Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Satelitsko cestninjenje pa mi ni všeč, ker je to vdor v osebne podatke - zabeleženo je, kdaj si bil, kje si bil, kar je lahko v nekaterih situacijah zelo nerodno. Povsem orvelovsko! Se strinjam. Sicer pa, ce ti avto ukradejo, ti bodo gladko rekli, da ti ne morejo posredovat podatka kam se pelje, zaradi varovanja osebnih podatkov - do katerih nisi upravicena . Kot tudi ta univerzalna kartica - osebna, zdravstvena ipd. vse v enem - obilo možnosti za zlorabljanje podatkov. Ne dolgo nazaj sem se "penila", zakaj moram splosnemu zd. po napotnico, potem k spec, ki doloci fizikalno terapijo, potem nazaj k splosnemu z napotnico od specijalista, da odpre delovni nalog, potem na fizikalno, da oddad DN in sele potem se narocis. A ze v startu ti recejo - pocivaj... kartice menda imamo zato, da poenostavimo te "fore in finte"- tako se je govorilo, ko smo ih dobili. Pa so mi razlozili, da se to ne more , zaradi varovanja osebnih podatkov in so zato na kartici samo podatki o zavarovanjih, ker ce zgubis kartico, lahko nekdo prebere kaksno je tvoje zdravstveno stanje, a to naj bi bilia osebna zadeva. Super, vendar tudi na napotnici pise kaj mi je, a veliko vec ljudi poznam, ki znajo brati, kot tistih, ki nosijo citalce za kartice pod pazuho. In ce se sedaj ne more urediti zdr. kartica s temi podatki, nevem kako mislijo urediti to enotno kartico. Zdi se mi, da nekdo mora dobro kasirat. Kot pri semaforjih z menjavo utripajoce zelene. Menjali so sistem, ki se baje ne obnese, s sistemom , ki se izprobano in govotovo ne obnese. Za vse skupaj pa placali vec kot 2 miliona evrov davkoplacevalskega denarja. Sramota na kubik.