|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 007 - II. del
9.10.2008 20:57:36   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Sem brala, da tole nočno zbujanje in hranjenje je "priučeno". Da tako veliki dojenčki ne rabijo jesti ponoč(da jim je to samo navada zardi tolažbe, ki je staršem najlažja), da se morajo znati sami nazaj uspavati. In moraš ortoka pustit, da se stuli.V namanj 14 dneh naj bi imeli mir v spalnici.user posted image

Smo danes to prakticirali, moj mi je spet na kavč ušel, midve sva pa kričaleuser posted image . Manca se ne da. Naj ne bi otroka nič dotaknil, tudi dude u ne dal.. No, jaz sem ji vsaj dudo dala in ninico, potem se je sama vlegla in zaspala. (po ene 15 min dretja), čez pol ure spet dretje...no, v tretje se je zbudla, vsedla, poiskala dudo in se vlegla.
Mogoče je kaj na temuser posted image . Poročam čez kakšen teden, če kaj spimo.

Pa vam je Ayo to lepo povedala že v prejšnjem delu!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Ja, itak, da si prej ali slej narediš red. Mi si ga raje prej, ker če ga ni, smo slej že vsi neprespani in sitni! user posted image

Nočka!

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 401
9.10.2008 21:16:53   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

IZVIRNO SPOROČILO: želva

Sem brala, da tole nočno zbujanje in hranjenje je "priučeno". Da tako veliki dojenčki ne rabijo jesti ponoč(da jim je to samo navada zardi tolažbe, ki je staršem najlažja), da se morajo znati sami nazaj uspavati. In moraš ortoka pustit, da se stuli.V namanj 14 dneh naj bi imeli mir v spalnici.user posted image

Smo danes to prakticirali, moj mi je spet na kavč ušel, midve sva pa kričaleuser posted image . Manca se ne da. Naj ne bi otroka nič dotaknil, tudi dude u ne dal.. No, jaz sem ji vsaj dudo dala in ninico, potem se je sama vlegla in zaspala. (po ene 15 min dretja), čez pol ure spet dretje...no, v tretje se je zbudla, vsedla, poiskala dudo in se vlegla.
Mogoče je kaj na temuser posted image . Poročam čez kakšen teden, če kaj spimo.

Pa vam je Ayo to lepo povedala že v prejšnjem delu!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Ja, itak, da si prej ali slej narediš red. Mi si ga raje prej, ker če ga ni, smo slej že vsi neprespani in sitni! user posted image

Nočka!

Ma vem, sam ona je govorila to za 4 mesece starega user posted image , ne pa za naše velike zezarje.Tam pri 4 mesecih se mi zdi, da so še tako miceni, in naša je takrat spala ko polhekuser posted image . Če te začne kar naenkrat hecat pri 6 mesecih, pa ji vrjameš da kar neki nuca, pol si v dreku tako kot jaz.
JAo, če dobim službo, pa da mi še ne bo spalauser posted image

Sem trdno odločena, da ne popustim. In ja, že tretjo noč je "zdržala"brz nočnega obroka. Je ravnotako sitna ali je ali ne. To je že napredek, da ne jemo. Sem pa pogruntala, da ima fore tam od polnoči pa do treh non stop, potem pa dojutra le še enkrat ali dvakrat mal pojambra in mir.

Mirno noč, vsem lumpom

Vedno več nas je!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 402
9.10.2008 21:22:50   
oro
Punce živjo,

Tole glede nočnega hranjenja sicer drži - da ne rabijo jest, ne drži pa da to vedno pali, če otroka pustiš da se izkriči. Mi smo to probavali tri tedne, noč za nočo, pa se je še nadaljevalo... in to je res kričala po eno uro, zakinkala in spet... zato sem obupala! Midva sva bila ko marsovca, slaba vest mi je nažla živce, že tko sm shujšala več kot je fajn... tko da sm jo lepo dvignila, dala na joško in z njo zaspala!user posted image

Tako je blo kakšen teden, pol sm pa probala drugo varjanto, da jo sicer dvignem ampak namesto joške dam vodo iz njene flaške (z ozkim nukovim cucljem) in takoj nazaj zaspi. Pred dvemi tedni mi je pa zbolela - vročina in je po 9h mesecih od hudega sprejela dudo, tako da zdaj lepo dudo damo in sama nazaj zaspi brez da bi jo dvignila.user posted image  In tut zbuja se vedno manjkrat - zadnji teden le 1-3x na noč.

Mogoče bi mogla še vstrajat, mogoče je mala izsilila svojo voljo - kakorkoli že, jaz sem se predala in lažje mi je živeti tako da vstajam kot poslušat še samo eno noč to kar smo takrat!

Poleg tega pa misli, da to ni izsiljevanje iz vzroka razvajenosti, ampak pomoje je le to, da me pač tudi ponoči rabi - mogoče sanja, mogoče zobki,... skratka je v stiski!

Verjetno izjokavanje marsiikomu pomaga, mislim - oz vem pa da to ne velja za vse - oz bi bila cena tega previsoka!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 403
9.10.2008 21:28:27   
oro
Pozabila sem pa vam povedat, da sem dobila prostor za praznovanje rojstnega dne... user posted image ... ena majhna telovadnica črnuškega društva (sem namreč iz črnuč), kjer imajo drugače rekreacije, krožke ipd. in lako čez vikend najameš - za 2 uri 30 €, če hočeš pa še animacijo pa še 10 € (športnega tipa - nogomet, plezanje po plezalni steni....). No mi bomo vzeli le najem, ker so tamali še premejhni za animacijo, , rekla sem le za mizo za pice in torto, blazine po tleh in nekaj žog. Balone in nekaj igrač bom pa prinesla sama!

Juhu - točno to kar sem si želela - zdej bomo pa vsi skupaj - 12 otrok in njihovi starši!

Sej vem, da vprašanje če bo tamali pasalo - ampak za dve urci poklepetat s prijatelji, naročit pizze itd mislim, da nam bo vsem všeč.

Aja - kako pa je potem s tisto kavico drug teden? user posted image

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 404
9.10.2008 21:33:13   
hokejistka
Se strinjam z orouser posted image

Drugače smo imeli pa danes RA in je bilo grozno. J. je kričala, kričala in kričala. Sva bili obe prepoteni, ko je bilo pregleda konec. Je bila cel dan čisto preč in se nisem smela premaknit 5mm od nje. Je dobesedno na meni visela cel dan. Jah, življenje je kruto user posted image . Smo dobili delovni nalog za fizioterapijo pa nekaj vaj nam je pokazala, da si bo okrepila trebušne mišice in se začela dvigovat ob opori.

srečanje a sestavimo kakšen seznam in določimo dan, uro?

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 405
9.10.2008 21:38:14   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: oro

Verjetno izjokavanje marsiikomu pomaga, mislim - oz vem pa da to ne velja za vse - oz bi bila cena tega previsoka!

S samim izjokavanjem za vsako ceno po mojem NIHČE ne doseže želenega učinka - in ne govorimo o tem, ampak gre vedno za sklepanje nekih kompromisov in sprejemanje vedno boljših ter manj motečih načinov uspavanja, dokler ti ne uspe, da se otrok zna uspavati sam. user posted image

Lepo, da si našla prostor - točno takega imamo v G! user posted image

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 406
9.10.2008 21:42:31   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

srečanje a sestavimo kakšen seznam in določimo dan, uro?

user posted image

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 407
9.10.2008 21:55:03   
botrca
Hi!

Kako se vam da toliko pisat, kje najdete toliko časa. Kaj naj rećem kot user posted image user posted image user posted image .

Jan spi, danes me je prav zmozgal da nisem vedela kaj bi, ni in ni hotel spat popoldan. Jokal in kričal kot zverinica, potem sem se pa okrog 16:15 ga oblekla in sva šla zopet ven in je v 15 minutah zaspal. Jaz seveda nisem danes nič spala in sem kot zombiuser posted image

Hokejistka naš Jan je boljši ampak ni še čisto pozdravljen. Ima še drisko, vročino ni imel, bruhal danes ni, včeraj samo 1x. Gre na bolje HB.
T*e*j*k*a hvala za user posted image in vse ki ste bolančkom poslali za hitreje okrevanje. Je pomagalo user posted image .

Mat3ja22 kaj je bilo z avtom, pri cenilcu mislim?

Vrtnica79 midve pa nikakor ne prideva skupaj, pa tako blizu stanujeva. Si kaj jezna da me od poletja nisi več vabila na kavo ali...user posted image
Dobro, da si omenila glede otroškega dodatka, bi čisto pozabila da se mi počasi izteka da moram ponovno dat vlogo. Thanks user posted image

Zdaj bi pa prosila da mi poveste katera je od decembrčk ponovno zanosila in koliko otrok ima in koliko so stari. Čisto tak me zanima, bi rada vedela kako je z dvemi ali več otroci. 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 408
9.10.2008 21:58:03   
botrca
Aja sem pozabila,  vso srečo vsem ki ste uspele, da otrok celo noč prespi v svoji postelji. Nam še to ni uspelo, spimo ja, ampak nikakor v svoji postelji. Sem pa vztrajna tako, da upam in upam na najboljši.

Nočko user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 409
9.10.2008 22:30:41   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Aja sem pozabila,  vso srečo vsem ki ste uspele, da otrok celo noč prespi v svoji postelji.

Hvala!!! user posted image

Vidim, da ste se (nekatere) spomnile mojih pridig is prejsnjega dela user posted image
Ja, mi smo se nekje do 4. meseca ponoci hranili/dojili 1-2x, zbujali smo se pa na 1 uro. Potem mi je kmecka logika rekla, da se ne zbuja zaradi lakote, brala sem o tem, da nekje pri tej starosti obicajno dojencek ne rabi vec nocnega hranjenja...navsezadnje mora tudi ponoci zelodcek pocivat.
Skratka, nehali smo se dojit, zbujali smo se pa se kar naprej na 1 uro, vse do 6. meseca. Od takrat naprej, spimo od 10-12 ur na noc. Mi nimamo ob posteljici niti caja, razen ko je bil bolancek, takrat smo se zbujali oz. sploh nismo spali in smo veliko pili.
Kljub temu, da je vsak otrocek drugacen, edinstven, je pac moje mnenje da nekje do 6. meseca lahko dokaj enostavno navadimo/naucimo otrocka dolocenih stvari, tudi spanja. Potem je vedno tezje oz. je potrebno vedno vec potrpljenja.
Tako da tiste, ki imate se nocne oborke in jih ne bi zelele vec, mogoce se vam izplaca malo potrpeti. Predno greste v sluzbo. Mogoce je treba preizkusit 1000 in 1 stvar, da bo ucinkovalo. Joj, ce se jaz samo spomnim, kako sem obupana klicala P, da ne spimo da kaj naredit? user posted image In kako sem prespala vse dopoldneve do 12h...zato pa se zmeraj nisem na 1000-ki? user posted image user posted image

Jp, upam, da se ne bom jutri po betici tolkla user posted image

Mi smo imelai pa danes tukaj 22°, prav vroce je bilo. Tako da sva z Gabrielom prezivela skoraj celo popoldne na soncku user posted image user posted image

Nic, gremo pocasi v posteljo. user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 410
9.10.2008 22:44:08   
Vrtnica79
Čer,

spanje v svoji postelji čez noč- jaz se nisem kaj ekstra trudila. Ne Vana in ne Lataša se nista nikoli drli ponoči. Če se je katera slučajno zbudila (oz. se še) jo pač vzamem k sebi. No, zdaj se ponavadi vležem zraven Vane in tako zaspi hitro nazaj.

Botrca, ne nisem jezna. Pa kar pokliči, saj še imaš verjetno mojo telefonsko? Ker potem ko/če se srečama bom nekatere stvari razjasnila sama pri sebi!

Ayo, mi smo tudi imeli tako toplo tukajuser posted image - tako da nisi samo ti važičkauser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 411
10.10.2008 8:26:07   
Ayo
Jutro!

Nam se spet obeta en tak poletni dan! user posted image

Jah, tole s spanjem, prebujanjem, jokanjem in podobnim resnično zavisi od otrokovega karakterja. Gabriel se ni nikoli jokal dalj časa, ko smo ga malo bobožali, kaj nežnega povedali ali zapeli, je bilo vsega že konec, tako da če bi se neutolažljivo jokal, bi ga verjetno tudi jaz nosila k sebi v posteljo, pa dojenje in tko.
Mi še podnevi nismo jokali zaradi lakote, smo se ze v prvih dneh navadili hraniti na 4 ure in sem bila praktično jaz tista, ki je gledala na uro kdaj je čas za dojenje.user posted image
Tko da – moram res potrkat, imam super otroka! Upam, da bo drugi tudi tako. user posted image

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 412
10.10.2008 9:10:54   
Vrtnica79
Jurto,

Ayo tudi pri nas je isto gledo joka. Imam pa to srečo da že Lataša ni bila odrenec. Tako da ne poznam dretja. No, nebom se preveč hvalila- vse se še lahko obrneuser posted image .

A delaš kaj? al samo čekiraš okoliuser posted image  Se vidi da je petekuser posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 413
10.10.2008 9:10:59   
oro
Nam se spet obeta en tak poletni dan!

Jutro,

upam da bo sonček do ljubljane tut prišel - zaenkrat nič ne kaže user posted image

Za nami je pa ena zelop burna noč - zobki... noro, sploh ne zanm povedat kolkrat se je zbudila - pol sem ji pa Calgel namazala je blo pa mal boljš - da je vsaj za eno uro zaspala!

Pa ko sm jo k seb dala je revca mojo majco grizla!user posted image

Nč, vidim da bo tut dan pester, ker se mi že v naročju stiska in jamra,

Lep dan vam želim

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 414
10.10.2008 9:13:46   
t*e*j*k*a
No glede zbujanja in hranjenja ponoči.
Mi smo tud ukinli nočno dojenje že pred kakim mesecem. Dojim ga le še po peti uri zjutraj (ja sej verjetno je tud to še nočno). Zbujal se je zadnje čase nenormalno veliko. Tudi danes se je zbudil enkrat ob enih ponoči, ga je moj vzel iz posteljice (jaz ga nebi) in ga dal k nama ter je zaspal, nato pa sem ga prestavla v njegovo posteljico in je spal do pol šestih. Tko da ta noč je bla superuser posted image user posted image user posted image user posted image

By by

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 415
10.10.2008 9:45:33   
botrca
Dobro jutro.

Ja moram se pohvalit, da je Jan prespal noč v svoji postelji user posted image user posted image user posted image , vztrajnost se splača pa četudi traja in traja. Ne bom se preveč hvalila, ker se že danes lahko vse obrneuser posted image

Vrtnica79 kaj si si pa hotela razložit glede mene? Ja povej kdaj imaš čas ta vikend bo lep in sončen, se bom pripeljala v mesto. Ti pošljem ZS.

Grem zdaj melega uspavat, pa zajtrkovat, pa ven.

papa

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 416
10.10.2008 10:22:00   
Vrtnica79
Čez vikend nas ni doma, tako da raje med tednom kdajuser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 417
10.10.2008 10:33:31   
botrca
ok,se slišiva.

lep vikend vsemuser posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

Neposredna povezava do sporočila: 418
10.10.2008 10:48:00   
botrca
Vrtnica79 poslala sem ti ZS (oprosti nekaj me je računalnik zezal pa imaš 2).

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 419
10.10.2008 11:00:43   
želva
Dan,
vidim, da sem začela debato o spanjuuser posted image
EE, ne vem, če se tole izjokavanje kaj obneseuser posted image , manca kar vztraja, ampak če stopim do posteljice, pa takoj neha in se smejeuser posted image . ne najdem neke prave poti, da bi se tole normaliziralo.
Ker 20 krat na noč vstajat, zaro da jo nazaj poležemuser posted image , ali 2-3krat na noč poslušat tuljenje na silo user posted image . Ne vem kaj je boljšuser posted image user posted image Če bi ji imela rpi sebi, bi mi bilo lažje le to, da mi se mi ni treba dvignit iz postelje. Počakat da prerasteuser posted image

Moj že 4 mesece ne spi v spalnici, ker je nemogoče. Ne vem kje sva ga usrala, saj je do 6. meseca spala ko polh. Potem pa kar naenkrat veselice, ki jim ni konca.

Kavica? Drug teden imate čas, ELaM sporoči ko boste zdraviuser posted image

Zdajle šibam pa pod tuš in na razgovor, zaželte mi good luck

Vedno več nas je!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 420
10.10.2008 11:03:27   
Vrtnica79
Želva- vso srečouser posted image  pa fajn opravi in javi rezultate!

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 421
10.10.2008 11:43:23   
t*e*j*k*a
želva držim pesti, javi kako je šlo

Neposredna povezava do sporočila: 422
10.10.2008 13:02:46   
loncica
Želva good luck! Poročaj kako je šlo.

Spanje: pri nas smo pred enim tedno uvedli spanje 2krat na dan, prej je šel spat trikrat. Od takrat gre zdaj zvečer prej spat (od 19h-19h30) in spi celo noč brez prebujanja do 7ih zjutraj. Tako kot sem spala ta teden, nisem že skoraj dve leti. Med nosečnostjo sem skoz za na wc vstajala, do tega tedna pa za dudo parkrat na noč.

Jaz drugače nisem pristaš, da bi tamalga pustila, da joka. Malokrat je bilo, da ni hotel zaspati, ko sva mu dala dudo. Takrat smo imeli tak vrstni red: ene petkrat sva mu dala dudo, če še ni spal je prišel k nama v posteljo, potem čaj, če še ni spal pa mleko s kosmiči na flašo, ker ga je to uspavalo. Lačen drugače pomoje ni (bil). To je bilo odkar se ne doji dvakrat v dveh mesecih.

Ayo, slikice pošljem popoldne ko jih dobim še iz dugega fotiča. Je mami ful slikalauser posted image .

Kavica drug teden. A sem nekaj Kolosej brala, da se omenja?

Lp

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 423
10.10.2008 18:31:28   
Ayo
uuu zelva, malo prepozno sem pogledala na RR...upam da je bil razgovor uspesen, daj porocaj! user posted image
ves kaj, mogoce ste pa vaso Manco navadili ponoci na mleko, ker se je zbijala zaradi cesa drugega, mogoce zobki...vidva sta pa mislila, da je lacna... Mogoce se tudi sedaj zbuja zaradi zobkov... Bos vidla, saj bo minilo, se predno pride sestrica user posted image potem se malo stisnete zobe in imate mir za celo zivljenje, se bosta z mozekom naspala za nazaj in se za naprej!! user posted image

loncica, ste ulovili polha? user posted image

ja, mi imamo tukaj poletje user posted image
sedim v gatah in kratkih rokavah za pc-jem...pa Gabriel se tudi seta naokoli v kratkih rokavih. Popoldne sva bila 2 uri na igriscu, mali je za 3/4 urce zaspal, jaz sem se pa tudi fliknila na eno klopco, se nastavila soncu...in prejle se gledam v ogledalo - sem ful rjava! user posted image

no, se mi zdi, da bo spet zatisje tukaj med vikendom...

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 424
10.10.2008 19:56:30   
želva
ayo, sem ti fauš za tople temperature, saj pri nas je tudi toplo, sam za kratke hlače pa res ne.

Upam, da se res M. čimprej poboljša, in ne bom NIČ VEČ jambralauser posted image . Kadar bo pa bo.

Razgovor, ah jaz bi si bila všečuser posted image . Ne vem, tako fino domače sem se počutila, samo prošenj so dobili polno. Menda ne bodo vzeli mene za par mesecev in potem imeli spet razpisuser posted image

Me je pa danes popoldne tako svinjsko bolela glava, da sem prav lekadol vzela in poklicala mami, da pride malo M. popazit, ker mi je bilo kar slabouser posted image Menda da me je prvič v življenju tako glava bolela, no razen po kakšnih prekrokanih nočehuser posted image . In to se mi zdaj dogaja že kak mesec, da se že zjutraj zbudim s takim glavobolom, kot da bi prejšni dan spila enih 6 boškotov. Moram kaj pri G rečt, da ni slučajno kaj narobe.

Ajde, lahko noč, čez vikend bo vrjetno dolgčas. Ayo, vi jo sigurno ka mahnete, ko imate tako fino vreme.user posted image Loncica gre tudi sigurno v hribe, mi bomo sigurno domauser posted image

Vedno več nas je!

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?