|
RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški? 25.9.2008 12:36:26
|
|
|
|
nejcko
|
Veste, da delam v šolstvu, pa sem zelo malokrat koristila bolniško, ampak če dobro pomislim, koliko je to bilo res dobro zame, pa mirne vesti lahko rečem, da sem bila neumna, zelo neumna, ker v bistvu sebi uničujem zdravje, pa mi zato noben ne bo postavil spomenika!!! Delat sem hodila popolnoma brez glasu - koliko so bile tiste ure efektivne, presodite sami, ker pa celo uro seveda ne morem biti tiho, sem svoje glasilke orto obremenila - kaj je več vredno? Zdaj, ko gledam nazaj, tega ne bom nikoli več naredila; šla bom mirne vesti na bolniško! Delat sem hodila z hudim vnetjem sinusov, po tednu dni, ko res nisem mogla več, sem pristala na AB, pa vseeno hodila delat ... čez en mesec sem fasala pljučnico, no takrat sem le šla na bolniško, pa še to sem vmes en dan prišla v službo, ker sem mogla mulcem ocene zaključit. - je bilo vredno? NE!!!! Ko so mi opererali hemeroide, sem šla na bolniško za en teden, potem pa delat, pa čeprav mi je dr., ki me je operirala dala še en teden - saj mi ni bilo hudega, ampak spomenika mi noben ni postavil Še hvala mi niso rekli. Sem proti temu, da se leti za vsak kihec na bolniško, je pa seveda odvisno od dela, ki ga opravljaš. Jaz sigurno vsaj 1x na leto okužim pol razreda otrok, ker sem celo zimo kronično prehlajena (prehlad se mi vleče od 2-4 mesece), kiham, kreham, kašljam, smrkam v razredu (včasih zaradi napada kašlja moram zapustiti razred) in po hodniku ... lahko se pa pohvalim, da sem po večini korenina, a ne
|
|
|