|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
4.11.2008 17:31:44   
majuška10
Barbyd hvala ti za pojasnilo.
user posted image
Me pa še zanima, če mogoče veš,
zakaj pa to naredijo šele v 30t? Kaj pa če se to že prej zgodi oz ali je pričakovano, da do tega pride šele takrat?

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
4.11.2008 17:40:13   
mayflower
Jst sem na bolniški do 24.11., pol grem na komisijo. In mi kar slabo dela, če me dajo nazaj v avto, ker se mi zdi, da je to zelo zelo verjetno. Po vsem tem kar berem tukej gor... Ma mi pa ni jasno, kako ene pa dobijo bolniško, k naprimer delajo v gostinstvu in je to težek džobuser posted image Sej se strinjam, da je težko 8 ur bit na nogah. Kaj pa mi terenci- 300 km na dan prevozit, pa še s strankami se smejat, poslušat pritožbe. Pa da ne govorim, da hodim po ordinacijah, kjer je polno viroz in še to srečo imam, da delam po centrih za odvisnike (kjer sicer delajo najbioljši ljudje!!!!!), ma včasih se mi na hrbtu kar koža naježi pred kakim pacientom. No- zanimivo pa mi je to, da imajo nekatere firme v tem poslu avtomatično pravilo, da greš npr. v 5. mesecu na bolniško. In mi res ni jasno, al majo kaj urejeno....

Priznam pa, da sem opazla spremembo- dobra tri leta nazaj v 1user posted image sem bila praktično edina nosečka, k je delala do konca. Zadnjič, ko sem malo nosečke na pregledu spraševala, pa jih je kar precej delalo do konca. Očitno se je res fejst spremenilo.Čeprav je moje  osebno mnenje tako - manj denarja da država, če je nosečka celo nosečnost doma in pazi nase kot pa da npr. zaradi stresa v službi (kje ga pa danes ni????) rodi prezgodaj, so komplikacije na porodu in podobno. Če pa lahko, je super delati do konca (izkušnja iz 1user posted image ). Jst sem mela neverjetno energijo. Žal sem pa v 2user posted image kot cunja! In mi prav paše, da doma počivam. To je moje mnenje o bolniški. In bom za vse nas držala pesti, da bomo čimbolj spočite preživele ta lepi čudežni čas.

Aja- pa kaže, da bomo spet imeli fantka. Sicer pa je bla Strahova sam 80%. Sem bla prepričana, da bo zdej punčka...

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
4.11.2008 19:10:09   
Tanja_
Majuška10 to,da si Rh neg. ni nevarno za zdajšnji plod, ampak šele v prihodnji nosečnosti. Ker se ti zdaj naredijo protitelesa, ko plodova kri pride v stik s tvojo: npr.amniocenteza, biopsija horinskih resic in seveda pri porodu. Če ti ne bi dali tega sredstva, ki bo v bistvu "polovilo" protitelesa, ki jih tvoje telo naredi proti RhD poz. faktorju, ki ga ima tvoj zdajšnji plod, bi ta protitelesa v naslednji nosečnosti z RhD poz. plodom prehajala preko posteljice in uničevala njegove eritrocite. Upam, da sem razumljivo napisala.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
4.11.2008 19:14:08   
Anonimen
Hejla

no, končno smo dočakali pregled!user posted image Veliki smo 33mm, utrip in gibi so menda ok. user posted image Sem bila pa gotova v dveh minutah in sem zato kar malo razočarana. Nisem uspela nič vprašati, pa tudi moja G me ni nič spraševala.user posted image OK, potem seveda še laboratorij in obvezna papirologija....imam pa slikico in to je tudi vse. Naročila sem se na NS. To imam 24. 11. In potem naslednji pregled sredi decembra. Hja...mešani občutki, ni kaj. Njim je to rutina, meni bi pa veliko pomenilo, če bi lahko v prvih pogledih na svojo prvo bebico uživala malo dlje kot minutko. Morda je povsod tako, vseeno pa se počutim kot na tekočem traku. Sucks.

Neposredna povezava do sporočila: 1554
4.11.2008 19:44:13   
mayflower
Majch- škoda za takšen prvi vtis. Ni povsod tako. Moja G je ena najbolj človeških zdravnic, kar jih poznam. Zadnjič sem bla naročena ob enih- je mela vmes operacjio in je delala v ambulanti že od 8 zjutrej, pa do 5 popoldne, ko sem med zadnjimi prišla na vrsto. Pa si je vzela čas za vse moje strahove. Sem glih včeraj mojemu rekla, kakšna sreča me je vodila, ko sem Zavrtanikovo izbrala za svojo G. Majch - drugič pa kar sama čimveč sprašuj. Nekateri dohtarji zelo neradi govorijo in se razgovorijo, ko jih spodbujaš z vprašanji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
4.11.2008 23:05:38   
BarbyD
Majuška10 ja to sem pa čist pozabla napisat da je nevarnost šele za naslednjo nosečnost...sem kar avtomatsko mislila da že veš..bi ti mogle sestre vsaj približno povedat zakaj se gre če ti ni že ginekologinja..naslednjič če česa ne boš vedela ti kar pogumno vprašaj zato so tam da ti razložijo...user posted image  oprosti za napako mi je čisto ušlo da tudi to posebaj napišemuser posted image

Tanja_  hvala za dopolnitev user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1556
5.11.2008 7:43:53   
petra a
punce, želim vam, da bi vam podaljšali oz.dali bolniško, marsikatera jo je res potrebna...je pa to tako da ti bolniško do 1 meseca predpiše osebni zdravnik, vse kar je pa nad 1 mesecem pa imenovani zdravnik. Komisijo sestavljajo 3 člani od tega 2 zdravnika in 1 pravnik. Po eni strani jih je za razumeti, saj vse bolniške nad 1 mesecom plačuje zavod in ne delodajalec. Tako pač je. Lahko smo veseli, da nam nudijo vsaj toliko kot dobimo. V marsikateri državi temu ni tako, vem, slaba tolažba. Po izkušnjah mojih prijateljic pri rizičnih nosečnostih je blazno težko preležati celo nosečnost, tako da sem zelo vesela, da se dobro počutim (če lahko tako rečem navkljub strašanski utrujenosti). Pri eni sošolki pa je zgodba precej drugačna, je v bolniški, pa ima kljub temu napisano, da se lahko sprehaja itd., no to pa je že čisto druga pesem.

tudi jaz imam danes nuhalno, popoldne v Dravljah, mogoče celo srečam katero izmed vas user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
5.11.2008 8:13:28   
Anonimen
dobro jutro

men je danes spet slabo in vrti se mi, sem zmerla pritisk ga imam spet prenizkegauser posted image . enkrat visokega enkrat nizkegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . zakaj pride do tega?

jaz še vedno čakam odgovor od komisije, ga še zdaj nisem dobila, kojk so malomaren, lahko bi poslal prav čas, da človk saj ve kaj naj naredi!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

še to katera kaj dela: jaz lažje sedim med šihtom kot pa da delam sedem ur stoje in to še v hladilnikih! res je da bi bilo najlažje delat če bi imel vsaga po malem, zato pa če men ne bo komisija podaljšala, grem seveda nazaj delat, ampak strogo na blagajno, ker je lažje delo pa še sedim lahko! saj upam da bo šefica al kdor koli bo! bil za čene bom pa tud jaz začela izkoriščat in bom delala en teden in šla na bolniško in tako naprej do porodniške, če eni lahko to delajo bom pa tud jaz! pa ne mislim nosečk, mislim ljudi ki jim ni nič pa izkoriščajo!?"!?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

l.p.

(odgovor članu petra a)
  Neposredna povezava do sporočila: 1558
5.11.2008 8:17:58   
cebelica82
dobro jutro, punce. po zeloooooooooooo dolgem času se spet malo oglašam, nisem ravno velik privrženec rač, zato sem bolj redko tu....
smo imeli NS v ponedeljek, vse je ok, dobili slikice in CD, očka je bil čisto navdušen...user posted image , prav fajn je videti to. smo baje kar veliki za to starost, plod je velik skoraj 12t, noseča sem kao en teden več, sicer pa ne vem, kaj naj zdaj štejem....tako da mi je potrdila PDP 19.5.08. se je pa naš malček tako pridno skrival nekje pri trtici, da ga je koma našla in bi mi skoraj morala delat pregled skozi nožnico. ampak hvalabogu nam je uspelo. vidim, da zraven seznama pišete tudi leta, jaz jih bom ob porodu 27, trenutno sem pa še 26,...še dva meseca

drug teden mam drugi pregled, drugače sem pa vredu, vslužbi sem  povedala včeraj in so bili kar veseli, tak da zaenkrat nimam težav.

lepo se mejte, se mogoče še kaj bolj pogosto oglasim...

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
5.11.2008 8:55:06   
psaša
Jutro. Se oglašam po dolgem času. Prejšni teden sem imela trebušno virozo in sem bila čisto zanič. No, sedaj je bolje. Slabosti so minile, tavelika utrujenost tudi. Je pa tole vreme čist adijo.
Jaz sem RH - in sem v 1.nosečnosti dobila injekcijo, bilo vse OK. Mali je po meni RH -, oči je pa RH +. Tko, da ne vem. Če bi mali bil RH +, bi po porodu dobila še eno injekcijo. Predvidevam, da jo bom v tej nosečnosti tudi dobila.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu cebelica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
5.11.2008 8:56:24   
Anonimen
jaz sem pozabila povedat, tista ki popravlja seznam, naslednji pregled imam 2.12. 

(odgovor članu cebelica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1561
5.11.2008 9:26:28   
Lalica1
Pozdravljene!

Ene pišete, da pospravljate stanovanja ipd. Jaz sem čisto počasni posnetek in nimam nobene moči za delo. Sem pa zelo ponosna nase, ker sem včeraj po zelo dolgem času spucala spalnico tako kot je treba. Pospravljena sicer je, ampak tistih muck in prahu je bilo že kar nekaj. In sedaj sem res vesela, da mi je ratalo. Pred nosečnostjo sem bila s čistočo kar malo obsedena in sem pucala kot nora, sedaj pa me skoraj nič več ne moti, ker nimam moči. Verjetno pa že prihajam v fazo, ko bom postala bolj normalna in se bom spravila h kakšnemu delu.
Kako pa je z vami? Res upam, da ste boljše kot jaz. Sem pa vsaj bruhati nehala, kar je že veliko.
Kar se pa tiče bolniških mi gredo včasih kar dlake pokonci. Nosečnice smo si tako različne in tako različno delo opravljamo in se mi ne zdi fer, da nekdo drug odloča ali smo sposobne opravljati delo ali ne. Meni je že 3 mesec tako slabo (kakšen dan kriza, kakšen pa stabilno ampak vedno slabo), da samo plačo vlečem in nisem najbolj koristna. Sicer delo opravim, ampak to kar bi lahko v enem tednu, delam kar en mesec. Zato se borite za bolniške, če mislite da je tako prav. Veliko ljudi je na bolniški, pa jim ni čisto nič. Je pa razlika v tem, da tisti poznajo luknje, mi jih pa ne. In tako bo vedno ostalo! Mi bomo pa še naprej delali za njih in plačevali njihovo gnilobo.

In lep dan še naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
5.11.2008 9:34:56   
maja1488
Meni je pa velika muka sedet in pri mojem poklicu je skoraj samo sedenje. Pol delovnega časa sem v avtu in križ me boli ko user posted image . V prvi nosečnosti sem imela samo pisarniško delo in sem vmes lahko vstajala, tako da sem delala tudi ko sem bila že na porodniškem, zdaj ma pa ta avto ubija. Ko pridem domov moram najprej eno uro ležat, da se mi hrbet namesti v položaj. Ni pa možnosti, da bi bila samo v pisarni nažalost. Nisem pa svojemu G niti omenila, kakšno delo imam. Zaenkrat še nekako gre, ko bo pa trebuh velik, pa ne vem kako bo to funkcioniralo. A ste ve same vprašale za bolniško?

PA v avtu imam ful čudne reflekse. Na bremzo pritisnem iznenada in ne lepo počasi. Sem se kake 14 dni nazaj po eni ozki cesti vozila in je prišel nasproti tovornjak. Sem zabremzala nahitro, ker mi je noga skočila in naju je s tamalo kr obrnilo. Hvala bogu brez posledic.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
5.11.2008 9:41:04   
mayflower
maja1488 - Meni je bolniško omenila G takoj, ko sem ji povedala, kako delo imam zdej in koliko km naredim dnevno. Ampak sem rekla, da bom delala dokelr bo šlo- in sem delala še ene tri tedne totalno brez moči. Ravno v avtu najhitreje opaziš, kako se ti refleksi spreminjajo. Zdej se bom poskušala max spočit še ta dva tedna ko sem doma, ker se bojim,da me pol spet čaka teren.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
5.11.2008 10:40:22   
ledenka
ojla, danes pa je napočil dan za NS user posted image  sem rahlo živčna, pa neki me po črevesju šraufa od živcev... bo že user posted image

petra a, moj pregled bo ob 18.15, kdaj pa tvoj? grem tudi jaz v Dravlje user posted image  se morda vidiva

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

Neposredna povezava do sporočila: 1565
5.11.2008 11:48:14   
alijana
Pozdravljene.

Kot sem vam obljubila včeraj vam javim kako je bilo na nuhalni. Bilo je super, user posted image  je bil ful živahen, tak da ga je komaj izmerila. REzultati pa so vsi zelo dobro.
NT: 1,4
VELIKOST: 5,9 cm
nosna kost zelo lepo vidna, pokazala mi je zgornjo, spodnjo čeljust, nogice in rokice je kar naprej iztegoval in krčil, povedala je da je videla prstke,.. skratka sem bila zelo zadovoljna z njeno razlago.

Hčerkica, ki ima 3 leta je bila zraven, gledala v monitor, pridno poslušala in na koncu je dobila tudi svojo slikico, ki jo je ponosno dala v svoj predal.

Ledenka: ne skrbi, vse bo vredu. JE res lep občutek videti dojenčka.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
5.11.2008 13:21:31   
maja1488
Ravno v avtu najhitreje opaziš, kako se ti refleksi spreminjajo.

Sej to me najbolj skrbi, ker nebi rada kakšne nesreče naredila al pa koga povozila. Na prehodu včasih zabremzam tako da gume cvilijo. Res nimam več filinga za počasno ustavljanje. Moram omenit na naslednjem pregledu. Sicer bi rada delala, ker bom doma znorela.

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
5.11.2008 13:50:26   
petra a
ledenka-pregled imam ob 17.15. škoda, ne bova se videli.

kar se tiče dela in voženj, da si službeno toliko v avtu se mi zdi too much, naj se ti kaj zgodi, gresta 2 in ne samo 1. Jaz bi G omenila.je pa res, da je na račun bolniške manjša porodniška,čeprav malo punc gleda na to,nekatere pač morajo.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
5.11.2008 15:27:05   
Anonimen
Hej

samo da vas malo pozdravim danes in vam zaželim lep preostanek dneva. Pa pazite na svoje škratke.

(odgovor članu petra a)
  Neposredna povezava do sporočila: 1569
5.11.2008 15:31:11   
rozcaa
Ledenka..tud jst bom danes v Dravljah.:) Ob 18:45 pri Babnikovi.Pri komu si pa ti?
Drzim pesti zate in zate petra a in seveda za vse, ki pregleda se niste(nismo) dale skozi.

Pozdravcek

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
5.11.2008 16:06:05   
ledenka
rozcaa, tudi jaz sem pri Babnikovi user posted image  se bova morda videli, če bo gneča (sicer upam, da ne bo)

in seveda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za naše današnje NS!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu rozcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
5.11.2008 16:13:20   
taškica
Ojla,
se vam javljam z moje NS. Full happy; prvi Ajevček je veli 6.7 cm, drugi Bjevček pa 7.3cm poleg tega, da bo po vsej verjetnosti fantek. Ker imam doma že dva fantolina, javno naznanjam, da bomo pri nas ustanovili fuzbal društvo, jaz bom delala sendviče, fantje pa igral na igrišču.
Nuhalna je pri prvem 2.2mm, pri drugem 1.8mm. Precej vesela, ker sem se bala zaradi let, zaradi zaporednih nosečnosti, zaradi dvojčkov. Vsem, ki imate danes popoldne NS, držim pesti! Pazite nase in čimveč počivajte, pozdrav polona

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
5.11.2008 16:58:34   
Anonimen
jaz sem se pa odločila da ne grem še enkrat na NS.

a mogoče katera hodi na te začetne priprave za nosečnice? namreč zanima me kaj se tam sploh učiš jaz prvič nisem šla na noben tečaj, zdaj pa premišljujem da bi šla da bi sploh vidla kaj učijo!

mi je ratal kr mal dogčas, ker sem že cel mesec doma, se mi ne da ležat, tko da upam da bom kmal kaj boljše da bom lahko šla kaj ven na zrak!

l.p.

(odgovor članu taškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1573
5.11.2008 18:52:27   
piikapolonica
janci10 jaz sem šla v ponedeljek prvič in danes drugič, govorijo o prehrani, telovadbi, negi otroka,. spremebe na tvojem telesu, učijo dihat.... saj je v redu ampak ponavadi trajajo predavanja 2 uri, jaz sem komaj da zdržala, ker namreč ne morem veliko sedet, ker če ne me spodaj začnejo prepone bolet, tako da se večina premika iz levega boka na desni, vse nestrpne, nekatere konstanto hodijo na wc, se splača it že zdaj, ker pol bo še težje sedet toliko časa in poslušat.

čestitam za vse uspešne NS.

Zanima me ali ima še katera kakšne zaplete med nosečnostjo ker je naprimer rjav izcedek?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
5.11.2008 20:15:17   
AKP
Pozdravljene majčice.
Danes sem imela pregled pri g. Mi je končno določil termin, ki bi naj bil zdaj 25.5. user posted image . Ultrazvok mi ni mogel narediti, ker ga trenutno nima. Sploh nisem sigurna ali bo ta termin ostal ali ne. NS nisem imela in tako še moje pikice sploh nisem prav videla. V začetku decembra imam amniocintezo in bom vsaj na hitro takrat videla mojo pikico. Termin za amni. pa so mi izračunali po zadnji menstruaciji in pride do razlike 2 tednov. Počutje je dobro in tudi v službi so vsi super sprejeli. Ko prebiram kakšne probleme imate ostale sem kar vesela, da so tako pozitivno sprejeli.
Zadnjič sem imela pri g ful nizek pritisk zdaj pa imam kar visokega in sem baaje na meji in si ga morem kontrolirat user posted image . Pa preveč sem se zredila. Sem bila ful nerazpoložena. Sedaj me zopet vsi preganjajo dol z računalnika. Pod nuno bi še potrebovali kakšnega user posted image . Se sploh ne morem več pogovarjat. Ponoriš.

(odgovor članu piikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?