|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 5
10.10.2008 20:56:32   
Alina_alin
IZVIRNO SPOROČILO: VANILI

evo - pa je tudi naš žabo zbolel...user posted image prej se je mojmu zdel topel, pa je res bil. Z ušesnim T smo mu namerili 38,1 (moram pogledat, če se kaj odšteje...), sicer je čist ok, vesel, edino muckal se je bolj kot ponavadi. Tudi nos ni nič posebno kritičen mu spiram s fiziološko in pumpico. Niti ni zamaše, samo malo teče... ja bošček mali moj... a merite ve v ritki ali pod pazduhico temperaturo?

a dajete paracetamol kar celosvečko v ritko ali pol?? paracetamol.
mamo pa tudi voltaren. ja saj gor piše, da eno svečko v rito.

Ubošček Teotek. Pozdravite se hitro. Lahko pa da so zobki?
Jaz merim pod pazduho, z digitalcem. Oni za uho - jaz nikoli ne zmerim vreduuser posted image mimo nakup. Svečko- paracetamol - dam nad 38,5 celo.

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA -
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES.
(Gabriela Mistral, Nobelova nagrajenka)

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
10.10.2008 20:57:41   
Alina_alin
Vanili, voltaren seveda ne smeš dajat tako pogosto kot paracetamol. Pa saj itak to veš, ne...

VENDAR NE OTROK.
NJEGOV ČAS JE DANES.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
10.10.2008 21:40:17   
VANILI
zakaj pa voltaren ne tako pogosto?? teo ga je enx po cepljenju preventivno dobil. ma saj bom raje paracetamol.

teo ima prvič vročino. sploh ne vem, kaj naj. Zdaj spi. čutim, da je vroč, pa hitro diha. a naj ga zbudim, da mu izmerim T? In, kako se kažejo krči?? To ve teka??

sicer pa smo tudi mi po neumnem kupili en termometer in sicer čelni: drag je bil svinjsko,  a sva nasedla farmacevtki. Da izmeri v sekund, samo na čelo ga pritisneš. In sva ko je bila živa bebi merila, ma sva zmerila 5x različno, odstopanja so bila tudi do 2stopinji. Ker, kot mora biti pravi, pa temperatura prostora.. skratka, ful šit. najboljši je res digitalni ali celo uni mehanski, srebrnoželezniuser posted image  - torej živosrebrni.
ja, tudi z ušesnim ne znam dobro zmerit, potem pa nisem zihr. no, sva vsakič po ušesnem merila še z digitalnim. tko da sva tudi ušesnega ukinila.

a ostale mamke pa so se preselile na face book??user posted image

< Sporočilo je popravil VANILI -- 10.10.2008 21:41:27 >

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
10.10.2008 21:46:00   
VANILI
oo alina_alin ima pa nov... kako se že tej slikci reče no...
v glavnem, ful luškana!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
10.10.2008 21:47:47   
VANILI
dobr dobro, nikogar za čvek, moj gleda en film in se reži kot pečen maček (jaz ne štekam teh moških - imamo par komedij na dvdjih, pa vsakič, ko gleda eno te isto, se reži tako, kot bi jo prvič gledaluser posted image ).

grem pospravljat, perilo rihtat... posodo... posppravlat, skratka - nič novega početuser posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
10.10.2008 21:48:29   
živa
Vanili, voltaren je ful močan in pri nas pri P ga dajo, kadar ima otrok res dolgo visoko vročino in mu jo nikakor ne moreš zbiti ali če ima vročinske krče. Jaz Teota ne bi zbujala, se bo že sam, če se bo slabo počutil. Naj čim več pije/se doji. Če boš videla, da je čisto preč, mu šele pojdi merit T, sicer ga pusti, naj se spočije.

Moj prvorojenec ima vneto uho (samo enega) in malo rdeče grlo. Po 10 dneh vrtca. Naslednji teden bo doma. A ga bom morala potem spet uvajati? Ker 20. grem v službo ...

Lp,

živa 

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
10.10.2008 21:54:32   
VANILI
živa, hvala za odgovor. Pismu, jaz nisem vedla, da je tok močen, sem pa kura, ko nisem šla nič prebrat.
držim pesti za hitro pozdravitev vnetega uhka. Ponovno uvajanje? to ti živ bog ne more predvidevat, ker je možno vse od odgovrora da do ne.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
10.10.2008 22:29:14   
teka
uff, sem speglala eno goro perila, od kod se le jemlje? le kdo kupuje tolko robe? user posted image   preden bo kak alarma, bom brž odgovorila:

vanili: ma bošček Teo, upam da ni kaj resnega...naša Zara je tudi dobila prvič vročino zelo pozno, pa takrat zraven v paketu tudi krče. Torej glede krčev: če jih (bog-ne-daj!) otrok dobi, boš vedela zagotovo. Začne ga trest (oz. krči po udih), obrne oči, pomodri, spušča čudne glasove (boli), lahko tudi neha dihat za nekaj trenutkov, minut...ko se to neha je ful odsoten, ne kontrolira sline in ust, jokca. Ukrepi: obrneš na bok, ker lahko pride tudi do bruhanja, tako da leži udobno. Z mokrimi ovoji (krpe, brisače) poskušaš zbijat vročino, čakaš in trepetaš...če že imaš zdravilo za prekinitev napada (Stesolid), ga vbrizgaš v danko (do tega še mi nismo prišli). Voltaren pa so res močne svečke, mi jih uporabljamo pri Zari, na 8 - 12 ur, če ji res ne moremo zbit tt. sem pa dobila tudi na recept za maxa pred kratkim, ko je imel tt 39 (brez razloga oziroma najbrž so bili krivi "samo" zobje). sem mu dala za čez noč 2 al 3x. tt pa sem mu jaz merla z digitalnim in klasičnim pod pazduho, kar med spanjem, ker ko je imel res ful vročino, je bil cela koma.

živa: tudi nam se je zgodilo podobno glede vrtca, nekaj dni uvajanja, potem močan prehlad in 3 dni doma, potem 2 dni vrtec in končno 2 tedna doma z angino! ta teden sta oba v vrtcu, sem prišla vsak dan malenkost prej po njiju (sem stopnjevala od 12.00 do 15.30). Mehkejše uvajanje zaradi službe pač ni bilo mogoče.

smo sami doma, pa si bom zdaj privoščla malo juula user posted image

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
10.10.2008 22:31:16   
valči
Zdravo,
bolančki,držite se.

VANILI,,jaz Teotu ne bi dala nič.Sploh Voltarena ne,te svečke sem lani sinu dajala,ko je imel konstantno vročino 39,40,par dni skupaj.Torej visoka vročina.Pol ure po svečki se je tresel od mraza,je imel pod 36 temperaturo,tako močne so.
Naša P je rekla,da so za hudo silo,drugače ima Teo 60 miligramski parecetamol čisto dovolj,pa ne dat,pod 38.5.

Termometer,ušesni Braunov je zakonuser posted image Sem ga lani kupila in je točen,sploh za večje,jaz Nini še včasih v ritki merim z živosrebrnim,sem bolj ziher.Priporočam pa ušesnega,je vreden tega denarja.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
10.10.2008 22:44:37   
teka
serbus pandica, kaj ješ? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
10.10.2008 22:47:43   
valči
teka,groza,kaj pišeš o krčihuser posted image ,upam,da ne doživim tega,ker bi se sesula,me vse tako prizadane,da joj.

avatarji,lepi,novi,Urban,Tjaša,luškani.Jaz pa še kar našo Lari.Sedaj bo že Nina tako pozirala,samo laskov še ni veliko.

Opravili sva sistematiko danes.Dobili potrdilo za v vrtec,vse bp.Naša punči je živahna,da se je P čudila in smejala.Kak živec je to,sem jo lovila,da sem jo oblekla.Bila je cepljena v rokico,malo pojokcala,pol pa se je že smejala.

Klaudia,manekenske mere za seznam,čeprav še nima 1 leto,pa prosim vpiši:
teža-8400 g
višina-74 cm
Hvala.

Še malo preberem,pol pa po tleh pomivat.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
10.10.2008 22:49:03   
valči
teka,vauuser posted image user posted image ,kaki lepi fantekuser posted image Kdaj si ga pa dala gor?

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
10.10.2008 22:56:31   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: teka

serbus pandica, kaj ješ? user posted image user posted image user posted image

Oooo, kak te veš, da jem? user posted image
Riomare in 2 kajzerici sem zdaj zmazala in vas brala za nazaj, da bom na tekočem.
Lep novi avatar user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
10.10.2008 22:58:55   
teka
glihkar user posted image user posted image user posted image slikca je pa iz prazovanja RD

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
10.10.2008 22:59:45   
teka
pandica, kdaj pa te ti ne ješ ob taki uri? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
10.10.2008 23:04:13   
Pandica
Jaz sem pa bila danes spet v Avstriji v Ikeji in Toysu. Sma šle z eno prijateljico. In sem bila full presenečena, ker za petek sploh ni bilo gužve.

V toysu sem kupila moji miški njene prve Lego kocke user posted image user posted image user posted image
In sicer sem ji vzela Zoo, ampak še ni dobila, sem skrila v njeno omaro user posted image , bo dobila to še zraven v torek za roj. dan. user posted image
Aja, pa Pamperske imajo v akciji. Sem dala za 66 kom Pampersk Active fit 22 eur.
Pri nam v Mullerju pa dam za 32 kom teh pleničk 12 eur, mislim, da je razlika očitna, kajne? user posted image

Alina_alin   tut ti imaš lep avatar novi user posted image
Aja, za Lekadol oz. Calpol pa ni panike, saj jaz sem vedela, da obstaja Lekadol tut kot sirup ampak sem te kr tak vprašala.

VANILI   za Teota  user posted image
Pa nič nisi pokomentirala za včeraj, ko sem ti častla Planico user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
10.10.2008 23:04:34   
teka
no, da še malo obnovim podatke glede maxa in njegovih veščin:

zobki: 3
vstajanje: brez opore, redno
hoja: brez opore do 10 korakov. se pa danes že pozna, da ga v vrtcu veliko za rokico šetajo. je kar segal po prstu, da se prime...

sanwebdra: kako, ste pobrali vse grozdje esterajherom? najbrž ga že ponoči sanjaš...ne boš par let šla v trgatev, hauser posted image kako je julija? jo fejst muči? hitro en kup user posted image user posted image user posted image samo zanjo, pa še enega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse ostale bolančke.

< Sporočilo je popravil teka -- 10.10.2008 23:06:02 >

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
10.10.2008 23:08:45   
teka
zdaj grem pa spat in upam, da včerajšnji maxov podvig (spanje od 20.30 - 5.30) ni bil samo pomota, ampak postane stalnica user posted image user posted image user posted image (sanja svinja...., saj vem)

(odgovor članu teka)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
10.10.2008 23:12:21   
Pandica
Mehurčica   Zali pa niso kaj glih punčke za igrat finta. Jih ima ziher ene štiri, ampak ji niso zanimive. Pa še ena joka in vse, ampak ništa. Mogoče, ko bo malo večja.

Termometri   Ji merim temperaturo kar z navadnim pod pazduho. Včasih vzamem onega, ki je prej fertik, ko zapiska. On Lanaform, ki sem ga imela, ki je tut za v uhico in za na čelo pa je tak šit, da groza.
Alina_alin, če se ne motim imaš ti tut takšnega in mišk vem, da ga tut ima.
No, jaz sem ga zadnjič nesla nazaj v BC, sem rekla, da ga ne bom več imela, ker ne dela. Mali izmerim 3x tt in 3x pokaže drugače user posted image pol pa se zanesli na tak termometer, če lahko. In še stane 45 eur kar se mi tut ne zdi malo. Pa sem rekla ali mi ga naj popravijo / zamenjajo ali pa bom vzela kaj druga za ta denar za malo. Res sem se kr razpizdla, ker sem bla jezna. Mi je škoda denarja, če itak ne dela. Pa me je prod. vprašala kako to, da sem ga komaj zdaj nazaj prinesla in sem ji povedala, da sem ga ( kao ) zdaj začela uporabljat, ker mala prej ni bila bolana.
Ker v garanciji pa je itak 24 mesecev. Zdaj pa čakam kaj bodo zrihtali...malo še počakam, drugač pa jim grem spet kr tja zatežit osebno v BC...
Kaj sem "smotana" zarad tega al se naj kr pustim?

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
10.10.2008 23:17:17   
Pandica
Svečke Paracetamol  jaz dam Zali kar celo svečko, ko je hudo user posted image

teka   naj ti povem, da jaz sem tut full proti temu, da Zala hodi in se drži koga za roke, ampak par krat je dovolj, da skapirajo za kaj se gre user posted image
Moja te tut kr za roke grabi in želi hodit...je taka finta. Jo imam recimo na krilu, me prime za roke in se mi kr dol po nogah spelje, da bi šla hodit...
Pa upam, da bo Max lepo ajal. Ker Zala se je zdaj spet malo razvadla, ko je bila bolana in na AB je spala pri meni, zdaj pa je spet jok, ko je v njeni sobici...in zdaj spet vse jovo na novo...user posted image  

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
10.10.2008 23:23:24   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica

Pri nam v Mullerju pa dam za 32 kom teh pleničk 12 eur, mislim, da je razlika očitna, kajne? user posted image

če že hodiš v Muller, raje sprobaj Moltex plenice. So bio, nebeljene, nežne, super, je pa okol 10 € za mal čez 44 kosov user posted image , pa tud njihove "domače" Beauty Baby so super, pa še cenejše.
Jaz v bistvu te pampers-manije sploh ne štekam ... pa toliko grdega je bilo že razkritega o njihovem proizvajalcu, podjetju procter&gamble user posted image .

tko, zdej se grem pa mal zrelaxirat - strašno rada še mal berem v postelji, tko, da se mi učke začnejo zapirat user posted image . Nočkec

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
10.10.2008 23:29:05   
Alina_alin
vanili, so ti že punce odgovorile glede volatrena. Pozdravite se. Hvala za pohvale. Tjaša kliče

VENDAR NE OTROK.
NJEGOV ČAS JE DANES.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
10.10.2008 23:30:57   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

IZVIRNO SPOROČILO: lane31
.in nekaj te ne razumem .praviš da je naredila 6 samostojnih korakov ,da shodla bo pa čez 1m user posted image draga mami tvoj otroček je že shodil user posted image , ne vem kako drugače opisat samostojno korakanje .....pa ja ne rabi cel mercator prehodit da boš rekla da zdaj pa hodi user posted image
No, tukaj se morem še jaz malo vteknit.user posted image Eni naredi občasno par korakov, prejšnji teden tudi točno 6.user posted image AMPAK!!! Ona sploh ni vedela, da sama hodi! Najprej sem jo držala za majčko, potem pa je mislila, da jo še držim in je kar šla naprej. Drugače me pa drži za 3milimetre mojega enega prsta in hodi - v bistvu sama, ampak če dam roko stran, se ustavi malo stoji in ko hoče it naprej, gre raje po vseh 4. Saj boš jutri videla, če prideš na srečanje.
Tako da jaz še ne rečem, da hodi ali da je shodila, ampak da naredi včasih že nekaj korakecov. Po moje še ne bo tako hitro sama hodila...več kot en mesec 100%.

No, si mi vzela z jezika.user posted image

Alina, Julija je dobila AB (Zinnat), Tobrex mazilo za oko, Tobrex kapljice za oko, ki jih moramo uporabljati za nos, dihalno pumpico Berodual pa še malo Calpola, če bo še vročina. Pa je ni, HB. Izgleda, da je AB lepo prijel, Tobrex tudi že deluje, pumpica pa ji ni všeč ... še naju odrasla bumbota peče, kako ne bi nje. Jutri gresta z atijem avto registrirat, pa bomo kasneje videli, kako se bo odzvala na zunanji zrak.

Novi avatarčki - zelo luštni!!!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: teka
sanwebdra: kako, ste pobrali vse grozdje esterajherom? najbrž ga že ponoči sanjaš...ne boš par let šla v trgatev, hauser posted image

Sanjam, delam kot zamorc user posted image , pa vsake tolko me šef razpuser posted image ... kot kaže bomo do srede fertik (200 ha površin), potem pa grem še v ene avstrijske vinograde, verjetno bolj prijazne ... če se pokaže šansa ...zakaj pa ne, evrčki bodo prav prišli. Novembra praznujemo 10 RD samih pomembnih ljudi, tudi mene, tako da stroški čakajo.

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1698
10.10.2008 23:32:49   
Pandica
2ursae   ja, saj Mullerjeve pleničke uporabljama za doma, za ven in ponoči pa Pamperske. A praviš, da so te Moltex tut vredu? Si jih že probala? Bi jih lahko sprobala res ja, kako pašejo na Zalino rit user posted image pa, če praviš, da so še bio.
Ja, jaz sem tut vedno full rada brala v postelji, samo ne vem kdaj je bilo to nazadnje.
Zdaj pa, ko bi mogoče res lahko še kaj prebrala, ko mala spi, pa visim tu gor na rr user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
11.10.2008 7:31:52   
teka
jutro!

evo kafetek user posted image za vse zgodnje ptičke user posted image   mi2 z maxom sva  pokonci že od 5.58 in komaj čakava srečanje user posted image user posted image user posted image valda da ni prespal noči, celo še bolj pogosto se je zbujal, ker je imel čisto zamašen nosek user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?