Mijavček
|
Se mi ni dal vsega brat, tako, da sori, če kaj ponavljam.... Po mojem je prav, da imajo srednje sestre bolj primerljivo plačo z dipl. , če opravljajo enako oz. podobno delo in jih podpiram, ko se bunijo. Sem bila že velikokrat v bolnici, tudi na intenzivni in moram rečt, da so te punce res eni angeli... ko si tam ves bogi, nemočen.... Da opravljajo delo, ki bi ga morale diplomirane, je verjetno ravno zato, ker so bolj poceni... pa tudi izkušnje veliko veljajo. Tudi jaz sem prišla iz faksa s VII.st. delat (sicer v gospodarstvo, ampak poanta je ista) in nisem mela pojma o praksi. vedela pa sem, da moram začet na začetku in sem delala delo, ki so ga sicer opravljale administratorke s 2-letno poklicno. Tud plačo sem mela primerljivo z njihovimi in mi je bilo to logično, dokler nisem dobila tok izkušenj, da sem napredovala in s svojim delom dokazala, da zmorem več. Zdaj, ko sem na vodilnem mestu tudi sama vrednotim delovna mesta skoraj ne glede na izobrazbo, ampak na izkušnje, odgovornost,... kar se pa takih poklicev tiče, sploh ne vem, če so lahko in če bodo sploh kdaj pravično vrednoteni, ker to delo res opravljaš iz čistega človekoljubja. Opažam pa, da ljudje pojma nimajo kaj to pomeni in kako hitro so lahko odvisni od teh "angelov". Sem spada še morje drugih poklicev, ki jih ljudje jemljejo za samoumevne. Recimo moj kolega je prostovoljni gasilec (se pravi ni plačan nič za to) in ko so bila neurja zadnjič, so šli iz okolice LJ na Ptuj pomagat zasilno prekrivat strehe s folijami. Doživel je, da so pri nekomu sred drugega naliva prekrivali hišo, lastnik je pa s prekrižanimi rokami spodaj stal pa jih nadiral zakaj so tako počasni.... No, tako se ceni človekoljubno delo pri nas Aja, še to, ni se mi pa zdelo prav včeraj, da so popravili kriterije samo za UKC LJ in sem samo čakala, kdaj se bodo ostale sestre zbunile. In so se res danes. Jaz ne vem kam bo to pripeljalo... samo lepo prosim babce iz porod. LJ, pliiiiis ne stavkat, ker grem naslednji teden verjetno že rodit
|