|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  220 221 [222] 223 224   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
4.4.2012 8:32:26   
julij82
Talia28, saj bo! Sedaj rabiš samo pozitivne misli, umirjeno življenje in čakati na dan, ko boš šla na test! Navijam zate ;) Jaz po mojem prvem iui nisem delala doma testa, ampak sem šla 17-i dan na krvni test in so mi tam na ginekološki potrdili nosečnost. si nisem hotela doma delati kakih lažnih upov in sem si rekla da naj to povejo zdravniki...
curly misli pozitivno. ja pripravljena bodi na vse, da je potem lažje sprejeti kar koli bo, ampak držim pestke zate tudi!

mene pa nekaj zanima. Danes pokličem, ker sem dobila user posted image in pojutrišnjem začnem jemati tabletke. Potem UZ, dokler ne bo čas za stopko in postopek. prejšnjič sem imela IUI v stari porodnišnici, ker je prišlo na praznik. Če ti pride IUI med tednom, se ga izvaja na Ginekološki? v II nadstropju? partner mora priti prej in odati svoje moštvo :), ob 10 pa pridem sama? A je potrebno se najaviti v sprejemni??? a mi lahko katera to malo bolje opiše. Že v naprej ful hvala!

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5526
4.4.2012 8:42:00   
talia28
julij82..ojla..hvala za vspodbudne besede:)) pri meni je prišlo na petek in so iui izvajali na leonišču v drugem nadstropju.partner ni rabil nič v sprejemno naročen je bil 8.30 oddal plavalčke in potem z menoj počakal do 10.30 pred sobo 105.Jaz sem morala v sprejemno da me vpišejo, potem pa itak počakaš sestro tetjano..Ni potrebno, da partner pride s teboj nazaj, moj je čakal z menoj ker sva oddaljena od lj 60 km.

No danes sem začela še bruhati vročino imam že 3 dan malo čez 37..me je strah nevem če bi klicala gor?pa tablete nevem če sploh lahko kakšno pojem kej več veš o tem?

pozdravček...

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5527
4.4.2012 8:47:16   
julij82
Hvala za odgovor. ja on bo šel prej, jaz pa za njim...
Če je res nujno vzami Lekadol, samo lekadol lahko kao vzameš, drugače pa vprašaj ali svojo zdravnico ali pa pokliči Tatjano, ona rada pomaga.

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5528
4.4.2012 8:51:04   
talia28
:))) hvala za odgovor..no upam da vama tudi tokrat uspe user posted image :)))

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5529
4.4.2012 8:52:26   
talia28
:))) HVALA..No upam da vama tudi tokrat uspe držim pesti:)))

pozz

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5530
4.4.2012 13:27:16   
curly
Opala, kako sta se razpisali! Lepo. user posted image
talia28, jaz sem prvič v postopku in sem v MB. V bistvu nimam izkušenj z IUI, vem pa samo to, kar sem prebrala na tej temi. user posted image
V ambulanti mi niso nič posebej razlagali, kako pa kaj. Dobila sem en A4 list, na katerem je na obeh straneh opisan postopek.
Kako se kaj počutiš? Si kaj bolje? Srčno upam, da to pomeni, da si user posted image !

julij82, močno navijam zate, da uspe - saj če je prvič bo zdaj tudi. user posted image Samo da bo zaključek drugačen: user posted image

Pri nas je tako, da partner odda plavalčke pred 8.00 uro, postopki pa se izvajajo ponavadi po 10.00 uri, tako da bo moj tudi verjetno počakal z menoj, ker nisva iz MB.
A lahko mogoče partner dobi bolniško za ta dan? Ve katera? Vem, da je malo butasto, ker on samo odda seme, ampak jaz bi itak rada, da greva skupaj in da me potem on pelje domov.
Lep dan vama želim, se tipkamo! user posted image

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5531
4.4.2012 13:46:01   
talia28
curly hvala tud jst upam da so to znaki zauser posted image ..ja moj mož je dobil bolniško vprašaj jih ti jo bodo napisali..a ti si tudi prvič???? no upam da vama rata:)))

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5532
4.4.2012 14:00:34   
julij82
kok je fajn klepetati, ker edino tako se polnim z optimizmom ;)...
nisem vedela da lahko dobiš bolniško!! ok za na UZ ko hodim, pridem v službo malo kasneje, pa potem nadoknadim.... zapostopek sem ga pa nazadnje imela na praznik, tako da se je vse dogajalo dopoldne. Med tednom je pa res ja da zjutraj on odda, jaz pa pridem ob 10:30 za inseminacijo. In mi je res bedno da greš zjutraj mal v službo, potem vožnja v Lj in postopek...in potem hiteti nazaj v službo.... jaz sem sedaj mislila kar dopust dati, ker imam še lanskega..

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5533
4.4.2012 15:47:12   
talia28
dopust ali pa bolnisko ce jim reces vama bodo obema dali bolniski list:)))

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5534
4.4.2012 19:48:50   
curly
Ful fajn! Pol bomo pa na dan "akcije" doma. user posted image
A vidve sta kaj počivale ta dan? So dali tam kakšno navodilo?

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5535
5.4.2012 2:05:26   
Barcula
talia28 pozdravljena

tudi jau še nimam nič izkušenj saj še ni prišlo do iui saj ga prej prekinejo ali je preveč ali pa jih ni user posted image

nisem se nič oglasla tukaj saj sem dobila službo in sem se z delom zamotila
tako sedaj pa z novimi močmi čakamo user posted image da se ulije in da se naročim in gremo v nove boje

držim pesti za vas

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5536
5.4.2012 7:20:21   
talia28
curly...jaz počivala nism je rekla naj se obnašam normalno kot da se ni nič zgodilo samo naj pazim da nebi teške stvari dvigovala...poznam pa primere kjer so punce preležale cel čas od iui do testa in ni bil pozitiven, v drugem primeru pa poznam dekle, ki je vse počela normalno, celo na triglav je šla v tem času pa je zanosila...tko da..vrjetno je odvisno od človeka samega..nikoli se neve..no jast pa grem danes zdravniku da mi dajo tisto inekcijo pregnyl potem pa čakanje še dober teden...upam da se nariše velik+++++++...sm že čist neučakana samo še o tem razmišljam:)))

barcula...upam da ti tokrat uspe priti na vrsto..pa koliko časa že čakaš na iui????jst sm vse skupaj potrebovala kar dobro leto, pregledi, laparaskopija.....
pa veliko sreče v novi službici:)))

(odgovor članu Barcula)
Neposredna povezava do sporočila: 5537
5.4.2012 7:50:38   
julij82
oj, no jaz sem na dan iui-ja ga polovico prespala, ker sem se kar načakala in sem bila na koncu že utrujena, popoldne sem šla pa plezat. in tudi potem sem normalo športala s plezanjem.... edino potem od prvega pregleda naprej sem pa začela bolj paziti nase....
žal recepta res ni. Predvsem pa čim bolj ne-stresno!!!!!!

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5538
5.4.2012 21:26:58   
curly
Čer.
Barcula, čestitke za službico. user posted image Upam, da je prijetna še bolj pa da si z njo zadovoljna! user posted image

No, jaz se ne obremenjujem več s folikli, oziroma se trudim.user posted image Spijem malo piva oz. radlerja vsak večer, drugače pa itak vem, da kaj drugega ne morem naredit. Če se bodo moji folikli odločili, da pač ne bodo več rastli, bomo pač še počakali, dokler ne bo prišel čas, ko nam bo user posted image res namenjen. user posted image
Drugače imam pa veliko dela zdaj pred in med prazniki, tako da se zamotim in nimam časa razmišljat o tej temi. user posted image
Pa naj tako zaenkrat ostane.

Lepe praznike vam želim, se javim, ko bom imela več časa.

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5539
6.4.2012 13:41:18   
curly
Moram javit! user posted image
Folikel je zrastel na 21mm user posted image , kar pomeni, da sem danes po UZ, kar dobila stopko in grem jutri že na IUI. user posted image Načeloma bi morala iti na IUI v nedeljo, ampak ker je praznik itak ne delajo. Tudi jutri bo v redu, če prav vem, plavalčki preživijo par dni v maternici, bodo že počakali na jajček. user posted image

Lep dan vam želim!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5540
6.4.2012 14:24:04   
julij82
curly ČESTITKE user posted image
Si bila pa res pridna ;) ja 21mm je pa že kr. jaz sem imela 20mm, potem stopka in čez dva dni IUI.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5541
7.4.2012 21:14:49   
curly
Čer.
Sporočam, da sem preživela IUI.
Bilo je zelo sproščeno, zahvaljujoč prijetnemu zdravniku in prijazni sestri.
Zdaj pa čakamo... user posted image
Lep večer še naprej.

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5542
10.4.2012 14:01:37   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: talia28

no jast pa grem danes zdravniku da mi dajo tisto inekcijo pregnyl potem pa čakanje še dober teden...upam da se nariše velik+++++++...sm že čist neučakana samo še o tem razmišljam:)))

Kako kaže, kdaj boš delala testek? Že imaš kakšne znakce? Držim pesti, da se narišeta user posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: talia28

no sedaj pa me ze 3 dni boli v spodnjem delu trebuha in krizu kot da jo bom vsak cas dobila..

No, danes je 3. dan po IUI in tudi jaz sem imela skoz krče, kot da se mi bo vsak čas vlilo. user posted image Je pa res, da so bili krči precej bolj blagi, kot so pri M. No, zdaj se krči počasi umirjajo.

Imam vprašanje: V nedeljo, 1 dan po IUI, sem zjutraj, ko sem šla na WC opazila belo lepljivo kepico (veliko kot frnikula) z še manjšo rjavo pikico na papirju - sem se kar malo ustrašila. Verjetno je rjava pikica kri, ki je po moje nastala zaradi inštrumenta, ki ga pri IUI uporabljajo - kaj bi pa lahko bila tista bela kepica? Mogoče plavalčki? Upam, da niso kje že drugi dan pobegnili. user posted image Sicer sva bila tudi tisti dan pridna in sva user posted image , da je na jajčece čakalo čim več plavalčkov. user posted image

Julij82, kaj pa ti, kako napreduješ, si že bila na kakšnem UZ?
Barcula, kako kaže s tvojo M?
Upam, da se čim prej javite in poročate o svojih stanjih, meni je prav prijetno klepetat z vami. Pa lep dan želim.

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5543
10.4.2012 14:11:08   
julij82
curly... najprej čestitke za IUI. Jaz sem danes končala s tebletami Femara. nobenih stranskih učinkov. Prvi UZ imam v nedeljo, tako da računam na postopek v četrtek.... moram še nekak zmutit za dopust tisti dan, ker za delat mi res ni na ta dan....
test boš že prej delala ali boš šla na krvni test? Kr se pa tiče izcekda - frnikule, je pa pri meni prišlo že isti dan popoldne in sem bila čist razočarana, da je že vse šlo ven, samo prijelo se pa je...je pa res da sva nasednji dan še domauser posted image
joj mene to čakanje čist preveč mučno....

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5544
10.4.2012 14:52:38   
curly
Pozdravljena, hvala za čestitke! Sem srečna, da je uspelo -> da je folikel zrasel in da smo celoten postopek izpeljali.
Torej, bi to lahko bil dober znak -> ta frnikula. user posted image Hecam se.
Jaz se ful trudim, da se ne bi obremenjevala s temi stvarmi, ampak včasih uspe, drugič spet ne. Upam, da bom čim bolj mirna naslednjih 14 dni! user posted image
V MB je tako, da ti priporočajo, da narediš test, če je pozitiven, pokličeš in greš na krvnega pa 1. UZ ti tam naredijo. Če je negativen, počakaš še 1 teden in ponoviš test - za ziher. user posted image

Glede čakanja pa vem, kako se počutiš - prej sem čakala na UZ-je, zdaj čakam, če bo +. Ni ne konca ne kraja s tem čakanjem pa še tako nemočno se počutim! Ko bi se le dalo zaspat za 14 dni. user posted image

Držim pesti, za čim lepši "pridelek" v nedeljo! user posted image

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5545
10.4.2012 17:52:08   
talia28

pozdravljene..pri meni se je stanje malo izboljsalo sem cele praznike prelezala z vrocino cez 38..sedaj sem ze boljsa:)) curly testa se nisem delala ima moj v petek rojstni dan pa sem mu obljubila da bova pocakala do takrat:) sem pa ze cisto nervozna..bolecine v trebuhu kot pred m......pa ena velika jokica sm postala:(((skos bi jokala..pozzzz

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5546
11.4.2012 22:31:06   
curly
talia, verjetno ne boš jezna, če so to znakci, ki nakazujejo, da si user posted image . Jaz močno navijam zate, da je to to! Sem pa že slišala, da je marsikatera ženska na začetku nosečnosti zbolela (prehlad in podobno) pa nočem vzbujat lažnih upov, ampak jaz bi bila zelo vesela, če bi ti uspelo! user posted image
Še 2 dni do testka, če sem prav razumela. Do petka držim pesti za tebe - jih niti ponoči ne spustim! user posted image
Potem pa le javi, kaj je pokazalo! user posted image

Julij, kako si kaj? A že nestrpno pričakuješ nedeljo? Hvala bogu, da je vsaj delovni teden krajši in bo nedelja prej tu. user posted image
A ti si imela kaj krčev v prvem tednu po IUI? Samo tako, informativno me zanima. Jaz jih namreč imam - občasno in napenja me, kot pred M pa je ne bi smela dobit še dober teden (ponavadi imam precej dolge cikle od 30 - 50 dni trajajo)... Aja pa tudi čokolade mi ne sme nihče pokazati, ker vse pojem pa tudi če sem sita - grozna sem - izgleda kot da imam PMS! user posted image

Barcula, kako je v službici? Vidim, da ti ne dopušča, da bi nas prišla kaj pogledat. user posted image

Želim vam lep večer še naprej, ob priliki se tipkamo! user posted image

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5547
12.4.2012 8:53:33   
julij82
Curly in talia 28 hvala za lepe želje. mene je tok strah, strah me je še ene take zgodbe, ki som jo sedaj doživela...
po mojem prvem IUI nisem imela nobenih znakov, morda sem bila bolj napihnjena....mene ponavadi kolena bolijo, predno dobim user posted image in takrat so me tudi, samo m ni bilo od nikjer. Doma nisem delala testa, ampak sem šla 17i dan na krvni test v Lj, kjer so mi dali napotke za naprej. šele kasneje so me začela prsa boleti in nič slabosti. edino lakota je bila huda. Tudi sedaj po teh hormonskih tabletah Femara sem jaz takooooo lačna! Se spomnim, da sem takrat bila tudi in že teden predno sem zanosila se kr fajn zredila ;)

Upam da vama rata in držim pestke!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5548
12.4.2012 10:10:08   
talia28
heyla soborke:)))tud jst sm se zredila ful se mi zdi da sm skos lacna..pa sadje jem vsak dan prej ga nisem nikoli v nobeni obliki nobenega sadja..zdaj pa ze cel teden napadam po sadni kupi:)))m se vedno ni jutri bi jo praviloma mogla dobiti,upam da hudic ne pride:)) strah me je pa knpr norcih.. kako ste kaj ostale?odstevate dneve?drzim pesti za vse..pozdravcek

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5549
12.4.2012 13:42:59   
curly
Lep pozdrav!
Ko že govorimo o tabletah in apetitu - sploh mi ne govorita - te hormonske tablete so narejene prav za spodbujanje apetita! user posted image
Jaz sem sicer od februarja shujšala 3kg, ker sem malo spremenila prehrano - sem šla na polnozrnata živila in se izogibam ogljikovim hidratom daleč na okoli, ker se mi vse obesi.
Imam 10 - 15 kg preveč za svojo višino, ampak se mi menda ne vidi. Sem sicer malo močnejše postave, nimam pa nekih ekstremnih oblin - so kilogramčki lepo razporejeni! user posted image
Jaz prištevam dneve, danes je (ŠELE?!user posted image ) 5. dan od IUI-ja - zdi se mi že celo večnost. Nisem še pri odštevanju. user posted image Za test se še nisem in se ne morem odločit, kdaj ga bom naredila, ker v MB so mi rekli, da bi naj najprej doma test naredila, potem pa greš tja dat kri, da nosečnost potrdijo.
Če kdo ve, kako močno si želim user posted image ste to ve - vse bi dala za to, ampak ne morem čisto nič! Oh, kako smo nemočne v tej situaciji. user posted image

talia, še vedno močno navijam zate - sem vesela, ker user posted image še ni od nikoder! user posted image Ne pozabi poročat jutri!!!

julij, verjamem da te je strah, ampak poskusi se sprostit - stres itak ni dober za tvojo telo (nočem pametovat, ker sem jaz itak ista, ampak ti hočem samo pomagat)! user posted image
Še malo pa bo nedelja tu!!!user posted image

(odgovor članu talia28)
Neposredna povezava do sporočila: 5550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  220 221 [222] 223 224   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  220 221 [222] 223 224   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?