|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 II. del
26.9.2008 21:08:10   
Jo@n
Da se še jaz pofočka, smo obnovili zaloge futra (je treba redit špehec), J. je bil ves čas zelo priden in na poti domov še odspal kitico. Zvečer sva očku pokazala, da obvlada žličko in mu napovedala jutrišnji korenček user posted image .

Sedaj že spi, kje neki če ne v moji postelji. Misija prelaganje bo šele prišla na spored, upam da uspe brez dretja.

Srečka, glede odprte vzgoje, mislim da je čisto ok in da z Dašo nisi nič narobe naredila. Če se fajn štekate in te jemlje kot nekoga bližnjega... Če pa ima njena mamica bolj distanciran odnos do intimnosti pa tudi prav. Verjetno se bo potem Daša lažje tebi odprla kot njej, kadar jo bo kaj zanimalo. Je pa fajn, da ima nekoga s katerim se bo lahko potem kdaj pogovarjala tudi tabu teme, če se že z mamico ne bo mogla.

Katka, FUUUUL dobra spletna stran. Ker smo trenutno brez pesjanarja in ga bomo enkrat spet imeli, sem jo preventivno kar kmalu zaprla.user posted image Sem kar malo fovš tebi, pa srečki, pa ketrin, pa skoripo... ker njihovi škratki uživajo lepote kosmatincev. Ko je naša user posted image  umrla, je bil user posted image  še premajhen, da bi se je dobro zavedel... in mi je kar žal..

Ketrin, fajn čitaj. Kaj pa imaš???

Če bi še kakšna imela murija ali pa kranjčanovo, al pa otroški zborček, naj pove, pa lahko nekam na net dam, in si vsaka preprosto zlovda dol, tudi če niste vajene mul in torentov.

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 476
26.9.2008 21:09:56   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Jaz vas za danes zapuščam... grem kar v postlo....mal knjigico prebrat do konca, jo moram nest drug tedn nazaj v knjižnjico...

Mirno in dolgo nočko vsem....user posted image

prijetno branje in sladke sanje

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 477
26.9.2008 21:13:39   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Katka, FUUUUL dobra spletna stran. Ker smo trenutno brez pesjanarja in ga bomo enkrat spet imeli, sem jo preventivno kar kmalu zaprla.user posted image Sem kar malo fovš tebi, pa srečki, pa ketrin, pa skoripo... ker njihovi škratki uživajo lepote kosmatincev. Ko je naša user posted image  umrla, je bil user posted image  še premajhen, da bi se je dobro zavedel... in mi je kar žal..

Ko bomo meli podmladek se lahko brez problema oglasite in jih malo pomuckate. Boste pravi cas zvedele...

Krista: ce ne prej se vidimo 6.10., ko bomo prisli na rastavo....

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 478
26.9.2008 21:15:35   
Jo@n
Še mal današnje porcije smeha...

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Martinovo je bilo. Lojze ga je ze cel dan in dober del noci zingal v vaski  ostariji. Miha, ostir, mu rece: "Ejga Lojze, dost je blo, ne nalijem ti vec."
 Lojze rece: »mas prav, grem pa domov. Zavrti se na barskem stolcku, stopi  dol ... in pade naravnost na nos. "Drek frdaman", rece in se potegne nazaj gor na stol in otrese prah z reklca.
 Poskusi narediti en korak proti vratom - in spet pade na nos. "Drek, drek", se pridusa ... Gleda proti vratom in si misli - samo da pridem ven, na svez zrak, pa bo  bolje.
 Po trebuhu se splazi do vrat in se potegne gor ob podboju. Pogleda ven,  zajame svez zrak, takoj se pocuti bolje. Pogumno poskusi narediti korak na plocnik - in spet pade na nos.
 "Jezus, qwa sem zjeban", si rece. ozre se naokoli in opazi, da je njegova hisa samo par deset metrov stran.Zato se odloci, da se bo kar splazil do tam.
 Nekako pripleza do kljuke, odpre vrata in pade not. Ozre se naokoli, pogleda na stopnisce in si rece: "Ni sans." Raje se po trebuhu splazi po stopnicah do spalnice, poskusi vstati, in  spet pade na nos. 
Nazadnje se splazi do postelje, poskusi spet vstati, pade na nos, si rece  "****" in se zvrne nanjo.
Naslednje jutro mu v spalnico prinese njegova zena skodelico kave in rece:  'Jutro Lojze, vceri si ga pa mal popil, aneda?" Lojze zamrmra, "O ja, totalno sem se ga prbil. Kako pa ves?" "Hjah, Miha je klical. Pravi da si pozabil invalidski vozicek v ostariji!"

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Stoji cigo ispred fakulteta i vice na sav glas: "Dipljome, dipljome,
samo
hiljadu euri" Nakon nekog vremena pridje mu student i pita "Jel moze za
800?" A cigo malo misli, misli pa ispali:" Paaaa, moze al cu morat da te
malo propitam."

Mujo dobi službo pri Certusu kot šofer avtobusa. Njegov šef mu prvi dan
daje napotke:
"Čuj, Mujo, toti avtobus boš vozo, pa kasiro boš tudi ti, ker nimamo
več kondukterof... Pa pazi, kak boš vozo!"
Mujo sede v avtobus, ga zakurbla (trideset let star Tamič teče ko
švicarska ura) in se odpelje na svojo turo.
Ob 11:35 njegovega šefa obvestijo, da je imel Mujo hudo nesrečo. Šef se
takoj odpelje na prizorišče. Na ravnini med Radizelom in Framom vidi na
polju popolnoma razbit avtobus, nekaj potnikov je že odpeljal rešilec,
nekatere so še obvezovali, nekaj je bilo pokritih.... Mujo pa brez
praske žalostno sedi na odtrganem avtobusnem kolesu.
"Pa kaj si te ti delal, da si na toti ravnini zleto s ceste???"
"Zadi sem kasiro..."

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 479
26.9.2008 21:17:15   
NiLe
Ketrin, preden mrkneš, čekiri ZS. Pa mirno nočko želim user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 480
26.9.2008 21:23:14   
misa79
Jo@n Jaz bi tudi prosla za pesmiceuser posted image , sem nekaj iskala po netu, pa ni bilo uspeha.
Sem pač mal bol leva za računalnikuser posted image Pa veliko užitkov jutri ob korenčkuuser posted image user posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 481
26.9.2008 21:27:29   
NiLe

Če bi še kakšna imela murija ali pa kranjčanovo, al pa otroški zborček, naj pove, pa lahko nekam na net dam, in si vsaka preprosto zlovda dol, tudi če niste vajene mul in torentov.

Se priporočam user posted image . Hvalaaaa!

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 482
26.9.2008 21:47:00   
Jo@n
Misija nemogoče uspela.user posted image
Za tiste, ki ne veste kaj to pomeni: mali spi v svoji posteljici...

Čvekice, a danes pa ne bo debate? Jaz grem čekirat, kam vam lahko vse pesmice obesim...

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 483
26.9.2008 21:58:29   
katka28

Misija nemogoče uspela.user posted image
Za tiste, ki ne veste kaj to pomeni: mali spi v svoji posteljici...

Čvekice, a danes pa ne bo debate? Jaz grem čekirat, kam vam lahko vse pesmice obesim...

user posted image user posted image user posted image bravo za misijo posteljica...

Zgleda, da bo med vikendom malo zatisja (trgatve) tle gor smo se iztrosile, zdaj pa moramo malo baterije napolnit...

Mirno nocko vam zelim

pa pa

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 484
26.9.2008 22:02:11   
NiLe
Čeeeer!

No, danes je bila pa naša Tia prava tečkica, tako da upam, da ne bo kaj zbolela ali pa je morda na pohodu prvi zobek user posted image ... čez dan je spala  2x po 1h in 1x pol urce, drugač je pa kar neki žnarala ... Ven nisve šle, ker je res grdo pihalo in upam, da bo vikend lepši.

Sem pa vesela napredka pri GH, saj je lepo pojedla sadno kašico: jabolko+breskev, pred kopanjem in dojenjem pa je dobila še riževo kašico in malo naribane breskve in je lepo teklo po grlu user posted image user posted image .
Ko sem danes pospravljala sem pogledala v dnevnik od najstarejšega, kjer imam pri uvajanju GH zapisano, da je pri 6. mesecih pojedel že 3 obroke GH!! Malica: sadna kašica, kosilo: zelenjava+priloga, malica: sadje ali jogurt, dojenje samo zjutraj in zvečer (je pa res, da je bilo takrat uvajanje pri 4,5 mesecih, kar pomeni, da smo v 1,5 mesecu prešli na 3 obroke). Bomo videli, kako bo tokrat.

Še malo komentarjev.

Srečka; vzgoja oz. tabu teme ... jaz sem za to, da se otroku pove po pravici, saj to pričakujem tudi od njega. Če ne bo izvedel doma, bo pa kje drugje, tako da ... Mislim, da je Dašina mami preveč burrno reagirala user posted image . Drugače pa se pri nas ne skrivamo in sramujemo golote ...   moja starejša dva sta najbolj vesela, če se jima  pridružim v banji, ker potem počnemo vragolije - nazadnje sta me bombardirala s šprickoti, ki smo jih dobili na bazarjuuser posted image . Najraje pa imata, da ko se  mi 3je banjamo, da nam oči  prinese krožnik razvajanja: čokolado, krhlje jabolka, oreščke, piškote user posted image user posted image user posted image ...

Speli; fino, da ni nič narobe z Martino. Pa prav rada bi videla njen lepi nasmešek.
Novopečena; user posted image user posted image za zobek.

Ketrin; ej, da ne boš zbolela  user posted image user posted image user posted image ... kar lepo v posteljo, pa čajček + med!!

Sinska; a kamin dobro dela user posted image ?

Scorpio; hvala za idejo za razvedrilne naloge ... da jih poturim mojemu drugošolcu, ko mu bo dooolgčaaas.

Posadka; včeraj sem ti pozabila napisati, da sem vesela, da imate spet mami doma in da je OK. Pa uživajte v trgatvi!

Punce moje, današnje čiščenje me je zmatralouser posted image , zato grem počasi v "sleepland".

Spi, dete, spi!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 485
26.9.2008 22:10:55   
Krista28

Pol jst počakam, ker sem ravnokar hotla začet pečt..user posted image user posted image že vzhaja...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 26.9.2008 22:15:55 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 486
26.9.2008 22:13:13   
Jo@n
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

[Pol jst počakam, ker sem ravnokar hotla začet pečt..user posted image user posted image že haha...user posted image user posted image

Ja, Krista počakaj, bom jutri začela gor dajat, pa si bo vsaka pobrala, kar želi. Samo rabim nekaj časa. Ok, rabi jo moja internetna povezava. Ampak saj bo, tudi počasi se daleč pride...

Zdej grem pa v mižale. Nočko!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 487
26.9.2008 22:21:47   
novopecena
no kot sem rekla se zopet javljam. večerja v želodcu, mali skopan in ogromno nafutran. se mi zdi da mi tako veliko poje da je ojej. na primer: zjutraj ko vstanemo (cca. 8h) je flaša AM 180 ml, čez 3 urce je kaša (cela banana+hruška+malo jabolčnega soka-skupaj spasirano), nato okol 14h je zelenjavna kaša (rd. paprika+koruza+cvetača-spasirano), okol 5h AM 120ml in danes mi je pojedel za večerjo (20h) hippovo nočno kašo (steklenička (190g)) + 100ml AM. pa on bi še kar vlekel pa sem rekla halooooo user posted image user posted image user posted image user posted image me prav zanima kakšna bo noč.
no tako pa zgleda hranjenje
user posted image

user posted image

user posted image

nč lepo bodte pa čim boljšo noč vsem skupaj

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 488
26.9.2008 22:22:30   
SpeliG
To je pa redko, da jaz ob taki "pozni" uri vedrim tukaj gor, čeprav vem da je to za vas čvekice še fuuul zgodajuser posted image .

Novopecena, user posted image  za zobek!

Nile, potem ste pa pri prejšnjem kar hitro uvedli obroke GH, mene je pa že skrbelo če je to normalno da gre tako hitro kot pri nas. Enostavno ji je flaška nekak odveč in ko vidi žličko se kar trese od veselja. No, sadje ji je zakon, zelenjava pa ŠE ne, ampak bo že, počasi se daleč pride..

Pesmice, tudi pri nas sem morala pripraviti cel repertoar med kupčanje kot pri Clericv, ker kupčkanje pač traja. Njena najljubša je Pikapoka, potem pa Ježek teka teka, Barčica po morju plava, Zima zima bela( ta je bila mal čudna ko smo bli na morju...), Ringaraja, Bila je huda mravljica (to pojemo med čiščenjem noska...), Moj rdeči avto še hupo ima, pa še kakšna se najde.

Ketrin, pri nas smo nosek čistili tako, da sem ji ful fiziološke nalila v nosek, pa mal počakala, potem pa z aspiratorjem na dah probala ven dobit. Ampak glih ko so začeli smrklji lest ven, mi je zmanjkalo sape in nisem nič dost naredila. Zdej so bo slišalo kot Top Shop; "..potem pa sem odkrila Baby Vac, ki dela čudeže za noske vaših otrok. Vse spravite ven, to pa še ni vse, če ga sprobate takoj , dobite zraven še ceeeelo goro smrkljev..."
No, resno, jaz sem imela ful predsodke da jo priklapljam na sesalec, ampak ko sem sprobala sem ugotovila, da je še bolj nežna zadeva kot ko se jaz zaženem v tisti aspirator. Sem včeraj povedala pediatrinji kako čistimo in je rekla, da je to kul zadeva in da ful priporoča, pa čeprav je zdravnica bolj starejšega EMŠA...

Kužki, naša psička obožuje Martino od prvega dneva in samo čaka priliko, kdaj jo malo oblizne, zadnje čase pa so občutki obojestranski in tut mala ful gleda kužico in se smeji, jo vleče za ušesa..Psički se pa kar rep strga od veselja, če se jo tamala dotakne, ali pa če ji dovolimo, da ji malo poliže nogice (po mojem jo kar večkrat takole umije, ko gledamo stran, ampak sej ni treba, da je vse sterilno okrog dojenčka).

No, jaz kar grem, že tale ura je zame rekord, lepo nočko!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 489
26.9.2008 22:23:07   
novopecena
zakaj pa ni komntarjev zraven? user posted image
a ne daš linka za forum s predogledom?
no ja pa nč, pa si ga sami ustvarteuser posted image

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 490
26.9.2008 22:23:52   
SpeliG
To pa kar moram komentirat, Novopecena, res je Rene kjut ob papanju, pa pridno je!!

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 491
26.9.2008 23:26:09   
trnuljčica
Katka mi imamo belega višavskega terierja...

Novopečena - kakšen nasmešek po hraniuser posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 492
27.9.2008 7:39:59   
misa79
user posted image

Ena kavica danes od mene.user posted image

Smo malo bolj zgodni kot ponavadi. Mali se je hotel že ob 4-ih po drugem podoju kr pogovarjat pa igrat, pa sem ga le prepričala, da še nima dost spanca - no zdaj se pa ni več dal.user posted image user posted image

Jo@n - že vnaprej hvala za pesmice
Novopečena - kaj sta pa jedla, da je tako nasmejanuser posted image . Bravo za malega jedcauser posted image user posted image user posted image user posted image

Lep vikend vsem

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 493
27.9.2008 7:41:02   
misa79
Opa, kje pa je slikcaŽ? Bom probala še enkrat.

(odgovor članu misa79)
Neposredna povezava do sporočila: 494
27.9.2008 7:43:34   
misa79
user posted image

(odgovor članu misa79)
Neposredna povezava do sporočila: 495
27.9.2008 7:58:40   
resnično srečna
eto...Miša kavo časti..jaz pa eno pesmico...pa ni iz mojega zelnika...ampak se mi zdi, da je zeloooo primerna in opisuje ravno naše mesece he he...pa dobro jutro:

TVOJ OBRAZ

Brez besed, brez vsake solze
pogovarjaš se z menoj.
Čisto vse kar hočeš, rabiš
mi pove obrazek tvoj.

Vsakič znova, ko pogledam
tvoj obraz, tvoje oči,
nasmeh mi na obraz narišeš,
v očeh se sreča zaiskri.

Ko spiš si kakor mali angel,
tvoj obrazek je sproščen.
Oči tesno zapreš za veke
in zbežiš v sladki sen.

Včasih sanjaš sanje grde,
takrat namrščiš obrvi.
Kot da jok te bo premagal,
se včasih mi zazdi.

A večkrat sanjaš sanje sladke,
mehke, puhaste kakor oblak.
Takrat na ustnicah nasmeh je,
tak, da ga zavida vsak.

Ko budna si se ves čas smeješ,
a vsak nasmeh drugačen je.
Namesto črk, besed in stavkov,
mi tvoj nasmeh pove vse.

Nasmeh najlepši tisti je,
ko iz spanca se zbudiš.
Poljubček ti na lička dam
in ti v pozdrav se nasmejiš.

Očke stisneš, nagneš glavo,
kot da ti nerodno je.
Na usta tak nasmeh natakneš,
da mi zaigra srce.

In ko se pogovarjaš z mano,
s svojim g in b in a,
se zdi kot da mi reči hočeš
nekaj zanimivega.

Stegneš roke, stegneš noge,
brcaš, svetijo se ti oči,
globoko dihaš, še zavriskaš
in spet nasmeh nameniš mi.

Včasih, res je prava redkost,
pa nasmeh tvoj skrije se.
Strah, žalost, bolečina?
Povej mi kaj narobe je.

Takrat te tesno stisnem k sebi,
zapojem tiho pesmico
in upam, da nasmeh prikličem,
da ti čim prej bolje bo.

In še en nasmeh imaš,
ki je vreden več kot vse.
Ko k prsim svojim te privijem,
še ta na dan prikaže se.

Ko toplo mleko te ogreje,
se zazreš v moj obraz.
Takrat se čuti le ljubezen,
takrat sva tu le ti in jaz.

žal je avtor neznan...vsaj meni

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu misa79)
Neposredna povezava do sporočila: 496
27.9.2008 8:39:50   
Ketrin
Jutro...

Srečka, kooook lepa pesmica...no, tolk lepa da zdele solzice točim ko tole pišem....Res lepo...in resnično...

Hvala za nasvete glede fiziološke...saj danes je OK...

Joan, mi pa nimamo kužka, veš...če si mislila tole o zlatem prinašalcu...tale prinašalec sem jaz, k mi tok lase izpadajouser posted image user posted image Ga bomo pa enkrat imeli..in sicer dalmatinca z rdečo rutko ime mu bo pa Bineuser posted image Ampak to bo takrat, ko bom velika in bomo imeli hiškouser posted image user posted image

Knjigica.... Elizabeth Pently - Z otrokom lahko sodelujete...sem že enkrat pisala da je super knjiga....

Novopečena...kok dobr...kake fotke...kak fanteuser posted image Pa priden jedecuser posted image user posted image

Grem otročiča previt, se neki krega tam v posteljiciuser posted image

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 497
27.9.2008 9:09:47   
novopecena
jutro

joj kako kjut pesmica-sem se kar nasmehnila ker sem se čist vidla v njej

hvala miša za kavico-ja tukaj sva jedla hruško-banano-jabolčni sok. res ga moram pohvalt da je oreng jedec in se mu tudi pozna saj se mi je očitno zredil in komaj čakam na posvetovalnico da se vaga okol obrne user posted image joj ko bi se še pri meni kaj poznalo na kilaži ko vmes papcam kar reneju ne gre

jah smo imeli kljub polnemuu želodčku filanje že ob 2h in nato 5h ko bi se kar igral in pel pesmice pa brcal.... no pa sm ga lepo uspavala in še kar vleče jutranjo rundo

sem pa čist u nuli z E saj me je prehlad uhvalat in spuščam na vseh koncih-upam da ne bo rene kaj od mene fasal zj ko se je glih mal pocajtal.

nč gremo fruštkat pa čim bolj veselo v nov dan

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 498
27.9.2008 9:10:58   
novopecena
aja Violica ko boš refrešala seznam bi mi tudi radi imeli smajlija s ščetko user posted image user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 499
27.9.2008 10:37:52   
Ketrin
Madona, kakšen mir je danes tule goruser posted image Sem že parkrat F5 stisnila...pa sem zdej že mislila, da mi kej ne dela k ni nobenih postovuser posted image Pa da probam če dela moram jaz enga napisatuser posted image

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......