|
RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški? 25.9.2008 17:39:43
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Adijo pamet! A ste na strani delavca ali delodajalca?!! Mislim, svaka čast vašim delodajalcem, ki jim je uspelo pri vas vkoreniniti miselnost, da niste ljudje, pač pa stroji, ki nikoli ne zbolijo. In koriščenje dopusta namesto bolniške Jaz imam dopust zato, da tiste dni uživam, v času bolezni pa koristim osnovno pravico delavca; t.j. koriščenje bolniškega staleža. OK, tudi jaz sem bolniško koristila samo v času operacije na MV in zaradi rizične nosečnosti. Jp, tudi jaz sem bila na bolniški pred porodniško, pa se mi ne zdi potrebno nikomur polagati računov, zakaj tako. Na prvem mestu je pri meni pač bil moj otrok, nato jaz, nato pa dolgo nič in šele nato služba. In ja, bolniška je bila upravičena. Pa tudi v prihodnje mi bo na prvem mestu svoje zdravje in zdravje otrok, šele nato služba. Sicer smo pri nas stimulirani, če ne gremo v bolniško (TO JE ŠELE DISKRIMINATORNO, da delavec, ki ne zboli, dobi v "zahvalo" nagrado, piz.da pa saj noben ne zboli po svoji želji, krivdi ). Skratka, meni tisti denar ni toliko vreden (pa čeprav ga ni malo) kot pa moje lastno zdravje (ja, bolje je preležati tri dni, kot, da se ti vleče en mesec) in zdravje otroka. In ja, ko bo otrok bolan, ga ne bom vlačila k babici, ampak bom jaz, njegovam mama skrbela zanj. Kam pa pridemo, madona, če si še v času njegove bolezni, ne bi vzela čas, pač pa bi mi pomembnejše bila služba. Marsikdo se boji za službo in zato ne upajo na bolniško. OK, teh ne obsojam. Jaz se pač toliko cenim, da ne bom hodila bolana v službo, če bo pa zato slučajno kdaj moja zaposlitev ogrožena, sem prepričana, da bom kmalu dobila drugo. In ne, nimam slabe vesti, če sem na bolniški, ker nisem zbolela nalašč
|