|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI
31.1.2009 11:27:22   
Grethy
Če sem pravilno seznanjena:

povsod je stimulacija, pri IVI-ju ni punkcije niti transferja, ampak ti ob ovulaciji vbrizgajo seme tvojega partnerja v materinščico ...

Če sem slučajno kaj mim vsekala me lepo prosim popravte, pa bom še jaz kaj novega izvedela ... 

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
31.1.2009 11:27:31   
Stella Rossa
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

da se malo" ušunjam" kaka pa je razlika med ivf in iuiuser posted image user posted image sory ampak res ne vem!?če se kateri da, naj čist na "izi" razloži

Kaj je umetna inseminacija?

I je ena od najstarejših tehnik zanositve z medicinsko pomočjo. Za razliko od stanja, ko se seme samo znajde v rodilih po naravnem spolnem odnosu /naravna inseminacija/, je umetna I postopek, ko seme vnesemo v rodila ženske v času, ki je najprimernejši za zanositev. Zaradi vpliva ang. literature v medicini, se za to obliko zdravljenja uporablja kratica AIH. AI pomeni, da gre za umetno inseminacijo (Artificial Insemination) z moževim (H=Husband) semenom, za razliko od AID, kjer D pomeni donorsko seme (seme neznanega darovalca).

Priprava za postopek inseminacije je zelo podobna običajnemu ginekološkemu pregledu. Seme, ki ga je dal soprog pacientke z mastrubacijo, prenesemo v nožnico ali v cervikalni kanal vratu maternice. Oploditev nastane v jajcevodu, zato želimo seme prenesti čim bližje mestu oploditve. Tako se semenčice ne zgubljajo v rodilih, kar je zelo pomembno, če je njihovo število majhno. Semenčice vnesemo v votlino maternice ali v jajcevod s posebno cevko s katetrom za inseminacijo. To je tanka plastična mehka cevka, ki ne poškoduje sluznico maternice med posegom. Metodo imenujemo IUI ali intrauterina inseminacija (uterus=maternica).

Za omenjeno metodo je pomembno, da moramo seme v laboratoriju pripraviti za prenos v maternico ali jajcevod. Postopek imenujemo "pranje semenčic". Z njim želimo razdvojiti gibljive semenčice od semenske tekočine.

KAJ VPLIVA NA USPEŠNOST POSTOPKA INSEMINACIJE?
I lahko opravimo v naravnem ciklusu. Takrat računamo na razvoj le ene jajčne celice. V primerih, ko želimo spodbuditi razvoj večjega števila jajčnih mešičkov (foliklov), spodbujamo njihov razvoj z zdravili. Ta so lahko v obliki tablet KLOMIFEN ali injekcij GONAL F, MENOPURE ali PUREGON. Razvoj foliklov spremljamo z UZ. Ko folikel doseže velikost, ki je značilna za dan pred ovulacijo, dobi pacientka injekcijo hormona hCG (Ovitrel), s katero sprožimo končno zorenje jajčne celice. I opravimo 24-38 ur po aplikaciji injekcije hCG, ko pride do sproščanja jajčne celice iz jajčnega mešička (ovulacija).

Nepričakovan zaplet med stimulacijo je razvoj velikega števila jajčnih mešičkov. Takrat lahko z  inseminacijo nastane nezaželena večplodna nosečnost. V takšnih primerih se pogosto odločimo za spremembo prvotneg NAČRTA in pacientki namesto I predlagamo eno od tehnik oploditve z biomedicinsko pomočjo (IVF lai ICSI), ko lahko v maternico prenesemo le želeno število zarodkov. 

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
31.1.2009 11:54:07   
Grethy
Hvala Stella

bodo prišli prav ti podatki

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu Stella Rossa)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
31.1.2009 13:10:15   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

Grethy, pa ne da ti pri svojih letih tega že ne obvladaš....user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
31.1.2009 14:06:13   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: neela

Grethy, pa ne da ti pri svojih letih tega že ne obvladaš....user posted image

Nisem rekla če sem

user posted image ( beri: OLDTIMERKA) ,

da pol vse vem ...

jz sem mnenja da se cel lajf 
user posted image (beri: UČIMO)

Draga Neelika, sem misla da če sem prestara za IVF,
da sem prestara za vse te zadeve
in nisem več   user posted image ,

pa kaj čem ti razlagat navrdjanki navrdjani ...

< Sporočilo je popravil Grethy -- 31.1.2009 14:07:36 >

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
31.1.2009 14:41:29   
neela

pa kaj čem ti razlagat navrdjanki navrdjani ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....razjasni zelenki, kaj naj bi to pomenilo????

Eh, pa jaz te samo dražim..user posted image ..that's the way I am....tako je vsaj življenje zanimivo...user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
31.1.2009 18:56:57   
kimsy
da vas še jst mal pozdravim. Saj vas skoz berem, sam se mi nč ne da tipkat.
Mene že pomladanska utrujenost daje user posted image  user posted image  user posted image . sem tok lena...
neela - kaj je zdaj s testom? A si tok močn karakter, da ga še nisi delala, al sm kaj spregledala?

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
31.1.2009 19:01:23   
kittyy
VIDIM DA JE SE NEKDO BREZ ENERGIJE,KOT JAZ.
sej berem vas skoz,sam tud jst ne vem kaj naj napisem,...

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
31.1.2009 19:02:47   
kimsy
sem se spomnla, da ma fargi jutr IUI, držimo pesti!
kittyy - kako pa kaj pr teb kaže?

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
31.1.2009 19:10:51   
Ejla
Grethy, mislim da če so postavili zgornjo mejo za IVF, to nažalost po moje pomeni zgornjo mejo za OBMP(oploditev z biomedicinsko pomočjo), kamor spada tudi IUI, kot najstarejši in najenostavnejši poseg.
Nisem sigurna da je tako, je pa logično, sam dej se pri njih pozanimaj. A ste se dolgo trudili za dojenčka? Kaj pa posvojitev ali rejništvo? Mi smo tudi o tem razmišljali če ne bo šlo.

Neela, nič se sekirat,če te kdo ne razume, me te mamo rade taka kot si, zabavna in vesela! Meni je všeč tvoj stil!Go neelauser posted image user posted image !Saj res kaj je s testkom?

kimsy,kittyy, kaj se to pravi, saj ni še pomlad?!?

< Sporočilo je popravil Ejla -- 31.1.2009 19:14:37 >

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
31.1.2009 19:13:31   
kittyy
KIMSY,jah tko tko,mislim da bom dobila v kratkem user posted image ,nekaj me v jajcnikih spika,trebuh nimam nic napet,prsi me nic ne bolijo,sitna sem pa za trojcke,.........user posted image user posted image user posted image
sem se odlocila,da v torek naredim test,ker mam v sredo G.
mam ful mesane obcutke.pa ti?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
31.1.2009 19:15:52   
Ejla
IZVIRNO SPOROČILO: kittyy

KIMSY,jah tko tko,mislim da bom dobila v kratkem user posted image ,nekaj me v jajcnikih spika,trebuh nimam nic napet,prsi me nic ne bolijo,sitna sem pa za trojcke,.........user posted image user posted image user posted image

kitty kaj pa to jaz slišim!!! Sem ti rekla , da si nosečka in ne mi ugovarjat!!

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
31.1.2009 19:20:34   
kittyy
EJLA,..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
31.1.2009 19:21:38   
Ejla

EJLA,..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zakaj si žalostna? saj ti pravim, da bo!

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
31.1.2009 19:26:27   
kittyy
.........sej pravim da imam mesane obcutke,pa nobenih znakov,sicer je res da me lahko presenti,sam me vsake toliko casa spikne v jajcnikih,kokr da bo priteklo,...user posted image user posted image

(odgovor članu Ejla)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
31.1.2009 19:41:29   
Ejla
Dej ne zdej obupat...še malo optimizma! user posted image zate, jutri boš vse drugače razmišljala.
Stiskam pesti za tvoj user posted image .

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
31.1.2009 19:49:36   
neela
Drage moje...ne vem, če sem tle že poklofala, da sem danes zjutraj delala CB in je bil debel -. Brojim 44. dan ciklusa in trenutno premlevam, al vzet Primolut Nor, da sprožim M al ne.

kimsy, kittyy - kakšna brezvoljnost?!?!? Dajmo malo telovadit, da vama kri malce hitreje požene...user posted image , user posted image , pa še malo user posted image

Ejla - hvala hvala! user posted image

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
31.1.2009 19:51:00   
neela

.........sej pravim da imam mesane obcutke,pa nobenih znakov,sicer je res da me lahko presenti,sam me vsake toliko casa spikne v jajcnikih,kokr da bo priteklo,...user posted image user posted image

punca, ti znaki so pri marsikateri punci tle gor rezultirali v ene velik +!!! user posted image

(odgovor članu kittyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
31.1.2009 21:09:56   
boob
punce punce punce. . a veste kaj. . ne ne nism zagledala user posted image
se mi je izpolnila največja želja ( no druga največja, prva je seveda user posted image )  dobila sm kužka. . prej sva ga šla izkat z mojim iiiiiii kok je lep. . Ajka ji je ime, je pa beagle. . jutri vam bom slikco poslala  . . iiiiiiii

kittyy. . kaj je  zdej to!!!!??? dejmo mal volje!!!!!!. . user posted image user posted image user posted image

vsem ostalim pa en lep pozdravček, jst grem k moji kužeki . . user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
31.1.2009 21:24:29   
neela
boob, in zakaj se ti ne bi še ta druga željica uresničila?!?!?!? 

user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
1.2.2009 1:25:43   
Grethy
Neela -->  navrdjanka = navihanka ... vem da me dražiš, boš vidla ti k se srečava user posted image user posted image user posted image user posted image

Ejla - rejništva se ne bi šla, ker sem preveč čustvena ... posvojitev pa spet vzame čas zase in leta bežijo, zdaj ko sem čez 40 še tolko bolj ... nisem pa še vedno obupala sama nad sabo oz. nad nama ... saj sva še mlada ... bom pa preverila kako je z IVI-jem in leti ... hvala za mnenje ...

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
1.2.2009 8:40:55   
neela
.. vem da me dražiš, boš vidla ti k se srečava user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
1.2.2009 9:25:37   
buča
user posted image uf,dons je pa tle tko kt v živžavuuser posted image

neela,kok bi pa hotva,da ti pvačam,kr ni blema,jest še od prejšnga marca pvače nism načevauser posted image user posted image user posted image

kittyy,tkole se pa ne bomo šli,da vešuser posted image user posted image user posted image ,a mislš,da te bom spet v lj gledala,pa v kr na dežurni vsa zaspana ob polnočiuser posted image user posted image user posted image .....a se neki zmenva?Da te bom gledala sam v Baby centru,Pikapolonci,H&M-mu(Na otroškmu oddelku),C&A-ju(na otroškmu oddelku)user posted image user posted image user posted image user posted image ...ane,punce,da mam prou?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa ne išči samo znakov,pa neznakov,pa jeb.. ti to!!!Zdej dej pa guvejo juho kuhat-pa hit,si že mal pozna,pa tenstan krompir,pa guvejo muzo,pa bo-sam neki-ti si še mlada...poglej ubogo grethy,pa se nič ne pritožujeuser posted image user posted image

grethy,midve pa se 99.9% poznava.a delaš v 2 štuku????user posted image user posted image user posted image jest sm v 3.štukuuser posted image ?Se voziš iz CE v KR na šiht?Če sem te zamenjala,pa sori

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
1.2.2009 9:31:14   
buča
eeej

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
1.2.2009 9:43:12   
neela
ej ti user posted image ..
..user posted image tudi tebi!!!

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?