daja27
|
Hojla somamice Mam že kar konkretne mišice v rokah, ker našga Leončka skoz po rokah nosim, da kaj spi. Danes je star 6 tednov in 5 dni. Prejšnji teden sem mislila, da bom mela živčni zlom, ker je bil pokonci od 4h, 5h zjutraj pa do 8h, 9h zvečer, vmes mu je uspelo zaspati parkrat po pol urice. Ga tolk šraufa. Pa sem takrat ukinila te Plivit D3 kaplice, pa ni bilo nič bolje, tako da mu jih zdaj spet dajem. Ta teden smo pa začeli dajat sab-simplex kapljice (7 kapljic med vsakim obrokom - po žlički z vodo, če pa ne dojiš pa zmešaš v flaški z mlekom) in je za 50% bolje. Ga še vedno zvija in se neutolažljivo joka, a malo manj. Dopoldne mi ga še uspe na rokah uspavat (rabim tudi do 1 uro), pa se zbudi po pol urce in ponovim vajo, ali pa celo zaspi za 2 urci. Po četrti popoldne pa ponavadi ne spi več, okrog osmih ga skopava, se naje potem pa je ponavadi že tako utrujen, da zaspi in v spanju krčke laže prenaša. Kaj pri nas pomaga, da se ne dere ves čas? Vožnja v avtu, zibanje v naročju v skoraj sedečem položaju (pa obvezno hodit zraven, pa mogoče še trepljat po ritki, da ga mal trese), položaj za podiranje kupčka, pa na trebuščku, dude ravno ne mara, a mu pomaga, ko se napenja (mu jo skoraj vsilim). Pa če se prepogosto dojiva, ga še bolj muči, tako da pazim, da minejo vsaj 2,5 uri do naslenjega hranjenja. Pa da ne boste mislile, kaj vse jem. Skoraj nič. Mlečne izdelke sem ukinila (sojino mleko fuj), še prekuhana zelenjava ni vsa dobra. Včeraj sem npr jedla popečene paprike, pa ponoči potem ni spal. Redimo se fajn. 12. 9. (pri 6 tednih) je imel že 4570g. Kadar je dobre volje, je kar preveč živahen in skoraj vedno potem bruhne, če ne to, pa začne kolcat - revež. Smejčka se tud. Bi želela, da meni, namesto onemu tam gor nad previjalno, ko gleda skozi strešno okno. Pa pogovarja se z njim tud bolj ko z mano. Proti rota virusu ga pa nameravamo tudi cepiti, ker delam v šoli in vse sorte lahko domov prinesem. Mejte se in se smejte. Levči že jokca, bi rad jedel.
|