončarju je čez piskre šla,
pa vse mu je pobila.
In kamorkoli je prišla,
so vsi pred njo bežali,
je pokalo, je stokalo,
pod njenimi stopali.
Oj, mravljica požrešnica,
le kaj je naredila!
Še bika je pohrustala,
samo roge pustila.
Seveda to je čisto res,
le kaj se bik šopiri,
šest črnih nog 'ma mravljica,
a bik ima le štiri.
če slišiš hudo mravljico
po svetu godrnjati.
Obrni se in zbeži proč,
kar zmorejo podplati.

KEKČEVA PESEM
Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
vdrugi roki zlati smeh.
Kdor vesele pesmi poje
gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko,
ga užene v kozji rog.
Jaz pa pojdem ... 2x
Bistri potok, hitri veter,
bele zvezde vrh gora,
gredo z mano tja do konca
tega širnega sveta.
Jaz pa pojdem ...

MAČEK MURI
(Neca Falk)
Ko zapoje zvonček v uri,
prebudi se maček Muri,
s taco si oči pomane,
vzdigne rep in hitro vstane.
Mačjo posteljo prezrači,
mačjo suknjo pokrtači
in za zajtrk se odpravi
v krčmo Pri veseli kravi.
Tam ga čaka stalna miza
in točajka muca Liza,
ki prinese lonček mleka
in še mačji kruh od peka.
Ob jedači poglobi se
Muri v mačje časopise,
vse prebere brez razlike,
tudi vejice in pike.
Potlej plača in čez cesto
gre na sprehod v mačje mesto.

LE SEKAJ, SEKAJ SMREČICO
Le sekaj, sekaj smrečico,
ti drajla la la la,
da stesal si boš barčico.
ti drajla la la la.
Je smrečica posekana,
za barko je pripraljena.
Je barčica napravljena,
na morje je postaljena.
Odrin', odrin' od kraja preč,
ne boš me vid'la, ljub'ca, več.
Je barčica zaplavala,
je deklica jokala.

MAJHNA SEM BILA
Majhna sem bila,
piške sem pasla,
piške so čivkale,
jaz sem pa rasla.
Mamica moja
piške prodala,
piške so čivkale,
jaz pa jokala.

MARKO SKAČE
Marko skače, Marko skače
po zeleni trati,
aj, aj ajajaj,
po zeleni trati.
V rokah nosi, v rokah nosi
sedem žutih zlatih,
aj, aj ajajaj,
sedem žutih zlatih,
To de njemi, to de njemi
za devojko dati,
aj, aj ajajaj,
za devojko dati,
Pijte, jejte, pijte, jejte,
moj'ga brata konji!
aj, aj ajajaj,
moj'ga brata konji!
Pa smo išli, pa smo išli
daleč po devojko,
aj, aj ajajaj,
daleč po devojko,
Prek devetih, prek devetih,
pred desetih mostov,
aj, aj ajajaj,
pred desetih mostov,
Dajte nam jo, dajte nam jo,
naša draga mati!
Aj, aj ajajaj,
naša draga mati!
Ne dam ti jo, ne dam ti jo,
lagov si bradati!
Aj, aj ajajaj,
lagov si bradati!
Raj jo hočem, raj jo hočem
v skrinjo zaklepati!
Aj, aj ajajaj,
v skrinjo zaklepati!

MI SE IMAMO RADI
Mi se imamo radi,
radi, radi, radi,
mi se imamo radi,
radi prav zares.
Zakaj se ne bi imeli
radi, radi, radi,
zakaj se ne bi imeli
radi prav zares.
Saj smo sami mladi
mladi, mladi, mladi,
saj smo sami mladi
mladi prav zares.

NA PLANIN'CAH SONČECE SIJE
Na planin'cah cončece sije,
na planin'cah luštno je.
Gor pojejo drobne ptičke,
gor cvetejo rožice.
Moje dekle jih pa rtga,
da mi pušeljc naredi.
Za klobuk ti ga bom pripela
z eno zlato knofeljco.

NA PLANIN'CAH LUŠTNO BITI
Na planin'cah luštno biti,
tam je dosti mleka piti.
Pastir pa prav': juhej, juhej!
Na planincah luštno je.
Na planin'cah sonce sije,
ko dolin'co še megla krije.
Na planincah luštno je.
Pastirica krav'ce pase,
ona ima svoje špase.
Na planincah luštno je.
Pastirica žgance kuha,
v lon'c ji pade ena muha.
Take žgance sama jej!
ČIN ČIN ČIN DREŽNICA
Čin, čin, čin, Drežnica,
kje so kozice,
gori na travici, kjer ni vodice.
Hojaja, hojaja, hojajaja ...
Sončece sije,
dežek nam gre,
naš mlinar pa melje
brez vsake vode.
Dekle je šivala
vse brez šivanke,
fantič brez noge
je skakal čez planke.

ČUK SE JE OŽENIL
Čuk se je oženil, tralala,
sova ga je vzela, hopsasa.
Čuk sedi na veji, tralala,
sova na vereji, hopsasa.
Sova čuku miga, tralala,
češ, pa se vzemiva, hopsasa.
Čuk pa sovo vpraša, tralala,
kol'ko dota znaša, hopsasa.
Eno bučo vina, tralala,
en'ga peterlina, hopsasa.
Vino bova spila, tralala,
bučo pa ubila, hopsasa.

IZIDOR OVČICE PASEL
Izidor ovčice pasel,
lepo žvižgal, lepo pel,
cingel cing cingel cingel cong,
cingel cing cong.
Ko ovčice je zapustil,
stopil je v vojaški stan, cingel ...

JAZ PA POJDEM NA GORENJSKO
Jaz pa pojdem na Gorenjsko,
gor na gornje Štajersko.
Nihče drug ne pojde z mano
kakor drobna ptičica.
S kljunčkom mi bo pot kazala,
s perjem senco delala.
Pesmice bo prepevala,
kratek čas mi delala.
Mal' počakaj, mal' ponehaj,
da se vreme sprevedri.
Vreme se je sprevedrilo,
zdaj pa moram rajžati.
Ti boš pa doma ostala,
milo se boš jokala.

SIJAJ, SIJAJ, SONČECE
Sijaj, sijaj, sončece,
oj, sonce rumeno!
Kako bom s'jalo sonce
k' sem zmeraj žalostno!
Sonce zgodaj gori gre,
dekleta jokajo,
bi rade še ležale,
pa vstati morajo.
Sonce pozno doli gre,
pastirci tarnajo,
domov bi radi gnali,
pa črede nimajo.

VSI SO VENCI VEILI
Vsi so venci veili,
vsi so venci veili,
vsi so venci veili,
samo moj zeleni.
Ar ga jes zalevljen,
ar ga jes zalevljen,
ar ga jes zalevljen,
s svojimi skuzami.
Či bi moja skuza,
či bi moja skuza,
či bi moja skuza,
spadnula na kamen.
Kamen bi se rasklau,
kamen bi se rasklau,
kamen bi se rasklau,
na dvouje, na trouje.

lahko nočuser posted image

< Sporočilo je popravil nInAzWeRiNa -- 11.10.2008 23:20:46 >

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
11.10.2008 23:16:23   
nInAzWeRiNa
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija

Ojla.

Meni se meša od skrbi. Živimo od enega merjenja  sladkorja do drugega, upam, da ne bo hipe in potem neskončnega  bujenja otroka, pa vlivanje sladkorja in podobnih zadev v usta, pa...

Prilagajamo doze insulina, imamo obroke točno na 10-15 min, testiramo urin, dajeno insulin in oh kako se Jernej temu upira. Obvezno morava biti 2. Tako mož skoraj nič ne dela, ko pa je insulin ob 7.30, 12.30 in ob  18.30 dva.
Vmes pa še tisoč stvari,...pa poleg vsega merjenje cukrov čez dan, pa ob 33-ih, 24-ih, 2-eh,..vmes pa trepetanje,..

Upam, res upam, da se to umiri, da se ti cukri umirijo, ker tole je za živce,....

Lovro komaj pride na vrsto, se sploh ne utegnem igrat z njimuser posted image .

Res upam, upam, da se to umiri.

Baj

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tudi jaz upam za vas in vam iz srca želim da se čimprej umiri, pa da bi blo le vse čimbolj ok z Jernejemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......