Tedi77
|
Ojla! Tudi mi smo z dopusta, no, že davno. Bili smo v Poreču, vreme je bilo še kar, tako da smo se vsak dan na veliko sprehajali. Seveda smo vmes tudi vedrili, ko so bile kake prehodne plohe. Neža je bila zadovoljna, spala je tako kot doma, pa tudi čez dan smo lovili njen običajni ritem, tako da najbrž sploh ni opazila, da smo nekje drugje. Mi jutri pričnemo z uvajanjem goste hrane. Danes smo imeli na obisku patronažno, ki nama je dala nekaj napotkov, jutri pa juriš na bučke. Upam, da bo Neža tudi pri zelenjavi tako ješča, kot je pri mleku. Danes sem Nežo prvič dala v varstvo izven našega doma. Bila je pri moji svakinji in mojem očetu, ker sem morala na nek pogreb, Petra pa še ni bilo domov. Sem mislila, da bo hudo, ker zdaj že opazi, če naju ni zraven in potem joče. Ampak danes menda sploh ni opazila, da ni v domačem okolju in da naju ni zraven. Jaz sem na veliko klicarila, če je vse v redu, mala je pa uživala tudi brez mene. Saj pravim, ultra hvaležen in prilagodljiv otrok. Z vrtcem se nam zaenkrat še ni treba ukvarjati, ker za prvo leto planiramo zasebno varstvo pri eni gospe, ki je tudi naša družinska prijateljica. Se ukvarja s čuvanjem otrok, pa še dobro se poznamo in je zaupanja vredna, tako, da mi je super, da bo Neža lahko kako leto pri njej v varstvu. Kasneje bi jo pa seveda radi dali v vrtec, ampak očitno se nam ne piše nič dobrega. Prednost imajo tisti, ki že imajo kakega otroka v vrtcu, pa socialno ogroženi,... Ne vem, ali se za starejše otroke kaj lažje dobi vrtec, ali je isti problem, kot za jasli?! Resnično srečna, bodi pogumna! Tudi sama sem že imela smrt med najbližjimi in vem, da ni lahko. Je pa v življenju tako, da je treba zavihati rokave in iti naprej. Mejte se fajn, 15. se vidimo!
|