|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 5. del
25.8.2008 14:20:44   
pina-1
mlavla hvala tiuser posted image . še eno vprašanje. a se popolnoma poleže hrbtišče?

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 176
25.8.2008 14:37:54   
itata
dan,
pri alergologu ni blo nič posebnega. kožni test je pokazal negativno. kao ni nič alergičen. kri so mu vzeli bo pa čez en mesec rezuktat. brezveze je blo vse skupi. ampak ok. vsaj kožni test kaže negativno. zdej bom še en mesec držala dieto pol pa da vidmo kako in kaj. pa fenistila ni treba več, ker ni sprememb blo kej dost k ta teden ni jemal. tko da to ukinemo. pol pa dalje. sam smeha ful k je mali zaspal tik pred "špikanjem" in je napol vse prespaluser posted image  eni boščki so se tolk jokal... mi je blo že čist grozn. itak čakaš eno uro. sam moj junak je komi mal pojokcal k ga je z iglo v žilo na rokici, da mu je kri vzela. pol je pa še ena sestra luštna uletela pa je bil čist fasciniran k je frise pokala in se je kar režal - sestra mu je pa vmes rokico stiskala in kri lovilauser posted image

pol smo šli pa še z vozičkom mal po mestu pa v DM. fajn je bilo. zdej pa popoldansko spanje, jaz pa kosilo jem in klele mal "klepetam"

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 177
25.8.2008 14:47:56   
MetiLu
Dan!
Jaz sem že iz službe, pica je v želodčku, Janez pančka, jaz pa Laredute katalog listam, ki je prišel danes po pošti user posted image

Pinči WB user posted image

Vidim, da nas ima še veliko težave s spanjem user posted image  mi smo imeli dones ponoč spet fešto ... zdej vidim, da sploh ni lačen ampak se samo crklja user posted image  zvečer ob 19.00 je pojedel 140 ml rižolinota za lahko noč (3 obrok GH včeraj), pol po kopanju po še obe zize. Pa sem mogla dat dudo okol polnoči, ob 2.00 budnica user posted image  pa dajem dudo, pa je bilo 5 min ok, pa spet jok... sem mu dala mal vode po flaški, pa je spil 30 ml, pa spet jok, pa duda not, pa si jo ven povleče, pa spet jok user posted image ... v glavnem 45 min smo se takole matrali, je revček že tko ihtel, pol je pa še moj vstal in jima je ratalo zaspat in potem je spal do 6.00, ko je jedel. Tko da pomojem pa zdej že mal "izsiljuje" ponoč, da se mi po zizah svaljka user posted image  kaj pa vem user posted image  no, so mi pa vsaj zize nazaj zalaufale oz desna, ki je začela štrajkat user posted image

Glede spanja pa res ne vem kaj naj naredim oz. kaj lahko naredim user posted image  mal mi je težko, ker hodim delat ...

No, če pa drugače pogledam, gre čas tako hitro, da mi bo kmal reku nej mu ne težim, ko ga bom hotla polubčkat user posted image

< Sporočilo je popravil MetiLu -- 25.8.2008 14:49:07 >

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 178
25.8.2008 14:58:16   
pina-1
o suzi helou.... kako ste kaj pr vaši bajti?

za razliko od žane je ana pravi seronja. danes je tako srala, da sem bla jaz vsa posranauser posted image user posted image user posted image

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 179
25.8.2008 15:43:56   
Suzi*
pinči, tamala je taka sitnoba. user posted image  pa doma mi ne spi sploh čez dan. glihkar sem jo zaprla v sobo pa se tam dere, ker se je že drugič zapored + zjutraj zbudila ko jo odložim v posteljico, prej pa lepo zaspi na zizi. user posted image  pol je pa sitna itak, ker nč ne spi. ampak jaz jo enostavno ne morem več poslušat. še jest ne morem, kaj šele da bi kej nardila po bajti. skos dretje, kolkr ji grem iz zornega kota. user posted image user posted image user posted image
no zdej sm pojedla moj jogurt, grem pogledat to drenčkalo.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 180
25.8.2008 15:45:12   
Suzi*
aja, pinči, pa podpis bo treba spremenit. user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 181
25.8.2008 16:38:46   
Februarka08
Dan. user posted image

Juhuuuu, končno mam 5 min miru user posted image . Larisa spi popoldansko spanje, jest vas bom pa lahko v miru upam mal prebrala... Upam samo da delavci ne bojo več vrtali na balkonu ker nama delajo teraso... Zgleda so nehali za danes, super. user posted image

Grem mal prebrat če je kaj novega. user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
25.8.2008 17:05:10   
Februarka08
Pina, dobrodošla nazaj.user posted image
Metiuser posted image mate pa res krizo tole s spanjem...user posted image Prav smiliš se mi ... men se že zdavnaj zmešauser posted image Larisa je danes spala od 20.30 do 7.10 pa sam 2x sem ji mogla dudo popravit - pa sem še komaj gledala zjutrajuser posted image sploh si ne predstavljam tvojega spancauser posted image držim pesti da se čimprej zrihtateuser posted image
Itatauser posted image za testiranje in user posted image za Jakoba da je vse lepo prenesel.user posted image
Suzi, upam da ti je Žana kaj zaspala.user posted image

Aja, sem se spomnila dolenjkinega ˝jamranja˝ kako boli ovulacija. Matr, se čist podpišem pod njene besede. Jest sem jo mela 2. dan ko smo prišli na morjeuser posted image bolel me je kot user posted image premikat se nism moglauser posted image za nameček sva pa še kondome doma pozabilauser posted image user posted image mah, kar je blo, je blouser posted image itak ni blo nikol ˝do konca˝ , če sem pa od tega user posted image , naj pa kar bomuser posted image

Grem si mal ledene kave narest da se mal pocrklamuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 183
25.8.2008 17:10:28   
vrtnica76
Hoj!
Končno!Sitko je zaspaluser posted image .Tole z nespanjem je pa res enuser posted image .Tolk je bil zaspan,da je v stolčku zakinkal,špinača in pire sta pa kr iz ust lezlauser posted image .Vidim,da se vašiuser posted image hočejo ponoč tut sam crkljat in ne spat v svoji postelji.So nas že naštudiral kako nas lahko okrog mezinca ovijejouser posted image .Zobje ga pa tolk matrajo,da si je skor cel slinček zbasal v usta,o zobeh pa ni sledi.A smo jih pozabil naročituser posted image user posted image ?

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

Neposredna povezava do sporočila: 184
25.8.2008 17:17:27   
Februarka08
No, naša se je pa zbudila.user posted image Vrtnica, kje si hodila nekaj časa? Sem te že pogrešala na RR-ju.user posted image Zgleda si se javila, ko sem bla na morju...

Nič, grem k njej potem pa ven.user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 185
25.8.2008 17:28:02   
vrtnica76
Mal več dopusta odR-a sem si privoščilauser posted image .

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

Neposredna povezava do sporočila: 186
25.8.2008 17:33:25   
Suzi*
februarka, WB!! user posted image

evo tamala je končnooo zaspala v naročju. pokonci sem jo mogla nosit. prej sem jo pa v mei-taiju okol nosila, ker edino tako je bil mir za kratek čas. firbec babji. prej je pa parkrat izbruhala moje mleko. user posted image user posted image  kokr ko je bla čist mala ko je polivala. ne vem kaj je zdej to. user posted image  danes bomo zelenjavo kar preskočili.
sem ji dala pit tud sladkane kamilice če ji bo mogoče odleglo pa da se bo lažje pokakala, pa jih ne mara. mogoče sem par kapljic vanjo spravla. user posted image

zdej pa jem končno kosilo. sem si kar testenine skuhala pa gor eno tuno v solati stresla in parmezan gor pa je. sem bla že takooo lačna.

Neposredna povezava do sporočila: 187
25.8.2008 20:12:56   
buči
WB vsem, ki vas ni bilo!

Naš ati ima še 2 tedna mavec, če ne bo ok, pa na operacijo. Piz****** sem jezna, a je moral it fuzbal igrat, pa še tašča od kolega spet teži zaradi tistega albuma, saj se nekatere najbrž spomnite, pa ni boga na tem svetu, da se ji grem opravičit, ker jaz nisem imela niti kocine slabega namena, in nisem nič naredila narobe, če imajo pa oni težave v familiji, naj jih pa imajo, jaz imam svojih dovolj! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A ste mogoče opazile, da imam 5*****! user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 188
25.8.2008 20:45:10   
MetiLu
O Buči, carica user posted image user posted image user posted image  pa ne se tko razburjat, sej veš kakšne so tašče user posted image  Ti si se ful trudila in se pomoje res nimaš za kaj opravičevat, pač so ene babe pravi user posted image  nimaš kej user posted image  ... user posted image

Februarka, sej jaz nisem na tko zelo slabem s spanjem, jih je tlele par punc, ko so res že čist fertik od tega nespanja, sam očitno jest tok velik jambram user posted image  user posted image  

Zdele je bila pa tašča pri nas, je malo Janeza premrcvarila... sva si ga midva popoldan eno uro samo podajala, ker je bil siten za **** user posted image  pomojem mava z Vrtnico enake probleme, imava Janeze, ki ju mučijo zobi, pa smo jih pozabil naročit user posted image  user posted image  revčki mali user posted image

No, naš je dones nazadnje oreng jedel ob 15.30, ko sva se dojila, pol pa par žlic vanilijevega gresa ob 18.00 pa ob 20.00 je eno zizo mal spraznil in zaspal, ker je bil že čist fertik. Pomojem bo spet celo noč na zizah žlajfal user posted image

Grem pod tuš, moram lase oprat, pa se mi čist nič ne lub user posted image  jutri grem delat sam za dve urce popoldan, tko da bova z Janezom skoraj cel dan skupaj user posted image  bova pa v špar skočila po brita filter in space bag vrečke, pa do mojih starih strašev na obisk user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 189
25.8.2008 20:54:58   
Februarka08
No, naša princess že spi.user posted image
Dons sva tud midve preskočile zelenjavno kašico, ampak zato ker se je drla kot žvaluser posted image matr, kot bi jo iz kože dajala... se matram in kuham in pasiram in hladim, ji dam, ona pa tuliuser posted image pa ne bi rekla da je blo res tolk zaničuser posted image mah... upam da ne bo vplivalo na spanje ponoči... ko jo futram, jo morm čist zamotit da normalno je, ker če jo ne, je en sam deretje in pluvanje in kriljenje z rokami in ne vem kaj šeuser posted image obedve sva čist zapacane... ne vem kdaj bo kej boljšuser posted image user posted image
No, pa ker sem glih pri GH, imam ?: ko poje kosilo (se pravi kakšno kašico) je ta kašica čez ene 2 ure že v pleniciuser posted image a je to normalno? Ima še katera podobno izkušnjo? Ker mislim da tako hitro to spet ne bi smelo iti ven izi njeuser posted image Mogoče kompliciram, sam sem se že mal ustrašla glede tegauser posted image
No, pa še eno ?: ali vaši user posted image tud ful švicajo v nogice? Larisa ima nogice čist potne, če ima bose? Ne morm verjet... prav mokre souser posted image

No, delo sem vam dalauser posted image , zdej grem pa pod tuška in mal pred tv... jutri pa v frizerajuser posted image komaj čakam...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 190
25.8.2008 21:18:09   
jencili
čer,

evo, Taj je že pri palčkihuser posted image , jst pa vam pišem poročilo današnjega dneuser posted image
Spal smo 2x po 30 min dons v celem dnevuuser posted image .  Upam, da bo vsaj noč kej boljša zato (sanja svinja kukuruzuser posted image ). Jedla sva spet korenčka, pa da vidmo, če ga bo spet kej zvijal oz. če je sploh blo to to. Jutri pa probamo krompirčkauser posted image

Zvečer sva šla pa mal na tenis za atija navijat, sam je blo kr hladno, tko da sva se pobrala domov in se zrihtala za spat.

Nč, javla sem se, zdej bom pa počakala, če bo kera kej razpoložena za kak čvek!

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

Neposredna povezava do sporočila: 191
25.8.2008 21:19:10   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

No, pa še eno ?: ali vaši user posted image tud ful švicajo v nogice? Larisa ima nogice čist potne, če ima bose? Ne morm verjet... prav mokre souser posted image

aja, tud Taj švica v nogice (sam vem po kom ma touser posted image  - po meni)

Neposredna povezava do sporočila: 192
25.8.2008 21:35:13   
MetiLu
Čer!
Si moram sam še lase posušit ... user posted image  joj te grive, pa še kar si jih nočem postrižt user posted image

Februarka, pri nas je isto s kakanjem, ponavadi je špinača s krompirjem najkasenj v 2 urah zunaj user posted image  kaj pa vem, a ma tko dobro prebavo, al pa samo čez njega pade, pa nima nič od tega user posted image
Nogice se pa tud Janezu noro potijo, skoz ma mokre, po možnosti pa potem še mrzle ratajo... zdej itak že nosimo nogavičke, tko da vsaj malo ta švic vpijejo, sem si kar zalogo nogavic naredila, ker ponucamo dvoje na dan, ene ponavadi pri previjanju v plenico namoči, po možnosti v kakec, ker tok brca in opleta naokol po previjalni user posted image
Aja, pa pri hranjenju imamo isti problem, ampak samo pri popoldanskem obroku user posted image  Dopoldan čist lepo je ... ne štekam ... Počas bom začela še kosilo uvajat, pol se bova pa dojila le še zjutraj in zvečer, no in seveda ponoč user posted image  zdej bomo stari 6,5 meseca, pri sedmih bomo počas z meskom začeli, pa gluten...

Jencili a ne kok je že hladno pozno popoldan user posted image  bomo kmal začeli tiste jopice nosit user posted image

No, grem se sfenat, pa pol še F5 stisnit...

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 193
25.8.2008 21:40:19   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Čer!
Si moram sam še lase posušit ... user posted image  joj te grive, pa še kar si jih nočem postrižt user posted image

Februarka, pri nas je isto s kakanjem, ponavadi je špinača s krompirjem najkasenj v 2 urah zunaj user posted image  kaj pa vem, a ma tko dobro prebavo, al pa samo čez njega pade, pa nima nič od tega user posted image
Nogice se pa tud Janezu noro potijo, skoz ma mokre, po možnosti pa potem še mrzle ratajo... zdej itak že nosimo nogavičke, tko da vsaj malo ta švic vpijejo, sem si kar zalogo nogavic naredila, ker ponucamo dvoje na dan, ene ponavadi pri previjanju v plenico namoči, po možnosti v kakec, ker tok brca in opleta naokol po previjalni user posted image
Aja, pa pri hranjenju imamo isti problem, ampak samo pri popoldanskem obroku user posted image  Dopoldan čist lepo je ... ne štekam ... Počas bom začela še kosilo uvajat, pol se bova pa dojila le še zjutraj in zvečer, no in seveda ponoč user posted image  zdej bomo stari 6,5 meseca, pri sedmih bomo počas z meskom začeli, pa gluten...

Jencili a ne kok je že hladno pozno popoldan user posted image  bomo kmal začeli tiste jopice nosit user posted image

No, grem se sfenat, pa pol še F5 stisnit...

ja, res je hladno. Dobr, da mam za Taja flis dekco skoz v avto, da sm se vsaj mal not zavilauser posted image , Taj je bil pa itak dost oblečen.

Hudo, samo še zjutri in zvečer dojenje?
Mi smo pa šele začeli z GHuser posted image
Kje smo še mi do tam?!
A gluten tud šele pri 7-ih mesecih? Jst bom pa kr prej verjetno začela, sam da se mal sploh navadi na karkoli kar ni mleko.
Sej drugač pa pravijo, da od 6 meseca naprej lahko, ne?

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 194
25.8.2008 21:59:27   
MetiLu
Jah jest sploh ne vem kako je zdej z glutenom, sam pri 7 mesecih bomo mi že 2 meseca na GH, tko da pomojem ne bo več težav user posted image  sem tud že slišala, naj probam s KM, pa da če ne bo imel reakcije, da ga lahko uporabljam user posted image  ... je pa pomojem že čas, da nadaljujemo z GH, ker zdej smo že skoraj 1 mesec na dveh obrokih user posted image  Jaz kar malo po občutku delam user posted image  no, pa najbrž se bomo tud še malo dojili zraven user posted image  
Flis dekco pa tud jaz skoz v avtu vozim user posted image

A je mogoče že katera probala dat plasma piškotek svojemu user posted image ? Jaz sem mu dones dala tega brez glutena, ki se ga raztopi v flaški, pa sem mu ga dala za "grizt", pa ga je malo raztopil, sam pol se mu je pa ful velik kos odlomil, pa sem mu hitr ven potegnila iz ust, me je groza, da bi se mu zaletelo in bi se začel dušit user posted image user posted image  kako je pol s temi piškotki user posted image

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 195
25.8.2008 22:00:30   
jencili
kje pa ste vse?user posted image

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 196
25.8.2008 22:02:14   
Februarka08
Hvala za odgovore.user posted image
Res je hladnouser posted image mene glih zdele neki čudno zebe.user posted image Tamalo pa itak sploh ne vem več kako naj jo oblečem.user posted image

Ja, glede glutena - po 6. mesecu sem jaz slišala da že lahkouser posted image Bomo pa tud mi kmal probal mal meseka...user posted image

Aja, Meti, še to - si prej napisala da Janez poje rižolino za spat - a to kakšno posebno za user posted image a tist navadn k ga tud mi jemo? Zih bom blond izpadla, pa vseen prašam.user posted image

Nič, še zobe umijem pa grem spat. Lepo nočko vsem.user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 197
25.8.2008 22:02:50   
jencili

Jah jest sploh ne vem kako je zdej z glutenom, sam pri 7 mesecih bomo mi že 2 meseca na GH, tko da pomojem ne bo več težav user posted image  sem tud že slišala, naj probam s KM, pa da če ne bo imel reakcije, da ga lahko uporabljam user posted image  ... je pa pomojem že čas, da nadaljujemo z GH, ker zdej smo že skoraj 1 mesec na dveh obrokih user posted image  Jaz kar malo po občutku delam user posted image  no, pa najbrž se bomo tud še malo dojili zraven user posted image  

A je mogoče že katera probala dat plasma piškotek svojemu user posted image ? Jaz sem mu dones dala tega brez glutena, ki se ga raztopi v flaški, pa sem mu ga dala za "grizt", pa ga je malo raztopil, sam pol se mu je pa ful velik kos odlomil, pa sem mu hitr ven potegnila iz ust, me je groza, da bi se mu zaletelo in bi se začel dušit user posted image user posted image  kako je pol s temi piškotki user posted image

zdej si me pa zmešalauser posted image
Sej gluten ni vezan na to kok časa si že na GH ali pač?
Meni je patronažna rekla, da od 6. meseca naprej komot je vse kar ma gluten...
Kaj za vraga pa je KM?user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 198
25.8.2008 22:04:45   
Februarka08

Meti, jaz sem probala - sem ji ga raztopila v mleku, pa tud v roke sem ji ga dala... ampak kot si napisala, se ji je tud odlomil košček in se tud ne raztopi tako hitro v ustih kot pišeuser posted image tako da ji ga pol odlomim in ji ga držim v ustih, da ga liže... al pa ji sam mal drobtinice dam za okusituser posted image to smo na morju prakticiral da smo jo obdržali budno še par minutuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 199
25.8.2008 22:05:21   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: jencili

zdej si me pa zmešalauser posted image
Sej gluten ni vezan na to kok časa si že na GH ali pač?
Meni je patronažna rekla, da od 6. meseca naprej komot je vse kar ma gluten...
Kaj za vraga pa je KM?user posted image

KM-kravje mlekouser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?