|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
26.9.2008 7:47:55   
tea
Dobro jutro!
Danes bom pa jaz prvauser posted image
Tropical - na seznamu sem anonimna t., pdp 25.5.
Danes ima pa moj starejši sinek 4.rojstni danuser posted image  Se mi zdi, da sem bila komaj z njim noseča, ne pa da je že tretji bebi na potiuser posted image  Skratka, danessem vsa raznežena in mi gre kar nekaj na jok, ko se spominjam trenutkov izpred štirih let - pa saj vem da zdaj tudi hormončki delajo.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 601
26.9.2008 9:06:24   
Anonimen
Dobro jutro srečke!

Ali ima še katera probleme z nespečnostjo ponoči? Vsako noč se zbudim ob 4 in sem lačna da ne morem zaspati nazaj- potem pa okoli pol 6 le nekako zaspim.
Še katera take iskušnje?

(odgovor članu tea)
  Neposredna povezava do sporočila: 602
26.9.2008 9:26:00   
mojmaček
Hojla majčice

Jaz sem zdaj 5 t user posted image .   Niče ne bom hitela s pregledom kot pri prvi user posted image .   Sem bla 6 t noseča ko sem šla na pregled, pa mi je rekla da se še tak nič ne vidi.  Samo nosečnost mi je potrdila z UZ testom in nič druga.  

Zdaj se bom čez 14 dni naročla ko bom nekje v 7 oz 8 t.  Takrat se bo že srček videl. 

Zanima me ali je katera zdaj noseča ko je prvič rodila s carskim rezom? 

lp
M

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 603
26.9.2008 10:20:03   
Lalica1
Imam eno vprašanje: Nosečnost traja 7 tednov! Ali to pomeni da je beba stara 7 tednov ali je to od zadnje menstruacije (s tistima dvema tednoma do ovulacije). Ker po mojih izračunih bi to pomenilo bolj, da sem vse skupaj noseča 9 tednov.

Kaj pravite?

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 604
26.9.2008 10:21:49   
mucka25
Dober dan.

se res po dolgem času mal oglasim. Nisem imela časa, mi tamali ni hotu kaj prida spat, najbrž zobki. Jaz tud komaj čakam drug teden, da vidim svojega malega žabca kako poskakuje v trebuščku. Počutje je že malo boljše, če vzamem tabletke pa tud kaj v sebi obdržim. Mi hrana sploh ne diši in se prov z muko prisilim kaj pojest.

Zdaj se mi zdi, da tud mal dojemam, da sem res noseča in sem fulll vesela. Komaj čakam na MAJ.

Bodite vesele in otročičke pobožajte.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 605
26.9.2008 10:35:55   
polna_luna
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Imam eno vprašanje: Nosečnost traja 7 tednov! Ali to pomeni da je beba stara 7 tednov ali je to od zadnje menstruacije (s tistima dvema tednoma do ovulacije). Ker po mojih izračunih bi to pomenilo bolj, da sem vse skupaj noseča 9 tednov.

Kaj pravite?

Čas trajanja nosečnosti se šteje od prvega dneva zadnje menstruacije, ne pa od (domnevnega) datuma oploditve. To je zato, ker so ciklusi zazlično dolgi in se potem ne ve točno, kdaj je do oploditve prišlo. Potem se pa itak PDP določa natančneje, ko se z UZ določi bolj natančno starost ploda (glede na razne meritve).
Tako da - očitno si noseča 9 tednov user posted image

V življenju ni naključij...
Vsaka stvar je za nekaj dobra...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 606
26.9.2008 11:00:53   
Anonimen
Tukaj anonimna user posted image .
Še malo in se bo začel moj 8 teden. Počutje je še kar dobro. Edino popoldan moram imeti vsaj malo počitka, če se sem ful utrujena in zdi se mi, da imam tako trdi trebuh. Zvečer obvezno zaspim ob 21 uri. Ob 22 me moj zbudi in grema v spalnico in takoj dalje zaspim. Kdaj mine to obdobje utrujenosti? Slabosti nimam. Občasno take rahle. Nisem pa imela v nobeni nosečnosti nekih ekstra slabosti user posted image . Zgleda, da bo zdaj isto. Še to kaj sem se zredila mi je nekam izpuhtelo. Mogoče pa dete črpa iz mojih zalog hrano. Bo lahko, kar dolgo črpal user posted image . V nedeljo bom nastopila 8 teden. Je to nekje mesec in pol nosečnosti, 16 oktobra bi pa bilo dva meseca , če imam 16.5. terminuser posted image Upam, da mi bo katera pomagala v izračunih.

(odgovor članu polna_luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 607
26.9.2008 11:34:04   
pokica_
Pozdrav majčice!

Zdaj ste še mene zmedle s temi datumi. Kolko jaz vem, se šteje od 1. dneva zadnje M, teoretično, praktično pa lahko G šteje od oploditve(gestacijska doba). Ampak nasploh se govori o prvi varianti.

Jaz sem imela 1.dan ZM 17.avg. in sem zdaj user posted image 5t/5d. user posted image  To se pravi, da sem v 6. tednu, ane? user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 608
26.9.2008 11:57:33   
mani2
IZVIRNO SPOROČILO: mojmaček

Zanima me ali je katera zdaj noseča ko je prvič rodila s carskim rezom? 

lp
M

Jaz sem rodila prvič s carskim rezom. Imela sem urgentnega pa 12 urih v porodni zaradi fetalnega distresa kot se imenuje uradno. Moj mali je mamreč doživel stisko in mu je utrip srčka pabel na manj kot polovico tistega kotje normalni utrip pri porodu. Ampak končalo se je pa vse vredu.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 609
26.9.2008 12:03:31   
baba84
čaw čvekice

evo, da se vam javim... z mano vse okej, razen teh šmentanih slabosti... pa bomo tud to preživel...

pokica_ mislim, da je to tako ;) jst sem bla prvič tud tok zmedene s tem zdej pa sploh nimam dost časa o tem razmišljat ;) user posted image

mucka25  tvoj mali star?

tea kaj ti imaš že dva doma? lepo lepo pa imate malo razliko kako pa si sfolgala? je teško mene na trenutke ful panika grabi po drugi strani pa vem da ne bo nevem kako zelo hudo.... user posted image  aja pa čestitke starejšemu sineku za včerajšnje svečke user posted image

anonimna jst morem potrkat zenkart kar spim celo noč, včasih se prebudim vendar se mi pozna kadar imam čez dan več skrbi je tudi nočni spanec bolj rahel....

pa tudi mene zanima kako se uredi ticker? oz kako ga prilimaš sem na ringarajo da ga je videt?

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 610
26.9.2008 12:12:38   
Lalica1
Saj meni je drugače jasno, da se nosečnost računa od prvega dneva zadnje menstruacije. In tako bi mi nekako prišlo 9 tednov. Ona mi je pa danes rekla da 7, vendar sem jo razumela, da je toliko star otrok. Čeprav mi je ta varianta čudna. Tako zmedena, pa je nisem bolj natančno vprašala. Pa tudi po mojih "izračunih" se mi zdi, da bi imela menstruacijo nekam pozno, če bi bila šele v 7 tednu. Sicer sploh ni pomembno. Bi se edino rada tolažila da mi bo slabo dva tedna manjuser posted image  Se bo pa čez en mesec bolje videlo.

(odgovor članu baba84)
Neposredna povezava do sporočila: 611
26.9.2008 13:06:35   
BIA79
Če sestevam po datumu zadnje menstruacije, bi sedaj morala biti v 8 tednu, ampak je ginekolog na osnovi velikosti ploda, rekel da sem zanosila kakšen teden kasneje, tako da sem v 6. tednu. Glede na moj cikel,ki je bil nereden in dolg, to sklada s časom ovulacije (sredina avgusta) in pride točno 6. tednov od takrat.... Po mojem je čas, ko je bila ovulacija, najboljši začetni datum za štetje user posted image :) :)

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 612
26.9.2008 14:05:54   
copka
Pozdravljene,

sem mislila, da bom aprilka, pa smo malcka naredili en teden kasneje in bom majcica. Ali vam lahko delam druzbo?

Jaz sem sedaj v 9.tednu. V ponedeljek, ko sem imela pregled, naj bi bila po M noseca 9t6d (zadnja M 15.7.). Na ultrazvoku je bil mali velik 1,15cm, kar odgovarja 7t3d. Ravno to, o cemer tece debata, sem vprasala G: ali 7t3d pomeni od spocetja ali kaj? Pa je rekla, da ta velikost odgovraja taki sarosti. Potem pa sem na eni ang. strani zracunala, da sva ga spocela okoli 12.8. in je zarodek sedaj dejansko star 5t, ampak ker se gleda 28dnevni ciklus (polovica je 14dni oz. 2 tedna) se pisteje se 2 tedna. Ko govorimo o nosecnosti pa se skupaj sesteje, orej 5t+2t=7t.

Upam, da sem bila jasna in da vam nisem zatezilauser posted image

Lep pozdrav in lepo nosecnost vsem majcicam!

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 613
26.9.2008 15:08:34   
ledenka
sem nazaj s pregleda, moja miška rase user posted image  imam že materinsko user posted image  in naslednji pregled 14.10, ko grem za krvne preiskave in vodo, NS pa 5.11. user posted image  

PDP mam pa 11.5.

prosim, da tista, ki bo delala seznam, to vnese noter... jaz žal nimam časa user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 614
26.9.2008 15:49:11   
rozcaa
Anonimna user posted image jst bi se pa podpisala pod tvoj post.user posted image Tocno take znake mam kot ti! Popolnoma brez energije sem, nikamor ne grem-razen obcasno z dragim, zaspim vcasih tud ze ob 9. Se sreca da moj user posted image ni nek obsedenc s seksom, ker bi me drugac ziher kr pred vrata postavu.user posted image Zapostavljam prijatlce, stanovanje je rastur.. jaooooo! Komaj cakam da bo konc te utrujenosti!! Baje 3 mesce traja..

Z datumi se mi pa sploh ne da obremenjevat..PDP naj bi mela 17. in to je vse kar mi je trenutno pomembno.user posted image

Anonimna
  jst se tud ponoci zbujam..Nikol prej se nisem, zdej me pa sred noci tok lulat tisci, da mi skor mehur raznese.user posted image
Sem pa vesela, da se mi je spikanje mal umirilo..
Pikica kk kej prehlad?  Jst se zmer smrkam..Bljak..user posted image Mi kaj predlagas za nos?

lp

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 615
26.9.2008 15:49:57   
rozcaa
Pikica..eh..pokica sem misla user posted image Sorry..

(odgovor članu rozcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 616
26.9.2008 15:57:51   
Anonimen
Tukaj anonimna user posted image .
Rozcaa, ta utrujenost tako dolgo traja!!! Groza. Sem mislila, da bom po kakšnem tednu že zopet polna energije. Mi je pa najlepše, ko se namestim na sedežno in božam moj veliki trebuh in sem user posted image .  Po pregledu bom pa še bolj vesela, samo da bo vse vredu.

(odgovor članu rozcaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 617
26.9.2008 17:23:13   
mucka25
Živjo.

Ja pri meni je, kar se tiče utrujenosti čist isto. Čez dan jaz prej zaspim kot tamali, zvečer pa komaj čakam, da ga dam spat in grem še jaz oz gre tamali spat kar k meni. Se je mal razvadu.  Pol pa še ponoči ne da nič miru, se kar naprej obrača in brca, me je prov strah zarad mojga trebuščka. Aja me je ena spraševala kok je star, v ponedeljek je dopolnil devet mesecev

Zdaj pa šibam še dokonca spakirat, greva s tamalim ta vikend mal na lepše (bo očka vsaj eno noč lahko normalno spaluser posted image ). papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 618
26.9.2008 19:03:01   
pokica_
Dober večer!

Evo, moj je šel avto oprat, jaz sem se pa iz dolgega časa priklopila na računalnik.

rozcaa,...moj prehlad je že nekoliko bolje, je že skoraj izginil, edino suh kašelj me daje še full, ponoči imam flašo vode zraven povštra, tak da srknem ko čutim da me čiga po grluuser posted image .

Sem prejle lih malček bruhala, sem jedla mesni burek, se mi je zaluštal, zdaj mi pa kr leži v trebuhu, pa mi ga kr gor nese...jaooouser posted image . Bom ga morala črtati. Pa si začeti pisati seznam, kaj vse mi ne paše.

punce, lepo preživite ta vikend, maximalno ga izkoristite...midva se boma pol kar na sedežno vlegla in pogledala kako akcijouser posted image .

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 619
26.9.2008 19:11:14   
Anonimen
Hejla.

Imam eno vprašanje, pa če je bilo že kje o tem govora, bi prosila za povezavo. Običajno imam temperaturo 36.5, zdaj pa sem si namerila 37.3 in me tako nekaj zebe kot takrat ko zbolim. To takoj čutim pri 37 stopinjah. Me zanima, če je tak dvig temperature ok oziroma, kaj naj...user posted image

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 620
26.9.2008 19:22:53   
pokica_
Kaj pa če se kak virus kuha v tebi, si prehlajena mogoče?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 621
26.9.2008 19:54:41   
majuška10
dober večer vsem majčicam!!!
Kako ste kaj danes user posted image ?

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 622
26.9.2008 19:56:40   
majuška10
aja, me zanima kako kaj gledate na prehrano v teh tednih?

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 623
26.9.2008 20:01:11   
mani2
Jaz zadnje čase nič ne gledam na prehrano saj mi sploh ne paše nič jesti tako da tisto kar mi za trenutek zabiši pojem. Sicer ne bruham samo nič mi ne paše jesti samo pila bi pol pa sem ko ena žaba. Upam da nimam samo jaz teh problemov.

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 624
26.9.2008 20:17:29   
majuška10
Tudi meni kej dost ne paše jesti, sam se pa trudim oz. predvsem opominjam, vnesti več sadja in zelenjave v jedilnik.

Drugače pa tudi jaz dnevno ogromno vode popijem (še nikoli toliko) pa žejna sem nonstop :-)))

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?