Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino IZVIRNO SPOROČILO: July08 Punce, men pa ni več jasno, ko sem imela prvega (10 let nazaj) smo morali vsi previjati s starimi plenicami in so bile kao pamperske full coll (čeprav jih nisi smel uporabljati, so jih na skrivaj babice,... vseeno priporočale), ker ne pride do toliko vnetij, ker je ritka bolj suha?????? Mislim, zdej smo pa spet na starih, al kaj???? Mala princeska, Glede te povijalne mize (zgoraj), bi pa rekla tako, je full podobna moji stari (z banico spodaj), o.k., banice nisi mogel koristiti, ker ergonomsko ni najbolje oblikovana in še kup drugih stvari je bilo...je sestra zašimfala, pa res je bila neudobna... , miza pa je 1. nestabilna, 2. majhna za otroka cca 6 mesecev in 3. nima nobenih predalov, ki jih jaz želim imeti, ker lahko noter pripraviš pleničke, kremice, robce, oblekice...sama namreč ne mislim imeti posebej omaro, ampak nameravam kr mal večjo povijalno mizo nabavit, ali pa jo dati delati... Odločitev je seveda od vsake posameznice in zati prosim ne zameriti, podala sem samo svoje mnenje..., če ti je ta o.k., se res prosim opravičujem...sam pač premisli. Lino, do vnetij lahko pride tako v enih, kot v drugih plenicah; čisto odvisno od občutljivosti dojenčkove kože in na koliko časa se ga previja. Moja prvorojenka na srečo z vnetji ni imela večjih problemov, uporabljala pa sem več ali manj pamperske. Lino, to niso stare plenice - to so nove te Racmanke. Na otip so full mehke in so mi všeč napram tisti plastiki. Jaz gledam tudi s stališča ekologije, ker bombažne se perejo, pamperske in ostale pa se zavržejo (pa če mene vprašaš nismo vsi racionalni z njimi, tudi če je bila samo malo polulana ali pokakana je sledila nova). Vsaka mamica naj se po svoje odloči. Jaz si govorim - prvo leto sem tako in tako doma in čas jih imam prati, sušiti, za na pot bo pa tudi pamperska ali kaka druga plenička prav prišla. Lino, pa hvala za nasvet glede previjalne, vsak nasvet je dobrodošel. Kupila je še nisem, samo jo bom po vsej verjetnosti. Gre se mi za prve mesece ter zato, da bom res lahko previjala. Imam 2 !!! predalnika (oba po meri, ampak očitno za moža ) in tudi če nanje dam gor previjalno blazino mi je vse previsoko - sem nizke sorte in imam 160 cm...Pa v kopalnici imam dovolj prostora, tko da lahko vse stvari nekako posortiram. Čeprav moj pravi da naj ne zapravljam in ko sem mu rekla, da prvič nisem imela veselja previjati zaradi višine - mi je rekel - ah, se ti ni dalo , ko je vstopil on ali babi servis in potem sem raje na postelji previjala; sedaj pa niti pod razno zaradi hrbta ne bi tega tako počela.