|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009
18.12.2008 8:53:00   
Dudica1
Lalica1 glede okužb ti pa jaz ne morem nič povedat ker nism imela nikoli težav s tem...
Enim ne škoduje nič spet drugim pa vse!Upam da bo katera druga vedela več povedat o tem..

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
18.12.2008 9:23:14   
ebetka
Pozdravljene,

vidim da vam te bolniške res delajo preglavice (ZZZS mislim) in res upam, da se vam vsem dobro izteče...

AKP
upam, da čimprej dobiš izvide od AC, ker vem kako je to - sama jih namreč čakam že 4 tedne (danes je točno 4) in sem tudi jaz že tako nervozna, da je za znoret.

Zanima me, ali ima še katera probleme in težave s hrbtenico, predvsem v spodnejm delu - križu. Mene je sicer velikokrat bolel že prej, če sem morala dolgo stati ali pa ob kakih obremenitvah... zdaj v nosečnosti pa postaja nevzdržno - včeraj na primer me je že zjutraj tako bolelo in potem se šla po službi (tukaj k sreči sedim) še malo v šoping in sem nakoncu komaj prišepala domov z neznosno bolečino. Pa komaj sem prav na redini nosečnosti, kaj šele bo..user posted image

Vidim, da ste kar pridne pri hrani... tudi jaz se ne morem držati vstran, predvsem pa mi pašejo sladkarije, ki jih pred nosečnostjo niti povohala nisem, zdaj pa ne uspemo niti kupiti dovolj zalog user posted image .

Veseli me, da delam še samo jutri in v ponedeljek, potem pa dovolj za to leto in bom imela skoraj 14 dni prosto, jupiuser posted image !!

Punce uživajte in pridno pišite, ker vas (čeprav se ne javim pogosto) prav vsak dan z veseljem prebiram.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
18.12.2008 9:34:52   
Dudica1
ja mene križ boli ponoči če sem predolgo na enem položaju al pa če predolg sedim,npr. zdaj k sedim pred računalniku že čutim v spodnjem delu da me boli.Ne vem pa nč za kakšno stvar da bi pimagala za te težave razn da vas možeki zmasirajouser posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
18.12.2008 9:42:29   
petra a
petra zg-tudi mi2 si želiva imeti 3, bomo videli kako bo

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
18.12.2008 9:42:31   
lananai
Jst bom pa dans pico jedla za kosilo in palačinke za malco popoldne. user posted image  Same dobre stvari. A sem vam lušte nardila? user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
18.12.2008 9:45:56   
lananai
Ko smo lih pri imenih... Midva imava že skor od začetka izbrane in se najbrž ne bo več spremenilo. user posted image  Jst sem imela že ene 10 let v glavi, da moja punčka bo Lana, mojmu se je tud dopadlo... ampak zdej jih je pa že ful preveč, tko da zaenkrat odpade. Mogoče tadruga al pa tatretja. user posted image  Ne, ne, sej vsaj en bo sigurno fantek! Malo mešano je fajn. Itak bodo tud punčke bolj tehniki, če bojo vsaj malo po nama. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
18.12.2008 9:50:10   
BarbyD
Jutro punceuser posted image  

No danes sem pa tudi jaz malo bolj zgodnjauser posted image  

Biftek: jaz se mu ne morem opretiuser posted image user posted image  sem ga jedla že v prvi nosečnosti, in tudi letos sem ga že kar precej pojedla...pa verjetno ga bom še user posted image  je pa res da sem bila že v prvi nosečnosti pozitivna na Toxo kar pomeni da sem jo prebolela preden sem zanosila tako da sem zdaj prekužena in se ne morem več okužitiuser posted image

Toxa: če se z njo okuži zdrav človek ponavadi splon nihče ne ve da jo je prebolel..najbolj pogosto se okužiš z njo preko mačjih iztrebkov, laho pa že samo z neoprano solato...nekatere imajo doma mačka pa se ljubkujejo z njimi pa se ne bodo okužile, nekatere pa niso niti v bližini pa jo nekje staknejo ( jaz napreimer ne maram mačk pa sem jo dobila )...če jo dobi nosečnica lahko zajedalci preidejo skozi posteljico in okužijo zarodek...najbolj resni zapleti ( in najbolj pogosti ) so mentalna zaostalost in slepota...na žalost imam jaz brata ki se je rodil s točno tako diagnozouser posted image  takrat še niso delali testov za toxo v nosečnosti zato je bilo tega precej več kot danes...

Če se okužite pa zgleda nekako takole:Največja nevarnost za plod je, če se okužimo v prvem tromesečju, najmanjša pa v zadnjem.
Če pride do okužbe pred 20. tednom lahko z določenimi zdravili tudi zdravijo( samo ne vem točno kako to poteka), po 20. tednu pa zelo dobro razmislijo o zdravljenju in pretehtajo med škodljivostjo in koristnostjo zdravil, ki vplivajo na razvoj plodu....kej več vam pa ne znam povedati...upam da sem vsaj mal pomagalauser posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
18.12.2008 10:04:55   
pokica_
dobro jutro!
Jaz sem glih kar zmazala polnovreden zajtrk(kosmiče sojine, ovsene, z rozinami,lanenim semenom,...) skratka mešanica ko sem si jo sama naredla, da ima čimmanj sladkorja.
Vidim, da ste večinoma dobro pančkale. Tudi jaz! Edino, če odštejem, da že imam tri dni grozljive horor sanje. Pred 3 dnevi sem sanjala, da me je nekdo poskušal zastrupiti in dat neke tablete v pijačo, da bi zgledalo kot samomor, včeraj sem sanjala, da so me skoraj poslili in sem komaj zbežala, evo danes pa spet, da sem se peljala v nekem avtu in so me hotli porint vn iz avta pri veliki hitrosti,....tako da bi spet umrla. Ampak sem se rešila na koncu in jih vse stepla. user posted image Ah nevem kaj je to zdaj,....kaj to pomeni, ampak verjetno ne nič dobrega. Mogoče mi pa sovražnica Matilda z koso groziuser posted image . Full čudno, ampak včeraj me je bilo že kar strah zaspat zaradi takih sanj, ...pa evo se kar nekaj ponavlja. user posted image

AKP, glede bifteka....ti si negativna na Toxo? Ker jaz sem neg. pa se moram paziti,...drugače sploh nebi premišljevala o dilemi: jest biftek ali neuser posted image .
Lalica, kaj pa ti, si pozit. ali negat. na toxo?

spet en deževen dan! Še dobro da mi ni blo treba danes na šiht, če bo vse po sreči spet drugo leto,...mogoče še kak dan letos! user posted image
Glede križa in bolečin,...sem brala, da je full dober za odpravo le teh pilates. Jaz sem ga pred user posted image kar fajn delala, pa nebi bilo slabo da ga spet malo začnem, v počasnem tempu, ker itak nimam več tolko kondicijeuser posted image . Mi je pa takrat že full pomagal proti bolečinamuser posted image .

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
18.12.2008 10:21:56   
Lalica1
Aja, to piše v materinski. Meni piše datum: 21.10.2008 in Negativno.
Kaj pa to pomeni? Mater sem zabita...user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
18.12.2008 10:25:06   
AKP
Pokica jaz sem negativna na toxo. Zdaj sem komaj ugotovila, da lahko dobiš toxo. Sem mislila, da je kaj drugega. Zdaj pa nisem več sigurna če si ga bom upala jesti. Bom premislila.
Lalica1 jaz imam izvid v materinski in tam piše. Sem bila tudi že drugič testirana, nisem pa še dobila izvida.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
18.12.2008 10:26:24   
ebetka
Lalica1: če misliš to v zvezi s toksoplazmozo, pomeni negativno, da nisi okužena.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
18.12.2008 10:27:49   
OliveOyl
Jutro

Jaz sem bila pozitivna na toxo. že v prvi nosečnosti.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
18.12.2008 10:27:49   
ebetka
Aja, vidim, da ima AKP pametnejši odgovor. Negativno pomeni, da jo še lahko dobiš???
Zdaj pa tud men ni več nič jasno...

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
18.12.2008 10:28:51   
OliveOyl
Ja,jaz imam napisano toxo.pozitivno pa ene vrednosti zraven.
Če imaš negatibno jo lahko še dobiš.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
18.12.2008 10:36:14   
BarbyD
Če je izvid negativn pomeni da se morš pazit ker se lahko še vedno okužiš...in dokler je negativn ti ga ponavlajo(testiranje mislim )user posted image ...če je prvi test pozitiven pomeni da si že prekužena, če je pa prvo negativen pa naslednjič pozitiven pa pomeni da si se okužla v nosečnosti

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
18.12.2008 10:37:26   
BarbyD
a sm kej razumljivo napisala toleuser posted image  mal je blo na hitruser posted image  upam da razumete

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
18.12.2008 10:42:54   
petrazg
Jst sem tudi prekužena za tokso... tako piše v materinski... Okužimo se pa lahko s 1001 zadevo... pazljivost ni odveč, če imamo pa smola je pa lahko kriza... Pokica in AKP , če je izvid negativen, še tokse nista nikoli imele in jo lahko dobita. Tako kot je napisala Barby (čist logično user posted image ). Lahko pa toxo dobiš samo enkrat...

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
18.12.2008 10:47:48   
pokica_
Točno tako BarbyD! user posted image  Ktere smo negativne na toxo se moramo paziti, da ne dobimo sveže okužbe.
Glih prejšnji teden mi je prijateljica povedla, da je njena znanka rodila slepo bebico,...verjetno zaradi toxeuser posted image .

Ma verjetno se bom tem bifteku res letos odrekla. Moj lubi mi je itak rekel, da če ga jaz nebom jedla, ga niti on nebo, tak da ga niti v hladilniku nebo. Kako je zlat...noče da se mi lušti delajo, če ga ne smem jestuser posted image .

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
18.12.2008 10:52:34   
ebetka
Men je zdaj celo vse jasno user posted image (blond pačuser posted image )

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
18.12.2008 10:52:36   
BarbyD
user posted image  jaz sem pa prov zanimiva...paše mi točno tisto kar nebi smelauser posted image  majoneza, surovo meso ( pršut, pancete....) pa mi drugače ni toliko do teh stvari...razen biftek imam pa res že od nekdaj radauser posted image

Iiiiiiiiiiiii še nea urca do morfologijeuser posted image user posted image user posted image user posted image  komaj čakam...samo upam da bo vse ok z našouser posted image   jaz se kar tolažim da ker tako brca da že mora biti zdravuser posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
18.12.2008 10:54:42   
ebetka
BarbyD uživaj ob gledanju svojeuser posted image in želim ti da je res vse v najlepšem redu!

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
18.12.2008 11:07:03   
Dudica1
BarbyD lepe minutke ob gledanju tvojega user posted image ti želim...Jaz pa čakam na torekuser posted image user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
18.12.2008 11:07:55   
Leela
Jaz sem se danes zaležala in imam čisto trd in boleč vrat. Sploh ne morem glave v vratu premikat.Mi vsaj pospravljat ne bo treba user posted image .

pokica tudi jaz imam že ene 10 dni tako žive sanje. Danes me je en zasledoval, sem bila čisto zmatrana, res. Včasih v teh sanjah sploh ne nastopam ampak kot, da bi gledala film.

bifteki, surova jajca in ostale zadeve, ki se odsvetujejo niso nevarne samo zaradi toxoplazmoze ampak tudi zaradi ostalih bakterij, ki se lahko nahajajo v taki hrani. To so zelo agresivne bakterije že za zdravega človeka, za nosečnico pa sploh, če pride do okužbe. Jaz se bom v nosečnosti te hrane izogibala.

chiara ti si kar daj duška z nakupovanjem. Z akcijami lahko ogromno prišparaš. Jaz nisem in the mood za šoping, bom počakala januarske razprodaje. Hofer pa ima drugače zelo kvalitetne otroške zadeve, za moje pojme bolj od baby centra.

ebetka tudi jaz sem imela bolečine v križu in odkar sem bila zdaj doma in sem počivala so izginile. Ti pa povem, da je glih sedenje najslabše.

lananai ja ime Lana je bilo lani najpogostejše žensko ime. Moj sin je Luka in me to ni motilo, na našem koncu jih niti ni toliko. Ime mi je bilo tudi všeč že več let.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
18.12.2008 11:18:44   
alijana
Pozdravljene,

vidim, da imate danes temo toxo. Jaz imam v materinski napisano toxo - negativno. Tako sem imela napisano v prvi materinski knjižici v prvi nosečnosti. Pa je sedaj v drugi nosečnosti, ko je pregledala prvo materinsko knjižico rekla, da ne rabim več testiranja za toxo in me niti ni dala na testiranje. Tak zdaj pa res ne razumem, ker vidim, da pišete, da pomeni neg, da še nisem prebolela toxo. Glede na to, da imam jutri pregled, jo bom povprašala.

Lp,

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
18.12.2008 11:22:32   
Dudica1
ALIJANA tudi meni piše tako in mi je rekla da ne rabim it na testiranje,nevem kako to vejo da jo pa od prve nosečnosti pa do zdaj nisi dobil!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alijana)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?