![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 14:41:44
|
|
|
|
Maksi1
|
Deja - ta naša birokracija je res v krizi. Upam, da se bo vse uspešno rešilo. Si kar mislim, koliko poti moraš narediti, da se vse uredi.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 14:41:46
|
|
|
|
Čebel@
|
deja........upam da se bo tole s papirji uspešno rešilo je pa res da koker pr nas komplicerajo ne vem če še v kateri državi
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 14:47:41
|
|
|
|
petrap
|
deja - upam, da se bo res uštimal...vem da je ta birokracija obup...jaz vedno ko grem urejat samo eno stvar, potrebujem cel dan, ker me od enega okenca pošiljajo do drugega...dokler seveda jaz nimam dost...sam ponavadi pr teh uradnikih nč ne pomaga, majo pač tak glup sistem... evo danes imam ekstra dela, pa vseeno še čvekam z vami, mi je pa zato tko hitro minil...še ene pol urce, pa grem
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:26:38
|
|
|
|
rebeka84
|
Lep pozdravček vsem! Jaz sem prišla iz službe, sama sem doma . Kako ste kaj ve na ta deževen dan? Mene moj fantek veselo brca!
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:29:45
|
|
|
|
piskot
|
dan. se toliko casa nisem javila, da sem komaj se nasla forum . nisem vas uspela se nic prebrat, upam da ste vse okej, pa da ze veselo nabavljate. nam se ni uspelo nicesar novega kupit. bomo pa vecino stvari reciklirali od martina. samo vozicek in lupinico bo pa treba izbrat. pa se moram en dan odlocit in it do trgovine ugotovit, kateri gre sploh v prtljaznik od polota. vsekakor pa mora biti 3 kolesnik, da ne bom spet 3 vozickov zamenjala preden bom nasla pravega. ostanite v cvetju, vas te dni se kaj preberem, ker sem zacasno samohranilka. smo atija poslali med kitajce.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:30:05
|
|
|
|
boma2
|
IZVIRNO SPOROČILO: majchy23 boma.........ni nič narobe z mano ali z ampak sem se pač odločila da bom doma glede flaške.......sem vidla da sem se zatipkala........so od taperverja(isto kot posoda) in se jih menda full težko dobi.........kolegica je rekla da ji nej povem ko se bom odločila za to flaško da mi jo bo naročila ja ... uredu, pa greš lahko od doma kej ali moraš biti strikno doma???
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:36:28
|
|
|
|
Čebel@
|
IZVIRNO SPOROČILO: boma2 IZVIRNO SPOROČILO: majchy23 boma.........ni nič narobe z mano ali z ampak sem se pač odločila da bom doma glede flaške.......sem vidla da sem se zatipkala........so od taperverja(isto kot posoda) in se jih menda full težko dobi.........kolegica je rekla da ji nej povem ko se bom odločila za to flaško da mi jo bo naročila ja ... uredu, pa greš lahko od doma kej ali moraš biti strikno doma??? mi je zdravnica v katroteko napisala da imam dovoljene izhode in je rekla da če bi slučajno prišla komisija med tem ko me nebi bilo doma jih baje lahko pošljem da pogledajo kartoteko.......mi je pa ginekologinja priporočala (še na začetku)da menjam okolje in da nej gremna morje(bilo je glih poleti)......tko da kar veliko šetam okoli
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:39:27
|
|
|
|
Deja
|
Punce držite mi pesti.... grem zopet k zobarju, ker že par noči nisem mogla prav spat... plombe mi kar ven padajo....
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:40:18
|
|
|
|
rebeka84
|
maš pa vredu ginekologinjo, mene moja noče dat na bolniško, pa delam kot medicinska sestra na psihiatriji, težko delo. pravi da nosečnost ni bolezen, povedala sem ji da se ne počutim dobro, pa še vedno delam, dvigujem, umivam paciente itd.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 15:58:11
|
|
|
|
piskot
|
IZVIRNO SPOROČILO: rebeka84 maš pa vredu ginekologinjo, mene moja noče dat na bolniško, pa delam kot medicinska sestra na psihiatriji, težko delo. pravi da nosečnost ni bolezen, povedala sem ji da se ne počutim dobro, pa še vedno delam, dvigujem, umivam paciente itd. ja moja tudi ne bi dala. sem zadnjic poslusala, kako jo je ena prosila, pa ni slo. meni sicer kar odgovarja, da delam. si malo odpocijem, ker moram sicer cel dan tamalega kam gor in dol postavljat (vozicek, avtosedez, ...) ampak si pa ne predstavljam ta velikih ljudi dvigovat. ti vsaj sodelavke kaj pomagajo?
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:02:09
|
|
|
|
Maksi1
|
Piškot - lepo, da si prišla malo med nas. Rebeka - tole z bolniško je res kriza. Baje pa v nekem zakonu piše, da te mora delodajalec zaščititi in ti dat delo, ki je varno zate in za naraščaj in šele potem, če ti tega en more zagotoviti, te potem lahko dajo na bolniško. Moraš pa od delodajalca dobiti potrdilo, da ti ne morejo zagotoviti ustreznega dela za nosečnice. Majchy - če prav razumem, si že en čas na bolniški - a si imela že kaj kontrole?
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:03:06
|
|
|
|
rebeka84
|
Sama sem na oddelku... Upam, da mi ne bo treba več dolgo delat, ker se res ne počutim dobro. Kaj pa ti delaš?
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:06:46
|
|
|
|
piskot
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maksi1 Piškot - lepo, da si prišla malo med nas. Rebeka - tole z bolniško je res kriza. Baje pa v nekem zakonu piše, da te mora delodajalec zaščititi in ti dat delo, ki je varno zate in za naraščaj in šele potem, če ti tega en more zagotoviti, te potem lahko dajo na bolniško. Moraš pa od delodajalca dobiti potrdilo, da ti ne morejo zagotoviti ustreznega dela za nosečnice. Majchy - če prav razumem, si že en čas na bolniški - a si imela že kaj kontrole? kaksna fletna slikca . men je garfield tako vsec.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:06:56
|
|
|
|
Čebel@
|
ja jaz imam res super zdravnico in ginekologinjo kar se tega tiče.....maksi....nič kontrole nisem imela
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:14:30
|
|
|
|
claud
|
Pod tole našo butasto birokracijo se pa tud jst podpišem!!! Mene bojo pa zarad prebivališča pa teh stvari pomoje pošiljal okol k norca.... Mi2 namreč še nisva poročena, jaz mam naslov še vedno isti, pa ga nism še spreminjala,zdaj pa živiva pri njemu...zdj pa ne vem kako je s temi občinami pa centrom za socialno delo če mava vsak drug naslov...tole sm pomoje ful zakomplicirala, če pa slučajno katera razume pa pozna al pa je mogoče v podobni situaciji bi bla pa hvaležna za kakšen odgovor,mnenje. Dons me je pa moj dragi pelu na pico, pol sm šla pa spat, zdj me pa tko zgaga peče da bom kr znorela....
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:20:58
|
|
|
|
Maksi1
|
Claud - predlagam, da si na njegovem naslovu prijaviš začasno bivališče
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 16:31:50
|
|
|
|
claud
|
kolk časa pa maš lahko kot začasno bivališče? a je kj omejen?
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 17:08:43
|
|
|
|
Maksi1
|
Mislim, da ni omejeno, oziroma, ko narediš prijavo, ti začasno naredijo za določen čas (ne vem, ali 6 mesecev ali 1 leto), potem pa lahko podaljšuješ, kolikor hočeš. Mislim, da je to v povezavi s turisti oziroma, da občine dobijo denar od vseh tistih, ki prebivajo na njihovem območju. Hočem reči, da če ne bivaš v kraju stalnega prebivališča in si začasnega ne urediš, potem si turist in moraš plačati turistično takso.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 17:14:46
|
|
|
|
smokvica72
|
kolk časa pa maš lahko kot začasno bivališče? a je kj omejen? IZVIRNO SPOROČILO: claud kolk časa pa maš lahko kot začasno bivališče? a je kj omejen? začasno bivališče imaš lahko neomejeno, vendar ga moraš vsako leto podaljšat. jaz sem ga 4x podaljšala, potem sem pa končno spremenla stalno bivališče.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:07:02
|
|
|
|
cati
|
Dober večer Deja upam da se ti papirji uredijo. Claud jaz sem na istem kot ti kar se naslovov tiče. Sam 3x še grem delat potem pa nič več
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:15:29
|
|
|
|
claud
|
Hvala za vse odgovore! Zdj se moram sam še spravt urejat vse te stvari....sam se mi res ne da pred vsemi temi okenčki stat pa čakat.... Kako se pa drugač kj počutite? A vas že kaj v križu boli? Jaz se ponoči ko spim na boku od bolečine zbudim tko da se moram obrnt-sam ne vem točn al me v križu matra pa kokr ene mravlince al krč čutm od tm okol bokov-sploh ne znam opisat.... Čez dan je pa vse ok-me pa nč ne boli. Mogoče pa to pomen da ne smem lenuhart.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:19:14
|
|
|
|
claud
|
Sam 3x še grem delat potem pa nič več cati- a greš na bolniško?
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:22:18
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: claud Pod tole našo butasto birokracijo se pa tud jst podpišem!!! Mene bojo pa zarad prebivališča pa teh stvari pomoje pošiljal okol k norca.... Mi2 namreč še nisva poročena, jaz mam naslov še vedno isti, pa ga nism še spreminjala,zdaj pa živiva pri njemu...zdj pa ne vem kako je s temi občinami pa centrom za socialno delo če mava vsak drug naslov...tole sm pomoje ful zakomplicirala, če pa slučajno katera razume pa pozna al pa je mogoče v podobni situaciji bi bla pa hvaležna za kakšen odgovor,mnenje. Dons me je pa moj dragi pelu na pico, pol sm šla pa spat, zdj me pa tko zgaga peče da bom kr znorela.... Claud, ti kar mene vpraši kar te zanima glede na to da živita na drugih naslovih. Sem dve leti nazaj vse sama urejala tko da poznam birokracijo. Kaj te zanima? Če nočeš se ti ne splača urejat začasnega, jst ga dolg nisem mela, sem ga pa prijavila pol ene dva mesca preden sva se poročila. Ker tista dva mesca sva živela tam, sam dokumentov pred poroko nisem hotela menjat, ker bi jih po poroki itak mogla še enkrat menjat zarad spremembe priimka.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:23:05
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: majchy23 no lede flašk......jaz bom naročila od aperverja flaško ki sgleda k da je gumijasta ,cucek za pit je treba pa tko stisnit kot bradavico da se ne poleni.......samo to flaško bom mela pol od ene 4m dalje.......aja pa če okol obrneš niš ne teče.......za začetek pa še ne vem kero firmo bom uzela....kolegica mi je priporočala od MAM no sej to imam se še cajt odločit teh flašk ne poznam tud mene zanima če lahko daš kak link kjer si lahko pogledamo za kaj gre.... od 4 meseca delje je vseeno če se poleni tak da potem takem bi mogla to v zečetku uporabljat, če slučajno dojenje ne steče takoj.... je pa tko k je otrok lačen vleče pa neglede na to je flaška al brdavica sam da je mleko..... jst k sem mu dajala na flaško in sma se pred tem vedno poskusla dojit je tud po mesecu dni zelo vlekel brdavico tak da to da k enkrat vid flašo noče več zize ne vem če ravno drži vsaj pr nas ni na ni iz zize nič teklo par kapljic..... Ej Katjusa, vau, tole me je presenetilo... Nisi mela mleka pa si se en mesec matrala? Jah kaj naj rečem, si se res potrudila Naslednjič se pa jst na tvojem mestu kljub vsemu ne bi tok dolg časa matrala. Pa ne da otrok ne bi bil vreden ampak mal je pa tud tvojih zizik škoda, a so ti kej pokale? K mene je od začetka pri dojenju tko bolel in če po dveh tednih ne bi šlo bi pomoje prenehala.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 27.10.2008 19:35:33
|
|
|
|
claud
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: claud Pod tole našo butasto birokracijo se pa tud jst podpišem!!! Mene bojo pa zarad prebivališča pa teh stvari pomoje pošiljal okol k norca.... Mi2 namreč še nisva poročena, jaz mam naslov še vedno isti, pa ga nism še spreminjala,zdaj pa živiva pri njemu...zdj pa ne vem kako je s temi občinami pa centrom za socialno delo če mava vsak drug naslov...tole sm pomoje ful zakomplicirala, če pa slučajno katera razume pa pozna al pa je mogoče v podobni situaciji bi bla pa hvaležna za kakšen odgovor,mnenje. Dons me je pa moj dragi pelu na pico, pol sm šla pa spat, zdj me pa tko zgaga peče da bom kr znorela.... Claud, ti kar mene vpraši kar te zanima glede na to da živita na drugih naslovih. Sem dve leti nazaj vse sama urejala tko da poznam birokracijo. Kaj te zanima? Če nočeš se ti ne splača urejat začasnega, jst ga dolg nisem mela, sem ga pa prijavila pol ene dva mesca preden sva se poročila. Ker tista dva mesca sva živela tam, sam dokumentov pred poroko nisem hotela menjat, ker bi jih po poroki itak mogla še enkrat menjat zarad spremembe priimka. Sj mene sam to zanima: jaz mam naslov v domžalah, mi2 sva pa zdj pr mojmu v LJ, pa me sam zanima če pol na socialni kj komplicirajo...-kako gre to zarad tistih paketov, pa starševskih nadomestil,....ker ne vem kako bi blo pol to po porodu-da ma otrok moj naslov....pol bi mogo moj kao preživnino plačevat ane....? no sicer je pa bolš da bi zrihtala zdj to, po drugi strani se mava pa v roku 1ga al pa leta in pol namen poročit, pol pa spet vse dokumente delat.....madona sj niso zastonj
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.