Kerensa* -> RE: Plače medicinskih sester (17.9.2008 8:18:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Plačan naj bi bil človek po delu, ki ga opravlja in ne po pildku, ki ga ima. Ja saj v privat firmah večinoma je tako... oz. vem, da nisem edina, ki sem plačana konkretno za delo, ki ga opravljam in ne za izobrazbo, ki jo imam... še ne dolgo časa nazaj je v naši firmi dala odpoved ena ženska, ki je bila diplomirana profesorica slovenščine... za malo se ji je zdelo, da je plačana enako kakor jaz z osnovno šolo... pa smo ji vsi poskusili pojasniti, da obe, ne glede na izobrazbo, opravljamo enako delo, torej smo tudi enako plačani... če že, potem bi si jaz zaslužila večjo plačo, ker sem z osnovno šolo sposobna opravljati enako delo kakor ona z diplomo... no, ampak nevermind, gospa je odkorakala iz firme... tudi prav. Pri medicinskih sestrah mi je pa jasno, da je pomanjkanje... pomanjkanje diplomiranih, seveda... študij je drag (nenazadnje je to le medicina) in dolgotrajen, plače pa očitno ne primerne času, prebitemu v šoli... torej je srednjih dovolj... in bodo še prihajale, sploh, če se jim bo plača zvišala... nej torej polovico srednjih izšolajo za diplomirane, pa bo. Pa še vedno ne vem, kaj diplomirane počnejo, če njihovo delo opravljajo srednje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|