Jo@n
|
Čer! Naše popoldne je bilo pa , je mali princ v uri in pol odspal dve polurni kitici z doooolgim in glasnim uspavanjem, potem pa je bil čez nekaj minut že spet sitko, od 6h naprej pa eno samo DREEEETJE, nič za potolažit, samo tulil je. Pa spet se slini da kar teče za njim in žveči rokice . No, v ustih ni nič videt, pa kakšen teden brez novega izraščanja bi se tut prilegel. Tako da sem ga ob dretju ob pol sedmih previla, preoblačenje je bilo le na pol, sem ga kar v bodiju napokala v spalko, pol bi se pa dojil do onemoglosti - na že od prej (.) (.), zaspat pa nikakor. Je šele 15 minut nazaj omagal. Le kakšna bo noč . So mi pa danes še vodovodarji dvignili pritisk vsaj na 200 . Saj če se kateri ne ljubi brat, lahko mirno spusti... Pride že zjutraj eden, malo hodi okrog po vrtu kjer imamo poplavo, se praska po glavi in pravi, hja, bomo prišli z napravo pogledat. (a dej nehi no?). Čez eno uro pride še z enim visokokvalificiranim kolegom (mogoče je bil on naprava?) pa sta spet zijala v lužo in nič od njiju. In pametna ugotovitev, hja tole pa ni od včeraj? (ja, prav dežuram dan in noč v novembru pod trto in čakam, kdaj bo od kje pricurljala kaka kapljica, ki ji tam ni mesto?) No, potem pa se z malim dopoldne končno spokava za vozičkanje, mu uspem sredi dretja nataknit bundo (saj veste, kako to zgleda), in glej ga zlomka, gospod od zjutraj že spet, tokrat tretjič pri nas. Tokrat z nekim vajencem (kot kaže delovno silo). Da ne izpadem nevljudna, ju povprašam če potrebujeta pomoč, da pa ravno kopat ne mislim namesto njiju. Pa pravi "šefe": "hja lahko kaj prinesete... " Na vprašanje kaj pa, pa odgovor: "Ne vem kaj imate?" Mu lepo povem, da se da dobit kavico al pa sok, da pa piva verjetno ne bosta, ker je še dopoldne in sta na šihtu. Mlajši se takoj odreče vsemu, starejši je pa modro tiho. Jakoba sem pustila kar zunaj, vsega napravljenega in zadekanega v vozu, pa letim pristavit kofe, pa še krekerje in ta veliko flašo fruca pristavim zraven. Potem se spokam, saj je bilo zunaj v vozu že dretje, komunalcema pa prijazno pojasnim, kaj ju čaka na polici. In mi pravi starejši: "Ja a šnopčka pa ne bo?". Pa kaj misli, da sem oštarija al kaj???? Me je tolk šokiral, da sem (gobčna kolikor znam biti) lahko izjavila le: ...aaaa, ga nimamo (ok, priznam da sem se zlagala, v špajzi se ga valja kar nekaj litrov, menda najbolj žlahte in ostre stričeve kapljice, vseh možnih letnikov). Mater, zdejle bi mu tako pridigo in pi... naredila, da bi bilo joj. Pa da ne boste mislile, da sta kaj zrihtala. Skopala sta za manj kot karjolo materiala in ugotovila, da ne vesta kje pušča in da (o glej za zlomka) stroj na tisti del parcele ne more . Ga bo treba na roko Verjetno ju je potem preveč dež namočil, pa še gazdarca ni dala nič za pogret, pa sta potem kar žalostno okrog bajte hodila in pametovala kako in kaj, potem pa okrog 1h pobrala šila in kopita. Je bil za danes šiht narejen. Pa da ne bo kdo mislil, da je bil ta komunalec nek zapitek ali zadetek, sploh ne, ampak verjetno je pa še stara garda in se tako dela. Hja, kaj sem mu kriva, če mora lopato vihtet, nekateri smo zato raje študirali. Pa nikogar ne podcenjujem, ampak tole danes mi je pa dvignilo pokrov. No, pa sem se spihala. Drugače pa punce, kako ste kaj, ste že uspavale škrate, je še kakšen zobek na pohodu? Upam, da se štajerke kaj kmalu zmigate in zrihtate bowling, da nas ne zamede, ali pa nam novoletni žuri ne zasedejo vseh frendli placov. OK, sem naklofala pol strani, če me ven ne vrže.... bo tut v redu... Se še beremo!
|