Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 29.9.2008 18:05:30
|
|
|
|
frula
|
Ola punce, vidim, da niste preveč zgovorne zadnje čase. Sej tut meni mal cajta manjka, ampak za rr vse . La - držim pesti, da ne bo . Fragola - ne vem točno, samo zdi se mi, da je dobro, če so ob ovulaciji veliki okrog 20 mm - sama še ne razumem vsega čist dobr v zvezi s folikli. Zrastejo pa nekaj mm na dan. Zdi se mi pa, da tut če jih imaš veliko eden dominira v razvoju in se iz njega izloči jajčece, ostali pa odmrejo. Punce, popravte me če se motim . Nf-ka, kako kaj? Si že odrinila na potovanje? Jaz imam karto za Guatemalo že doma v predalu. Me je kar mal strah, samo po drugi strani pa komaj čakam. Pomojem bo super!! Sam sploh ne vem kam se podajam - vem da je tam fuuul lepa narava (vulkani, pa ostanki Majev), glede ljudi pa eni pravijo da so super, drugi pa da znajo bit mal labilni. Ah, kdo pa ni . Muca, mislim da je to normalno če imaš več izcedka kot ponavadi. Jaz sem pa pri jemanju K dobila grozno vnetje nožnice - vse me je bolelo, skelelo pa peklo in nisem vedla kaj bi sama s sabo. Sem šla v lekarno po Vitagyn C in je malo zaleglo, samo ni pa čisto izginilo. Beda. Izgleda da so mi tile umetni hormoni mal zmešal vse skupi - upam, da bo šla ta nadloga stran. Sluz sem pa jaz opazla v času ovulacije samo enkrat, ko sem šla na wc, naslednjič pa ne več. Mogoče zato, ker sem vmes že , al pa je izginila - nikol ne bom vedla . V glavnem, O je bla pri meni pred enim tednom, naslednji teden pa nastopi čas odločitve: al Guatemala al pa . Čau!
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 29.9.2008 21:40:42
|
|
|
|
neela
|
IZVIRNO SPOROČILO: frula Fragola - ne vem točno, samo zdi se mi, da je dobro, če so ob ovulaciji veliki okrog 20 mm - sama še ne razumem vsega čist dobr v zvezi s folikli. Zrastejo pa nekaj mm na dan. Zdi se mi pa, da tut če jih imaš veliko eden dominira v razvoju in se iz njega izloči jajčece, ostali pa odmrejo. Punce, popravte me če se motim . hmmm....načeloma imaš, frula, kar prav - vsaj kot so tud meni znane te zadeve. Rast foliklov (koliko mm/dnevno) pa je čisto odvisno vsake posameznice. Je pa še ena zadeva, ki mi jo je Pušenjak nad MON-u pojasnil - ni nujno, da je v vsakem foliklu tudi jajčece, tudi v vodilnem foliklu ne! To pa velja tudi za O teste - zaznajo ovulacijo, ne pa tudi tega ali je v foliklu dejansko jajčece...žal... Ja, zadnje čase klomifenke resnično bolj spimo....res ne vem, ali se že kar na zimsko spanje pripravljamo... ...
< Sporočilo je popravil neela -- 29.9.2008 21:42:06 >
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 29.9.2008 22:14:58
|
|
|
|
miska73
|
Jst zadnje čase poskušam loviti hud tempo IVF-ovk... Tko, da nisem zlo pridna tle gor...
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 11:19:36
|
|
|
|
Žaka
|
Prosim vas drage punce za pomoč. Na klomifenu sem zdaj 3 mesec. M sem dobila 23.9 prvo tabletko sem začela jemati 27.9 se pravi 5 dan M tako,ki mi je naročila zdravnica. Jem jih zjutraj eno in eno zvečer. 5 dni. Jutri po konec škatlice,se pravi 5 tableta ( dan ). Zanima me kdaj nastopi ovulacija ? V navodilih piše,da se pogosto pojavi po 7 dneh. Zanima me kako se steje teh 7 dni.? Od zadnje tabletke dalje.....se pravi da naj bi jo imela tam okrog 8.10 ? Imam prav ? hvala
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 12:45:08
|
|
|
|
miska73
|
Žaka, najverjetnejši dan za tvojo O je približno 14 dni pred pričakovano M. Ampak ni nujno tako. Če imaš ciklus dolg na primer 29 dni je najverjetnejši 16. dan ciklusa. Za prvi dan ciklusa se šteje prvi dan menstruacije. Vidva tam od 12. dne bodita čimbolj aktivna na 1-2 dni, pa bosta že zadela. A G te ne spremlja z UZ. Jst sem bila vsak mesec med jemanjem K na UZ od 12-14 dne cikla, pa se je videlo, da še manjka nekaj dni do O.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 15:55:51
|
|
|
|
frula
|
Hojla babe žabe! Neela, aja tko je to! A pa misliš, da se jajčece zmer zasidra v vodilni folikel? Al mogoče pomen, da če je vodilni prazen, sploh ni prišlo do sprostitve jajčeca oziroma ovulacije al to samo pomen, da je jajčece (nevodilnem) foliklu, ki sploh ni dost velik da bi počil? Ah, sem že zafilozofirala. Žaka - tko k je rekla miska. V navodilih za klomifen pise, da naj bi O nastopila med 5 in 10 dnem od zadnje tabletke (najpogosteje pa 7. dan odkar si vzela zadnjo tabletko). Jaz sem imela v prvem ciklusu ko sem jemala klomifen O 8. dan, v drugem ciklusu pa 7. dan po zadnji tabletki. No, tko je vsaj ovulacijski test pokazal.. Ti se nic ne obremenjuj s tem - vec kot ne mores. Ce bosta vsak 2. dan verjetno ne bos zgresila O.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 15:57:17
|
|
|
|
Muca83
|
Kakor sem jaz navodila brala v škatlici piše, da naj bi ovulacija nastopila 5-10 dni po zadnji vzeti tabletki, najverjetneje 7 dni po zadnji tabletki. Meni se zdi, da jo imam danes, ker me špika, pa prsi so me včeraj začele malo boleti, je pa danes zame 9. dan po zadnji tabletki. Ni pa seveda to pravilo, za tiste, ki imajo bolj neredne M najbrž bolj težko drži, najbolje je pač res čimveč pa je. Nama je nekako uspelo vsak drugi dan, pa sploh ne načrtno ampak ravno tako se je izšlo. Mi ni do nekega siljenja samega sebe k slončkanju, če ni prave volje. Na srečo nimam težav s tem, da mi ne bi pasalo po več dni skupaj. Aja, pa Žaka, želim ti, da ti bo veljalo, da gre v tretje rado in boš ta mesec dočakala
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 18:08:25
|
|
|
|
miska73
|
Jst pa našo BEBII pogrešam, pa Fargi se tudi že nekaj časa ni javila
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 18:12:11
|
|
|
|
sonček85
|
ja bebiii se že nekaj časa ni javila nikjer,kaj je kaj narobe?
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 19:04:36
|
|
|
|
neela
|
IZVIRNO SPOROČILO: frula Neela, aja tko je to! A pa misliš, da se jajčece zmer zasidra v vodilni folikel? ...to sedaj pa je moje čisto laično mnenje....odg.: ni nujno IZVIRNO SPOROČILO: frula Al mogoče pomen, da če je vodilni prazen, sploh ni prišlo do sprostitve jajčeca oziroma ovulacije al to samo pomen, da je jajčece (nevodilnem) foliklu, ki sploh ni dost velik da bi počil? ...znova moje laično mnenje...četudi je vodilni folikl dovolj velik, vendar v njem ni jajčece, pride do sprostitve folikla in posledično do O. Lahko pa je, da se totalno motim...kar pa upam, da me bo katera izmed članic popravila in še mene kaj novega naučila...
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 19:35:40
|
|
|
|
Žaka
|
Punce oprostite moji nevednosti.:-) Imam še nekaj vprašanj. Na klomifenu sem zdaj 3 mesec,kod sem že prejšnič napisala. Ampak prvič danes čutim da se nekaj dogaja okrog mojega trebuha po jajčnikih. Pa tudi malce slabo mi je. Ali je to normalno ? Zakaj prva dva meseca nisem nič čutila ? Hvala in oprostite
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 20:10:15
|
|
|
|
neela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žaka Punce oprostite moji nevednosti.:-) Imam še nekaj vprašanj. Na klomifenu sem zdaj 3 mesec,kod sem že prejšnič napisala. Ampak prvič danes čutim da se nekaj dogaja okrog mojega trebuha po jajčnikih. Pa tudi malce slabo mi je. Ali je to normalno ? Zakaj prva dva meseca nisem nič čutila ? Hvala in oprostite Žaka, zato pa smo tle....da si med seboj pomagamo...z informacijami, vpozdbudo, tolažbo ali pa samo s brezciljnim čvekom . Možno je, da so tvoji jajčniki šele sedaj začeli laufat. Kaj te tvoj G ne spremlja z UZ, da bi vedela ali in kako sploh reagiraš na K? Vsi ti stranski učinki pa so dokaj normalni pri jemanju K. Drugače pa nič sekirat...vidva samo pridno in bosta naredila max kar vidva sploh lahko naredita...držim pesti!
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 20:16:41
|
|
|
|
malagala
|
Pupe! Ker sem imela 26.8. zadnje perilo in ga do sedaj še nisem dobila - kar sploh ni čudno, ker skorajda nimam svojih M...Tudi tokrat nisem hotela prehitevat, in sem čakala res 34 dan in sem danes pred pol ure naredila CB test. In glej ga zlomka - pokazal je 2 črtici, poševna švoh, navpična pa zelo močna, kar naj bi pomenilo, da sem test opravila, ko je hormonov že veliko...In sedaj ne vem, ali naj verjamem CB ali ne Ali naj ga še ponovim??? To je bil moj 2. cikel klomifena. Nimam pojma kaj naj - naj pokličem v MB in jim povem za rezultat, drugače sem naročena 2.10, ta četrtek. Ali naj kar grem tja v ambulanto vseeno na pregled, da pogledajo kako in kaj? Ali naj se k svoji g. naročim??' Malo sem zmedena, ker nisem verjela, da bo to mogoče...Vmes sem kak kozarček popila, ker smo kar nekajkrat praznovali, pa nič se nisem pazila pri hrani, zdravila sem se za glivičnim vnetjem...Tako da se bojim, da ni pustilo kakih posledic...Povrh vsega smo posvojili še malo mucko, ki jo imam 14 dni... Nucam vaš nasvet!!! Hvala!!!
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 21:46:05
|
|
|
|
Muca83
|
malagala čestitam srečka nosečka!!! Nič se ne obremenjuj, zdravila za glivice ne vplivajo na nosečnost, kar se kozarčkov tiče, če nisi ravno močno pretiravala tudi ne bi smelo biti panike, za mucko se pa tudi ne sekiraj, mogoče si tako ali tako že prebolela toksoplazmozo, če ne pa pač ne boš čistila njenih iztrebkov in si malo bolj umivala roke. Ti samo pazi, da začneš papat Tifole in da začneš uživati nosečnost! Na pregled bi pa jaz šla, ti lahko še v laboratoriju potrdijo nosečnost.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 30.9.2008 22:08:09
|
|
|
|
lučka 25
|
malagala, čestitam!!!!!!!
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 9:31:00
|
|
|
|
frula
|
Bravo malaga . Končno ena nosečka, ki nam vsem da malo upanja. Upam, da bo šlo vse ok, da bosta obe s pikico zdravi.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 9:51:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Malaga, čestitke!!! Končno je spet eni klomifenki uspelo!!! little angel, kako kaže pri tebi? Do moje M je še 5 dni.. Nekje v nedeljo.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 10:33:04
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ojla klomifenke! No pa se je začelo,...seljenje iz jedilnice kuinje.Jutri zvečer odpeljejo staro kuhinjo,jeidlnico in nato že v petek prvi mojster zidar,nato v ponedeljek pa vododar me je kar malce tega dela smao kaj čmo.Bo pa tolk lepše,ko bo vse zrihtano in se bodo kuhale same dobrote v novi kuhinji. Do moje M je še točno 9.dni in me že prav pošteno daje.Z mojim se na veliko meniva kam ga mahniti za novo leto prvo sma mislila iti na slovensko obalo v apartma od firme,vendar sem včeraj na netu našla preko Relaxa fanj ugodno ponudbo za kar 7.dni na Korčuli in po mojem boma kar tole rezervirala.Jutri čakam katalog in se boma na to odločila je pa fajn,da je na Korčuli vse dni all paket,pa bus+kopanje v bazenu ter odhod že 27.12. OK klomifenke želim vse nam velike + na naših testih. LP Mojca
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 10:46:58
|
|
|
|
sonček85
|
malagala.čestitke in lepo nosečnost sulfinija:bravo za kuhinjo
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 11:13:12
|
|
|
|
malagala
|
Hvala vsem za spodbudne besede. Klicala sem v MB in so mi rekli, naj pridem na pregled, da pogledajo stanje in potrdijo, če gre za nosečnost. Upam, da ne gre za kake hormonske motnje ali IMN, pri katerih je test CB tudi pozitiven. Čutim pa, da se nekaj dogaja, ker me vse špika...Tako da imam občutek, da se bo zdaj zdaj prikazala , nje pa od nikjer... Jutri zvečer javim, kaj in kako je z mano....Če bo kaj znano... LP
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 12:24:15
|
|
|
|
Žaka
|
Punce kar malo me je strah. Danes zvečer vzamem še zadnjo tableto klomifena v tem ciklusu. Včeraj zvečer se mi je zdelo da me bo razneslo,trebuh sem imela full napet,dajali so me vetrovi nekaj se je dogajalo po jajčnikih. Danes je po trebuhu v se ok. Ampak mi je pa full slabo.Res full.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 13:39:18
|
|
|
|
Fargesia
|
Žaka, žal si pokasirala stranske učinke klomifena...jst sem mislila taprvič ko sem ga jedla, da bom umrla od slabosti!!! drugič je bilo bolje.... vem, slaba tolažba, ampak zdaj nimaš kaj. ko ga boš nehala jest, bo veliko bolje!!!
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 16:11:02
|
|
|
|
little angel
|
evo punce da se vam malo javim spet. sem bla tak zalostna da se sploh nisem mogla no dobila sem M, celo 2 dni prej kot sem pricakovala. kr naenkrat se je prikazala brez predhodnih bolecin. je pa blo zato potem vse tolko bolj bolece. v petek zacnem s 3 krogom klomifena s povecano dozo. 2 tabletki na dan. upam da bo pomagalo, ker mi je ginek rekel da bi v 3 mes moralo... tako da ce ne bo bom zelo zalostna
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 17:52:27
|
|
|
|
neela
|
malagala - čestitke... little angel - pogumno naprej, v tretje gre rado!!! sulfinija - joj, ko se spomnem, kako navdušena in ponosna sem bila jaz, ko so mi mojo kuhinjo montirali - novo, lepo, prvo! Prve dneve sem hotla kar spati v njej... ...daj nas malo podraži pa nam pošlji kakšno slikco al pa link, če je kje na netu...
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 1.10.2008 20:43:53
|
|
|
|
miska73
|
Čau pupe. A nf-ka je že v Bocvani ali se samo tu gor nč ne javi malagala, čestitke še z moje strani. Pa čimprej na krvnega.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?