|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
11.1.2009 9:46:41   
bamoocham
IZVIRNO SPOROČILO: Tina111

Aja sm pa jest tudi že v 20 t. Ko bom mela morf bom pa že v 23. Mal se mi zdi poznouser posted image . Ne vem, Prej sm bla vedno 20 ali 21 teden. Kolko pa boste ve nosečke ko boste imele morf. Pa še nekaj me zanima. Kako razložite v kerem mesecu ste glede na tedne. Eni pač ne razumejo teh tednov, v mesecih pa sploh ne znam razložit ko me vprašajo. A je keri kej bolj jasnouser posted image .

Jutro.

Js sem si računala tk, da vzamem prvi dan zadnje mestruacije, ki je bil 15.9. in zdj 15.1 bom noseča polne 4 mesece (to je 18 tednov).
Ker navadno se vzamejo 4 tedni za mesec, torej se nikakor ne izide. Po tej logiki bi mogla bit noseča 4 mesece in pol, kar pa ni res.
Upam, da sem ti znala razložit.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
11.1.2009 10:46:34   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: mk8

Živjo punce!

Šele zdejle sem naletela na to temo, čeprav pregledujem ta forum že nekaj časa...

Pridružujem se junijkam 2009, moj PDP je 7.6.2009, noseča pa sen 19 tednov oz. zdaj bo že 20. Morfologijo imam 22.1, že komaj čakam, de zvem spol... Čeprav je vseeno, samo da bo otročiček zdrav. Skrbi me, ker še vedno ne čutim nobenih brcik, drugače je to moja prva user posted image .

Pozdravček, Mija

Pozdravljena mk8 user posted image
Vidim da si iz Ljubljane. Kam pa hodiš h ginekologu? Jaz imam tudi 22.1. morfologijo :)
Ali imaš že kaj user posted image ?

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
11.1.2009 10:55:36   
princ_princeska
jutro ali dan

Kako ste kaj moje souser posted image ...Kaj kej počnete na tak lep a mrzel sončni dan?
Greste kam ali boste doma na toplem? Sama bom najbrž doma, po kosilo pa bom šla na sprehod z mojim dragim in z mojimuser posted image ...
pa pa

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
11.1.2009 11:03:30   
Janci F
mk8 dobrodošla med nami.
Jaz imam PDP dva dni pred teboj, pa tudi še ne čutim brcik. Doživljam ogromno različnih občutkov, samo noben ni stalen in tak da bi ga lahko prepoznala, kot brcanje.
Slišala sem, da je baje normalno v prvi nosečnosti brcanje začutiti enkrat do konca 24 tedna, tako da sva lahko še brez skrbi.

princ_princeska - pri nas (v Kranju)  pa na žalost ni sončka user posted image , tako da je samo mraz.

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
11.1.2009 11:27:08   
Mala_princeska
Jaz v mesecih tudi nikoli ne vem koliko sem noseča user posted image user posted image , jaz si predstavljam da ko bom noseča 20.tednov, da bom na polovici nosečnosti - 4.mesece in pol,

da sem sedaj v 18. oz. 19. tednu pa noseča cca. 4 mesece.

Morfologijo imam tam nekje v 21.tednu (z ginekologinjo računava po ultrazvoku); bova pa na uz-ju ugotavljali natančno starost ploda oz.nosečnosti; ter določili pravi PDP.

Pri nas danes sončka ni, je pa pravi mraz; ne grem ven, ker sem čisto zalimana - prehlajena ; moj nos je postal slap iz katerega non stop teče; pa sem bolj brez moči. Včeraj sem vsa zdravila preučevala (Coldreks; otroške kaplice Operil za nos) in čisto nič ne smem(v navodilih povsod piše, da je odsvetovano v nosečnosti oz., da če zdravnik ne predpiše ne smeš nič vzet). user posted image Tko, da pijem samo čaj; limonado in nič drugega.....

Alina* kje pa si ti? Te že nekaj časa nisem zasledila gor.

user posted image user posted image user posted image vse nove junijke ; nas je pa res že za tri razrede, če ne več user posted image user posted image user posted image .

Tanja_Grosuplje sicer nisem Grosupeljčanjka, vendar ga malo poznam, nekaj časa sem celo delala tam; se pa vsakodnevno vozim mimo Grosupljega v Ljubljano.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
11.1.2009 11:33:49   
mk8
Živjo

Smrketa24 h ginekologu hodim na Fužine, k dr. Jadranki Domazet Fink.Pa ti? Verjetno se bom 22.1. spet načakala... Tako pač je. Drugače pa je to moja prva user posted image , tako da ni doma nobenihuser posted image  in niti ne vem, kaj naj pričakujem.

Janci F tudi jaz sem slišala, da lahko v prvi user posted image  čutiš brcike šele pozneje, vendar sem jaz tako zelo neučakana... Pa nonstop me nekaj skrbi, da z otročičkom ni vse v redu, zato bi bile te brcike potrditev, da je vse OK. Mojemu se že kr meša zarad mene, najprej sem se sekerala pregledom NS, kako bo, potem sem se sekerala zaradi rezultatov NS, ker sem si vtepla v glavo, da niso glih najbolši, zdaj me skrbi zaradi brcik... user posted image user posted image . Malo sm zmešana, kaj hočemo... 

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
11.1.2009 11:36:37   
lenika
Meseci nosečnosti:
1.mesec:  od 1.- 5. tedna
2.mesec: od 5.-9. tedna
3. mesec:od  9.-13- tedna
4. mesec: od 13.-17. tedna
5. mesec: od 17.-22. tedna
6. mesec: od 22.-27. tedna
7. mesec: od 27.-32. tedna
8. mesec: od 32.-36. tedna
9.mesec: od 36.-40. tedna

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
11.1.2009 13:57:46   
Tina111
No zdej mi je pa malo bolj jasno tole z meseciuser posted image . Hvala za pojasnila.

Vsem novim želim velik čvekanja z namiuser posted image user posted image user posted image  

Bom bolj kratka danes. Smo bli po obiskih pa sm zdej kr mal utrujena. Je maks zaspal pa se bom kr k njemu pod kovtr stisnla in mal zadremuckala. Pol pa kosilo ko se zbudim in mogoče še kaj natipkam. pa pa

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
11.1.2009 14:21:04   
lino
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Meseci nosečnosti:
1.mesec:  od 1.- 5. tedna
2.mesec: od 5.-9. tedna
3. mesec:od  9.-13- tedna
4. mesec: od 13.-17. tedna
5. mesec: od 17.-22. tedna
6. mesec: od 22.-27. tedna
7. mesec: od 27.-32. tedna
8. mesec: od 32.-36. tedna
9.mesec: od 36.-40. tedna

Hvala, tut men je sedaj jasno.user posted image

Upam, da lepo preživljate to nedeljsko popoldne, sama sem kr doma in kuham, pa mulo klupam, ker sem danes na dragega jezna...user posted image

Jst sem si pa kupila propolis mazilo, ker se mi je na dlesni pričela taka mala bulica delat in mal boli, pa sem panična, da ne bi kaj hujšega ven nastalo (še nikoli nisem imela problemov z zobmi in zobobola-imam samo 1 plombico še iz otroštva) ju3 se bom pa naročila k zobarju... Uglavnem ta propolis naj bi full pomagal za take stvari in sem tudi vprašala, če je o.k. za nosečnice (Sanolabor ), pa mi je odgovorila da itak in tut sama sem mislila, sej je na naravno osnovi, pa pridem domov, se namažem in pol začnem brat, pa piše, da odvetujejo otrokom in nosečnicam (verjetno zaradi vsebnosti alkohola), pol pa nisem upala več uporabljati, čeprav je malo boljši in bi verjetno zadevo čisto dol spravila, če bi uporabila še par kratuser posted image

No, spet bom predolga, uglavnem imejte se in pazite na svoje user posted image .

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
11.1.2009 16:21:42   
majana79
Lino, obstaja tudi baby propolis, brez alkohola, ampak v tem navadnjem so tako majhne količine, da se ni za sekirat. Jaz sem zadnjič spila en prst terana, pa če bo to otroku škodilo, naj me vrag pocitra. user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
11.1.2009 16:58:15   
mojjaka
Pa se nedelja bliža h koncu...možek je bil v službi, tako da sem šla na kosilo k mami, pa na en doooolg sprehod po gozdu sva šle in mi je tako pasalo! Zadnje čase ugotavljam da se mi vrača energija in nisem več taka "cota" kot sem bila.  Jupiuser posted image

Včaraj pa sva šla malo v šoping...sva hotla it v Mb,pa sva si premislila zaradi zlate lisice, ker je bila verjetno gužva po celem mestu.Na koncu sva pristala v Celju,pa ni bilo kaj ekstra izbire(H&M,C&A)samo hlače-trenerka pa en pulovrček...pa malo sem si očke pasla na otroškem oddelku user posted image
Tudi jaz komaj čakam da začutim brcike...pa še nič,pa bo že ko bo čas.

Lep začetek novega delovnega tedna!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
11.1.2009 21:31:23   
fejči
ojlauser posted image user posted image
vidim da se vse pogovarjate o morfologiji,
jaz točno sploh ne vem kaj je zato en pregled in v katerem tednu ga imaš in če je samoplačniški in kje.Kajti pri prvih dveh otrokih, se tega pregleda ,da bi imela ne spomnim. prosim katero če mi malo razloži user posted image user posted image user posted image
lep pozdrav punce pa lepo spite

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
11.1.2009 21:51:41   
majana79
Morfologija - - UZ v 20.-22. tednu nosečnosti (morfologija): Preverimo razvoj vseh organskih sistemov, lego in kakovost posteljice, popkovnico, količino plodovnice, pretoke skozi arterijo uterino in dokončno potrdimo termin poroda. Če je lega ploda ugodna, je vedno viden tudi spol.
(kopirano iz strani http://ginekologijameglic.wordpress.com/2008/02/24/uz-preiskave-v-nosecnosti/)
Mislim da jo večinoma delajo osebni ginekologi, ker sodi med preglede, ki jih plača ZZZS, lahko pa tudi samoplačniško. Nekateri jo delajo med 20. in 24. tednom.

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
12.1.2009 8:32:06   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Mislim da jo večinoma delajo osebni ginekologi, ker sodi med preglede, ki jih plača ZZZS, lahko pa tudi samoplačniško. Nekateri jo delajo med 20. in 24. tednom.

Morfologija je eden glavnih pregledov v nosečnosti, ki ga krije ZZZS !!!

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
12.1.2009 12:39:52   
luši
Pozdravljene souser posted image ...
Jst sm pa zbolela na fertik... v soboto ponoč sm začela bruhat k norc... nobene stvari ne zadržim več v sebi. Bla sm v dežurni v Kranju včeri ponoč pa me je na infuzijo prklopu pa prau da mam eno virozo, zdle sm pa lih od svoje dohtarce mi je pa predpisala peroralno rehidracijsko sol in zdj morm to pit po žličkah na vsake 10 minut! Pa POČITEK, POČITEK, POČITEK!
Ful me skrbi za svojga user posted image sam upam da bo vse v redu... glede na to da je v petek pri g. vse dobro kazalo.

Pazite nase pa na svoje sončke.
LP

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
12.1.2009 13:02:29   
majana79
Luši ti samo poskrbi da boš hidrirana, tako kot so ti naročili, pa bo tudi z user posted image vse ok. Hrano zase bo že dobil iz tvojega telesa, tudi če ti ne poješ veliko ali nič. user posted image

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
12.1.2009 13:13:18   
Janci F
luši prepričana sem, da bo vse ok.
Samo pridno počivaj in božaj trebušček pa bo vse ok.
Vedi, pa da držimo pesti zate.

Jaz imam pa malo drugačno težavo.
Skoraj vsak dan imam hudo migreno, pa sedaj delam samo po 4 ure.
Jutri imam pa posvetovalnico in me prav zanima kaj bo rekla ginekologinja, čeprav če povem po pravici si ne predstavljam, da bi morala delati po 8 ur, ker trenutno večkrat komaj 4 ure preživim. Res pa je, da takrat ko se dobro počutim rade volje oddelam še kakšno dodatno urico, zato da so stvari za katere sem zadolžena urejene.

Zavedam se, da je migrena posledica stresa, vendar jaz se ga na mojem delovnem mestu nikakor ne morem izogniti.
Še takrat, ko sem bila na bolniški, so me pogosto domov klicali.

Upam, da mi bo 4 urni delovnik podaljšala.

Če pa ve kakšna kakšen trik, kako umiriti migreno bom pa zelo vesela.

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
12.1.2009 14:06:20   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Če pa ve kakšna kakšen trik, kako umiriti migreno bom pa zelo vesela.

sama, imam tudi migreno najbolj mi pomaga da sem v temnem prostoru in predvsem v tišini!!
Mogoče bo tudi tebi pomagalo!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
12.1.2009 14:37:00   
manna
Jaz ko začutim da prihaja migrena, spijem kavo. Ampak takoj! Zraven pa še limonado. Potem se lahko zgodi dvoje - ali povsem mine vse skupaj, ali pa grem v roku pol ure bruhat in se migrena lepo nadaljuje cel dan :( Pomembno je ČIMPREJ popiti limonado in kavo...

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
12.1.2009 15:22:05   
Anonimen
Pozdravljene!

Vem, migrena 100% hujša kot sam mali glavobol, ki je v nosečnosti pogost. Men je med. sestra v prvi nosečnosti predlagala, da ko me bo začela bolet glava,. moram it takoj ven, da dobim vase kisik. Saj ga je v sobi dovolj, sam vseeno. In moram povedat, da je men pomagalo. Saj pravim... to je bilo za glavobol. Za migreno, pa nimam pojma.
Upam Janci F, da ti bo čimprej odleglo. user posted image   user posted image   Pa za vse, ki vas muči glavobol prav tako.

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 2670
12.1.2009 15:32:12   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: luši

Pozdravljene souser posted image ...
Jst sm pa zbolela na fertik... v soboto ponoč sm začela bruhat k norc... nobene stvari ne zadržim več v sebi. Bla sm v dežurni v Kranju včeri ponoč pa me je na infuzijo prklopu pa prau da mam eno virozo, zdle sm pa lih od svoje dohtarce mi je pa predpisala peroralno rehidracijsko sol in zdj morm to pit po žličkah na vsake 10 minut! Pa POČITEK, POČITEK, POČITEK!
Ful me skrbi za svojga user posted image sam upam da bo vse v redu... glede na to da je v petek pri g. vse dobro kazalo.

Pazite nase pa na svoje sončke.
LP

Luši - tudi jaz sem imela to, samo da je bilo med božičnimi prazniki. Začela sem bruhat ob 20h zvečer in vse do 4h zjutraj, potem sem šla pa na urgenco, kjer so me dali na infuzijo. Tudi če sem samo kaj spila, sem bruhala. Rekli so mi, da je to neke vrste viroza in da traja 24ur. No, meni je po 24ih urah minilo, vendar sem bila še 3-4 dni švoh. Prvi dan po tem sploh nisem nič jedla, potem sem začela pa s prepečenci in juhico. Z user posted image je pa vse OK. Nič se sekirat, ker to bruhanje in ta viroza nimata nič zveze z user posted image . Tako da kar pogumno user posted image

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
12.1.2009 15:32:40   
Janci F
Na žalost imam pogosto migrene, ko sem v službi.
Opazila sem, da čez vikend skoraj nikoli nimam tako hudih migren, ker grem lahko počivat ali pa na zrak, ko čutim da se mi začenja migrena.

Ko sem v službi pa to ravno ni mogoče, saj ponavadi čutim začetek migrene sredi sestanka ali pa sredi kakšnega večjega dela. 
Res ne vem koliko časa bom še lahko funkcionirala v službi z migrenami. Res me zanima kaj bo jutri v ginekologinja rekla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
12.1.2009 17:12:38   
Tina111
Lepo pozdravljene user posted image
Vidim da ste nekatere prov boge.user posted image

luši - Tudi mene je doletela ta enodnevna viroza ko sem bila 14t user posted image . Preživela sem celo noč in še pol dneva na wc-ju. Samo da nisem samo bruhala ampak tudi driskala. Tok je teklo od mene da je bla na koncu že sama voda. Karkoli sm popila je šlo v školjko. Pri tem pa sem imela take krče kot so popadki. Res sem se bala da bom splavila. Parkrat se mi je od izmučenosti zavrtelo in oblival me je mrzu pot. Pokasirala sm virozo v najhujši obliki. Dragi me je odpeljal do dež. zdr., ona pa me je poslala na infekcijsko kjer sem dobila infuzijo. Bila sem že močno dehidrirana. Ko sem prišla k sebi pa so me poslali na ultrazvok zaradi bebice. Gin. mi je prijazno razložila da te stvari ne morejo vplivat na user posted image  inuser posted image . V maternici je namreč zelo na varnem. Je pa tudi kot parazit v naravi. Ne more mu primanjkovat hrane ker bo izčrpal tebe do kosti, šele potem mu bo zmanjkalo. Torej za dete si lahko brez skrbi. Ti samo pridno počivaj in boš nadoknadila zaloge.

Janci-F - Vem o migrenah samo to, da so kar pogost pojav v user posted image  in da pri tem pomaga temen prostor, mir in tišina toliko časa da mine, ker kakšnih močnejših tablet ne smeš jemati. Je mela ta problem moja sodelavka ko je bila noseča. G ji je predpisala bolniško da ji je omogočila počitek. Mogoče ne bi bilo slabo tudi zate. Predvsem moraš gledati nase in na user posted image . Služba bo že počakala. Tudi znašli se bodo brez tebe ko te ne bo. Saj se bodo pač mogli. Ko boš rodila te tudi ne bojo klicali v porodnišnico menda. Ti kar brez skrbi Vse lepo omeni g in ti bo že ona svetovala.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
12.1.2009 17:16:37   
amaya
jaz sem pa kasirala antibiotike, ker imam take sinuse, kot dve cevi od plinovoda...glava boli za umret...ne spim nič....ah samo jamram že cel teden...

punce, dejte se pazit, ker so take viroze na pohodu, da te dol vržejo...pa še 3 kg sem zgubila...nič hudega...to so tisti grehi od novega leta user posted image

jutri imam pregled...javim

kako je z našo July'?????????

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
12.1.2009 18:31:21   
loveforever
pozdravljene.

danes sem se zelo razveselila poštarja saj mi je prinesel kar dva paketa. v enem majčko z napisom PRIHAJAM JUNIJA, v drugem pa mi je ena poslala knjigo MOJ OTROK, ki je ni več za dobit, to je tak  dnevnik za otroka od rojstva pa do 2let. te knjige se ne da več dobiti ena pa je imela dve in mi je eno odstopila!!

tako da imam že 1 stvar za dojenčeka. upam da ne bo kaj slabega to prineslo, no sicer pa glede tega nisem kaj dosti vraževerna. sej pa sem že 5 mesecev noseča:)

pa ve ? ste kaj vraževerne?

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?