|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
4.11.2008 9:27:39   
ella.
dobro jutro, zmajčice naše

spet ful pozitivne energije na naši temi, juheeeeeejjjj. Ok no, ene imate težave v službi, ampak to si lahko razlagate tudi sebi v prid...ste pač nepogrešljive, kar je tudi fino vedeti, mar ne? user posted image user posted image
Za vse NS čestitam, je U_surdi spraševala o merah: moj pri 12 t 4 d bil dolg 61mm, nosna kost vidna (vidnost nosne kosti baje zmanjša možnost Downovega sindroma za 2x, vendar včasihni vidna zaradi pozicije bejbike, zato se ne prestrašit), NS 1,3 mm. Pa vse naj vam pokažejo, tut prstke naj preštejejo user posted image user posted image user posted image Joj no, moj naslednji obisk v najemniški hiški mojega dojenčka imam šele čez 2 tedna...sem kar malo fovš tistim, ki ga boste prej videle.user posted image

Majch, tebi pa še posebej, ker že nekaj tednov komaj komaj čakaš user posted image

Danes pa želim vse naj naj še eni punci, ki gre na NS in vem, da bere tole user posted image Torej bejbika, komaj čakam, da dobita svojo slikco v roke in se začneš važit z njo! user posted image user posted image

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
4.11.2008 9:33:50   
ella.
Ledenka, misliš da sva že malo stari? A dej ga nehi no sračkat user posted image user posted image user posted image Sem čisto malo za tabo, pa sem super ok, probi ne skrbet user posted image

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
4.11.2008 9:49:17   
Lalica1
Pozdravljene še od mene

NS je tudi za mano. Smo videli trebušček, pa mehur, pa srček, pa obe rokici in nogici, NS pa je 1,1 mm. Sem sicer videla bolj malo, ker sta bolj opazovala mož in hčerka (z odprtimi usti), vendar je zame več kot dovolj to da je verjetnost, da je otrok zdrav zelo velika. To pa je tudi največ, kajne?
Drugače pa mislim, da bi morale slabosti počasi pojenjati. Pri meni nič ne kaže v tej smeri. Saj tudi prvič ni. Glavno da gre dan za dnevom in sem bliže poroduuser posted image .

Tiste, ki pričakujete user posted image user posted image  pa vedite, da sem vam fouš. Tudi jaz bi imela dva srčka naenkrat. Zmenjeno je, da bomo imeli 5-člansko družino, vendar bi bilo glede na moje slabosti najugodneje, če bi prišla 2 naenkrat. Ampak nič od tega. Verjetno bo treba še malo objemati školjko user posted image .

Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
4.11.2008 10:04:00   
poka3
Živjo! Malce pozno,  pa vseeno... pridružuje se vam še ena majčica. moj datum je 28.5 in to bo prvi otročiček. moja starost pa je 25 let ( prav tako ob porodu). Na prvem pregledu sem že bila, na NS pa ne bom šla. Uživajte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
4.11.2008 10:19:56   
piikapolonica
janci10 za papirje od komisije sem čakala približno tri dni, zdravnica je v ponedeljek poslala karton na komisijo, v petek sem že dobila odločbo.
Imam namareč rizično nosečnost in ker sem v prvem mesecu še krvavela so mi dali bolniško do 15.1.2009, najverjetneje ne bom šla več delat, na bolniško pa sem šla en teden po tistem ko sem izvedela da sem user posted image , takrat sem imela tudi prvi pregled.

hvala bogu pri nas ni stresnih šefov, češrav je full pomanjkanja personala, saj imamo 2 na porodniški, in še 3 nosečnice na bolniški, to leto je bilo izgleda zelo rodno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
4.11.2008 10:19:57   
ella.
poka3, dobrodošla med (z)majčice user posted image

lalica, ja, najpomembnejše je, da bo malček/ica zdrava. SI pa kar predstavljam odprta usta hčerkice...še mi starejši in kvazi malo bolj podučeni jih pozabimo zapreti, ko opazujemo to čudo malo. Čestitam in upam, da hitro minejo slabosti, ki te pestijo. Ingver si poskusila?

(odgovor članu poka3)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
4.11.2008 10:45:29   
maja1488
Evo pa se vam še jaz malo javim. Za forum je pramalo časa, zato vas spremljam le tu pa tam. Tudi mene v četrtek končno čaka NS, 17.11. pa še drugi pregled. Trebušček pa iz dneva v dan večji.

Če se ne vidimo prej, vam javim rezultate in lepe občutke v četrtek. Komaj čakam, da vidim user posted image .
A ste vse vzele otroke s sabo na NS? Moja ima 2 leti, pa ne vem, če bi jo vzela al ne, ker imava dopoldan ko je ona v vrtcu (ravno spi tisti čas). Pa tudi ne dojema še prav, kaj se zaena stvar dogaja. Sicer ve, da ima samo mami dojenčka v trebuhu (prej smo ga vsi imeli), drugače pa jo nič kaj preveč ne interesira.

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
4.11.2008 10:58:21   
Lalica1
Ella O ja. Ingver tudi jemljem. Pijem čaj, imam kekse in tudi kandirane ingverjeve palčke, ki jih imam cel dan v ustih. Na začetku (ko sem začela z ingverjem) sem bila čisto navdušena, sedaj pa je vse po starem. Toliko da preživim dan. Vendar je tudi to že nekaj.
Maja1488 pa sprašuješ ali vzeti otroka s sabo. Tudi jaz sem se spraševala in na koncu sva jo vzela. Je imela kar odprta usta ko je videla, da se nekaj premika a po moje vseeno ni čisto dojela. Stara pa je tri leta. Če ti pač ne gre skozi in ker otrok spi, ga nič ne matraj. Razen če si tega želiš. Verjetno pa ne bo imel nič od tega, ker še mi komaj razločimo kaj vidimo in dobro vemo kaj bi naj bilo. Otroci so še premajhni, da bi razumeli UZ.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
4.11.2008 11:14:53   
alijana
Pozdravljene.

Berem, da ste že večina bile na NS. No, jaz jo imam danes popoldan.
Maja1488: tudi midva z možem sva se spraševala ali naj najino 3 letno hčerkico vzameva zraven na NS. Glede na to, da sva ji takoj povedala za dojenčka, da vsak dan povpraša: ali dojenček raste, ali spi, kaj dela,... pride pobožat trebušček.. Sva se odločila, da jo bova vzela zreven.
Se pa strinjam z Lallico 1, ki pravi, da še mi moramo dobro gledati, da vemo kaj vidimo. Skratka tudi midva jo bova vzela, čeprav bo verjetno bolj malo imela od tega - bo pa vzdušje in pričakovanje, da bo videla dojenčka - mislim.
Vam napišem jutri kako je bilo njej.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
4.11.2008 11:19:57   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: ella.

Ledenka, misliš da sva že malo stari? A dej ga nehi no sračkat user posted image user posted image user posted image Sem čisto malo za tabo, pa sem super ok, probi ne skrbet user posted image

sej mislim pozitivno user posted image  pa sanjala sem včeraj, da je bilo vse ok, rezultat super user posted image  ampak itak da me skrbi, ker če me ne bi nič, bi bilo to že čudno.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
4.11.2008 11:20:30   
petrazg
ojla majčke ...

user posted image user posted image user posted image vsem za uspešne NS, in dobrodošle user posted image ... kako se bomo imeli luštno, ko nas je tako veliko...

No, jst pa zmešana (od sreče) kot sem bila na NS, sem očitno kar nekaj stvari pozabilauser posted image Mi je bilo očitno samo to dovolj, da je rekla, da je vse ok z našim pikecem... Sedaj pa pojma nimam za mere...  jih prepisujem iz slikc, ker izvid ima g... veliki smo 8,6 cm, nuhalna pa 1,8,  po starem sistemu pa 1proti7586.

Stanje je tako tako, mi je še kar slabo, vrti se mi vedno bolj, energije je enkart premalo drugič premalo... Ni moj dan dons...

Od kod pa sploh ste punce? Jst sem iz Ljubljane, samo zelo pogosto tudi v Celju (tja grem tudi rodit)....

26.5.2007 naju je s svojim rojstvom osrečil ANŽE... najina sreča in največji ponos...
7.5.2009 smo dobili še enega sončka... LUKA je njegovo ime...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
4.11.2008 11:23:24   
petrazg
Ledenka in Ella stari smo tako kot se počutimo... Itak, da sta ravno prav stari za bejbije... Čeprav vaju ne poznam, se mi dozdeva da sta ornk babnici, ki se ne bosta dali user posted image user posted image user posted image Pa nič sekirat, sej bo vse vredi...

26.5.2007 naju je s svojim rojstvom osrečil ANŽE... najina sreča in največji ponos...

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
4.11.2008 13:09:50   
lananai
Ko ste se ravno o folni kislini pogovarjale in tabletkah... A se še kateri ful gor podriguje? Meni slabo sploh ni bilo (nikoli), ampak se mi pa ful podriguje in sem pomislila, da je mogoče zaradi teh tabletk - glede na to, da je nekaterim po njih slabo. Sicer bom še vprašala mojo G, ampak jih bi najraje nehala jemat.

Jst bom tudi najbrž šla v Celje rodit. Sem pa Primorka, v Savinjsko priseljena. user posted image

Nuhalno tudi jst komaj čakam, še posebej, ko vas berem. user posted image  Imam jo pa (šele) v ponedeljek.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
4.11.2008 13:14:06   
mayflower
Jst sem tud Primorka - severnauser posted image  

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
4.11.2008 13:16:49   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower

Jst sem tud Primorka - severnauser posted image  

Jst tud severna. user posted image

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
4.11.2008 13:25:37   
BarbyD
No da vam poročam kaj je bilo včeraj...zvečer sem potem šla v dežurno ker je ratalo pa že prav obupno vse skupaj..dilema pa je bila v katero dežurnouser posted image splošno ali porodnišnico? pa ker me bolj skrbi za bebiko sem se potem odločila za porodnišnico...naredila mi je uz in user posted image  je superuser posted image  jaz pa sem baje staknila virozo....danes je sicer malo boljše le utrujena sem bolj kot ponavadi.....

Kar se tiče bolniške....komisije rajši ne bom komentirala...imam pa super šefauser posted image user posted image  ker sem menjala službo sem v tej firmi delala komaj 3 dni ko sem zvedla da sem noseča...in seveda seveda sem morala šefu takoj povedati ker delam v rešilcu in nisem upala tvegati da bi zaradi težekga dvigovanja izgubila user posted image .... in moj šef me je isti dan poslal domov...kasneje pa mi na komisiji ni odbrila bolniške do prega UZ, kar je pomenila da sem 15 dni brez bolniške delala pa tudi nisem...no pa mojega šefa tudi to ni vrglo iz tira...naj pa še povem da sem imela pogodbo samo za en mesec ( poskusno) in mi jo je nato podaljšal za dve leti..moram reči da še obstajajo dobri ljudje na tem svetu in moj šef je eden izmed njih...bravo zanjuser posted image user posted image

Komisija je pa druga zgodba...ginekolog mi napiše na izvid da podaljša bolniško za 1 mesec ona mi jo podlajša za 8 dni...halouser posted image user posted image user posted image  in potem se balinam in pišem pritožbe in hodim od enega zdravnika do drugega da mi napiše nov izvid...mislim podn od podna...če bo šlo tako naprej bom sama dala odpoved v službi..ker ona bi mene dala delat po 12 ur dnevno ( drugačnega urnika pri nam NI ) in to v rešilca...verjetno bi bili udeleženci kakšne nesreče zelo zadovoljni in mirni če bi mene videli tam...bela, zelena in po vrhu še s trebuščkom....vendar ona pravi da naj mi pa drugo delavno mesto priskrbijo v službi ????? halo saj samo rešilce imamo..kaj naj me dajo delat kot čistilko?? in glede na to da zdržim po konci maximum dve uri mislim da tudi kot čistilka nebi kaj dosti naredila....najsabše pa je to da je ginekolog in splošni zdravnik že dvakrat napisal in priložil vse izvide ( posteljico imam tik do NMU, in je nevarno za prehitri pordo ali če se res nebi merkala celo za splav ) ampak ona še vedno ne podljša bolniške dalj kot za 14 dni..in zato sem nonstop pri zdravnikih...ženska je.....

no zdej se se pa raspisala user posted image

uživajte in crklajte se

aja: petrazg user posted image
Jaz sem iz Kranjauser posted image

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
4.11.2008 13:39:10   
Anonimen
živjo punce!

kako ste jaz sem še kar, sem bila pr G. pa mi je povedala same slabe stvari, pritisk imam ful previsok, najprej prenizek zdaj pa ful visokuser posted image   pa bakterije v urinu....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

od komisije še zdaj nisem dobila, upam da bom jutri ali pa v četrtek.
v službi, ko sem klicala šefico da ji povem da sem še na bolniški, mi je rekla da ni problema, da če jo ne bom dobila podalšane bo pa ta dva- tri dni pisala dopustuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kaj se pa zdaj dogaja sem ostala kr brez besed, ko je to rekla, kot da ni bilo nič in da je vse O.K.  a so jo mogoče v kot pritisnli, da se vede drugače.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
l.p.

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 1542
4.11.2008 13:39:36   
Anonimen
aja, jaz sem iz notranjske

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1543
4.11.2008 13:57:29   
petrazg
Ma sej ne morš verjet kaj se dogaja... Mislim, če ti dva zdravnika napišeta bolniško potem ti je pa ena komisija, ki te ni nikoli videla ne odobri.... Sem brez besed nad našo državo... šparajo tam, kjer ni treba in se igrajo z zdravjem mamice in dojenčka, po drugi strani pa zapravljajo za tanke in ne vem kaj še vse.... user posted image Pa vsi se "borijo" za večjo rodnost in bla bla bla... Kot da komu paše, da je cel dan doma med štirimi stenami in nima kaj početi... Me pogrejejo me takele stvari... Nosečke naj ne bi bile izpostavljene stresu, potem pa k temu zdravstveno osebje pripomore... ogabno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
4.11.2008 14:08:53   
Anonimen
saj a ste slišale da v komisiji ni niti enega ginekologa so sami zdravniki, lih dons mi je G. rekla da so ratal ful strogi, da ne dajo kr bolniške, mi je rekla da bolniško podaljšajo samo če napišeš cel roman in še to moraš napisat da ti skoraj ena roka manka, milim res katastrofa, kaj se dogaja, moram pa priznat da v nekaterih državah imajo pa porodniško samo po štiri mesece, upajmo da še tega ne ukinejo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ker porodniške so pa prav fajn ker so eno leto, za bolniško pa, bomo pa še me izkoriščale državo, bile na bolniški šle za en teden delat šle nazaj na bolniško pa spet en teden delat pa bo, če nas nočejo poslušat bodo pa firme poslušal, ker se bo kakšna firma pritožla, ker bomo skojz na nihovem bremenu

l.p.

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 1545
4.11.2008 14:29:39   
piikapolonica
jaz hvala bogu imam dobre izkušnje s komisijo, meni so jo kar sami dali do 15.1. in so napisali da naslednjič moramo navesti še datum poroda, ker baje bi mi jo dali kar do konca.

sicer je ginekologinja napisala da imam rizično nosečnost in da sem imela ss v 16 tednu in to je vse kar je napisala na tisto obvewstilo zdravniku, ni pa nič napisala za koliko časa mi daja bolniško, moja zdravnica mi je rekla da mi bojo verjetno podaljšali le za en mesec pa so mi za tri, hvala bogu, glede na to kakšne zaplete imam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
4.11.2008 14:44:48   
majuška10
Zdravo pupike!
Evo mene, direkt iz drugega pregleda, včeraj NS, vse kaže super, videla sem prstke na rokah - ne morem verjet, izid NS je bil 1,8 oz. 1:6820, velikost 7,2cm, celo z rokicami je pomahal, to je res noro.
danes sem se pa fejst načakala pri moji gin. vendar mi je blo čist vseeno,sam da sem ga spet videla.
Naslednji pregled imam 2.12.
Edino ena stvar me skrbi, ker imam krvno skupino B RH neg, in bom baje v 30tednu morala eno inekcijo dobit, sam nč mi še ni točno povedala kaj in kako.
no to je to. čestitam vsem ki ste že imele NS, z ostalimi pa se veselim skorajšnjih pregledov.
lepo se mejte,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
4.11.2008 14:51:20   
BarbyD
Maš pa res srečo da si na tako osebo naletela na komisijiuser posted image  jaz bom pomoje kar sive lase dobila od tega...tudi zdaj naprimer mi je bolniško podlajšala do 2.11 čeprev ji je na izvidu pisalo en mesec in datum naslednjega pregleda 6.11., se pravi po njenem naj grem zdej do četrtka delat (3 dni) in pol zopet pošljem nov izvid? sicer jo pa "poznam" iz službe ko smo pošiljali bolniške k njej...in ko sem na prvi odločbi videla da je ona podpisana spodaj mi je ratalo kar slabo ker sem vedela da bom imela probleme če ne bom dobesedno vsak dan krvavela in ne vem že napol mrtvauser posted image   v četrtek imam prvič posvetovalico in se morava z ginekologom posvetiti kaj točno bo napisal na izvid da mi bo vsaj za kakšen mesec skupaj odobrila bolniško...

(odgovor članu piikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
4.11.2008 15:04:50   
Rebeka_
Pa se vam še jaz malo javljam! Sem v bolniški za nekaj dni, saj je moj pritisk tako nizek, da se mi skozi vrti. Tudi slabosti še ne pojenjujejo, da o glavobolih sploh ne izgubljam besed. Ampak, optimistično zrem naprej!

Danes imam tudi jaz NS in komaj čakam! Upam, da bo vse ok in da ne bom imela na koncu pokvarjenega dneva. Tako da držite pesti zame!

Vsem novim, ki so se pridružile (z)majčicam želim dobrodošlico, vsem skupaj pa čim manj nosečniških tegob in da bi vam vaši trebuščki pridno rasli!

Pozdravček,

Rebeka

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
4.11.2008 15:07:05   
BarbyD
majuška10
da ti na hitro odgovorimuser posted image  
Če si Rh- pomeni da niamš enega tako imenovanega D-antigenta...če je tvoj partner Rh+ bo tudi tvoja user posted image  Rh+(samo v primeru da sta oba Rh- je potem tudi otroček Rh-)..in če je tvoj otroček Rh+ pomeni da tvoje telo njegove celice lahko prepozna kot tujek...do tega pride ko Rh+ celice od otročka pridejo v tvoj krvni obtok..takrat tvoje telo odreagira tako da začne proizvajati protitelesa ki prodrejo v placento in napadejo krvna telesca tvojega user posted image  kar lahko povzroči nepravilnosti pri plodu(največkrat hemolitično anemijo), zastoj srčka v najslabšem primeru tudi smrt(zelo redko)....zato vsaka nosečnica ki je Rh- dobi injekcijo imunoglobulina anti-D ki se ji reče RhOGAM..ta pa blokira materin imunski sistem za prepoznavanje njej "sovražnih" bebikinh celic...

Bojo ti pa v 28 tednu test ICT ponovili in nekje v 30 dobiš to injekcijo...user posted image

Upam da sem vsaj približno tako razložila da zstopiš...user posted image

Skratka ni to v današnjih časih nič tako zelo hudega in če boš dobila injekcijo se nimaš ničesa batiuser posted image user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?