ada2
|
IN še to me je dvignilo. Sem se pogovarjala s kolegico, ki dela v domu ostarelih. Na mesec ima nevem toliko in toliko nadur, ki jih lahko koristi v proste dneve. IN takrat ko ima prosti dan, nima plačanega prevoza, niti malice, ampak samo ure. ja kaj pa takrat ko je delala te nadure, je jedla luft in pila vodo? V službo je prišla kako? je kar tam prespala? Tudi to je do skrajnosti podlo in nefer! še dobro, da jih lahko koristi, pri nas pridelaš mesečno od 15 do 25 nadur, ne moreš jih koristit, ker nas je glih dovol, da se pokrpajo tri izmene in tisti prosti dnevi po nočnih, ki jih moraš imeti (s tem, da je v nočni izmeni za 150 pacijentov, oz. v našem primeru so to varovanci, ena sredna sestra in en bolničar, morata pa nastaviti tablete za vse za 2 dni naprej, naložiti shrambe, jih očistiti, dežurati če kdo kaj rabi, pri nekaterih opraviti nego, in vsaj 30 ljudi obrniti, tore spremeniti položaj ležanja, da ne nastanejo preležanine - in to 2x ponoči) no, naše nadure potem 2x letne izplačajo, ampak je to za zjokat.... evo konkretno, za 60 nadur sem dobila 187 eur bruto. se splača? bi rajši bila doma z otroci. in da se še delovnika dotaknem..... vsak dan po 7 ur med tednom, ali cela sobota - 12 ur, ali cela nedelja, 1 vikend praviloma fraj, če je takrat kaka bolniška lahko kar pozabiš na fraj vikend, ali pa nočne med tednom 10 urne, med vikendom 12- urne, po 3 ali 4 skupaj....