Roberta69
|
Mi (brez očija z babico) smo preživeli krasen dan v Stari Ljubljani (ljudi je bilo za popi...), potem smo šli pa še v Mavčiče (blizu Zbiljskega jezera) na zelo okusne postrvi. Sinska, moj mišek je bil pred časom kao bolan. No, ponoči je parkrat pokašljal in malce je imel zamašen nosek (takrat, ko smo imele na Šmarni srečanje in sem se tudi jaz prehladila...) in je bil zato par dni bolj ali manj doma. Mu je pa zelo pomagalo, ko sem mu prsni koš in hrbet namazala (najprej z Justovo materino dušico in ko sem prebrala, da Just ni čist natur sem nabavila drugo kremo in olje od firme Avalon - 100% naravno http://www.alpoja.si/sl/izdelki/63/nega_pri_prehladih.html?type=product_group) s kremico oz. oljem; je kar nehal pokašljevat, pa tudi nos ni bil več tako zamašen. Glede vročine pa sem brala, da je to ena najbolj banalnih viroz (nekje do 39) in sem si kar malce oddahnila, čeprav vročine še ni imel, se pa vsaj ne bom preveč sekirala, če jo bo kdaj imel. Posadka, za kuhališče sva se odločila, da vzameva sistem domino (plošče 30 cm) , in sicer velik močan gorilnik za vok, dva "standardna" plinska gorilnika in še žar (bova videla, če se bo obnesel, drugače ga bova nadomestila z indukcijo - ti sestavi so narejeni na tak način, da jih poljubno spreminjaš, žal pa niso glih poceni, tko da...). Moj je čist proti elektriki, čeprav je indukcija malce druga scena, samo ti pa pri palačinkah, voku itd, prov nič ne pomaga. Misliva pa, da bodo trije gorilniki dovolj, zaradi parne pečice, ker se bomo nekako potrudili, da bi velik del reči pripravljali tam, vitaminčki in to . Baje je super tudi za meso (se kao veliko lepše speče kot v običajni pečici), ribe (idealno je pa, da jih daš še zapeči v pečico..., čeprav sva za ribe namenila žar, bova pa videla, koliko bo s tem svinjarije (lahko da bo ful špricalo?????)), zelenjavo sploh (lepe barve, vitaminčki), celo piškoti niso tako zasušeni. Bom povedala kaj več, ko jo preizkusimo. Litija pa za naju žal čisto odpade, ker imamo opoldne primopredajo stanovanja . Vam pa želim prijetno druženje! BTW: slikice prilepljene vmes prav popestrijo tele strani .
|