Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca Aja sem pozabila, vso srečo vsem ki ste uspele, da otrok celo noč prespi v svoji postelji. Hvala!!! Vidim, da ste se (nekatere) spomnile mojih pridig is prejsnjega dela Ja, mi smo se nekje do 4. meseca ponoci hranili/dojili 1-2x, zbujali smo se pa na 1 uro. Potem mi je kmecka logika rekla, da se ne zbuja zaradi lakote, brala sem o tem, da nekje pri tej starosti obicajno dojencek ne rabi vec nocnega hranjenja...navsezadnje mora tudi ponoci zelodcek pocivat. Skratka, nehali smo se dojit, zbujali smo se pa se kar naprej na 1 uro, vse do 6. meseca. Od takrat naprej, spimo od 10-12 ur na noc. Mi nimamo ob posteljici niti caja, razen ko je bil bolancek, takrat smo se zbujali oz. sploh nismo spali in smo veliko pili. Kljub temu, da je vsak otrocek drugacen, edinstven, je pac moje mnenje da nekje do 6. meseca lahko dokaj enostavno navadimo/naucimo otrocka dolocenih stvari, tudi spanja. Potem je vedno tezje oz. je potrebno vedno vec potrpljenja. Tako da tiste, ki imate se nocne oborke in jih ne bi zelele vec, mogoce se vam izplaca malo potrpeti. Predno greste v sluzbo. Mogoce je treba preizkusit 1000 in 1 stvar, da bo ucinkovalo. Joj, ce se jaz samo spomnim, kako sem obupana klicala P, da ne spimo da kaj naredit? In kako sem prespala vse dopoldneve do 12h...zato pa se zmeraj nisem na 1000-ki? Jp, upam, da se ne bom jutri po betici tolkla Mi smo imelai pa danes tukaj 22°, prav vroce je bilo. Tako da sva z Gabrielom prezivela skoraj celo popoldne na soncku Nic, gremo pocasi v posteljo.