|
RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški? 25.9.2008 14:26:12
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Aja, pa še to: a potem, ko ste prehlajeni, msilim, ko imate malo vročine, pa kihate, pa šmrkate, greste k zdravniku,d a vam da bolniško? kaj vam da pa kot zdravilo? Mislim, kaj vam reče? Ma, po moje ne gre nobeden zaradi 37° vročine in malo šmrkanja k zdravniku, kaj šele na bolniško. Ne vem, no ... se mi zdi, da se nas večina kar sama "cajta" z raznimi čajčki in kakšnim lekadolom in pri tem pridno hodimo v službo. Če pa se zadeva (sploh vročina, pa čeprav nizka) veleče in vleče, potem je pa res neumno, da vztrajaš, ker, kot je Najboljša napisala, s tem definitivno v prvi vrsti škodiš samemu sebi. Jaz zaradi prehlada ne grem na bolniško (čeprav spet po drugi starni s tem okužim tako sodelavce kot predvsem otroke), se je pa pač zgodilo, da sem s takim vztrajanjem najbolj škodila prav sebi. Se mi pa zdi neumno folku očitati bolniške ali pa se hvaliti, da sam še nisi bil, ker vse pač ni odvisno samo od tvojega počutja in dejanskega zdravja, ampak tudi od dela, ki ga opravljaš ... Mene osebno bi motilo, da bi npr. sestra v porodnišnici, medtem ko mi pristavlja otroka, vmes kašljala in vlekla smrkelj nazaj, pa po možnosti na vso moč kihnila in bi ji kakšna kapljica iz nosa kapnila na otroka ... ... ali pa npr. mesar bi mi rezal zrezek, vmes pa kihnil na vso moč, si obrisal šmrkelj ... ... ali pa bi vzgojiteljica v jaslih z vsemi solznimi očmi in zabasanim nosom stisnila k sebi mojega 1-letnega otroka , zraven pa neumorno kašljala kot kakšen star mornar ... Ne vem, no ... pač tak človek naj bo doma in naj se čim prej pozdravi ... pa četudi nima vročine. Dočim ena ženska, ki je v svoji pisarni in ima res samo minimalne stike z ljudmi, ... za tako pa res ne vidim potrebe, da je na bolniški, če je samo prehlajena.
|
|
|