|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko brisač porabite na dan?
6.5.2014 9:42:30   
alda
Matejka če se ne sezuvam doma, še ne pomeni da imam svinjsko po tleh user posted image

Samo to hočem reč, da mi je tak običaj mimo

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 201
6.5.2014 10:05:12   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: alda

najbolj nagravžni običaj :sezuvanje na obiskih user posted image

a se hecaš? pa kaj je narobe, če majo ljudje čista tla in bi radi da v zoknah hodiš okol namesto z zemljo, kamenčki in peskom ovešenimi čevlji? veš kok sranja se potem po fletu nabere? raj ne pomislim.. že tako spim celo poletje v peskovniku, ker tudi ob tem da tamalo zvečer striktno stuširamo, se vseen nekako na pojstli najde polno mivke; da bi mi še folk tacal po celem fletu z enimi mivkastimi čevlji, se mi glih sfuzla - gahh.. user posted image .

verjemi se navadisuser posted image . Peska na kubik, ne glede li vsak dan sesas in pomivas, pesek v vsakem koticku... Enostavno ratas imun, pravzaprav pri nas ze velja pravilo, da se se gosti ne sezuvajo. Mi je pol ze bolj gravz, ko v tej vrocini pridejo s presvicanimi ali mokrimi nogami in mi tacajo po tleh-taki "lepi" odtisiuser posted image . Mi se itak skoz doma sezuvamo, samo obiski ostanejo obuti.

Brisace menjam pogostej, kot pred leti. ampak samo zato, ker imam ikejine, ki so tanke in mam obcutek, da so po 2 uporabah ze za prat, pa se ta mal ima zdaj 2 svoji.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.5.2014 10:07:27 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 202
6.5.2014 10:41:21   
RIJA*
hope saj pri vas ni blata user posted image pri nas pa ubi bože, ilovica...tak da ja....sezuvamo se vsi po vrsti, strogo....edino poštar mi zaserje zunanje stopnišče vedno....ma nimam pojma kje hodi, da ma tak vsrane čevlje user posted image

je pa res nagravž, če kdo hodi bos s prešvicanimi nogami...

brisače?

mah nimam pojma. ko se mi zdi dovolj vsrana jo vržem v pranje in to je to. nobene posebne umetnosti ne delam (več).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 203
6.5.2014 11:30:34   
mateyka

Matejka če se ne sezuvam doma, še ne pomeni da imam svinjsko po tleh user posted image

ne govorim kaj mate vi, govorim kaj mamo mi, če folk ne sezuje čevljev in uleti not z njimi in taca povsod. zej, ok, če gre ena s salonarji iz bajte v avto in nazaj v flet, samo - raj ne pomislim kako salonar poškraba parket in kako za parket ni glih ok, če se z od dežja mokrimi čevlji gor hodi..
v glavnem, ja, če kot hope2 v kaki lepi oazi toplote in suhote, čist štekam - tud jaz hodim s kakimi opanki kdaj po fletu bolj "južnije" kot sem sedaj in ko je 35-40 stopinj ter suho kot poper user posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   [Brisano sporočilo]
6.5.2014 11:43:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
6.5.2014 11:49:32   
alda
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
ko se mi zdi dovolj vsrana jo vržem v pranje in to je to. nobene posebne umetnosti ne delam (več).

jz tud tko delam, nimam nobenih pravil, kar se brisač tiče.

hehe, sm ravno včeraj brala članek o alergijah in umazaniji - v glavnem, point tega članka je, da (pretirana) higiena samo povečuje možnost alergij, ker se telo ne brani pred bakterijami in si pač naredi zabavo po svoje.

tko da mogoče je kaka korist tud od glivic pa bakterij, ki jih drugi prinesejo v bajto - s čevlji al pa na prešvicanih štumfih user posted image

korist??
sem se jih komaj rešila !
Rabila tablete in kremo, da sem iztrebila  tega user posted image  ,ki sem ga dobila za šenk na enem takem obisku, kjer se zaradi higiene sezuvajo in vsi obiski obuvajo 2copate ,ki so namenjene prav obiskim, oprane pa dvomim da sploh kdaj

Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 206
6.5.2014 11:53:07   
liliana
Kako pa veš, kje si jih dobila.....? A si jih vidla, da so s copatov na tebe skočile.....?

Jaz sem jih tudi enkrat imela.....samo večjo verjetnost kot copati na obisku (ko smo itak v zoknih) jaz pripisujem bazenom......

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 207
6.5.2014 12:14:13   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

ko se mi zdi dovolj vsrana jo vržem v pranje in to je to. nobene posebne umetnosti ne delam (več).

jz tud tko delam, nimam nobenih pravil, kar se brisač tiče.

enako

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 208
6.5.2014 12:14:13   
alda
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kako pa veš, kje si jih dobila.....? A si jih vidla, da so s copatov na tebe skočile.....?

Jaz sem jih tudi enkrat imela.....samo večjo verjetnost kot copati na obisku (ko smo itak v zoknih) jaz pripisujem bazenom......

Kako vem?
Ker sem bila bosih nog - sredi poletja v coklah okoli hodila, pri njih sem se morala sezut,da nebi toplega poda umazala  sredi suše
za obut pa dobila une copate!
Nikjer drugje se nisem sezula in reakcija je bila že kak dan dva za tem user posted image

Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 209
6.5.2014 12:15:33   
alda
Ko kupujem obutev imam s sabo vedno svoje čiste nogavice,ker res nočem več fasat tega user posted image

Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 210
6.5.2014 12:17:11   
petea
edino poštar mi zaserje zunanje stopnišče vedno....ma nimam pojma kje hodi, da ma tak vsrane čevlje user posted image

Kaj pa, če je jezen, ker mora vsak dan telovaditi še po vaših stopnicah gor in dol pa jih zato namerno maže? user posted image
A mu ne bi prestavila nabiralnika dol? Ali si ti tista z osebnim prevzemom pošte, ki jo je Patrino opisala v sosednji temi? user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=6134338

< Sporočilo je popravil petea -- 6.5.2014 12:21:52 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 211
6.5.2014 12:35:27   
petea

sem se jih komaj rešila !
Rabila tablete in kremo, da sem iztrebila tega user posted image  

alda, saj verjetno bo zapisano malo ungravžlih zate, a vsaj v vednost:

med vojaki (mislim da ameriške vojske), kjer seveda sistem zahteva, da vsi živijo po isti rutini, na enaki hrani, v istih prostorih, enakih oblačilih ... so zdravniki dolgo iskali razlog, zakaj nekateri vojaki nimajo glivic, drugi pa

precej dolgo so rabili, da so ugotovili razliko med obema skupinama; tisti, ki so bili brez glivic, so imeli eno, za glivice grdo navado user posted image : med tuširanjem so lulali in jim je urin tekel po stopalih user posted image

drugače pa je tudi čemaž uspešen pri glivičnih obolenjih

http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Medicina-in-zdravilstvo/Urin-je-najboljsi-naravni-antibiotik.html

http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Zdravo-zivljenje/Cemaz-nas-razstruplja-unicuje-parazite-ter-deluje-antibioticno-in-protiglivicno.html

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 212
6.5.2014 12:58:34   
liliana

Kako vem?
Ker sem bila bosih nog - sredi poletja v coklah okoli hodila, pri njih sem se morala sezut,da nebi toplega poda umazala  sredi suše
za obut pa dobila une copate!
Nikjer drugje se nisem sezula in reakcija je bila že kak dan dva za tem user posted image

Saj baje se za glivice ni treba sezuvati.....so zaprti cokli poleti tudi raj za njih.....

Jaz jih znam fasati na kopališču (datumsko točno ne morem nikoli opredeleti kdaj), poleti in pozimi....vendar predvsem poleti sem veliko v in ob bazenih......samo jaz sem se zdaj že tako navadila, da si takoj po bazenu zvečer mažem nekaj dni palec desne noge (ker vedno jih dobim zgolj tam) s canestenom.....in jih več nimam.....

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 213
6.5.2014 14:25:05   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: petea

edino poštar mi zaserje zunanje stopnišče vedno....ma nimam pojma kje hodi, da ma tak vsrane čevlje user posted image

Kaj pa, če je jezen, ker mora vsak dan telovaditi še po vaših stopnicah gor in dol pa jih zato namerno maže? user posted image
A mu ne bi prestavila nabiralnika dol? Ali si ti tista z osebnim prevzemom pošte, ki jo je Patrino opisala v sosednji temi? user posted image
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=6134338

user posted image user posted image user posted image nimam pojma, kak naš pismonoša zgleda...v soboto ne hodi, drugače me ni doma ...čakam, da naredijo fasado do konca, pa mu ga premaknem na cesto user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 214
6.5.2014 16:00:44   
Paštetka
Pri nas se trije sezuvamo, mož in gosti ne. Mi je pa smešno, da me gosti čudno pogledajo, ko jim rečem naj se ne sezuvajo. user posted image

Moj mož je rekel, da je stanovanje kupil zato, da bo lahko živel, kot mu je všeč in to vključuje nesezuvanje user posted image .

Če pridem jaz kam na obisk se iz vljudnosti sezujem, če mi nihče nič ne reče. Ampak "tistih" njihovih copat, ko so jih obule nevem kakšne vse noge ne obujem za noben denar. user posted image si raje noge luftam. In iz istega razloga se pri nas gosti (če ni ravno zunaj snega) NE sezuvajo oz. jim ni treba. Poleti pa imam itak raje, da v japonkah hodi po stanovanju, kot z bosimi nogami. user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 215
6.5.2014 17:46:13   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Pri nas se trije sezuvamo, mož in gosti ne. Mi je pa smešno, da me gosti čudno pogledajo, ko jim rečem naj se ne sezuvajo. user posted image

Meni je pa to najbolj higiensko, če nimaš ultra debelih tepihov in ultra pogostih obiskov trikrat na dan, tudi v prostore spalnice.

Mokra cunja od vrat do kuhinje ali dnevne sobe še vedno dela čudeže čistoče.

Sama ne bi hodila v čevljih...si ne predstavljam, da z vseh javnih površin, pločnikov in wc jev z ne vem katerimi Ukrajinci, nosim umazanijo v stanovanje. Obiski ja, potegneš s cunjo...ampak za sabo je pa ne morem stalno vlačit user posted image . Pa itak sem najraje napol bosa, nogavice pozimi, japanke za hišo poleti.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 216
6.5.2014 18:00:39   
Sljiva

Moj mož je rekel, da je stanovanje kupil zato, da bo lahko živel, kot mu je všeč in to vključuje nesezuvanje user posted image .

Pa kako mu paše biti obut doma? Si ne predstavljam, pa sploh ne govorim o čistoči, higieni, ampak meni je prva stvar, ko pridem domov iz službe al kjerkoli, da vržem čevlje dol in sem bosa, da se noga malo sprosti...no , v štumfih pač. Copat pri nas noben ne nosi...
Kakšne čevlje pa ima to, da so tako udobni, da jih lahko nosi doma? Kake superge, ker drugega si ne predstavljam??

Kaj pa ko se vrže na kavč, se valda sezuje, se potem nazaj v čevlje obuje?

Sorry, ampak tole mi res ne gre v glavo ... user posted image dej malo bolj podrobno opiši... user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
6.5.2014 19:08:09   
Paštetka
Ko pride iz službe se ponavadi najemo, sledi kakšno razvažanje otrok, trgovina ... In takrat se ne sezuva, ker se bo čez uro itak moral obuti. Tudi recimo, ko pridemo domov od kod, je še kar precej časa obut. Drugače ja, se sezuje, ampak ne takoj, kot npr. jaz z otroci. Itak na kabč ne gre obut, niti v posteljo.

Ok, če je v poslovnih čevljih, te takoj da dol, ko pride iz službe. Če pa je v kakšnih udobnih pa ne. Ja, saj mene tudi moti (oz. zdaj sem se že malo sprijaznila s tem), da je obut, ampak kaj češ. Tak pač je. Vsak ima svoje finte. user posted image

Sicer pa smo vajeni doma vsak dan sesat, redkokdaj se zgodi, da ne sesamo vsak dan. Pogosteje se zgodi, da sesamo večkrat na dan.

Tepihov nimamo, razen v kopalnici.

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 218
6.5.2014 19:42:53   
liliana

Ko pride iz službe se ponavadi najemo, sledi kakšno razvažanje otrok, trgovina ... In takrat se ne sezuva, ker se bo čez uro itak moral obuti. Tudi recimo, ko pridemo domov od kod, je še kar precej časa obut. Drugače ja, se sezuje, ampak ne takoj, kot npr. jaz z otroci. Itak na kabč ne gre obut, niti v posteljo.

Ok, če je v poslovnih čevljih, te takoj da dol, ko pride iz službe. Če pa je v kakšnih udobnih pa ne. Ja, saj mene tudi moti (oz. zdaj sem se že malo sprijaznila s tem), da je obut, ampak kaj češ. Tak pač je. Vsak ima svoje finte. user posted image

Sicer pa smo vajeni doma vsak dan sesat, redkokdaj se zgodi, da ne sesamo vsak dan. Pogosteje se zgodi, da sesamo večkrat na dan.

Tepihov nimamo, razen v kopalnici.

To je meni večna skrivnost......kako ljudje, ki pridejo iz službe, šole in vrtcev ob 4 popoldne, otroci so nato še na interesnih dejavnostih, večkrat na dan sesajo.....pa kako vam uspe v dveh ali treh urah na dan tako posvinjati stanovanje, da ga je potrebno nekajkrat na dan sesati......mi recimo sesamo največ 2 krat na teden (običajno 1x).....v kuhinji in na hodniku pa malo večkrat pometemo, če se pač kaj natrosi....

Se pa preobujemo, ko vstopimo v hišo, to pa je res.....obiski se pa pri nas tudi ne sezuvajo.....samo obiskov pa spet nimamo masovno vsak dan in ne pridejo ravno v hišo z vsranimi čevlji.......

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 219
6.5.2014 20:17:55   
RIJA*

To je meni večna skrivnost......kako ljudje, ki pridejo iz službe, šole in vrtcev ob 4 popoldne, otroci so nato še na interesnih dejavnostih, večkrat na dan sesajo.....pa kako vam uspe v dveh ali treh urah na dan tako posvinjati stanovanje, da ga je potrebno nekajkrat na dan sesati......mi recimo sesamo največ 2 krat na teden (običajno 1x).....v kuhinji in na hodniku pa malo večkrat pometemo, če se pač kaj natrosi....

veš kaj, tudi jaz se sprašujem, kak za vraga nam uspe tak nastlati, da sesamo vsak danuser posted image pa pridemo domov šele proti večeru....največkrat....no, mogoče imamo samo visoke kriterije glede tega, kaj je čisto in kaj ne user posted image

da jaz sesam samo 1x na teden, dobim živčni zlom, ko pogledam v tla....je pa res, da jaz raje privlečem ven sesalec, kot vzamem metlo v roke...to imam samo v kuhinji, kjer imam tudi električno smetišnico, da sproti pometam smeti tam not in je kolikor tolikor čisto user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 220
6.5.2014 21:08:33   
liliana

veš kaj, tudi jaz se sprašujem, kak za vraga nam uspe tak nastlati, da sesamo vsak danuser posted image pa pridemo domov šele proti večeru....največkrat....no, mogoče imamo samo visoke kriterije glede tega, kaj je čisto in kaj ne user posted image

da jaz sesam samo 1x na teden, dobim živčni zlom, ko pogledam v tla....je pa res, da jaz raje privlečem ven sesalec, kot vzamem metlo v roke...to imam samo v kuhinji, kjer imam tudi električno smetišnico, da sproti pometam smeti tam not in je kolikor tolikor čisto user posted image

Mogoče pa je keč v tem......in vidite nevidne prostemu učesu mikroorganizme, ki gomazijo po navidezno čistem laminatu ali parketu.....user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 221
6.5.2014 21:22:14   
Stanislava_

Mogoče pa je keč v tem......in vidite nevidne prostemu učesu mikroorganizme, ki gomazijo po navidezno čistem laminatu ali parketu.....user posted image

Prah ne pozna recesije in če nimaš tepihov, se nima kam skrit. Tudi če nisi občutljiv, ga vidiš, ker se nabere v mačke. Mogoče, če bi imeli pravo mačko, bi ga ona pometla user posted image .

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 222
6.5.2014 21:33:14   
Paštetka
Liliana, pri nas ne poznamo metle. user posted image imamo pa sesalec. Nisem zatežena mati, ko bi otroci morali 100% jesti za mizo. Jemo za pultom, gledamo TV, se vrtita na stolu, gledam TV in žvečim piškote... Jemo večkrat na dan, ko se komu zahoče. Edino kosilo imamo skuhaj. Pa sesam. Recimo, da dvakrat ali celo 3x sesam med vikendom. Na dan. Vsak dan kuham, skoraj vsak dan pečemo, kaj ustvarjamo v kuhinji. Potem se kaj radira, ... Pa prah sesam, ne brišem ... Ker hodim bosa oz. v nogavicah, mi gre blazno na živce, če se mi drobtina lovi na nogavice, noge.
Nimamo sterilno, prej ustvarjalni kaos, ampak imam rada čisto. Čisto in razmetano, kot pa pospravljeno in vsranouser posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 223
6.5.2014 23:06:01   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Prah ne pozna recesije in če nimaš tepihov, se nima kam skrit. Tudi če nisi občutljiv, ga vidiš, ker se nabere v mačke. Mogoče, če bi imeli pravo mačko, bi ga ona pometla user posted image .

točno to....tepihe moram nabavit user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 224
6.5.2014 23:07:52   
RIJA*

. Ker hodim bosa oz. v nogavicah, mi gre blazno na živce, če se mi drobtina lovi na nogavice, noge.

še ena ki to blazno sovraži user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?