|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 II. del
12.11.2008 8:58:50   
NaTaŠa*
Jutro

Najprej ena user posted image za vse.

Naša noč je bila danes veliko boljša od prejšne (trkam). Tako da sem recimo naspana. Sva pa mele včeraj kar noro, cel dan je bla tečkasta.

Takole pa Nataša opazuje kaj mamica piše. No takole pa si ona ogleduje okoli iz postelce.
user posted image
user posted image

Pri nas je oblačno, zaenkrat še nič ne pada tako da letiva zj mal vn na zrak.

Se beremo kasneje.

pa-pa

< Sporočilo je popravil NaTaŠa* -- 12.11.2008 8:59:49 >

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 4251
12.11.2008 9:02:51   
aprilska34
Aja, mame in vzgojiteljice- bog ne daj! Moja mama je vzgojiteljica, sicer nisem bila nikoli pri njej v skupini, sem pa bila v istem vrtcu. Še zdaj imam grenki priokus od takrat, saj se spomnim, da se moja mama ni nikoli postavila za mene, če je prišlo do kokšnih prepirov z drugimi otroci. Nikoli ne bom pozabila, da sem morala enkrat po nedolžnem stati v kotu in je prišla mama v igralnico, jaz sem, kot pač vsak otrok, takoj stekla k njej in iskala tolažbo, ona pa se ni postavila za mene, ampak je verjela "tršici". Verjetno se ni hotela zameriti sodelavcem. user posted image  Še zdaj pa mi včasih pove, koliko so imeli drugi starši za povedat o tem, kašnih protekcij sem deležna...Ja, kakšnih leuser posted image

Še huje pa je, če so ti starši učiteljiuser posted image . Ne samo, da se moraš bolj učit kot vsi ostali, kljub temu poslušaš od vseh, da imaš privilegije pri učiteljih....Smo imeli enega takega reveža v razredu...user posted image

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

Neposredna povezava do sporočila: 4252
12.11.2008 9:09:30   
Krista28
Dobro jutro....

Evo, pri nas noč boljša od včerajšnje, smo se kar lepo na spali....Kristjan sicer ob 3h prikolovratil, pa sva šla nazaj v njegovo sobo, dojenje 2x...balzam.... Je pa čist nora ko ji dam tisto plastično ala zobno krtačko v usta....drgne ko nora, slina pa v potokih...user posted image user posted image

Zdaj se bova pa odpravili v lekarno in leclerca, pa na kofico in bo cajt za kosilo in v vrtec po velikega......

Lep dan imejte....

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 4253
12.11.2008 9:10:43   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: aprilska34

Aja, mame in vzgojiteljice- bog ne daj! Moja mama je vzgojiteljica, sicer nisem bila nikoli pri njej v skupini, sem pa bila v istem vrtcu. Še zdaj imam grenki priokus od takrat, saj se spomnim, da se moja mama ni nikoli postavila za mene, če je prišlo do kokšnih prepirov z drugimi otroci. Nikoli ne bom pozabila, da sem morala enkrat po nedolžnem stati v kotu in je prišla mama v igralnico, jaz sem, kot pač vsak otrok, takoj stekla k njej in iskala tolažbo, ona pa se ni postavila za mene, ampak je verjela "tršici". Verjetno se ni hotela zameriti sodelavcem. user posted image  Še zdaj pa mi včasih pove, koliko so imeli drugi starši za povedat o tem, kašnih protekcij sem deležna...Ja, kakšnih leuser posted image

saj to je najhujse, ker se potem drugi upikujejo v stvari, ki se jih sploh ne ticejo. Iz tega razloga pa tudi jaz, ce bom dobila sluzbo ne bom zelela otrok v istem vrtcu. Se dobro, da imamo v Laskem dve enoti in bo to mogoce celo izvedljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 4254
12.11.2008 9:33:11   
novopecena
dobro jutro

kavica je že popita, renejev trebušček poln in sedaj že spi

joj joj joj ste bile pridne. sem bila včeraj cel dan logirana da bi vas malo prebrala pa sem pol kar obupala user posted image tako da je ostalo neprebrano.
smo se potepali po Jesenicah in sem bila kar vesela da smo bili glih zdaj gor, saj reneja matra zgornji zobek. nisem nekaj navdušena da se skoz po rokah vlači, sam zj je pa pasal ko sem ga imela komu za odložit.

tako da Violica...opa NaTaŠa imamo 3. zobek

jest bi vas pa rada spet malo videla-a je kakšno srečanje v bližnji prihodnosti???

katere oz. kakšne skute to dajete svojim škratom? mi smo osvojili vso zelenjavo in sadje, meso je tudi že okušeno. se mi pa zdi da mi kar velikokrat zmanjka ideje pa čeprav nisem komplikator.

tudi me že študiramo o nakupu avtosedeža, saj kot je Jo@a rekla je v lupinici kar kriza če ima več plasti na sebi. sicer sem ga dobila od sestre sam bi raje nekaj novejšega in predvsem varnejšega

se mi je pa tko fajn zdelo, ko smo bili na praznovanju nečakovega RD, ko je bilo polno otrok in je bil Rene tako navdušen in zaposlen. cel cajt jih je pratil in vriskal pa mahal, otroc so pa okol skakal pa afne guncal. ne vem če si namo kaj kmalu kakšnega novega člana omislili user posted image

današnja noč je bila super. je zaspal ob 19.30 in do 2h tišina pa pol do 7h auf. se vidi da je zobek zunaj. si pa velikokrat želim da bi 2 naenkrat vn lezla, pol b blo prej mim, tako pa zj čakamo kdaj se naslednji opogumi pokukat ven.

Srečka kapo dol pri pesnitvah user posted image me navdušuješ s spominom slona. jest sem pa kot kanarček user posted image

zj pa objavim pa preberem še eno stran. madona sm pesnila tole čist predolgo-bi lahko mal zvezdice nabirala

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4255
12.11.2008 9:33:25   
Jo@n
Speli, sva tuhtala da ga bi vzela preko neta, a glej ga zlomka, tam kjer je izbira ne pošiljajo v SLO, tam kjer pa pošiljajo, so pa samo čudne barve al pa rozauser posted image . Tudi če je ceneje, ga v pinki sedež ne bi dala.
Pol sva pa tuhtala in iskala vipota za dostavo v avstrijo, pa smo taka femily, da je ljubo doma in ni (skoraj) nikogar čez mejo, če pa so, so pa čez lužo. In je odpadla ta varjanta, potem sem pa uporabila taktiko od Trnuljčice, kontaktirala sošolko s faxa, ki je potem zame naročila bone pri dinersu. Tako da sva ga dobila 20% skonto. Vseen boljš kot nič.

Da vam še malo polepšam meglen dan, tole je danes zajadralo v moj inboks:

user posted image

Še to: govorila sem z BM, ji ne dela net. Bila je pri dr., naj bi prebolevala pljučnico, še vedno čaka rtg slike, tako da ji niso še nič zdravil dali. Za povrh ji je pa še Jernej pričel kašljati, tako da ima pestre nočiuser posted image . Sem ji povedala, da nas je že skrbelo zanjo in da naj pazi nase. Želim ji user posted image user posted image user posted image
Nas pa verjetno pride v petek pogledat na kakav.

Neposredna povezava do sporočila: 4256
12.11.2008 9:33:31   
SpeliG
Bravo za Vesnico in malega Patrika, to je pa res ena krasna novica!! Pa še dober rojstni datum bo imel, 11.11.!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
12.11.2008 9:58:44   
sasy20
Jutro!

Smo na hitrco...naša noč kar ok....smo se samo 2x dojili in ene 3x iskali dudo user posted image .
Zdej šibava na kavico v mojo službo... da mal počvekamo...pol pa še v trgovino zavijeva pa domov...kuhat kosilo....

Lep dan vam želim pa se tipkamo....

Papa

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 4258
12.11.2008 10:02:34   
lepa posadka
Dobro jutro!

Samo, da vam voščim en lep dan. Sva s Tomažem že priromala domov iz enega prijetnega obiska... sedaj pa je on začel rpvo kitico... jaz pa se bom hitro vrgla spet v stare zapiske, knjige in ostale spomine.

Joan... super, da si govorila z Big mammo... Pozdravite jo v petek še v mojem imenu. Pa super, da je šla k dr.

Vsem en lep, nič tečkast dan.
Pri nas se celo sonček kaže :-)))  No, vsaj dež ne pada :-)

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
12.11.2008 10:37:52   
Majček28
jutro
če že vse na hitro pa še od mene na brzaka user posted image

Včeri je očitno bil en smotan dan po še bolj smotani noči....no danes pa za enkrat čist drugačna zgodba user posted image  Brina je zaspala ob 19h, dofilala ob 22h, 3h in se zbudila mal čez 7...jeeeeee....kot da bi vedla, da je očka utrujen in rabi dobro spat...je prišel glih ob polnoči domov pa se mal z mamico pocrkljal in pol dol padu in pesmico zabrundal user posted image
Brina pa kljub 'poznem' vstajanju zdaj že vleče jutranju kitico....kot ponavadi je zaspala ob 9h in še zdaj traja....hm, mogoče je bilo pa res vreme pa luna....al pa zobki mogoče user posted image user posted image user posted image

No tko, grem še mal sebe poštimat dokler spančka in upam da se ne zbudi tečkasta....ah, sej dons je pa očka doma pa bo mal pomagu tečnobo odgnat če bo treba....

pa še to, da bi ve vidle nasmeh in evforijo,ko ga je zjutraj zagledala....sploh ne vedla kaj naj počne- al brca al puza al se crklja al kaj.....sem se kar mal odveč počutla po drugi strani je blo pa tkoooooo lepo user posted image

vsem lep dan in veliko novih dogodivščin, pa pa 

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
12.11.2008 10:38:46   
NiLe
Jutrooo user posted image

Včerajšnja slaba volja in žnaravost sta izginili user posted image , noč je bila tko-tko - čutili smo vpliv lune pri obeh puncah, sploh Tii se je dogajal dve uri - od 0.30 - 2.30 ona ni bila zaspana user posted image ... ah, samo da ni dretja, vročine, pa se preživi.

Prej je bilo po radiu: Vem, da danes bo srečen dan ... upam, da bo res. Zdele princeska spi jutranjo rundo, jaz grem malo pospravit, potem v shoping - po nov telefonuser posted image , ker tole pri mobitelu je čist ubitačno - zadnje mesece dobivam račune za 50 in več evrov user posted image user posted image ...pa darila grem kupit, saj smo popoldne vabljeni na dvojni RD.

Aja, super za Vesnico in njenega Patrika user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 4261
12.11.2008 10:51:38   
NiLe
Še to: sem ravnokar plačevala položnice prek neta in začudeno ugotovila, da imam nekam čudno stanje gor user posted image ... nakazano imamo "plačo" . So pa pohiteli ta mesec user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4262
12.11.2008 11:07:21   
u04111976
Srečka - ti si res zakon. Dober si spesnila tele rime!!!!!!!

Naša Tia je dobila 1.zobek. Včeraj se zgodil velik preboj.

Prijateljica mi je prinesla stolček za hranjenje iz Ikee, je zelo fajn in Tia zelo uživa zdaj ko je z nami za mizo (prej je bila posebaj v svojem stolčku. Drugače smo ok, zbujamo se 1x do 2x na noč. Zaspimo šele ob devetih. Drugače zelo radi čvekamo-razne babe in dade in vriske in renčanja, ko smo zelo užaljeni tudi mama,... No, pri GH pa imamo probleme. Ni definicije in nismo še nagruntali kaj nam je všeč in kaj ne. Včasih poje česa zelo veliko, drugič pa skoraj nič. Pa bo že. Sem ugotovila da najraje je kar tisto kar skuham za nas, najbrž ker je bol polnega okusa. Ko sem ji dala našao špinačo je zelo veliko pojedla, ko pa sem naslednjič kuhala sano za njo, nič na čebulček in nič kaj slano in tako, pa ni bilo nič! Tak da bomo kar jedli lepo vse po vrsti-seveda, kar lahko, saj se vedno najde kakšna zadeva, katero lahko ona dobi stran. Smo pa pri nas taki jedci, da ne uporabljamo spicy začimb in bolj malo solimo jedi. MM pa itak vege.

Hotla sem še nekaj pokomentirat, hmmmm.... pa mi je ušlo.......

Aha, tole z učiteljicami.... Meni se pa ne zdi prav, da bi otroci učiteljic hodili na tisto šolo kjer so zaposlene. In sicer iz obeh vidikov - otroka učiteljice in drugih otrok. Vrtec bi mogoče še šel skoz, ampak....

No tole, takole. Nikjer nisem zasledila, da se kaj dobimo????????????????????

Katka- če sem dobro izluščila, te čaka služba?! Super!!!!

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4263
12.11.2008 11:26:57   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: u04111976

Katka- če sem dobro izluščila, te čaka služba?! Super!!!!

Ne ne caka me sluzba...oz. tudi ce bi me se vsaj eno leto ne grem nikamor. Prvo me caka samo obvezna praksa en mesec (sem ze angazirala mamico in tasco, da bosta morale imeti dopust vsaka 10 dni, da bosta varuske)..

(odgovor članu u04111976)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
12.11.2008 11:43:54   
SpeliG
Eno vprašanje; ali vaši malčki nosijo copatke za doma? In če ja, kakšne, kje ste nabavle..Midve bova šle ta teden na lov za obuvali, rabiva čeveljčke pa kakšne  dobre copatke...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
12.11.2008 11:50:56   
tasyo
Evo, midve sva od P. Za nazaj še nisem nič brala, ker ni časa, pa bom poskusila popoldan. Sicer pa

6,5 mesecev: teža 7820g, velikost 70 cm

Bile cepljene, ampak dobile kup slabe vesti in še več skrbi... Najprej sem dobila pod nos, kdo za vraga je reku, da se gluten uvaja po 6. mesecu in da bom sama kriva, če se bo razvila celiakija. Hmmm, ne vem no, tko so nas v materinski šoli učil, pa v zloženki, ki sem jo prejela... Skratka, do dopolnjenega 9. meseca naj niti ne sanjam o glutenu, potem pa zelo počasi. Tut mlečne izdelke naj kar skenslam, jih ne bo pogrešala in tut brez mleka čist ok gor zrasla. Potem pa je sledil pravi šok - v obeh dojkah ima tkivo, ki ga ne bi smelo bit, ker ni dojena. Zato morava k endokrinologu, rekel je, da se lahko v ozadju skriva tudi tumor... Inna koncu, naj ne delam panike. Ja pa kaj še. Prišla sem ven čist sesuta.

Lana pa me že cel dan samo gleda in se smeji.Moj mali zakladek...

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 4266
12.11.2008 12:28:02   
scorpiogirl
pozdravljene user posted image

ste bile spet pridne čvekulje user posted image

naš mali je pa v ponedeljek, ko sem bila na faksu, ugotovil, da se lahko v postelji postavi na noge ... je bil ati ves vesel, mami pa malo user posted image , ker je ni blo zraven user posted image no, pa je že včeraj zjutraj ponovil predstavo tudi zame user posted image no, ker lahko vstane, mu je tudi uspelo polomit vrtiljak nad posteljo user posted image on vstane in se vrže na tiste igračke, ki visijo dol ... seveda se je vse polomilo user posted image
je pa vstajanje sedaj glavna zabava ... če ga ne dvignem takoj, ko se oglasi v posteljici, je že na nogah ... potem pa kar stoji user posted image
je mu pa včeraj celo uspelo, da se je sam usedel user posted image sem bila prepričana, da mu to ne bo nikoli uspelo, ker ga je zmeraj zanimalo samo to, kako se na noge postavit user posted image
no, bravo vsem za nove vragolije pa zobke user posted image user posted image user posted image

Joan, jst mu tud dam še kaj podobnega, če zmanjka ... in vedno večkrat se zgodi, da zmanjka ... bo treba večje porcije delat. dobro, da je naš pesjanar ful vesel, če je lahko smetnjak ... mi je škoda hrano stran metat user posted image

aha, še to ... učiteljice in mame ... no, pri nas ni bilo možnosti, da bi bili v različnih šolah. je samo ena šola v našem kraju (tam, kjer sem živela, naš mali jih bo imel več na izbiro, če se ne bomo selili kam drugam) in na tisti delata oba moja starša. res, da ni blo kakšnega obtoževanja, da imam protekcijo, so pa veliiiiiiiiiko več zahtevali od otrok učiteljic. pa nas je bilo kar ene par v razredu, pa so vseeno od nas pričakovali več user posted image je res, da ni fajn ... pa sem imela srečo in se je dalo zmenit, da me nista nikoli učila ... user posted image

Speli, mi imamo zaenkrat doma samo nogavičke. bom pa kupila v HM (no, tam sem jih videla) tiste nogavičke, ki imajo bolj trd podplat. mu nogavičke drsijo, ker tako ali tako na kakšni podlagi ne zdrži dolgo, je treba it po stanovanju raziskovat user posted image

dost čvekanja. sledi fotosession user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 4267
12.11.2008 12:30:29   
scorpiogirl
Tasyo, tale tvoj P pa ni preveč prijazen user posted image
kakorkoli ... upam in verjamem, da je z Lano vse v najlepšem redu user posted image pa še ena user posted image , da bo sigurno vse ok user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4268
12.11.2008 12:31:46   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: tasyo

Evo, midve sva od P. Za nazaj še nisem nič brala, ker ni časa, pa bom poskusila popoldan. Sicer pa

6,5 mesecev: teža 7820g, velikost 70 cm

Bile cepljene, ampak dobile kup slabe vesti in še več skrbi... Najprej sem dobila pod nos, kdo za vraga je reku, da se gluten uvaja po 6. mesecu in da bom sama kriva, če se bo razvila celiakija. Hmmm, ne vem no, tko so nas v materinski šoli učil, pa v zloženki, ki sem jo prejela... Skratka, do dopolnjenega 9. meseca naj niti ne sanjam o glutenu, potem pa zelo počasi. Tut mlečne izdelke naj kar skenslam, jih ne bo pogrešala in tut brez mleka čist ok gor zrasla. Potem pa je sledil pravi šok - v obeh dojkah ima tkivo, ki ga ne bi smelo bit, ker ni dojena. Zato morava k endokrinologu, rekel je, da se lahko v ozadju skriva tudi tumor... Inna koncu, naj ne delam panike. Ja pa kaj še. Prišla sem ven čist sesuta.

Lana pa me že cel dan samo gleda in se smeji.Moj mali zakladek...

Tasyo: ne se prevec sekirat zdravniki so vcasih tako brezcutni in povejo dolocene stvari tako neosebno kot bi sli v trgovino kupovati kruh. Verjetno stvar sploh ni tako grozna ko se na prvi pogled slisi. Verjemi, da sem ze sama bila kdaj delezna taksnih sokov, da nisem vedela kako naj sploh reagiram. Na koncu pa ni bilo nic hudega.
Kar se pa hrane tice ji dajaj tisto kar sama mislis, da ji pase vcasih sploh niso pazili kaj nam dajejo za hranit pa smo vsi lepo gor zrasli pa se manj alergij je bilo kot sedaj ko jih tako pazimo.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4269
12.11.2008 12:34:13   
resnično srečna
eto še naju...

noč je bila lepa...Iza je zaspala malo čez 19to...pa ob 1.30 podojila...pa ob 6.30...in potem vlekla do 8ih...potem je pa pojedla mlečno kašico pa zašlafala še do nekaj čez 10to...

med tem se je pa Daša sama oblekla...pa pokazala sem ji kako se postelja pospravi in pižamam zloži...skupaj smo pozajtrkovale...no in nato je šla Daša gledat risanke...jaz pa en film, ki sem si ga zvlekla z neta...pa je bil tko lušten, da je še Dašo zamikal...se prepleta animacija pa vsebina je taka romantična...malo princev malo modernih časov pa nekaj živali...duhovito...ravno za stiskat se pa prebit sivo jutro...

potem smo bile pa že malo pozne za v vrtec he he...

Iza je pa postala požeruhinja...velika...je smedla celo skodelico mlečne kaše z jabolkom...za malico potem jabolko in hruško in banano...kompota le za pljunek...in šla spet spat...jao...zaspanka naša...

tasyo...tale tvoj pediater je kar nekaj...oz. naj se stroka že zmeni kaj je s tem glutenom...ampak veste kaj...ne bi Alette delala kašico za po 6 mesecu z glutenom, če je otroci ne bi smeli jesti...pa tudi Iza jo lažje prebavi kot Hippovo brez glutena...jo manj zvija in manj prdi...whatever...

pomiri se...globoko zadihaj in si reci, da dokler ne bo res postavljena diagnoza ne boš skrbela...ker veš...vse naše skrbi gredo na naše mladiče otročiče...in zakaj bi Lano matrala če se bo na koncu izkazalo, da je vse skupaj brezvezna panika...

pa tudi, če se izkaže, da je nekaj na tem...mame smo en tak neverjeten vir moči...znamo vse prestat...znamo potrpet in se razdat...samo da je našemu podmladku ok...zato...zmogla boš...verjemi...in lana tudi...samo dajaj ji moči in zaupanja vase...in ne obupaj na prvem koraku...saj veš...pozitivno v reševanje...pa bo rezultat super...

pa še nekaj...me smo s teboj...če boš rabila karkoli za urediti v Ljubljani...pokliči...povej...meni ni problem kakega datuma zrihtati, če je potrebno tja kaj osebno odnest...al pa kaj počakat...pa tud izlet v Ljubljano bomo seveda izkoristile še za snidenje...Izina posteljica je pa vedno na voljo, če bo Lana potrebovala prenočišče..ali pa samo odmor...

in veš...na prvi pogled ko ti sesujejo vse v obraz je človek šokiran...v miru predihaj...pa bo...

drugače pa so lanine mere lepe...lepo velika in primerno težka...pravi cuker...

Čarovnica sem...ma jaz vedno med pomivanjem posode malo razmišljam in tako sem včeraj ravno mlela, da sedaj bo pa Vesnica počasi morala roditi če že ni...in da bo treba ob prvi priliki Ketrin vprašat...eto...pa ga imamo...pa ne hudiča ampak Patricka...pa fantič ima še prav konkretne mere...

ne bom pozabila, kako se je Vesnica veselila že z nami...in sedaj ko je končno dobila v naročje svojo štručko je zagotovo na 7 nebu (a mi lahko kdo razloži zakaj se temu tako reče?)...

v glavnem super...da je še ena zgodba z žalostnim začetkom dobila srečen konec...

Srečanje...no pa se dogovorimo...da kmalu en bowling v Mariboru naredimo...ma Štajerke spravite se skupaj...določite datum pa uro...me izven Maribora se bomo pa tudi organizirale tako, da se ne bo vsaka s svojim avtom peljala...

Urška...Tia pa zobek?...joj...pa kam se vam vsem tako mudi...he he...jaz sem pa srečna, dokler ga nimamo...samo da Iza ni tečna...kar se pa hrane tiče pa jaz tudi Izi vse lepo skuham tako, da je okusno...je madam že sedaj malo kulinarične navdušenke...tisto dojenčkasto njej ne sede...in tudi vedno dobi kar imamo mi..le mao njej prilagojeno...

Igrače...no pa so začeli hoditi katalogi s prazničnimi cenami...tudi mi bomo Izi seveda malo popestrili njen izbor igračk...malo oklevamo ampak zagotovo bo dobila skodelice, ki se postavljajo v stolp..pa oblikice, ki se mečejo v posodo z enako obliko...se mi zdi, da je naš Big sine imel s tem največ veselja...plišcev (nabiralcev prahu) se pa izogibamo...

praznično okraševanje...se mi pa zdi, da bo za naše malčke tako veselje...in že sedaj razmišljam kako bi to naredila, da bo Izi primerno...na višini...pa ne kiči...pa tako, da jo bo naučilo, da so prazniki zaradi vzdušja, delitve sreče ob tem da se nekaj poslavlja in nekaj prihaja...in da so darila samo za malo gušta in ne primarna zadeva...sovražim materializem...sovražim gužve v trgovinah in to hlinjeno veselje...veliko raje imam tople večere ob soju svečk...lep adventni koledar, kjer odpreš vsak dan žakeljček in je notri drobcena radost...pa čeprav samo kitica pesmice...ali pa bombonček...ali pa pisan kamenček, ki spomni na plažo v Strunjanu...

pa rada imam božične zgodbe in božične filme ter risanke...****t ga...sem en velik otrok v srčku...

Big mama...upam, da preboliš pljučnico...so to stvari, ki niso lahke za prebolevati in če jo pravilno ne preboliš so lahko posledice trajne...joj pa še jernejček prehlajen...upam, da se res vidimo v petek in kako rečemo...z Izo imava sicer pediatra...pa bova malo manjkali mpak se zagotovo vrneva hitro...

vzgojiteljica in mama...se prekleto strinjam z vami...ampak pri nas je tako, da je Dašina mamica pomočnica vzgojiteljice prav v njeni skupini...in Daša to zelo težko prenaša...se mi zdi, da jo iz dneva v dan bolj teži...in hkrati verjamem, da je tudi njeni mami zelo težko ločiti ti dve vlogi...in nekako ne vidim rešitve...

eto dovolj za 1x...

pip

G

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 4270
12.11.2008 12:46:09   
katka28
Se en zanimiv clanek, ki sem ga nasla:

Približajte vrednote najmlajšim user posted image user posted image nedelja, 02. november 2008 Tekst: Marijana Mandić Foto: PhotoAlto Vzgoja za vrednote ni nikoli tako bliskovita kot v otroštvu. Izkoristite dragoceni čas za poučne pogovore in igrice, a ob tem ne pozabite, da je največ vreden dober zgled. user posted image
user posted image Empatija: Otrok včasih težko zaznava čustva drugih. Na igrišču vidi otroka, ki sedi sam v peskovniku, vendar ne pomisli, da je morda osamljen, izločen iz igre. Ne prepozna vedno govorice telesa, obraza ali tona glasu, kar na primer opazite po tem, da se ne odziva na vaše namrščene obrvi, vse dokler ne rečete, da ste jezni. Prva pomoč:
- Učite otroka prepoznavati lastna čustva, tako da jih sprva poimenujete: »Zdiš se mi vznemirjena zaradi današnjega nastopa.« ipd.
- Učite pa ga tudi prepoznavati čustva drugih: »Tomi te ni gledal, ko so mu razlagal o svoji zbirki avtomobilov. Kaže, da ga to ne zanima.« Igrice:
- Na list papirja napišite različna čustva, otroku na sličicah razložite, kako se ljudje počutijo. Od daleč opazujte ljudi in se z otrokom posvetujta, ali so veseli, žalostni. Kako bi se počutila babica, če bi ji poslali risbico ali jo obiskali.
Dejanje:
- Obiščite ostarelo osebo v krajevni skupnosti; gospodu ali gospe pomagajte vrtnariti, pozimi odmetati sneg, otrok naj ji kaj nariše, zapoje. Otrok naj večkrat pokliče nekoga, ki je osamljen, in sorodnike. Samonadzor Manjši, kot so otroci, hitreje se razjezijo in še teže potolažijo. Prekinjajo igro in težko počakajo, da so na vrsti. Prva pomoč:
- Glejte, da boste sami potrpežljivi, da na otroka ne boste vpili ipd. Starši, ki se sami ne znajo nadzirati, tega ne morejo pričakovati od otrok.
- Priznajte, da je težko biti potrpežljiv: »Si se pa res potrudil, da se nisi razjezil, ko ti je sestrica podrla stolp.«
- Naučite ga, da bo sam prepoznaval in omilil občutke jeze: »Ko ti bo sestrica naslednjič ponagajala, morda lahko za nekaj sekund zapustiš sobo ali šteješ do deset in razmisliš o novi igrici.«
Igrice:
- Na televiziji, lahko tudi na risankah, opazujte ljudi, ki se prehitro razjezijo in kako njihovo počutje vpliva na druge. Povprašajte malčka, kako bi on ravnal, če bi bil na njihovem mestu.
Dejanje:
- Potolažite jeznega očija, bratranca, sestrično ali pač otrokovega prijatelja. Spoštovanje: Ni malo otrok, ki odgovarjajo, se ponorčujejo iz vrstnika, vzamejo igračko, ne da bi zanjo vprašali. Prva pomoč:
- Učite otroke bontona, lepega vedenja; kako se oglasi na telefon, kako se predstavi, kako se sprejme gosta, da prednost soigralcu ipd.
- Vsak dan lahko ponudite otroku veliko zgledov lepega in neprimernega vedenja, tudi pri njem samem. Ustavite ga vsakič, ko se ne vede po pričakovanjih, ne čakajte, da se bo v red spravil kar sam. Igre:
- Z otrokom se dogovorite, da mu boste vsakič, ko se ne bo vedel primerno in boste v družbi, dali določeno znamenje. Tako otroka ne boste javno osramotili, hkrati pa bo vedel, kdaj mora nehati.
- Naj vam otrok pokaže, kako bi pristopil starejšemu otroku, ostareli osebi, invalidu ipd.
Dejanje:
- V družini je priložnosti za razveseljevanje, kolikor hočete. Bi z otrokom zjutraj pohitela v nabiralnik in očiju prinesla časopis na mizo, preden se zbudi? Sprva bo otrok potreboval vaše vodstvo, potlej pa bo njegovih domislic vse več in pri dobrih delih bo postal samostojen. In glejte, na medsebojna presenečenja se bosta navadila ali jih ponovno oživila tudi oči in mami ter tako popestrila partnerski odnos.

Poštenost, radodarnost, skromnost Včasih otrok za svoje napake rad krivi druge, težko deli igrače, vse bi imel, ne pozna kompromisov. Prva pomoč:
- Pravila poštene igre morajo najprej veljati doma. Vse otroke morate obravnavati enakovredno, vedno je treba upoštevati dve plati medalje.
- Jasno spregovorite, kaj pričakujete od otroka, da bo delil igrače, da ne bo želel imeti vsega, kar vidi na policah trgovine, ipd. Ne čakajte, da bo otrok odrasel in sam dojel, da ni lepo tožariti in obtoževati drugih, čeprav so tudi oni krivi. Igre:
- Naj vam otrok pove, če so ga že kdaj po krivem ali nekrivem obtožili in kako se je takrat počutil. Pove naj vam tudi, kako bi ravnal, da bi zaščitil vrstnika, ki se mu godi krivica.
- Kako bi lahko prišel do reči, ki si jih zelo želi? Dejanje: - Povprašajte otroka, ali bi lahko nabral nekaj knjig, igrač in oblek, ki jih ne potrebuje več in bi jih bil pripravljen prodati po ugodni ceni tistim, ki jih potrebujejo. Seveda se boste že pred začetkom razprodaje dogovorili, kam bo šel izkupiček. V živalsko zavetišče, na domači Karitas, k družini, ki išče pomoč za operacijo bolnega otroka ... Otroka vzemite s seboj, ko boste predajali denar, ki ga je tako rekoč sam prislužil.
- Malčka lahko učite odgovornosti, če mu približate domača opravila, okoli katerih se bo moral zavihteti dnevno, tedensko, mesečno.
- Ne kupujte igrač, ker je bil priden. Pojdita raje v park in bodite samo z njim. Še manj kupujte, ker igračo že vsi imajo in je modna. Recite preprosto, brez dodatnih pojasnil: „Lepo, da vsi imajo, vendar mi ne bomo kupili, ker tega ne potrebujemo.“
- Otrok se mora vedno in povsod zahvaliti za kakršno koli pozornost, celo za preprost kompliment. Tekst: Marijana Mandić Foto: PhotoAlto

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
12.11.2008 12:49:17   
katka28
Otroci in varnost v stanovanju user posted image user posted image četrtek, 09. oktober 2008 Tekst: Mojca Kunšič Foto: PhotoDisc, Inc. Otroška radovednost ne pozna meja. Prvi večji svet, ki ga morajo raziskati in odkriti, je stanovanje. V njem se skriva toliko neznanih predmetov in toliko zanimivega. V stanovanju pa se skriva tudi mnogo potencialnih nevarnosti za otroka. Vseeno imejte pozitiven odnos do otrokove radovednosti, saj je prav, da raziskujejo in so željni spoznavati svet okoli sebe, vendar pa bodite pozorni na nekatere stvari. user posted image Gotovo želite otroku vse najboljše, gotovo tudi, da mu omogočite čim bolj varno igro in bivanje. user posted image Kuhinja je polna presenečenj V kuhinji brbota, cvrči, iz lonca z vrelo juho tako prijetno diši, v predalih se skrivajo noži, mešalniki, strgala in drugi pripomočki. Kuhinja je gotovo eden najnevarnejših prostorov za nadobudnega otroka. Vendar pa kuhinja ni prostor, kamor bi imeli vstop samo odrasli, ampak vanjo vstopijo tudi najmlajši. Najprej poskrbite, da električni aparati ne bodo na dosegu otroških rok. Čez pult viseča  izključena električna žica toasterja ali drugega gospodinjskega aparata naravnost kliče otroka, naj jo povleče. Kadar uporabljate pečico in se v bližini mota mali raziskovalec, nanjo pritrdite toplotno izolacijo, bodisi naj bo to folija ali debela frotirasta brisača. Priporočljivo, je da so gumbi na štedilniku narejeni tako, da otrok ne more sam prižgati kuhalne plošče ali vklopiti plina. Ostri predmeti, kot so noži in strgala, naj bodo v kuhinji v najvišjem, otroku nedosegljivem predalu. Kadar imate prižgane električne aparate, otroka ne puščajte samega v kuhinji. Tablete lahko zamenja za bonbončke Ravno tako majhnega otroka ne puščajte samega v kopalnici. Čistila hranite na mestih, ki otroku niso dosegljiva, prav tako velja za domačo lekarno. Prijetni vonji, majhne embalažice in pisani bonbončki (tablete) so tako zelo vabljivi. Varno naj bodo pospravljene tudi škarjice, britvice in pincete. Ker je kopalnica prostor, kjer najdemo skupaj sicer dve nezdružljivi napeljavi, vodovodno in električno, velja biti pri sušenju las, uporabi električnega depilatorja in podobnih aparatov še posebej pazljiv. Ko vas ni v kopalnici, ne puščajte priklopljenega fena in drugih aparatov, priklopljenih nikoli ne odlagajte na mokrih ali vlažnih tleh. Vtičnice, balkon in likalnik Mali kvadratki v zidu – vtičnice – znajo biti otrokom še posebej zanimive. Nenadoma dobijo preblisk, da bi bilo potrebno poizvedeti, ali je mogoče vtakniti ogrizek od jabolka ali svinčnik v vtičnico. Bog ne daj, da bi poskušali s kovinskim predmetom. Zato vtičnice zavarujte s pokrovi, ki bodo preprečili otroku stik z elektriko. Balkoni so super izvidniška točka za najmlajše, vendar naj bodo zavarovani z ograjo. Ravno tako stopnišča. Navidezno nedolžne, vendar nevarne za nesramen padec so gladke površine, kakršen je parket, saj otrok zlahka zdrsi po tleh med tekom. Zato se na trgu dobijo nogavičke, ki imajo na podplatih gumijaste gumbke, ki preprečijo drsenje. Naj otrok ne bo niti za trenutek sam, če je v prostoru prižgan likalnik, kamin ali sveče. Vžigalniki in vžigalice pa naj bodo spravljene nekje visoko, da jih malček ne bo dosegel. Bodite previdni, vendar mirni Gotovo želite otroku vse najboljše, gotovo tudi, da mu omogočite čim bolj varno igro in bivanje. Vendar ne bodite panični in ne pospravljajte pred otrokom vsega, ampak ga tudi poučite in mu na razumljiv način povejte, da je nekaj nevarno. Otrok se vam ob upoštevanju prej omenjenega varnega ravnanja ravno tako lahko pridruži v kuhinji pri kuhanju in vam pomaga ter pri tem nadvse uživa. Tekst: Mojca Kunšič Foto: PhotoDisc, Inc.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
12.11.2008 12:49:52   
aprilska34
Tasyo: Ta vajin zdravnik pa je verjetno imel danes slab dan, mogoče vreme vpliva na njegauser posted image  Pa saj glede hrane bo vsak zdravnik drugače povedal, saj sami ne vejo, kdo ima prav.user posted image  Vsak neko svojo teorijo tera. user posted image

Tudi glede tistega tkiva- boš sicer videla na pregledu, ampak tudi jaz verjamem, da je huje povedano, kot v resnici je. Upam, da je z Lano vse vredu.user posted image user posted image user posted image Držim pesti za vajuuser posted image

Joj, pa kaj je tem doktorom, pa saj vendar vejo, kako je nam mamicam hudo za naše otročke, kaj je res tako težko biti malo bolj prijazen in imeti pripravljeno kakšno vzpodbudno in tolažilno besedo???!!!!!user posted image user posted image

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
12.11.2008 12:53:14   
scorpiogirl
zdej pa obljubljeni fotosession user posted image

user posted image
aha, nihče me ne vidi ... najprej na kolena

user posted image
pa mi je uspelo ... lahko gledam ribice

user posted image
lej me, mami user posted image

user posted image
še zobke si umijem, potem gremo pa spat.

Neposredna povezava do sporočila: 4274
12.11.2008 12:56:19   
katka28
Jee kako lepo scorpio...mama fotograf na delu user posted image ...

Sploh ne morem verjeti kako nasi malcki napredujejo s svetlobno hitrostjo. Kar na enkrat cez noc osvojijo novo prvino pa jim jo sploh nihce ne pokaze. Me prav zanima kdaj bosta mene tako pricakala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Tiste ki imate fantka..
Erin

Kdaj mu je šla kožica od lulija čisto dol?

do 1. leta (44%)

do 2. leta (13%)

do 3. leta (7%)

kasneje (21%)

operativno (14%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!