Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:26:54
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: akvalina Ja sej olupki mandarin se mi že v sanjah kažejo, mandarine mi že iz ušes lezejo da ne govorim o čaju-moj mož mi skuha kake 5l čaja na dan in potem sem vsakih pet minut nawc-ju Hvala za objemčke majchy in shuka( a si že mela pregled včeraj a ga maš danes???) Jaz sem ga mela danes, pa ni blo nč od nč, tko kt pri nekaterih, sam kri/voda/pritisk/kg, to je pa vse. Pol pa spet čez 5 tednov jovo na novo. Še dobro da bejbija čutim, tko da vem al pa si vsaj mislim, da je vse OK, ker nč srčka ne poslušamo, UZ-je sem na koncesijo vse ponucala, enga mi je še rekel da bom mela v 33 tednu ko bo posteljico pogledal to je pa vse. Mah te socialni ginekologi, sam da majo čimmanj dela.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:30:35
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy Ejla babnce moje... Sem končala pregled že ob 7:45...sam sploh nimam časa do računalnika pridt. Naš fantina pridno raste, danes na UZ nama je ritko kazal in se veselo kobacal. Poslušali (in videli) smo . Dala sem kri, po 12 uri pa moram še po eno pikico v rit, k sm Rh - .... G mi je pregledal še MV (kot vedno), ki je primerno dolg (kolk je to ne vem ) in zaprt. Edin k me je kmal kap so kg... Stopim na vago in mi pokaže +6,5 kg Res me je kmal kap!!! Sem bla sigurna, da me bo nap 100/h... sam ni niti nič ni omenil... Zgleda, da je to še kolkr tolk OK!? Naslednji pregled (kjer mi bo dal paprirje za porodniško, CSD) pa imam 19.11. Ej sej se sploh nisi tolk zredila, jest sem zdej v 24t že +6 pa tud niso nč rekl, tko da maš še fore in super da je s fantičem vse OK. A takrat že dobiš paprije ua porodniško? Ja sej kolk gre čas hitro, ne?
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:32:56
|
|
|
|
Deja
|
Dan Joj moram malo pokomentirat - glede posojanja oblekic in opreme. Mi2 z možičkom pričakujeva prvega otročka in nisva imela nič. Pa tudi nobenega nimava da bi nama stvari posodil. Pa sva šla v Ikeo v Graz pa sva si nakupila posteljico, full poseljnine, vzmetnico, podlogo za previjalno, pa še kup stvari za opremo sobice- pa sva dala cca 250€. Kar se mi ne zdi veliko. Voziček sva naročila preko interneta - Baby boom rdeči - s poštnino manj kot 250€. Je pa noro dober. Sedaj pa sva počasi začela razmišljat o oblekicah. In pred parimi dnevi me kliče kolegica, ki ima sina starega 7 mesecev, da ima full robe- cotk, bodijev, nogavičk, majčk, srajčk, hlačk, jopic, puloverčkov.............. v glavnem vsega in da če hočem mi vse podari. Ostala sem brez teksta. Prinesla mi je za 2 velike papirnate vreče stvari - takih bolj nevtralnih barv. In je rekla, da ima še full samo so večina bolj v modri barvi. in da če bom imela fantka dobim še vse ostalo kar ima doma. Joj kak sem se razpisala.... samo morala sem povedat da še se najdejo dobri ljudje - oziroma taki ki so pripravljeni pomagat.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:36:53
|
|
|
|
Čebel@
|
deja..........super da imaš takšno kolegico.......meni je vse odstopila svakinja.........če moreš pa vse kupovati je pa lahko drago
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:42:35
|
|
|
|
petrap
|
joj vidim, da ful nabavlate v ikei, jaz bi tud šla...ma morm mojga prepričat, da greva na en izlet gor...sam ne vrjamem, da bo hotu it, čeprav je včeri gledal opremo za motor (čelada, kombinezon...) je pa reku,da bo treba v avstrijo...tko da ga bom probala mal s tem premamit
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:54:15
|
|
|
|
Vesnozaver
|
majchy: se mi zdi da je malo razvajena sestrica, je verjetno se zelo mlada tudi? balonchy je verjetno mislila, da se je od prejsnjega pregleda zredila 6,5 kg. Si tako mislila balonchy? Saj pise, da je sedaj obdobje najvecjega pridobivanja na tezi...vse za tolazbo kaj cmo, se bomo potem ukvarjale s kg....jaz se imam itak od prej doooosti viska balonchy pa glavno da je vse v redu z vasim kobacalčkom
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:56:12
|
|
|
|
brkn83
|
petrap - če tvoj želi kupovati opremo za motor, se vama zagotovo splača it v avstrijo. Tudi midva sva vso opremo za motor kupila v avstriji, in sva s tem prihranila nekje 50%, kot pa če bi kupila pri nas. Gor je res ful ceneje, pa še posebej zdej, ko gre motoristična sezona h koncu. Poleg tega pa je super, ker so te trgovine zelo blizu skupaj, tak da se ti ni treba veliko voziti po Gradzu.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 11:56:27
|
|
|
|
Maksi1
|
Ikea je res ok. Samo zame je malo predaleč. Sem pa gledala ene njihove kataloge in imajo res veliko stvari in to poceni. Akvalina - res se čuvaj. Bom držala pesti, da je samo prehlad, saj ta traja le 7 dni (z zdravili ali brez). Balonchy - dobro si odpravila na pregledu. Žal mi pa je, da je tudi pri tebi tako, da UZ naredijo bolj malo. Jaz sem do sedaj imela samo 2. Majchy - žal mi je, da tvoja sestra tako razmišlja. Očitno se ne zaveda, da bo nekoč rabila tudi kaj od tebe. Brdy - srečno pri doktorju danes. Cita - upam, da boš kmalu nazaj od G.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:10:18
|
|
|
|
Deja
|
petrap - glede motoristične opreme se res splača it v avstrijo - sicer je pa ikea full blizu Louis-a. Ta trgovina za motoriste je cca 250 metrov stran od ikeje - eno križišče prej desno. tak da se mi zdi da bi to bil idealen izgovor da še pokukata v Ikeo.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:10:27
|
|
|
|
kaška1
|
Pozdravljene, sem bla nekaj časa odstona od foruma, nisem zasledila če ste kaj pisale o 3-d UZ pregledu (plačljiv). Opravila naj bi ga nekje do 25 tedna. Razmišljala sem, da bi šla k dr.Strahovi v Domžale. A je katere od vas šla, kakšno je vaše mnenje? Se splača it (mogoče že zarad tega, da našo pikico vidimo?). Hvala vnaprej, lep dan
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:10:32
|
|
|
|
lilcha
|
Čao moje so ! Jst sem še vedno bogica,zgleda da antibiotik vseen ne prime tko kmal kot si mislimo. Ajvy moram se ti ful lepo zahvalit za vzpodbudne besede in ti moram priznati da mi je šlo kar mal na jok ko sem prebrala tvoj post.Ne vem zakaj ampak očitno sem zdaj še bolj občutljiva kot pred nosečnostjo.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:16:13
|
|
|
|
lilcha
|
Deja, tudi midva sva kupila voziček Baby boom in to zelene barve.Iskat sva ga šla pa kar na sedež firme v Koper, čeprav sva iz Ljubljane in to že konec avgusta.Meni se zdi to najlepši voziček,kar sem jih kdaj vidla in to sploh za tok mal dnarja.235 evrov.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:20:30
|
|
|
|
lilcha
|
Shuka men je pa prejšnji teden na morfi rekla sestra da sem se od začetka nosečnosti zredila za 6 kg ( od zadnjega pregleda za 4 kg) in rekla da smo se v zadnjem mesecu vse za tolk zredile češ da je zdaj že močnejša hrana,več rabmo itd.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:22:58
|
|
|
|
sunny24
|
Joj ste se razpisale! Jst sem šla prej še ene 2 kitici odspat, k so se mi začele učke kar zapirat... majchy, to pa ni lepo od tvoje sestre...Ja no, boš mela po večinoma vse novo, razen kar ti je svakinja posodla. Še so fajn ljudje! Pri nas pa ni nobenega, ki bi nam kaj posodil, tko, da moreva vse kupit. akvalina, drži se, da te kak bacil ne napade...kar streljaj nazaj! kaška, če želiš imam jst datum v Postojni 14.11. ob 14:30 za 3D, pa ne bom šla. Lahko greš namesto mene, sam mi povej, ker drugače storniram. birdy, za Neli, da se lepo pozdravi! Mi2 greva pa tudi popoldne v šoping. Je moj tolk not padu v te stvari za da bi kar vse naenkrat kupu... Danes gremo menda po barvo za sobico...Pol sem ga pa mal nahecala in mi je obljubu, da gremo še v HM in CA... Se mi more oddložit za un dan...
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:24:05
|
|
|
|
Deja
|
lilcha - ja tudi nama je ta vozek bil najbolj všeč. nama pa se glih ni splačalo, da bi se vozila do Kopra ponj. Imava že do Ljubljane skoraj 2 uri vožnje, pol pa še do Kopra - sva računala da naju pride več, kot pa če nama ga po pošti pošljejo. Ker za tako pot gre skoraj en tank bencina -cca 50€, pa po poti je treba še kak ovinek nardit - jesti in piti.... pa bi naju dražje prišel. S tem da so bli res full prijazni - naročila sem ga v torek okoli 12h, v sredo je poštar že ob 8h zvonil in vozek je bil doma. Edina napaka tega vozeka je da ne gre nobena lupinica - jajčka gor. pa mi je po telefonu povedal da delajo na tem - zgleda da bojo nardili neke konektorje da bo šel maxi cosi gor. in zgleda se bo lahko dokupilo - na voljo naj bi bilo okoli februarja.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:28:18
|
|
|
|
petrap
|
močnejša hrana?? v kakšnem smislu je tole mišljeno, ker jaz sem se tud zredila za 5 kg v šusu, prej pa nč ...mi je rekla gin da zdaj sem pa ves bonus pokurila, da zdaj pa je treba it počasi...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:28:32
|
|
|
|
Balonchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maksi1 Balonchy - dobro si odpravila na pregledu. Žal mi pa je, da je tudi pri tebi tako, da UZ naredijo bolj malo. Jaz sem do sedaj imela samo 2. Maksi1 - jaz mam UZ na vsakem pregledu... Tko, da sem noro zadovoljna s svojim G... Sem pa ravnokar iz porodnišnice pršibala, kjer so me piknli v rito!!! Mal je zapeklo, sam ni panike... Pa še neki, da vam na uho povem... Dans sem se zmenla za 4d UZ... tam nekje čez dva tedna... Bodo mel eno napravo na preizkusu in mi ga bodo nardil gratis!
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:54:12
|
|
|
|
akvalina
|
Sem pa ravnokar iz porodnišnice pršibala, kjer so me piknli v rito!!! Mal je zapeklo, sam ni panike... UPAM DA NI PREVEČ BOLELO A JE BOLELO
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:56:31
|
|
|
|
petrap
|
balonchy - ćestitke za 4D..pa še brezplačno bo... ...kam pa hodiš k ginekologu? koga maš? no men se ne da več delat..tko da mal brskam pa berem gradivo za diplomo...ste me ostale, ki tako pridno delate šolo mal spodbudile, da ne smem bit taka lenoba, pa tud vem,da bom pol še težje kaj nardila k zdaj...bravi jaz
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 12:58:24
|
|
|
|
claud
|
Ojla ! Spet se mal javljam.... Vidm da ste mal novih tem načele... Majchy23- joj tale tvoja sestra je pa od !!!! Men bosta bretec pa njegova vse dala...no ja...večino stvari, pa še kolegica mi bo dala vse cunjice, tko da men res ne bo treba nč nabavlat!!! Sicer je to najbolj idealna stvar ki se ti lahko zgodi, po drugi strani pa lohk zdj sam po trgovincah hodm, pa gledam kako drugi kupujejo vsi veseli, jst pa sam gledam pol se morm pa zbudit pa si rečt...joj sj to pa že mam....tko da ti čist pokvarjo tole nakupovalno mrzlico... Balonchy- a to si se kao velik zredila... jst sm zdj sredi 25 tedna pa sm šla tud gor tm za 6 al 7kg....pa mi ni G še nč rekla da je kj preveč... aja...te neki na uho uprašam.... a še komu podarijo gratiz 4D UZ!? Ej punce...men pa tud tiok paše zdj mandarine jest, sam ne vem če moji to ni všeč...ker se takrat ful začne premetavat
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 13:02:28
|
|
|
|
Katjusa
|
punce ve ste čist nore zdej grem pa brat kaj ste pisale tak da se oglasim čez 2 uri k se prebijem skoz tole
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 13:07:46
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilcha Shuka men je pa prejšnji teden na morfi rekla sestra da sem se od začetka nosečnosti zredila za 6 kg ( od zadnjega pregleda za 4 kg) in rekla da smo se v zadnjem mesecu vse za tolk zredile češ da je zdaj že močnejša hrana,več rabmo itd. Čaki, da se zima začne k se jejo kakšne jote, pa ričeti, taka bl močna hrana, da nas ne bo zeblo, pol jih bomo šele dobile gor
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 13:10:29
|
|
|
|
Shuka
|
Balonchy - super za 4D UZ, pa da bo gratis Hitr povej kje maš to gremo še me claud - mogoče ji je pa to tolk všeč ko ješ mandarince da od tega poskakuje Katjuša - srečno
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 13:12:18
|
|
|
|
akvalina
|
Balonchy- a to si se kao velik zredila... JAZ SEM SE DO ZDAJ ZREDILA VSEGA SKUPAJ 10KG, pa sem v 22 tednu . pri prvi nosečnosti sem se vsega skupaj zredila 25 kg ampak sem v enem letu shujšala nazaj na prvotno kilažo!!! Če se hoče se vse da.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 2.del... 22.10.2008 13:17:55
|
|
|
|
Urša08
|
Ojla! Se še jaz mal javim. Je tok lep sonček, da sem izkoristla in sva bla z Nejcem zunaj. Sem si pa rižoto zaželela in sem namest sladke paprike dala pekočo dobr da sam žličko in je sedaj malce pikantna ma sej mojmu bo še bolj všeč. Glede ginekologinje lahko jaz rečem samo to, da mam odlično. Res je natančna, vsak pregled ultrazvok, pregleda maternični vrat, poslušanje srčka, merjenje trebuščka,.... super je Mayci23 tale tvoja sestra pa res ni dobra da lastni sestri ne posod cunc. Jaz se spomnim pri Nejcu, da so mi kar same od sebe punce nanosile, jaz sem pa tud z veseljem moje cunce naprej posodla - jih morm še dobit nazaj. Kolumbo tako postelco, k si jo opisala imava midva za Nejca in je res odlična. Sva mu dala tiste tri remelčke vn in je ves vesel k pride sam s postelce, pa prteče k nama se mal pocartat. Mi je všeč k ni treba kuj zjutrej ponj ampak sam prteče. Vsem za preglede. Za seznamček pa naslednji pregled mam 6.11. še naprej uživajte na sončku papa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDomači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.