Laubica
|
[color="red" size="5"]VONJA NE POZABIŠ NIKOLI > Slepi mož je s palico previdno pretipal restavracijo in > > sedel. Natakar in hkrati lastnik restavracije je urno pristopil k > > slepemu možu in mu ponudil jedilni list. > > > > "Žal mi je, natakar," je mož zavrnil jedilni list, "jaz sem slep in ne > > morem brati. Kar prinesite mi uporabljeni prtiček kakšnega od gostov > > pred mano, povohal ga bom pa se bom odločil, kaj bom jedel." > > Lastnik je bil malo zmeden, saj takšnega gosta še ni imel. Stopil je v > > kuhinjo in s kupa porabljene umazane posode potegnil zamaščeni > > prtiček. Vrnil se je do slepčeve mize in ga ponudil gostu. > > > > In slepi mož je prinesel prtiček k nosu in globoko potegnil zrak skozi > > nos. > > "Ja, ja, tole bom, goveji golaž s polento in zraven zeleno solato." > > > > Neverjetno, si je rekel lastnik sam pri sebi medtem ko je korakal > > proti kuhinji. Kuharica je bila njegova žena in povedal ji je, kaj se > > je pravkar zgodilo. Slepi mož je pojedel svoj obrok, plačal in odšel. > > > > Nekaj dni kasneje se je spet pojavil v gostilni in lastnik mu je spet > > porinil meni pod nos. > > "Gospod, se me spomnite?" je vprašal slepec. "Jaz sem slep!" > > "Oprostite", je rekel lastnik, "nisem vas takoj spoznal.. Evo, že > > letim in vam prinesem uporabljen prtiček." > > > > In je odšel v kuhinjo in se vrnil z zamazanim prtičkom in ga dal > > slepemu možu. Potem ko je spet prav globoko potegnil zrak skozi nos, > > je slepi mož spregovoril. > > "Tole diši super. Vzel bom lososa v holandski omaki in zraven > > krompirjevo solato." > > Nejeverno je lastnik odkorakal v kuhinjo, da prenese naročilo svoji > > ženi, ki je bila kuharica, in mimogrede ji je še povedal, kaj se dogaja. > > Menil je, da ga slepec zaje**va in sklenil je, da ga naslednjič, ko > > bo prišel, preizkusi. > > Slepec se je pojavil čez dober teden in lastnik ga je videl prihajati > > in pohitel je v kuhinjo in rekel je ženi. > > "Marica, pobriši se s temle prtičkom po tamali, preden ga dam slepcu." > > Marica je napravila, kot je mož zahteval, in mu dala prtiček nazaj. > > Ko je slepi mož vkorakal v gostilno, ga je lastnik že čakal > > pripravljen. > > "Dober dan, gospod, tokrat sem si vas zapomnil in vas že čakam s > > prtičkom", je rekel uslužno. > > > > Slepec je prinesel prtiček k nosu, globoko je vdihnil in s > > presenečenjem na obrazu rekel:"Ooooo, nisem vedel da Marica dela > tukaj! Odgovori Odgovori vsem Posreduj