|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 II. del
3.10.2008 18:06:43   
lepa posadka
A ima katera kakšen dober recept za marele? Razen, da jih spoham? Mi jih je soseda prinesla 4 take lepe...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
3.10.2008 18:09:28   
Ait
He he Posadka..nč ne zamerim, kje pa...no tale post ni moj ...sem ga samo citiral...kot nekakšno drugo mnenje user posted image

Drugač pauser posted image Tomažek, le tako naprej, base delat je zdravo , men verjem...govorim iz prve roke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1527
3.10.2008 18:19:24   
clericv6
Aha, vidim, da so pa zdaj na sporedu bolj resne teme. Tudi prav user posted image .

No, jaz se pa ne strinjam ne z blogom in ne s Posadko. Kar se bloga in števila otrok tiče, je to čisto odvisno od vsakega posameznika. Nekateri so pri 50h veliko bolj vitalni od nekaterih 20- letnikov, tako da je težko posploševati. Nekateri tudi bolje vzgajajo 10 otrok kot pa drugi samo enega. In obratno, seveda. In seveda se mamice pogovarjamo o kakcih in ostalih dojenčkastih zadevah, ker je pač to del našega sveta in prav je tako.

Se mi pa tudi ne zdi, da bi bil otrok prikrajšan, če nima več bratov ali sester, rekla bi samo, da ima pač drugačne izkušnje. Lahko je bolj razvajen, lahko pa tudi ne, poznam primere iz obeh "vzorcev" družin.

No, na koncu se itak vsak odloči zase in spet je prav tako. Moje mnenje.

(odgovor članu Ait)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
3.10.2008 18:42:32   
Krista28
Glede bowlinga predlagam, da vzamemo na osebo in ne na uro, tako kot zadnjič, ker vmes še škrate tolažimo in se zavleče, pol pa igre ne odigramo do konca.

Komentar na ait blog: vsak pač po svoje, glede na to da jih ima37 se njenemu razmišljanju ne čudim,,,,,kukr pač kdo čuti in mu je do tega....men recimo pa do potovanj in gostiln ni, tko da....user posted image

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 1529
3.10.2008 18:43:27   
katka28
No jaz sem edinka in moram rect, da nikoli nisem pogresala druzbe, pa tudi razvajali me niso. Sama sem bila tudi mnenja, da ne bom imela otrok pa me zdaj poglejte imam dva pa nebi bila nic jezna, ce bi se kaksno puncko pridelali user posted image . Je pa res, da sem na zacetku ko sva z mojim zivela pri njih v hisi imela probleme, ker jaz sem bila navajena, da ce mi je nekdo rekel, da je to moje, je moje tudi bilo in tega nisem posojala ali delila. Pri mojemu so pa tri otroci in se je vse delilo (koliko solz je to preteklo se rajsi ne spominjam user posted image )

Litija: uff zdaj pa pri meni nastane dilema, kako bomo pa mi sploh lahko sli v MC?? jaz ne morem imet kengerujcka ali pa pol ure drzat oba otroka v narocju user posted image
Kaksen predlog???

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
3.10.2008 18:49:05   
clericv6
No, tudi jaz sem edinka, pa sem vedno znala deliti. Tako so me naučili doma. Poznam pa kar nekaj primerov, ko so se za stvari morali "boriti" z brati ali sestrami in bolj egoističnih ljudi ne poznam. Je pač samo njihovo in pika stop. Kar pa ne pomeni, da je to pravilo, samo primere sem navedla.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
3.10.2008 18:50:31   
scorpiogirl
pa moram vse brat, da bom v ponedeljek v Litiji našla plac ... sej mi je prov nerodno ... sem tri leta živela tam, pa ne vem, kje je mladinski center user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

IZVIRNO SPOROČILO: clericv6

Punce- a je še katera zasvojena s čokoladouser posted image

ma moja mama je mela po mojem čokoladen mlek...jaz sem že od rojstva čokoholik...no ja zadnje čase jo bolj redko...je mož mal konkurence...pa mi jo prvi poje...če mu rata he he...včasih pa revež samo žalostno gleda prazno embalažo...he he...sej veste uno modro: Kdor prvi pride, prvi melje...he he zredi se pa tud bolj...

pr nas je prov isto user posted image oba čokoholika pa si delava konkurenco ...

dons pa sam Srečkico citiram ... se vidi, kdo je taglavna čveka, k ne sme velik migat user posted image pa drugih umetnij ne bom več citirala ... se itak sam režim zraven user posted image

Joj, Jabolko, tvoji sosedi pa majo lepo vzgojenega mačka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image od Srečke kometarji pa itak user posted image user posted image user posted image

Katka user posted image user posted image user posted image kje najdeš ti take fore user posted image user posted image

moj me že prov blesav gleda, kaj mi je, k se tle po stolu skor mečem od smeha ... no, sej se po smeškotih vid ... če bi meli tistega, ki se po tleh od smeha valja, bi pa tistega popala user posted image

Sasy, kolk fajn sedi mali na tejle vreči user posted image pa kar žogo bo pojedel user posted image

Srečka, Iza pa v tejle kiči posteljici prov uživa ... tko pametno gleda, kot da jo je sama zrihtala user posted image

aja, jst se kar strinjam s Simvir glede seznamov ... se mi zdi, da je Violica zdej kar obremenjena, ker mora na vsaki 10. strani objavit seznam.

Tasyo, ne se sekirat, če bo Lana malo bolj tečkasta, pa le pridita v Litijo user posted image ostale sigurno ne bomo opazile, znajo bit naši tud tečkoti user posted image meni se tud zdi, da je samo Nala slišat pa opazit, če tečka, drugi pa sploh ne opazijo user posted image

Katka, delaš lušte z receptom za čokolado user posted image bi jo šla kar takoj delat ... mi je takooooooo dobra user posted image

krst ... tud zato našega ne bomo krstili, ker bi sigurno župnik sitnaril zaradi imena user posted image no, pa tudi tale institucija cerkve mi ne paše ... mi prevečkrat gre na user posted image , v kaj vse se vtikajo, pa kolk pozabljajo na tisto, kar naj bi vera bila ... pa se ne bom v to preveč spuščala, mam rajši bolj fajne debate user posted image
Posadka, te razumem user posted image in seveda ima vsak(a) svoje mnenje user posted image
aja, jst sem pa ponosna (no, mal napačna beseda, ampak ne najdem primernejše), ker ima Nal ime, ki ni pogosto, pa vseeno ima pomen user posted image Nal je namreč kraljevič iz starega indijskega epa Mahabharata ... krstit ga pa za tako ime vseen ne bi hoteli user posted image
Yesssssssssssssssssssssssss user posted image najdla navodila za ponedeljek user posted image zdej pa vem, zdej pa vem ... se dobimo kar tam, ker bom imela še eno junijčico s sabo user posted image

otroci ... tudi jaz nisem pristaš tega, da bi imela samo enega otroka (tistih, ki so/ste se tako odločili, pa ne bom kritizirala, ker to ni moja stvar), mogoče zato, ker je bilo meni blazno všeč, da smo štirje doma, tako za zabavo, pa za prepirčke tudi user posted image sicer bom najbrž imela dva (še punčko, seveda user posted image ), če bi bile finance, pa seveda želja pri obeh, pa nikoli ne veš user posted image

zdej pa tole objavim ... itak toliko časa pišem, da bo spet ogromno napisanega, pa ven mi bo vrglo ... user posted image pa še moj me za*bava s prsato Danico user posted image pa vmes me za ena svetovanja hočejo snubit ... uf, mam jst dela user posted image dobr, da pikolo (končno) spi user posted image smo imeli pestro dopoldne, se je bal, da bo kej zamudil ... zaspali smo malo v avtu, pa šele doma ... ko se zbudi, sledi kopanje, hranjenje pa spet spanje user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
3.10.2008 18:52:44   
scorpiogirl
haha, mi je uspelo brez copy-paste user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
3.10.2008 18:54:18   
scorpiogirl
Posadka, jst sicer marele zmeraj spoham, tko da ti ne morem pomagat ... si mi pa lušte naredila ... pohane marele so mi tolk dobre user posted image

Ait ma pa tako rozasto ikonco kot kakšna punčka user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1534
3.10.2008 19:05:38   
katka28
scorpio: ti jo kar pojdi delat pa v ponedeljek jo ne pozabiti in prinesti zraven v Litijo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1535
3.10.2008 19:08:20   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

A ima katera kakšen dober recept za marele? Razen, da jih spoham? Mi jih je soseda prinesla 4 take lepe...

MARELE (DEŽNIKARICE) NA ŽARU
Gobe operemo, jih osušimo na prtiču, posolimo in natremo s sesekljanim peteršiljem, strtim česnom in premažemo z oljem. Spečemo jih na žaru z obeh strani.

dežnikarice s parmezanovim nadevom nadevane marele s parmezanom izvrstna topla ali hladna predjed z gobami, nadevanimi s sirom, paradižnikom in kruhom

• 4 manjše dežnikarice
  • 1 droben zrel paradižnik
  • 3 žlice olivnega olja
  • 50 g parmezana
  • 25 g belega kruha
  • 1 žlica drobtin
  • 1 jajce
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 1 strok česna
  • 3 vejice peteršilja
user posted image Bet dežnikarice je neužiten, ni pa strupen.user posted image predpriprava
■ V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika.
Pečico segrejemo na 220 °C.
■ Gobam odstranimo bete, potem pa jih nežno obrišemo s kuhinjsko krpo. ■ Paradižnik za 20 sekund potopimo v korp, nato pa ga olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in grobo sesekljamo.
■ Česen olupimo in drobno sesekljamo.
■ Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. priprava
Nadev. V skledi razžvrkljamo jajce, na katerega nadrobimo kruh, dodamo žlico olivnega olja, sol, sveže mlet črni poper, sesekljan česen in žlico sesekljanega peteršilja. Na vse skupaj drobno nastrgamo parmezan in premešamo.
■ Nadev razdelimo v gobje klobuke.
■ Manjši pekač namažemo z oljem, potem pa vanj položimo nadevane gobje klobuke. Potresemo jih z drobtinami in za približno 20 minut potisnemo v segreto pečico, da se gobe zlato obarvajo. serviranje
Dežnikarice s parmezanovim nadevom so nevsakdanja topla ali hladna predjed, pri kateri nadev lahko prilagodimo svojemu okusu; gl. različice. nadomestek
Parmezan ustrezno nadomestimo s pekorinom ali s sirom fiore sardo s Sardinije, dober nadomestek pa je tudi domači zbrinc. izboljšanje
gl. pojasnila pojasnila
Dežnikarica ali orjaški dežnik (lat. Macrolepiota procera) je ena naših največjih gob. Njen klobuk ima lahko v premeru do 30 centimetrov, v višino pa doseže celo do 40 centimetrov.
■ Povsem zrel paradižnik, ki vsebuje tudi več antioksidantov, ima boljši okus, ta pa se prenaša tudi na jedi, ki ga vsebujejo.
■ Paradižnik razsemenimo zato, da zmanjšamo količino tekočine, s tem pa pospešimo njegovo termično obdelavo. Semena pa odstranjujemo tudi zaradi uravnoteženja kisline, ki jo je prav v semenih največ.
■ Nadev je začinjena mešanica surovih ali / in termično obdelanih, narezanih, sesekljanih ali/in mletih sestavin, s katerimi nadevamo različna živila. različice
■ Nadevu lahko po okusu dodamo malo drobno sesekljane šalotke ali / in šunke, različna zelišča in podobno.
■ gl. nadevane gobe (različice) ideje
■ Podobno lahko nadenemo tudi (gojene) šampinjone in vijoličaste kolesnice.
■ gl. dežnikarica opombe
gl. okvirček opozorila
■ Nabiranje gozdnih sadežev deluje pomirjujoče in sproščujoče. Nikakor pa ne smemo pozabiti na ustrezno zaščito pred klopi. Mnenja o cepljenju so deljena, sredstva proti klopom v obliki razpršilcev pa menda pomagajo.
■ Gobe so težko prebavljivo živilo, zato jih uživamo v manjših količinah. zanimivosti
Gobe so včasih prištevali k rastlinam, danes pa so povsem samostojna skupina. Imajo lastnosti rastlin in živali, od rastlinskega sveta pa se razlikujejo predvsem po tem, da nimajo klorofila.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

Neposredna povezava do sporočila: 1536
3.10.2008 19:10:36   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: katka28

scorpio: ti jo kar pojdi delat pa v ponedeljek jo ne pozabiti in prinesti zraven v Litijo user posted image

nimam mleka v prahu doma user posted image če grem jutri kaj v trgovino, pa ga ne pozabim (še zmer deluje ementaler) ... se pa da zgodit, da bo tud čokolada zrastla user posted image sam ne vem, če bo do ponedeljka zdržala user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
3.10.2008 19:13:19   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: katka28

nimam mleka v prahu doma user posted image če grem jutri kaj v trgovino, pa ga ne pozabim (še zmer deluje ementaler) ... se pa da zgodit, da bo tud čokolada zrastla user posted image sam ne vem, če bo do ponedeljka zdržala user posted image

Ferdo pis, pa ne bo ementalerja razen, ce listek doma pozabis user posted image user posted image

Ja se potrudis in jo naredis ogromno pa ni vrag, da je kaj ne ostane.....

Neposredna povezava do sporočila: 1538
3.10.2008 19:24:07   
scorpiogirl
haha, Katka, ti še nisi vidla mene pa mojega user posted image veliiiiiiik placa za pospravt veliiiiiiiiiik čokolade user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
3.10.2008 19:40:50   
katka28
Saj pri nas tudi veliko sladkarij pojemo....mi je ketrin prej luste naredila z evrokremom sva sla z mojim v trgovino in glej ga zlomka na blagajni se je cudezno v vozicku znasel evrokrem (lino lada) user posted image tako, da se bom spet morala boriti z njim...pa je sla moja dietauser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1540
3.10.2008 19:45:20   
clericv6
KAtka, saj je vikend in si lahko privoščiš user posted image . Ampak ne pretiravaj, da ti potem ne bo žal. Držim pesti... user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
3.10.2008 19:51:23   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: clericv6

KAtka, saj je vikend in si lahko privoščiš user posted image . Ampak ne pretiravaj, da ti potem ne bo žal. Držim pesti... user posted image

Ja res je vikend samo jaz nimam mere, ce bom mela v rokah kozarec in zlico evrokrema ne bo vec. Sem ga preventivno pospravila (po treh zlicah)  in bom raje kaj drugega pojedla.

Se pravi Litija 6.10.2008 ob 10:00 a pridemo vse?? Celjanke pridete? lepo bi bilo se koga spoznati, ki ga se nisem videla.

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
3.10.2008 20:01:58   
katka28
Kaj je zdaj punce, ko ma pa Katka cajt ste pa vse mrknile...a vse Kmetijo gledate? , ce je odgovor ja vas vabim v nase konce pa boste videle kao to zgleda v zivo user posted image user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
3.10.2008 20:08:56   
resnično srečna
he he Katka pa ne da ti na taki kmetiji živiš?

She
Within the measur

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
3.10.2008 20:12:21   
katka28

he he Katka pa ne da ti na taki kmetiji živiš?

ne ampak imam sosede same kmete (dobesedno ne zaljivo) pa od mojega stara mama in stric imajo ogromno kmetijo, tako, da ko boste prisli k nam na piknik splomladi boste lahko otrokom pokazale, da krave niso vijolicne user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1545
3.10.2008 20:19:45   
resnično srečna
ha ha naša Daša je pa ravno danes sanjala, da bi imela pravega konja violične barve...

She
Within the measur

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
3.10.2008 20:25:08   
katka28
Ampak je res zanimivo, da ne boste mislile, da pisem to kar v tri dni. Od sestrica punca, je nekaj casa delala v vrtcu v ljubljani in, ko so risali domace zoivali so skoraj vsi narisali vijolicno kravo, ker na zalost samo taksno poznajo iz televizije. Zalostno ampak resnicno....

Neposredna povezava do sporočila: 1547
3.10.2008 20:30:06   
resnično srečna
No ja jaz mislim, da se tudi v okolici Ljubljane da videti domače živalo...predvsem je pa razgledanost otrok odvisna od staršev...vsaj v zgodnjem razvoju...če mu ti ne pokažeš, poveš, spodbujaš...bo pač počasneje dojemal, zvedel, znal...

She
Within the measur

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
3.10.2008 20:32:08   
katka28

No ja jaz mislim, da se tudi v okolici Ljubljane da videti domače živalo...predvsem je pa razgledanost otrok odvisna od staršev...vsaj v zgodnjem razvoju...če mu ti ne pokažeš, poveš, spodbujaš...bo pač počasneje dojemal, zvedel, znal...

saj to sem hotela v naslednjem postu napisat, da je zalostno to, da starsi nimajo casa za ukvarjanje z otroki raje jih pred tv postavijo in kaksno risanko dajo v predvajalnik samo, da imajo cas zase...

Neposredna povezava do sporočila: 1549
3.10.2008 20:35:38   
Ait
Tkole da se mal odkupimuser posted image za predprejšnji post...tlele en link, kjer lahko dobite besedila raznoraznih pesmic:

http://www.micka.si/

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?